Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati olan var mı?

işten ayrılmamın sebebi günde 11 saat ayakta kalıyordum yorucu bir işte engelli raporu olursa en azından işte bulabilirim bazı kurum kuruluş şirketler engelli eleman çalıştırıyor ama oda bu Zaman da torpille oldu çoğu yerde

27 yaşındayım liseyi bitirdim ünüversiteyi 1 sınıfta dondurdum

Nasıl çıkarabilirim ne yapmam lazım nereye müracaat etcem gerekli evraklar neler?

nerede ikamet ediyorsanız internetten bakın bu raporu veren devlet hastanelerine. Gitmeden önce Sağlık Kurulunu arayın herkesin istediği belge farklı oluyor. Bazısı 1 fotoğraf istiyor bazısı 3 bazıları hiç istemiyor orada çekiyor vb. gibi. Ama eğer istanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorsanız en hızlı çıkarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Merhaba arkadaşlar.

Ben de yaklaşık 4 yıldır HKM hastasıyım. Ne yazık ki ülkemizdeki doktorların bu konu hakkındaki bilgisizliği ve ilgisizliği beni çileden çıkardı. Bir doktor "kesinlikle" sigara içmeyeceksin derken diğer doktor "sıradan bir insana ne kadar zararlıysa sana da o kadar zararlı" diyor. Bir doktor diyet ve beslenmenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor, diğer doktor dikkat etmem gereken bir şey olmadığını ve her şeyi istediğim gibi yiyip içebileceğimi söylüyor. Bir doktor tedavi sürecine gelmemişsin diyor, diğeri ameliyat diyor. Kalbin delik diyen çıktı, üfürüyor diyen çıktı, bişeyin yok git bi de ciğerlerine baktır diyen bile çıktı.

Netice itibariyle ilk önce SANELOG 50mg günde 1 adet ile başladım.
Daha sonra bir doktor yanına ISOPTIN 40mg günde 1 adet ekledi.
Sonra başka doktor CORASPIN 100mg günde 1 adet ekledi.
tabi bu arada benim nesef darlığı ve kesilme şikayetlerim artarak devam etti.
sonra başka bir doktor ISOPTIN 40 mg yi bırak yerine ISOPTIN KKH 120mg başla dedi.
en son gittiğim doktor da SANELOG 50mg günde 1,5 adet yaptı.

şu anda kullandığım ilaçlar şunlar
SANELOG 50mg günde 1,5 adet
ISOPTIN KKH 120mg günde 1 adet
CORASPIN 100mg günde 1 adet.

Şimdi siz diyeceksiniz ki "o kadar farklı doktorlara gidersen böyle saçmalarsın işte..."
gittiğim doktorların çoğu ne yazık ki bende güven oluşturmadı. 3 doktor gerçekten tatminkar cevaplar verdi, güzel ilgilendi ve bundan da önemlisi beni hastalığım hakkında bilgilendirdi. Fakat bu doktorlardan birisine iki sefer muayene olduktan sonra Uşak'a tayin oldu. Diğer ikisine de bir sefer muayene olduktan sonra bir daha ulaşamadım.

En son iki hafta önce kalp krizi gibi bir şeyler geçirdim. Kalp krizi değil dediler ama 25 dk. civarında şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı çektim. Arkadaşlar ambulans falan çağırdılar. Medikal Park Hastahanesi doktorlarından birisi (daha önce 3 sefer kontrole gitmiştim kendisine) hastalığın ilerlediğini ve artık alkol tedavisine gerek olduğunu düşündüğünü söyledi. Hacettepe Üniversitesinde KUDRET AYTEMİR adında bir hocaya gitmemi tavsiye etti. Fakat bu hoca 4 ay sonrasına randevu günü veriyor.

şimdi bazı sorularım olacak cevaplayabilen olursa çok sevinirim.
(bu arada 3 sefer holter takıldı ve kalp ritminde bir sıkıntı gözlenmedi)

1) Bu nefes kesilmesi her zaman aynı doğrultuda ilerlemiyor. Bazen düz yolda bile 20-30 metre yürüyemiyorum. Bu durum 1 hafta da sürebiliyor, iki ay da sürebiliyor. Ama bazen evimin merdivenlerini hiç dinlenmeden çıkabiliyorum. (evim 4. katda) bu durum da en fazla 1 hafta sürüyor. Yani benim hastalığımın seyri sürekli değişiyor. Diğer arkadaşlarda da böylemi çok merak ediyorum. Yok değilse benimki neden böyle. Hiç bir doktor cevap vermedi buna.

2) Bu hastalıkla 4 yıldır yaşıyorum. Septal Alkol Ablasyon ve Miyomektomi diye iki çeşit tedavi türü olduğunu söylüyorlar. Fakat bunları yapmak için hastalığın belirli bir aşamaya gelmesini bekliyorlar. Madem bu tedaviler ile düzeltilebiliyor neden hastalık teşhis edildiğinde bu tedaviler uygulanıp direk hastalık durdurulmuyor.

3)Allah rızası için Ankara'da düzenli gidebileceğim ve her muayenemde bulabileceğim ilgili bilgili bir doktor öneriniz.

4) Bu hastalık için önerilen yaşam tarzı nedir. Ne yenmeli ne yenmemeli, ne tür spor yapılmalı, nelere dikkat etmeli, uyku düzeni, sigara, günlük aktiviteler, cinsel yaşam, stres bu hastalığı ne derece etkiler.

5) SEPTAL ALKOL ABLASYON tedavisi görenlerin yorumları birbirinden çok farklı. Kimisi hiç faydasını görmezken kimisi eski haline geri döndüğünü iddia ediyor. Belirli bir iyileşme sağlıyor mu? hastadan hastaya değişiklik mi gösteriyor?

6) Bu tedaviyi yapmalı mı sonuna kadar beklemeli mi? Yapmaya karar verildiğinde nelere dikkat edilmeli? Yaptıktan sonra neler yapmalı?

Biraz uzun oldu sanırım ama sorularıma cevap veren birisi çıkarsa çok memnun olurum. Cümlemize geçmiş olusun.

trogloksen , Gata kardiyoloji bölüm başkanı , alkolle yakma konusunda deneyimli ve uzman ; Doktor tuğgeneral Atilla İYİSOY . İnanılmaz bir insan . Kesinlikle tavsiye ederim . Anabilim dalı hkpt

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende -hipertrofik- kardiyomiyopi çıktı aranızda yeniyim holter sonuçlarında risk oranım % 5 çıktı doktorum pil takılmasını önerdi pil takılan arkadaşlar risk oranları kaç acaba

Merhaba Kardeşim,

Ben de HKM hastaıyım, öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin. Dert gelmeyince insan bilmiyor, kesinlikle katılıyorum HKM kalp için özel bir hastalık, kardiyoloji uzmanlarının sık karşılaştığı bir hastalık değil ve ülkemizde çok bilinen bir hastalıkta değil. Dünyada literatürü araştırdığın zaman bu hastalık konusunda belli başlı istatistiki yollar kullanılarak geliştirilen tedavi yöntemleri var. ilk olarak bir risk değerlendirmesi yapılması gerekiyor, bunun için bir formulüzasyon var, hatta elinde bir eko raporun varsa bunu kendin de yapabilirsin şöyle ki; android (belki ios içinde vardır bilmiyorum) bir telefonun varsa google play'e "hcm risk calculator" yaz ve arat orada bir uygulama gelecek onu indirip yükle, ekodaki sonuçlarını oraya gir ardından risk durumunu ve ICD gerekip gerekmediğini sana söyleyecektir. Bu tabi dünyada kullanılan genel bir indikatör neticede en doğru kararı hekimler verecektir. Şimdi aşağıda sorularını yanıtlamaya çalışayım dilim döndüğünce kardeşim;

1) Obstrüktif kardiyomiyopatili hastalarda çıkış yolunun daralmasına bağlı olarak görülen en önemli belirti nefes darlığıdır. Nefes darlığı genelde yemek sonrası daha fazlalaşır, çünkü bağırsaklar sindirim için kan çeker bu da kalp üzerindeki baskıyı artırır, O nedenle özellikle sıklıkla katı yiyecekler değilde sindirimi kolay yiyecekler yemeye çalışman faydalı olur, artı yemekten hemen sonra ağır bir aktivite yapmazsan faydalı olur. Gün içerisinde uykunu yeterli alman gerekir, her organ gibi kalpte uyku sırasında dinlenme fırsatı bulur hatta sağlıklı bir insanda uyku sırasında nabız 40-50 ye bile düşebilir. Gün içerisinde uykunu alamazsan çarpıntı ve nefes darlığı şikayetlerin artabilir. O nedenle kısaca beden dinginliği bu hastalığın anlık seyri açısından çok önemlidir.

2)Dediğim gibi dünyada bu hastalık için ilk olarak ilaç tedavisi uygulanır (beta blokerlar, kalsiyum kanal blokerlar,vs) bundaki amaç aritmi, nefes darlığı ve çarpıntıyı kontrol altına almak ve kalp üzerindeki baskıyı azaltmaktır. Eğer tüm bu ilaç tedavisine rağmen şikayetler düzelmiyor ve hatta daha da kötüleşiyorsa (bu kişiden kişiye değişir ama mesela genelde 2 kat merdiven çıktığında aşırı nefes darlığı, çarpıntı,vs varsa )o zaman bir mudahele yapma gereği duyulur, bunlardan bir tanesi alkol ablasyon diğeri de septal miyektomidir. Bu yöntemlerin hemen uygulanmamasının sebebi taşıdıkları risklerdir o nedenle ilk olarak ilaç tedavisi tercih edilir. Alkol ablasyon bu ikisi arasında ülkemizde ilk tercih edilen yöntemdir fakat Amerika'da bazı deneyimli kliniklerde septal miyektomi de ilk tedavi yöntemi olarak tercih edilebilmektedir.

3) Bu konuda bir şey söylemek zor ama Hacettepe Üniversitesi hekimleri bu konuda daha çok makale çıkarmış ve çıkarmaktadırlar.

4) Bir iki önceki yazımda belirtmiştim.

5) Neticede her insanın yapısı farklı kimisi az kimisi çok fayda görebilir. Bu tamamen kişiye bağlıdır. Fakat bu hastalık mekanik bir hastalık, demek istediğim herhangi bir bakteri veya virüse bağlı oluşmuyor (en azından eldeki verilerle), teorik olarak duvar inceldiğinde daha fazla kan akışı olacak ve daha az nefes darlığı çekeceksin.

6) Buna en iyi sen ve hekimlerin karar vereceksin. Burada bu konuda aldığın tavsiyelere de uyma zaten.

Başka bir sorun olursa bildiğim kadarıyla yanıtlayım. Allaha'a emanet olun.

Risk faktörleri sadece holtere bağlı hesaplanmıyor eko da önemli, hatta eko daha da öenmli, aşağıda parametreleri yazdım.
1)Yaş
2)IVS (Septum) kalınlığı
3)Sol Atrial Çap
4) En fazla çıkış yolu gradyenti
Buraya kadarki faktörler holterde değilde ekoda çıkıyor.
5)Ailede ani ölüm hikayesi
6)Açıklanamayan bayılmalar
7) Ventriküler taşikardi (Sadece bu holterde çıkabilir.)

Benim risk oranım %5 çıktı engelli raporu için başvurdum çıkar mı bilmiyorum

allegiant Selam, çok güzel açıklamalarda bulunmuşsun ama ne yazık ki hayatımızı bu kadar düzgün ve stressiz yaşama alanımız yok. İş stres geçim derdi stres vs., bu arada bende hem HKM hemde VT var buna ne diyorsun :)

Merhabalar,

Sorularınız olursa ve cevabını biliyorsam buradan yanıtlamaya çalışayım, hem diğer arkadaşlarımızla da paylaşmış oluruz.
(Rapor alma, vs gibi konularda bir bilgim yok, sadece bende bu hastalığı taşıdığımdan dolayı araştırmalarıma ve deneyimlerime istinaden biraz bilgi sahibiyim)

Arkadaşlar Herkese Selam ;
Bende Hipertrofik Kardiyomiyopati olduğumu yeni öğrenmiş bulunuyorum.
2001 Yılında Aort Damarı yırtılması sonucu ameliyat oldum aort damarım ve aort kapağım değişti. 2005 Yılında SGK nın yönlendirmesiyle % 47 oranında Engelli sağlık raporu aldım. Raporun 2 yıl süresi doldu ve mart ayında yeniledim. Sonradan Kardiyomiyopatide eklenince şuan Oran %57 ve rapor süresiz oldu. Hemen doktoruma giderek durumumu sorduğumda aslında doğuştan beri gelen bir durumun olduğunu aslında hep var olduğunu söyledi. Zaten elimde 17 senedir her yıl yaptırdığım EKO larım var burdada bariz görünüyormuş. Ama rapora yazdıkları için yeni öğrenmiş olduk. Fakat bende öyle efordan dolayı daralma veya sıkışma olmuyor. Yani 20 kat merdiveni rahat çıkabiliyorum. Şuan sadece kan sulandırıcı Coumadin alıyorum. Ve hiçbir Betabroker ilaç almadım almıyorum. Doktorum Holter istedi ve yaptırdım. Kalbimde ufak teklemeler varmış. Bana ICD takılması gerekebilir dedi bunun için henüz durumum net değil. Yani doktor henüz karar vermedi. Eğer takılması gerekiyor derse bende ne karar vereceğimi bilmiyorum. Teknik olarak kalp duvarındaki kalınlaşmaya müdahale edilirmi bilmiyorum ama eğer böyle bir durum olursa sanırım alkol ablasyon seçeneğini düşünebilirim. Şuan kalbin tam durumunu öğrenmek için ilaçlı tomografi randevusu aldım onu bekliyorum. Sonucu sizinlede paylaşırım.
Hastalıkla alakalı olarak bir çok arkadaş yararlı bilgiler vermiş teknik olarakta açıklamış. Sağolsunlar. Ama teknikten çok durumun psikolojik tarafıda önemli bence. Yani çok ağır şartlarda ameliyat geçirmiş biri olarak söylüyorum eğer psikolojik olarak kendinize yüklenirseniz bilinki kaybeden siz olursunuz. Ne olduğundan çok ne olacak daha iyi ve sağlıklı nasıl yaşarım diye düşünmek lazım. Çünkü bu gerçeklerle yaşamak zorundayız. Çözümü yok ama beraberce sağlılı ve uzun yaşamak var. Lütfen kendinizi hasta görüp hastalık hastası olmayın. Hareketsiz bir yaşam bizler için intihar demektir. Bunu bilerek çok yorucu tempoda değilde daha mütevazi hareketli bir yaşam seçin. Bol bol yürüyün sağlıklı beslenin tuz yemeyin bol su için. Kalp ve damar sağlığını koruyan gıdalar alın daha çok Zeytinyağlı ağırlıklı beslenin. Ceviz fındık badem bunları bol yiyin. Ben nacizene bunlara dikkat ediyorum. Çok şükür bi sorun yaşamıyorum.
Herkese geçmiş olsun rabbim herkese Sağlıklı ve Uzun ömürler versin..

Cümleden hayırlı günler.

Arkadaşlar ben operasyona hazırlanıyorum. Duvar kalınkığı 29mm alkol ablasyonu için sınırın 20mm olduğunu benim açık ameliyat olmamı söylediler. Beraberinde ileri düzey mitral yetmezlik ve aritmi var. İlk iş kalınlaşan doku bir miktar alınıp kapak durumuna bakılacak duruma göre protez kapak takılacak. Sonra aritmi kalıcı halde devam ederse ıcd cihazım takılacak bu arada risk ölçümlerinde %7 çıktı. İstanbul Ataşehir Memorial ve Kartal Koşuyolu hastanesinde iki farklı doktorla ameliyat konusunda mutabık kaldık.

Bu ameliyatı olanlar bana biraz geçtiği süreçlerden bilgi verebilir mi özellikle ameliyat sonrası.
Diğer sorum dokyor %100 rapor alabileceğimi söyledi. 4 yıllık işletmeden yeni mezun oldum. 24 yaşındayım ekpss için rapor çıkarmak istiyorum ve iş bulana kadar devletin hak tanıdığı maaştan faydalanmak istiyorum.
Bu süreçler hakkında bilgisi olan paylaşırsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba OOGG,

Geçmiş olsun,

Öncelikle ben de HKM hastasıyım şu ana kadar herhangi bir operasyon geçirmedim fakat bildiklerimi sizinle paylaşayım. Tabi bu ameliyatları geçiren arkadaşların deneyimlerini paylaşması daha değerli olur.

Alkol ablasyon tedavisini yapabilmek için belirli bir duvar kalınlığı sınırının olduğunu bilmiyordum. Bildiğim kadarıyla ablasyon tedavisi, hastanın durumuna (şikayetlerine) göre karar veriliyor yani 20 mm üstündeki bir hastada da doktorların uygun görmesi durumunda ablasyon uygulanabilir diye biliyorum. Doktor sana septal miyektomi yani açık kalp ameliyatını önermiş olmalı, anladığım kadarıyla mitral yetmezliğin ileri derecede olması açık kalp ameliyatını gerekli kılmış, kapak onarımı yapılırken septum bölgesini de tıraşlamak istemişler. Ülkemizde genel olarak hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopatili hastalara uygulanan ilk tedavi yöntemi alkol ablasyon, fakat özellike Amerika'da septal miyektomi bu hastalığın tedavisinde altın standard olarak kabul ediliyor hatta orda bazı kliniklerde bir hekimin yılda 200 kez miyektomi yaptığını okumuştum, tabi orası Amerika diyebilirsin :). Ablasyon sonucu septum üzerinde öldürülen dokunun kaybolması biraz zaman alıyor, dolayısıyla hastanın şikayetleri zamanla azalıyor ya da azalmıyor artı alkolün kalbin elektriksel bütünlüğünde bazı problemlere neden olma ihtimali var bundan dolayı Ülkemizde de son yıllarda alkol yerine başka maddeler kullanılarak yapılan çalışmalar var. Her neyse, miyektomi de ise doku fiziksel olarak o bölgeden alındığı için şikayetlerde hemen düzelme oluyor hatta gradient bir anda sıfıra bile düşebiliyor. Bundan dolayı miyektomi olman senin için bir avantaj, fakat miyektomi ülkemizdeki cerrahların çok sık yaptığı bir ameliyat değil, bunu özellikle doktoruna sormanı ve riskleri doktorunla beraber değrlendirmeni öneriririm, doktora hiç çekinmeden daha önce kaç kez bu ameliyatı yaptığını sormanda fayda olabilir diye düşünüyorum. ICD de belirli bir oranda risk taşıdığın da takılıyor sanırım %7 bunun için yeterli özellikle ventriküler taşikardi ve atriyal fibrilasyon denilen bazı tehlikeli aritmiler var, zaten bunlar olduğu zaman ameliyat olmasan dahi takılması şiddetle öneriliyor.

Rapor konusunda bir bilgim yok.

Bunun dışında bir rica olarak; internet üzerinde HKM konusunda çok fazla Türkçe bilgi yok o nedenle başından geçenleri mümkün olduğu kadar buraya yazarsan HKM hastalarına çok büyük yardımın dokunur diye düşünüyorum. Şimdiden geçmiş olsun kardeşim. Allah'a emanet olun.

allegiant

Merhabalar allegiant yorumların için teşekkür ederim.

Rabbim tüm hastalarımıza şifa ve sabır nasip eylesin..

Birçok doktor ile görüştüm farklı görüşler aldım. İlk yorumum çok fazla doktor doktor gezmenin kafa karışıklığına yol açtığıdır. Geçtiğim bu süreci uzun uzun yazamayacağım ama her doktordan farklı isimler farklı hastaneler biraz sabır kelimesini insana tecrübe ettiriyor.

Görüştüğüm doktorları ortak paydada toplarsak birincisi bu hastalıkta şikayetlerin önemli olduğuydu. Şikayetlerime gelirsek sabah 100mg akşam 50mg saneloc kullanıyorum. Günlük hayatıma gayet devam edebiliyorum sık sık kulaklığımı takıp sahilde 5 10 km yürüyüş yapıyorum. Tabi işin içine koşma yokuş merdiven girince işin rengi değişiyor soluk soluğa kalıyorum aşırı bir terlemem oluyor. Nefes darlığım sıkışma hepsi oluşuyor. Bir doktoruma günlük hayatta sakin bir hayat yaşıyorum kendimi yormuyorum dediğimde olabilir ama kalbinin yapısı yavaş yavaş bozuluyo bunu göz önünde bulundur dedi.

Bir diğeri aldığım ilaçların şikayetlerimi azaltacağı ıcd cihazın riskime yönelik olduğuydu. Asıl çözümlerin alkol ablasyonu ve cerrahi operasyon olduğuydu. Alkol ablasyonu için çoğu doktor bi değerden sonra riskli olacağını söyledi benim durumumun da riskli olacağı fakat yine de bakılacağını söyledi.

Bu ameliyat için İsanbulda pek alternatif bulamadık özel devlet demeden çok farklı doktorla görüştük maddi manevi etkilemeye başladı. Ameliyatı yapacağını söyleyen iki farklı doktor üzerine yoğunlaştım.

Ameliyatımın yüksek oranda başarılı olacağını daha önceki operasyonlarda başarılı olunduğunu masada kalma ihtimalimin 0 olmasada çok düşük olduğunu öğrendim.

Artık ameliyatın kaçınılmaz olduğunu öğrendim. Doktora 1 sene kadar esnetme şansım olup olmadığını sorduğumda o kadar beklemesen iyi edersin dedi. Ben de yaz mevsimini çıkarayım biraz kendimi psikolojik olarak hazırlayım dedim iyi olur dedi memlekete geldim. İşin kötü yanı biraz bu hastalık biraz başka nedenlerden ötürü psikolojik olarak gitgide eksilere düşüyorum. Düzensiz uyku beslenme sigara... Kontrolumu kaybettim diyebilrim.

Ameliyat için tam tarih almadım ama eylül ekim kasım aylarında olacağım galiba. Ailem de bütün gündemlerini bana çevirmiş durumda. Birşey diyemiyorum açıkcası.

Daha spesifik ve ayrıntılı bilgi isteyen numarasını mesaj atabilir dilim döndüğünce arayıp konuşabiliriz. Yazıyla bi yere kadar döktüm içimi.

Sağlıcakla kalın...

Dipnot: Linkte google de hkm rehberi diye arattığınızda bazı bilgiler veren pdf dosyası çıkıyor faydalı bilgiler var.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...ggpMAE&usg=AFQjCNE6N7TDPhnYVxqwa8SXPJSDO8BfAw

Merhaba OOGG,

Rica ederim hepimizin burdaki paylaşımları kardiyomiyopatili (HKM) olan veya bu hastalıkla yeni tanışan insanlara yardımcı olacaktır. Belki belirli bir çoğunluğa erişilirse sadece HKM li hastalara ait bir platformda kurulabilir.

HKM seyrek görülen ve tam olarak nedeni anlaşılmamış bir hastalık olduğundan çok sofistike bir tedavi yöntemi henüz geliştirilememiş, bu nedenle ilk olarak doktorlar bizim şikayetlerimize göre tedavi yöntemine karar veriyorlar, aslında düz yolda 5-10 km sorunsuz yürümen gayet olumlu gibi geldi bana. Koşmayı doktorun mu tavsiye etti bilmiyorum ama genelde HKM hastalarına koşma, yarışmalı sporlar, vb gibi hareketler tavsiye edilmiyor, çünkü kalp kaslarımız normale göre kalın olduğundan oksijen ihtiyacı daha fazla oluyor, bu da belirli bir noktada tehlike arz edebiliyor. Zaten hali hazırda beta bloker kullandığımızdan tansiyonumuz düşük seyrediyor bu nedenle ani hareketlerde kalbimiz ivmelenme tepkisini doğru olarak veremeyebiliyor. Bazı insanlarda septum (orta duvar) kalınlığı zamanla giderek artabiliyor buna bağlı olarak duvar mitral kapağı kendine çekerek mitral kapakyapısının bozulmasına ve yetmezliğin artmasına neden oluyor, doktorun kalp yapısnın bozulması dediği bununla ilgili sanırım.

Tabi ilaçlar şikayeti azaltmaya yönelik kullanılıyor. ICD ise kalp sürekli dinleyen bir cihaz aslında kalp pili gibi algılanıyor ama değil. Ventriküler taşikardi denilen tehlikeli bir aritmi var, cihaz bunu tespit ettiğinde bunu önlemeye yönelik önce hafif gerekirse biraz daha şiddetli akım veriyor ve kalbi düzgün bir konuma sokmaya çalışıyor. Bir nevi sigorta yani.

Bence psikolojini bozmaya gerektirecek bir durum yok, herşeye rağmen hayat devam ediyor, evet HKM ciddi bir hastalık olabilir ama hayat standartlarında yapacağın belli başlı değişiklikler bu hastalığı kontrol altında tutmana yardımcı olacaktır, gereksiz yere stres yaparak zaten duvar kalınlğından dolayı elektriksel aktivitesi bozulmaya meyilli olan kalbimizi daha fazla düzensizliğe sokmamalıyız. Özellikle uyku düzensizliği nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerini artırıyor, sigaraya zaten bişey diyemiyorum :) HKM'ye göre çok ciddi hastalıklar var buna da şükür diyip gerekeni yapıp takdiri de Allah'a bırakmak yapacağımız en önemli şey bence.

Paylaşımın için teşekkürler.

Tekrar görüşmek üzere Allah'a emanet ol.

Selamm allah herkese.şifa versin insallah bende hopertrofik kardiyomiyopati hastasiyim.yakın zamanda bu hastalıktan rapor.alan oldumu kartal eğitim. Araştırmada bilgilendirme olursa sevinirim..tskler..

yaşar18 öncelikle geçmiş olsun sizin rahatsızlığınız 1 evreye%50
2 evrede %100 rapor veriliyor

Öncelikle her arkadaşıma gecmiş olsun öncelikle yeni amaliyat olduğumu belirtmek isterim 18/092017 oldum şu an evde istirahatteyim arkadaşlar bu işi iyi araştırıp ona göre risk belirlemesi yapılıp iyi bir kalp damar cerahisi hocasına amaliyat olun derim ki ben öyle yaptım

bu hastalıkla yaklaşık 8 yıldır uğraşıyorum artık beni iyice köşeye sıkıştırmıştı ve amaliyatın artık kacınılmaz olduğunu farkına vardım ve kendimi ve beynimi bu işe hazırladım ve amaliyat masasına yattım ve amaliyatımı yaptılar 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise cıktım ve 6 günde yatışım tedavi ve tetkiler yapıldı ve ordan eve cıkışım yapıldı

şu an iyi hissediyorum tabi bunu daha ilerleyen günlerde iyi olacağını tahmin ediyorum arkadaşlar miyenktobi bu işin altın kuralı septal anlasyon dan sonrada bu amaliyatı olmak zorunda kalanlar var bu yüzden iyi bir cerrah işin ehli sizi şifaya kavuşturacaktır buraya numaramı yazıyorum arkadaşlara detaylı bilgi vermek isterim bir birimize yardımcı olalım 05554575136 cekinmeden arayabilirsiniz

Geçmiş olsun kardeşim allah şifa versin hastalığın kardiyomiyopati mi ve nerde hangi hastahanede ameliyat oldun.

Atatürk eğitimaraştırmada oldum prof erol şener yaptı amaliyatı

Sevgili ateksoy...Hipertrofik kardiyomiyopati tedaviniz ve doktorunuz Prf.dr.E.Murat TUZCU ile ilgili sorularım olacak size nasıl ulaşabilirim acaba...

Hipertirofi kardiyomiyopati hastasiyim.8 yıl önce teşhis konuldu.ritim bozuklugu var dediler, altta yatan sebebi arastirdiklarinda tıkayıci olmayan hipertirofi kardiyomiyopati teshisi konuldu.kalp dvar kalinligi 2cm.icd takılmadı. Risk faktorum 1.9 olarak hesaplandı. Tehlikeli sınır kaçtır. Herkese çok geçmiş olsun.moralim çok bozuk gerçekten

Öncelikle geçmiş olsun daha önceki aylarda yazdığımda operasyona hazırlanıyorum demiştim şu an düz yol yürüyebildiğim ve bayılma gibi durumum olmadığı için ameliyatı erteledik. Hala doktorla takip halindeyim. Karşılaştırma yapabilmen amacıyla değerim kalınlık 3 cm risk faktörü 6. Risk olarak 5 ve üzerinde ıcd cihazı gerekli hale geliyor. Cihaz taktırmadım.

Beslenme, hareket ve psikolojik anlamda kendimi nispeten düzene soktum diyebilirim. Çevremi bilinçlendirdim arkadaşlarla yürüyüş yaparken bile bana ayak uyduruyor vs .Şu an hastalığıma bağlı raporumu aldım özel bir firmada hastalığıma uygun şartlarda çalışmaktayım. İlk başlarda ben de gergin morali bozuk olarak geçiriyordum. İnsanı geren en çok şey hastalıkla ilgili ya hiçbir şey bilmemek ya da çok şey bilmek :).

Her şey olasılıklar zincirinden kaderden ibaret. Gönlünüzü ferah tutun, balkona çıkın ve derin nefes alın. Hayat planlamanızı hastalığınıza göre güncelleyin. Son olarak da doktorunuzla belli rutin kontrolleri ayarlayın size en iyi çözüm yolunu hastalığın gidişatını söyleyecektir. Sağlıcakla kalın :)

Üst Alt