Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Şimdik şöyle Love Master inşallah doğrudur [emoji1]

Yalancı Ahmet..

Birinci soruya hayır, ikinciye hayır, üçüncüye evet (doğru) demiş..*
Mehmetin elinde 512 ve 1000 kalmış..
İkinci rakam 1 ya da değil sonuç yanlış..*
Demek ki: doğru yanıtlar, evet, evet ve evet...*
En az iki basamaklı olduğunu da düşünerek: 64 numara...

*

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler ☺

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Patates, Salatalık, Çavdar, Pekmez, Domates

Bunlardan hangisi farklı?

Bu soruyu birisi uydurmuş sanırım... :)
Çünkü bu yanılmıyorsam 10 yıl kadar önceki bir Zeka Olimpiyatının sorusuydu ama bu şekilde değildi.
Bu şekliyle oldukça yanıltıcı: Örneğin
- çavdar diyebiliriz... Hepsi meyve, sebze çavdar tahıldır.
- patates diyebiliriz... hepsi ürün, o köktür.
- Pekmez diyebiliriz... hepsi bitki, o işlenmiş gıdadır.

vs. vs...

Diğerlerine ipucu olsun... Orijinal soru şu şekildedir:

p, s, ç, p, ?

Soru işaretinin yerine ne gelmelidir?

Bir adada 7 tane dünya güzeli varmış ve bu adaya gelen herkesi öldürüyorlarmış. Bir gün adamın biri adaya düşmüş. Güzeller adama son isteğini sormuşlar, adam öyle bir şey söylemiş ki güzeller onu öldürmemiş. Adam ne söylemiş olabilir?

İki çocuk aynı gün, aynı saat, aynı anda, aynı anadan (ve babadan) doğmuşlar. Ama ikiz değiller.

Evet
Kolay buldum
4d6a68044417ff5b752259902bfece6e.jpg

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
kafam güzel soruyu anlamadım😂

Bunlardan hangisi farklı?

@MeTePe soruyu gördüğüm şekli ile yazdım, ben bir değişiklik yapmadım. artık kim oynadı üzerinde bilelmiyorum.:) Benim görüşüm sıra olduğu için zor gelmez. Bilmece, soru sever biri ne yapar eder bulur bırakmaz dedim. :)

yada kolaylaştıralım.soru işaretinin yerine hangi harf gelmeli?

P.S.Ç.P.?

@mineuy10 Mine hanım C mi :) günleri vermiş burda Pazartesi,Salı, Çarşamba, Perşembe sonra Cuma gelir C bence.

Çok zor değil de biraz üç kağıt... :)

Herkese selamlar çok sık siteye girip zaman ayıramıyorum bende bir soru sorarak ortama dahil olayım "HERŞEYE LAZIM OLAN NEDİR?" Uzun zaman önce çok kafa yorarak cevabı bulmuştum bakalım siz bulabilecekmisiniz

MeTePe teşekkürler :)
baybipo herşeye lazım olan şey ilk olarak hava, su, toprak diye geçiyor akıllardan. fakat bunlar sadece canlıya lazım. canlı cansız herşeyin bir ömrü var zamanla yaş aliyoruz maddeler degişiyor bana kalırsa zamandır. canlı cansız herşeyin bir adı da var adı olmayan isimsiz birşey varmı olabilirmi bilmiyorum.
Karar veremedim ben..

Herşeye lazım olan şey nedir? açık uçlu bir soru. cevap isim olabilir doğrudur. fakat isim koymak içinde zaman lazım herseye zaman lazım dokumak için, pişirmek için, yemek içmek için hep zaman lazım herseyden önemlisi bunların hepsini yapabilmek için Akıl lazım. Akıl yürütmeden hiçbirşey yapamayız..Cevabın biride Akıl olsun..:)

Baybipo Bu, civcivmi yumurtadan yumurtamı civcivden olayı gibi sürüp gider. :)

Mesela ilk insan aklı ile doğdu, akıla akıl diye isim vermeye akıl lazım oldu.:)
Acıktı yiyecek yapmak için akıl lazım oldu. üşüdü ev yapmak giyinmek için Akıl lazım oldu.*
Aklını kullanıp zamanını harcadı buldu isimlendirdi..vs vs..:) Abarttım galiba :))))

mineuy10 :) tamam şampiyon sakin ol arkana yaslan derin derin nefes al :) güzel şeyler düşün bırak civcivi yumurtayı :) la şaka maka yumurta falan deyince canım omlet çekti gecenin bu vaktinde :)

Üst Alt