Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

2 tane dul kadın varmış ve bu kadınların ikisininde 1 er tane erkek çocuğu varmış. Bu kadınlar karşılıklı olarak birbirinin çocukları ile evlenmiş ve ikisininde 1 er tane çocuğu olmuş. Doğan çocuklar birbirinin nesi oluyor?

Oyy, beynim yandı :confused: yenge çocukları olmasın :) ?

Değil. :rolleyes:;)Aynen bende böyle düşüne düşüne bulacağım diye gülme krizine girmiştim..

Kardeş çocukları kuzen olur Annelerde babalarda kardeş değil.

Şimdi çocuğun abisinin çocuğu yeğeni olur. Aynı şekilde çocuğun babasının kardeşi amcası olur.

Bu durumda birbirlerinin yeğeni ve amcası olurlar.

Yarım elma, gönül alma gibi olmuş. :)

Yunanistan'da bir tane İzmir'de iki tane Ankara'da hiç yok? Nedir ???

Benim eşimin kaynanası senin kaynananın annesi ise, ben senin neyinim?

Büyük dayı oluyor sanırım.

MeTePe valla cevap olarak teyze yeğen demişler gördüğüm sayfada ama düşün düşün ben o ilişkiyi kuramadım.

Teyze yeğen doğru sanırım..benim eşimin kayananası yani benim annem, senin kaynananın annesi ise aynı kişi oluyor. sen annemin torunu oluyorsun..teyze yeğen, dayı yeğen olabilir. Mavidenizim

100. sayfayı görmüş zeka sorularımız devlete millete hayırlı uğurlu olsunn:) :) :)

mineuy10 dayı yeğen ya da hala yeğen daha doğru sanki. Çünkü onun kaynanasının annesi benim annem olamaz ki. Arada ya gelin ya damat olacak. Düşündükçe beynim yanıyor. :D

Tamam o noktayı karıştırdım Mavidenizim

eşimin kaynana si annem, senin kaynananın annesi ise aynı kişi oluyor..
teyze yeğen dayı yeğen olasılığı gitti olmaz..gelin yada damat oluyor

teyzemin damadı yada gelinidir çık buda değil :) :)

kardeşimin gelini yada damadı :) :)

mineuy10 üç gündür hah bu dediğim bir cevapta emin olamamıştım. Tesadüf dün bu konuyu görünce buraya yazayım da belki bi çözüme ulaşır dedim. Ama sanki öyle de olmuyor. Mesela benim annem o kişinin kaynanasının annesiyse hala yeğen de olamaz ki. Ben halaysam yeğenimin kaynanasının annesi benim annem olamaz. Acaba burda bi kuzen evliliği falan mı var? Hani bazılarının teyzeleri aynı an da kaynanası da olur:D

Yoo Mavidenizim oyle bir durum yok. Kardeşinin gelini yada damadı oluyor..Benim eşimin kaynanası yani annem, onun kaynanasının annesi ise onun kaynanası benim kardeşim olur o da kardeşimin ya gelini ya damadı.:)

mineuy10 evet gerçekten bu son anlatımınızla tam anladım nihayet. Ben ve kardeşimin gelini/damadı. Soruyu aldığım yerdeki teyze yeğen cevabı külliyen yalan oluyor. Sizi tebrik ediyorum. :)

Annem
1
Ben-Eşim
Kızkardeşim
2
Sen-Eşin
3

Burada ben erkek isem senin "Dayın" oluyorum
Kadın isem "Teyzen" oluyorum.

Sen her halukarda "yeğenim" oluyorsun.

"Eşimin" derken cinsiyet belirtilmediği için Dayı da olabilir, Teyze de...

Her ikisi de ÖZ Dayı veya Teyze değil. Ama bize eşinin dayısına da dayı denir, teyzesine teyze.. Yeğenin eşine de yeğen denir.

Yani Teyze-Yeğen doğru ancak eksik yanıt.

Tamam şimdi taşlar oturdu. Eksik anlatmisiz teyze yegen dayi yegen dogru yanıt.kız kardeşinin çocuklarına, gelinine, damadına erkek ise dayı kadın ise teyze olursun..
Bizde, gelinler de damatlarda teyze ve dayı diye hitap ettiği icin Mavidenizim külliyen doğru yanıt teyze/dayı yeğen ilişkisi .:)

Soru ben senin neyin oluyorum dediği için bizim yanıt eksik oldu.
Bizim cevap sen benim neyim oluyorsunun açıklaması olmuş.:)

mineuy10 MeTePe iyi ama yine de birine tanıtacak olsak bu da bizim gelinimiz, yeğenimin eşi deriz. Direkt yeğenim demeyiz ki. Bence teyze yeğen öz teyze yeğen olur. Evlilikle gelenler daha geniş aile. Bana yine kardeşimin gelini mantıklı geliyor. Teyze yeğen içime sinmedi. Yabancılar bu konuda ne rahat herkese isimle hitap ediyorlar. Ya da bir teyze bir amcayla götürüyorlar sülale kavramını. Bizde say say bitmez. Dayı amca elti görümce. :D

Sorunun yaniltma kısmı orası Mavidenizim soru ben senin neyin oluyorum diyor,size eşinizin teyzesi ben senin neyin oluyorum derse yüzüne teyzemiz teyze demezmisiniz? Öyle bir durum..biraz kafalari katistirmak icin kaynanasının annesi denmis.:)

mineuy10 bir gün eşim olursa ve onunda teyzesi olursa eğer, onunla böyle bir diyaloga girmek isterim. Teoride zorluyor pratikte kolay olur belki. :D En iyisi böyle bir soru görünce hemen sayfayı görmezden gelmek.

Gün içinde aynı soruyu soran ve her seferinde başka cevap alan soru nedir?

Üst Alt