allegiant
Merhabalar allegiant yorumların için teşekkür ederim.
Rabbim tüm hastalarımıza şifa ve sabır nasip eylesin..
Birçok doktor ile görüştüm farklı görüşler aldım. İlk yorumum çok fazla doktor doktor gezmenin kafa karışıklığına yol açtığıdır. Geçtiğim bu süreci uzun uzun yazamayacağım ama her doktordan farklı isimler farklı hastaneler biraz sabır kelimesini insana tecrübe ettiriyor.
Görüştüğüm doktorları ortak paydada toplarsak birincisi bu hastalıkta şikayetlerin önemli olduğuydu. Şikayetlerime gelirsek sabah 100mg akşam 50mg saneloc kullanıyorum. Günlük hayatıma gayet devam edebiliyorum sık sık kulaklığımı takıp sahilde 5 10 km yürüyüş yapıyorum. Tabi işin içine koşma yokuş merdiven girince işin rengi değişiyor soluk soluğa kalıyorum aşırı bir terlemem oluyor. Nefes darlığım sıkışma hepsi oluşuyor. Bir doktoruma günlük hayatta sakin bir hayat yaşıyorum kendimi yormuyorum dediğimde olabilir ama kalbinin yapısı yavaş yavaş bozuluyo bunu göz önünde bulundur dedi.
Bir diğeri aldığım ilaçların şikayetlerimi azaltacağı ıcd cihazın riskime yönelik olduğuydu. Asıl çözümlerin alkol ablasyonu ve cerrahi operasyon olduğuydu. Alkol ablasyonu için çoğu doktor bi değerden sonra riskli olacağını söyledi benim durumumun da riskli olacağı fakat yine de bakılacağını söyledi.
Bu ameliyat için İsanbulda pek alternatif bulamadık özel devlet demeden çok farklı doktorla görüştük maddi manevi etkilemeye başladı. Ameliyatı yapacağını söyleyen iki farklı doktor üzerine yoğunlaştım.
Ameliyatımın yüksek oranda başarılı olacağını daha önceki operasyonlarda başarılı olunduğunu masada kalma ihtimalimin 0 olmasada çok düşük olduğunu öğrendim.
Artık ameliyatın kaçınılmaz olduğunu öğrendim. Doktora 1 sene kadar esnetme şansım olup olmadığını sorduğumda o kadar beklemesen iyi edersin dedi. Ben de yaz mevsimini çıkarayım biraz kendimi psikolojik olarak hazırlayım dedim iyi olur dedi memlekete geldim. İşin kötü yanı biraz bu hastalık biraz başka nedenlerden ötürü psikolojik olarak gitgide eksilere düşüyorum. Düzensiz uyku beslenme sigara... Kontrolumu kaybettim diyebilrim.
Ameliyat için tam tarih almadım ama eylül ekim kasım aylarında olacağım galiba. Ailem de bütün gündemlerini bana çevirmiş durumda. Birşey diyemiyorum açıkcası.
Daha spesifik ve ayrıntılı bilgi isteyen numarasını mesaj atabilir dilim döndüğünce arayıp konuşabiliriz. Yazıyla bi yere kadar döktüm içimi.
Sağlıcakla kalın...
Dipnot: Linkte google de hkm rehberi diye arattığınızda bazı bilgiler veren pdf dosyası çıkıyor faydalı bilgiler var.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...ggpMAE&usg=AFQjCNE6N7TDPhnYVxqwa8SXPJSDO8BfAw