Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati olan var mı?

livordoo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hipertrofik kardiyomiyopatide (HCM) kalp duvarları asimetrik şekilde kalınlaşır. Kalp duvarları belirli bir kalınlıktan sonra yeterli kan pompalayamaz. Kalınlaşmış kalp duvarları çok sertleşir ve kalbe kan doluşu zorlaşır. Kalbin esnekliği azalır. İçine kan dolduramaz. Aşırı büyüyen kalp kası kalbin şeklini de bozar.

Bazı hipertrofik kardiyomiyopatili hastalarda hipertrofiden sonra kalp genişler ve dilate kardiyomiyopatideki hale gelir.

Mrb

aynı rahatsılıktan muzdarıbım ve gercekten cok kotu bır hastalık ...

Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar

Benim genel tanım miyopati ve en son kan tetkiklerinde kalp enzimlerim yüksekti dediğiniz tanıya sahip değilim muhtemelen ama kardiyomiyapatiminde genel miyopatim nedeniyle olduğunu düşünüyorum.Fazla kilo almamalıyım aksi takdirde bir kaç kilo fazlalığı bile ayakkabımı bağlayıp kalkarken kıpkırmızı olmama,kalp çarpıntısına neden oluyor ve bu hayatımın her alanındaki hareketlerimde de aynı sıkıntıları zorlandığım zamanlarda yaşıyorum,Allah herkese şifa versin diyorum.

Hipertrofik Kardiyomiyopati konusunda uzman bir hekim önerisi olan varmı ??? bu işte türkiyede en iyi hekim kimdir??????

Ben de aynı hastalığa sahibim.En son A.Ü.Kalp Merkezinde tedavi oldum.Hala daha iyi bir yer arıyorum.Tavsiyeler yok mu?

Hipertrofik kardiyomapati hastası olanlar hakkında bılgı paylasımı

Merhabaalar benım annem hipertrofik kardiyomapati hastası 44 yasında teshıs koyuldu suan 49 yasında teshıs koyulduktan bır yıl sonra bayılmaları basladı ve 4-5 defa sok uygulaması yapıldı duzelmeyınce rıtmı sok pılı takıldı,aradan ıkı ay gectı duzelmedı ablasyon yapıldı(damar yakıldı) gene duzelmedı o aralarda gene sok uygulaması yapıldı sonra ankarada kapak amelıyatıyla tekrardan bı ablasyon ıslemı yapıldı ama bır turlu duzelme olmadı dolasmadıgımız doktor kalmadı ama bı care bulamıyoruz 4 yıldır hastanelerdeyız en fazla ıkı ay evde duruyor sonra hastalanıyor hastanelerde yatıyoruz annemın artık sabrı kalmadı sureklı hasta olarak yasamaktan oturdugu yerde bıle nefesı daralıyor carpıntısı oluyor cok kotu bı hastalık......

Benım merak ettıgım konu bu hastalagı yakalanan hastalar ın hepsımı oylee suan annem evde sureklı dısarı bıle cıkamıyor korkudan sadece kemndı ıhtıyaclarını gorebılıyor fazla bı hareket etse carpıntısı oluyor asırı terleme ayaklarda cekılme oluyor en son da anneme takılı olan sok pılı bıraz hareket edınce devre dısı kaldı ve %100 pıle bagımlı olarak yasıyor pıl devreden cıkınca az kalsın oluyordu tekrar amelıyat edıp pılını degıstırdıler bu hastalıga yakalanan ksııler varsa burda bılgılerınızı yasadıklarınızı paylasırsanız cok sevınırıım ...........

Yada doktor tavsıyesı varmıııı yada bu hastalıga yakalanıpta normal yasantısına devam eden varmıı hastanelerde yatmadan....

meraba arkadaşlar bende 1 senedir bu illet hastalık yüzünden hastanelere gidip geliyorum  bana hipertrofik non_obstiriktüf kardiyomapati taşhisi koydular gecen sene ICD yani pil taktılar şu an allahıma şükürler olsun ayaktayım ama bu sinsi hastalık hergeçen gün biraz daha ilerledikçe bende kendimi kötü hissetmeye başladım geçen sen 4 katlı bir binaya rahatlıkla çıkabilirken bu sene 1 katı bile neredeyse çıkamıyorum ayrıca kendimi zorladıkça karnımda midemde basıç şişkinlik oluşmaya başladı ritim bozukluklarıda cabası açıkcası ben umudumu yitirmeye başladım çünkü bildiğim kadarıyla bu hastalığın tedavisi yok sadece yaptıkları şey pil vs.. şeylerle yaşam şartlarını biraz daha iyileştirmek sonunu allah bilir allah hepimizin yardımcısı olsun bu hastalığın tedavisi ile ilgili önerisi olan varsa lütfen paylaşşsın

Hipertrofik Kardiyomiyopati olan var mı?

herkese selam;

sitemize yeni üye oldum. öncelikle böyle bir setiye hazırlayan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

ben hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım % 100 iş göremez raporu verdiler

Merhabalar Herkese geçmiş olsun ben de Hipertrofi kardiyomiyopati hastasıyım Geçen gün bende %100 rapor aldım ama ağır özürlü kısmına hayır ve 2yıl geçerli rapor. bende ağır işlerde çalıştıralmaz diyor. Ama yokuş merdiven çıkaken zorlanıyorum iyice soluklanmam gerekiyor zor hastalık sürekli aynı duyguyu yaşamak ölümden beter geliyor. Ben yaklaşık 1 bucuk yıldır Hacattepe üni. hastanesinde tedavi ediyorum ama bu tanı fazla olmadı konalı. sadece suan 1 ilaç içiyorum beloc. ama duzenlı kullanmıyorum spor yasak bıde .
Hacattepe Dr Muhammet var o bu konularda ıyı araştırmayı da iyi yapıyor. Sadece tavsiyem

Herkese gecmis olsun...

Bende Hipertrofik Kardiyomyopati hastasiyim 43 yasindayim suanda, yaklasik 6-7 sene once bu tani kondu ve ilk onceleri ilacla duzensiz atislari kontrol etmeye calistik fakat kalp duvari her gecen yil genisledi ve buyudu, duvar 3.5-4 e kadar ulasti, doktorum artik mudahalenin kacinilmaz oldugunu soyledi. Kalp duvarina alkol dokup yakarak mudahele sekli oldugunu da ogrenmekle beraber yaptigim arastirmalar neticesinde operasyonun (Acik Kalp Ameliyati) en guzel mudahale sekli oldugunu ogrendim.
Bu ameliyatin Turkiyedeki riskleriyle Amerika daki riskleri karsilastirildiginda ben Amerika da Cleveland clinic de olmaya karar verdim. Orada kardiyolog Murat Tuzcu kontrol etti ve Bruce Lytle ameliyatimi yapti. Yaklasik 3 - 3,5 sene oldu ameliyat olali, artik yorgunluk, nefes daralmasi gibi sikayetlerim yok fakat hala beloc ilaci kullaniyorum ve ne zaman ve neden oldugunu tespit edemedigim duzensiz atislarim oluyor....
Turkiyedeki doktoruma duzenli olarak hersene chekup olmaya gidiyorum ve kendisiyle yaptigimiz konusmamizda bu duzensiz atislarin omur boyu surecegini korkularinin sadece Atriyal Fibrilasyon dedikleri arka arkaya ve surekli kelebek cirpintisi gibi kalbin duzensiz atis yapip pihti atmasini engellemek oldugunu soyledi....
Soru sormak, yardim almak isteyen olursa seve seve burdan yardimci olmaya calisirim

Slm

Ateksoy hoş geldiniz , açıklamalarınız ve yardımseverliğiniz için teşekkürler . Bende aynı hastalıktan muzdaribim DR um Hacettepede 02/Ocak/2013 te ICD cihazı takıldı . Şu an iyiyim . . .

Merhabalar aynı hastalıktan bende muzdarip olduğumu soylemıstım. gecen hafta bana da hacettepede ICD takıldı yaranın ıyılesmesını beklıorum bakalım ınsallah ıyı olacak

slm arkadaşlar allah hepinizin yardımcısı olsun.bendede aynı hastalık var tam 20 yıldır rahatsızlığım vardı ama 8 yıldır hastalığımı öğrendim.gecen yıl istanbulda ınternatıonal Hospital Kardiyoloji Bölümü' nden Doç. Dr. Tuğrul Okay hoca alkol ablasyon tedavisi yaptı biraz rahatladım.dün diyarbakır arstırma hastanesine gittim yüzde 50 verdiler.arkadaşlar bu ICD hakında banada bilgi verirseniz sevinirim faydası varmı.saygılarımla

Slm ,

Bu gün , ilaç yazdırmak için bağlı bulunduğum ildeki devlet hastanesinde bulunan Kardiyolağa gittim ilacımı yazdırdıktan sonra , kendisine durumumu anlattım (ICD cihazı takıldığını HKMP hastası olduğumu , daha önce aynı hastalıktan rapor aldığımı ) ve malülen emekli olmak istediğimi bunun için yeni rapor oranımın ne olacağını sordum ve şu ilginç cevabı aldım , kafam tam karıştı . . .

Senin rapor oranın %30 (kalp pili uygulanan hastalara verilen oran bu dedi) sana verilecek oranda bu dedi . Kendisine ben şimdi HKMP hastası değilmiyim dedim , bana pil takılmış oranın bu dedi .

Resmi olarak başvurmamıştım ama verdiği cevaptan sonra bundan sonra yapacağım işleri bir kez daha düşünmek istiyorum . . .

Kafam tam karıştı , mecburen ben raporumu buradan alacağım . . .

Benzer durumda olan arkadaş varsa ve elinde rapor varsa isim ve özel bilgiler bölümünü kapatıp mail atabilir mi?

Merhaba, geçmiş olsun bende siteye yeni üye oldum hipertrofik obs. kardiyomiyopati hastasıyım 2006 yılında teşhis konuldu ilaç tedavisiyle başladım daha sonra septal alkol ablasyon denilen işlem uygulandı kalp duvarı biraz inceltilmişti, fakat sonradan dahada ilerledi şu an beta bloker kullanıyorum ameliyat olmam gerektiği belirtiliyor, sürekli yorgunluk halsizlik v.s. Ateksoy ameliyat olduğunuz cleveland clinic hakkında bilgi alabilirmiyim orada böyle bir ameliyatı olmak için neler gerekli, ne kadarlık bir bütçe lazım ilginize şimdiden teşekkürler

13,11,12 aort kapak mitral kapak aort koku greft takildi. 25,11,12 tekrar amelyat oldum tamponat. hayatim tam duzene gırdını dusdugum anda eskıden olan carpıntılar ve nefes kesılmesı basladı su an hastanedeım uc hafta oldu gecen cuma ablasyon oldum nefes kesılmesı duzene gırdı fakat rıtım 130-170 arası devam edıyor yarın sabah tekrar ablasyon olacam

hamza kardesım oncesınde allah yardımcın olsun bende dıyarbakırdayım telefonum 05055418958 . ayrıca bende aynı hastalıktan muzdarıbım,anakara da bır hastanede ve burada yanı dıcle unıveversıtesınde muyanede Hipertrofik Kardiyomyopati tanısı kondu bana spor yapmamam gerektıgı ve beloc denılen bır hap tavsıye edıldı bunlara ragmen ben yıne spor yapıyor ve hapıda bazen ıcıyorum sonu nereye gıder bılmıyorum hayırlısı bakalım .... ama telefonumu verdım ararasan bu konuda oturur konusuruz . tekrar herkese acıl sıfalar dılerım....

Sayın ateksoy verdiğiniz bilgiler için tşk. Ederiz. Sizdem ricam bu tedavi için nasıl bir yol izledinin maliyeti nedir . Telefon no vereirmiziniz. Daha ayrıntılı bilgi almak için

Hep destek tam destek

Herkese selam arkadaşlar bende HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ - HASTA SÜNÜS VE I.DERECE AV BLOK VAR kısacası var oğlu var üç sene önce tanıştım sevgili hastalığımla. ICD pil taktılar üç senede üç defa pil ameliyatı geçirdim kısacası bende bağımlılık yaptı işin tekniğini kaptım artık bundan sonra kendi işimi kendim yapacam bir neşter bulursam işimi görür.:):) Tabiki şaka yapıyorum maalesef bu hastalık üç yıldır hayatımı ızdırap ötesine çevirdi üçüncü ameliyattan sonra pisikolojim,sinir sistemlerim tahrip oldu birde panik atak başladı daha ne diyim artık evde tek başıma kalmaya korkuyorum en çokta 3 yaşında bir oğlum var ona üzülüyorum. Sevgili arkadaşlar biliyorumki maalesef bu durumda olan sadece ben değilim bu hastalıkta piskoloji ve moral çok ama çok önemli eğer mümkün mertebe bizler bir araya gelip birbirimize destek ve moral motivasyon verirsek bu hastalık bizi yıldıramaz benimgibi düşünen arkadaşlarım varsa lütfen paylaşssın bir birimize ulaşalım ALLAH HEPİMİZE ÖMÜR VERSİN vatan_ertan@hotmail.com

slm yüzde yüz raporu nasıl ve hagi kuruldan aldın biraz acarsan sevinirim

İbrahim amelıyat oldunmu olduysan faydası oldumu bilgi verirmisin kardeşim

Benimde doğuştan kalp sorunum var 3 kere ameliyat oldum tanım TGA+VSD+PS pulmoner hipertansiyonum da var...normal insanlarda pulmoner hipertansiyonu 20 iken bende 80 hatta bazı durumlarda 110'lara kadar fırladığını bilirim bana da %100 rapor verdiler ...çok ciddi bir sorun olsa mutlaka verilir istediğiniz rapor

Vatan merhaba ameliyat olmadım şükür, ucundan döndüm Alkol ablosyon yapıldı haziran ayı gibi Allah'a şükür şu an için iyiyim operasyon rahatlattı beni açıkcası

senin adına sevindim kardeşim bende ablasyon yaptırdım 2011 yılında ama bende pek bi değişiklik olmadı

Türkiyenin en uzman kadrosu , Kardiyolog PR.DR Sanem Nalbantgil , devamında ihtiyaç olursa Kalp damar cerrahisi Uzmanı PR DR Tahir Yağdı, Mustafa Özbaran , PR.DR Çağatay Engin Bu ekıbe mutlaka gorunun.Ege üniversitesi Kardiyoloji ve Kalp damar cerrahisi

abı thomas adlı uye abı lutfen su hacettpedekı doktor ısmını yazarsanlutfen kudret hocamı bu lutfen abı hastaqlıgıma teshıs konmadı oncelıkle duzensız kalp atısları ıle basladı bı turlu teshıs koyan yok sımdı artık cok kucuk eforda bıle nefes alamyorum gogsumde sol kolumda agrı oluyor halsızlık bır katı bıle zor cıkar oldum abı lutfen su doktor ısmını yazarsan cok sevınıcem hastalıgım 2.5 ay oldu cok fenayım saygılar abı

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun bende aynı rahatsızlığa sahibim 2008de ameliyat oldum yine tekrarladı yine ameliyat olmam gerekiyo korktuğum için olmuyorum

selam herkese geçmiş olsun
banada hipertrofi kmp teşhisi kondu ve bu hastalıkla ilgili bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

raporu hangi hastahaneden aldınız ve hangi tedaviyi uyguluyorsunuz beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

Herkese Merhaba. Bende Hipertrofik Kardiyomyopati hastasıyım. Benim ki ne yazık ki genetik. Annemden miras kalan bir hastalık. şuan 21 yaşımdayım. Bu hastalık önce bayılma il 16 yaşımda ortaya çıktı. 1 gün içersinde yüz civarlarında bayılma ve bilinç kaybı yaşamışım tabi kendimde olmadığım için daha sonra arkadaşlarımdan ailem ve doktorumdan duyduklarımı aktarıyorum. Benim tam 3 kez kalp pilim değişti şuanda ıcd+pilim var ve buna rağmen hala çarpıntı göğüs ağrısı tansiyon nabız düşüklüğü ya da ani tansiyon ve nabız yükselmesi yaşıyorum. İlk krize girdiğim zaman 4 kez ex olmuşum şanslıyım ki bunun sonucunda felç kalıp beynimi yitirmedim. Doktorum Gata da görev yapıordu subaydı ve Türkiye üzerinde pil üzerinde gelmiş geçmiş en iyi doktorlardan biridir. Rapor sonuçlarımı gören bir çok doktor yaşamamın imkansız mucize gibi bir şey olduğunu söyleip durdurlar. En son benim üzerimde uyguladığı köprü kurma tedavisiyle hem ıcd hemde pili başarılı bir şekilde yerleştirdikten sonra profosör oldu. Kendisi şuan medipol üniversitesinde. Prof. Dr. Fethi Kılılçarslan.

Tuğçe fethi hoca hakkındaki düşüncelerine katılıyorum çünkü benimde doktorumdur Fethi hoca. Benim pil dede düzensizlik vardı gecen sene en son revizyonu Fethi hoca yaptı KABLOLARINI değiştirdi ayarlar falan yaptı su an çokta iyi ol masamda idare ediyoruz çok şükür köprü kurma nedir onu hiç duymamıştım biraz açıklarsan sevinirim.

Üst Alt