Herkese gecmis olsun...
Bende Hipertrofik Kardiyomyopati hastasiyim 43 yasindayim suanda, yaklasik 6-7 sene once bu tani kondu ve ilk onceleri ilacla duzensiz atislari kontrol etmeye calistik fakat kalp duvari her gecen yil genisledi ve buyudu, duvar 3.5-4 e kadar ulasti, doktorum artik mudahalenin kacinilmaz oldugunu soyledi. Kalp duvarina alkol dokup yakarak mudahele sekli oldugunu da ogrenmekle beraber yaptigim arastirmalar neticesinde operasyonun (Acik Kalp Ameliyati) en guzel mudahale sekli oldugunu ogrendim.
Bu ameliyatin Turkiyedeki riskleriyle Amerika daki riskleri karsilastirildiginda ben Amerika da Cleveland clinic de olmaya karar verdim. Orada kardiyolog Murat Tuzcu kontrol etti ve Bruce Lytle ameliyatimi yapti. Yaklasik 3 - 3,5 sene oldu ameliyat olali, artik yorgunluk, nefes daralmasi gibi sikayetlerim yok fakat hala beloc ilaci kullaniyorum ve ne zaman ve neden oldugunu tespit edemedigim duzensiz atislarim oluyor....
Turkiyedeki doktoruma duzenli olarak hersene chekup olmaya gidiyorum ve kendisiyle yaptigimiz konusmamizda bu duzensiz atislarin omur boyu surecegini korkularinin sadece Atriyal Fibrilasyon dedikleri arka arkaya ve surekli kelebek cirpintisi gibi kalbin duzensiz atis yapip pihti atmasini engellemek oldugunu soyledi....
Soru sormak, yardim almak isteyen olursa seve seve burdan yardimci olmaya calisirim