Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati olan var mı?

Ben de uzun süredir uğramıyordum, inşallah herkes iyidir. Risk faktoru 1.9 oldukça düşük. ICD takılmasındaki en öncelikli bilidiğim kadarıyla faktörler tehlikeli aritmi ve bayılma durumu. Bu ikisinden biri varsa risk faktörüne bakılmaksızın ICD öneriyor doktorlar ki zaten bunlardan biri varsa risk faktörü yüksek çıkıyor.

Tehlikeli aritmi ventriküler taşikardi denen bir aritmi çeşidi, her aritmi tehlikeli gruba girmiyor. Ben de aynı hastalığa sahibim. Moralinizi bozmaya gerek yok, sonuçta bu hastalığa sahibiz ve elimizden gelen bişiy yok. Neticede bu hastalığa yaptığımız kötü beslenme,sigara kullaımı,vs gibi bir durum sebep olmadı, yüksek ihtimalle bu genlerle doğduk. Yukarıda OOGG'nin bashettiği gibi hayat şartlarınızda belli başlı değişiklikler yaparak bu hastlığa uyum sağlamalısınız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Selamlar.

Arkadaşlar herkese çok geçmiş olsun rabbim herkese acil şifalar versin ben 40 yaşındayım İzmir'de ikamet ediyorum 1 sene oldu bu rahatsızlığı öğreneli doktorum 9 eylül üniversitesi. Prof dr nezihi barış ablasyon için gün alcam ama burdan takip ettiğim kadarıyla pek işe yaramadığını düşünmeye başladım açık kalp ameliyatı için doktor gençsin diyor emeklilik için heyete girdim %50 bu hastalık %10 hipertansiyon %17 belimden toplam % 77 rapor aldım ama sonucu haftaya alcam erken emekli olabilirmiyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar

1senedir beloc 50 mg kullanıyorum sabah akşam şikayetlerim artıyor 2 haftadır acillerdeyim kardiyag Mr da kalp büyüklüğü üst sınır diyor ablasyonmu olmalıyım yoksa açık kalp ameliyatı mi yoksa ilaca devam mı etmeli 19 sene 4600 günüm var vergi indirimine başvurdum erken emekli olmak istiyorum pazarlama işi yapıyorum daha sakin bir iş bulsam operasyon geçirmeden maçı gotururmuyuz bununla alakali tecrübesi olan arkadaşlar msj yazarsa çok sevinirim

HAYIRLI AKŞAMLAR DİLERİM
ÖNCELİKLE HER KEZE RABBİM ŞİFALAR VERSİN.
UZUN ZAMANDIR SİTEYE GİRME FIRSATIM OLMAMIŞTI. YAZILANLARI OKUDUĞUMDA 2015 YLINDA PAYLAŞTIĞIM YAZMI TEKRAR BELKİ FAYDASI OLUR DİYE PAYLAŞIYORUM.
- - - - Bütün Hipertrofik Kardiyomiyopati Hastalığı olan Arkadaşlara selam.
Öncelik ile hepinize çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin.
Ben kendi başımdan geçen olayları sizinle paylamak istiyorum.Umarım anlatacaklarım sizlere bir fayda sağlar.

Bu rahatsızlığı 2011 yılında hissetmeye başladım.
Önceleri pek önemsemedim ama her geçen gün bendeki olumsuz etkileri artmaya başladı.( Merdiven çıkarken,Yokuş yukarı çıkarken,Koşu esnasında yani efor kalp hızım arttığında Önce Nefes darlığı - Gögsümde ağrı - Biraz daha zorlandığımda aşırı bir terleme ve Son olarak Göz kararması ve BAYILMA)
Ben de doktorlara muayene olup teşhis konusunda tetkiklere başladım.
İlk önce devlet hastanesinde Gögüs hastalıklarında bir takım test ve tetkikler yapıldı bir hahatsızlık tespit edilemedi.
Daha sonra Kardiyoloji bölümüne sevke edildim,burada da yapılan muayne ve test'lerde kalp ile ilgili bir rahatsızlık tespit edilemedi.
Ama rahatsızlığım artmaya devam ediyordu.
Özel bir kalp hastanesinde muayene oldum,kalp ile ilgili bir sıkıntı tespit eildiği ve BELOC 25 kullanmamı önerdi doktorum.
2013 Yılına kadar bu ilaçı kullandım az bir rahatlama oluyordu kısa süreli ama tam olarak rahatsızlığım geçmiyordu.
Bu arada Özel bir hastanede başka bir Kardiyoloji doktoruna görünmek için,arkadaşlarım beni referans üzerine yönlendirildim.
Burada yapılan kontrol ve testlerde KALP ile ilgili bir rahatsızlığım olmadığı yönünde görüş bildirdi doktor.Bana KALP hastası olmadığımı söyledi.
Kafam karışmıştı 2 seneden beri boşuna mı ilaç kullanmıştım.
Rahatsızlığımın detaylı bir şekilde araştırılması için Tıp fakultesine randevu alarak gittim.
Bu hastanede yapılan bir sürü muayene,test,tetkikler ve değişik ilaçlar kullandırıldıktan sonra rahatsızlığımda değişiklik olmayınca tedaviye son verildi KALP HASTASI olmadığıma karar verildi ve Pisikoloji bölümüne sevk ettiler.
Bu birim de de 3-4 Ay gibi bir süre tedavi sürecim oldu ve değişik ilaçlar ve tedaviler sonuş vermiyor her geçen gün daha kötüye gidiyordum
Sene 2014 Mayıs ayı oldu. AMA BENİM RAHATSIZLIĞIMIN NE OLDUĞU VE TEŞHİS KONULAMAMIŞTI........
Bu ayda hastalığım ile ilgili en kötü kırizi geçirdim,bayıldım.
Çalıştığım iş yerindeki doktorlarım da benim bu durumumu takip ediyor ve yaşananlara bir anlam veremiyorlardı.
Bana özel bir hastanede bir doktor ismi vermişlerdi yine,ama artık bıkmıştım ve gitmek istemiyordum.
İçimden bir ses gitmemi istedi ve gittim,bu doktor yaptığı muayene ve tetkikler sonrası bana bir rahatsızlık tespit ettiğini ama emin olması için anjio yapmasının daha iyi sonuç vereceğini söyledi.Oldum ve artık net olarak teşhis konulmuştu çok şükür Hipertrofik Kardiyomiyopati ...
Doktorum Yakup BALABAN - Kocaeli Özel Akademi Hastanesi
Bu rahatsızlığın giderilmesi için SEPTAL ABLASYON yapılması gerektiği bilgisini verdi.Beni Tıp fakültesinde ismini verdiği Prof ve Doç doktorlara yönlendirdi.
Burada tekrar yapılan kontrol ve muayeneler sonucunda,teşhisin doğru olduğu kanısına varıldı ve SEPTAL ABLOSYON yapılması için karar alındı.
Bu işlem yapıldı başarılı geçtiği bilgisi verildi fakat ICD pil takılmasına karar verildi.
Bu yeni ortaya çıkan durum beni pek memnun etmedi,ICD PİL konusunda emin olmak için tedaviyi kabul etmeyerek taburcu oldum.
İstanbul'da ACI BADEM semtindeki ACI BADEM hastanesinde Prof doktor Sinan DAĞDELEN hocanın muayenesi sonucunda ICD pil takılmasının şu durumda gerekmediği neticesine vardı.
Fakat SEPTAL ABLASYON'un üzerinden 3 ay geçmesinin gerektiği ve süre sonra iyileşme olmaz ise AÇIK KALP ameliyatı MİYOMEKTOMİ gerektiği bilgisini verdi.
Bu süre zarfında bende bir iyileşme olmadı ve rahatsızlığım artmaya devam etti.Artık yürürken bile sıkışıyor hale gelmiştim.
3 Ay geçti kontrole gittim ICD pil gerekliliğinin araştırılması ve SEPTAL ABLASYON'un neticesini görmek için testler yapıldı.
ICD pil gerekmiyor fakat olarak AÇIK KALP ameliyatı olmam gerektiği yönünde görüşünü bildirdi.Düşünmek için 2 gün süre aldık Kocaeli'ne döndüm.
Rahatsızlığımı ilk tespit eden Yakup BALABAN hocama konu hakkında danıştım ve yardım istedim.Yapılan bütün işlemleri inceledikten sonra aynı hastanede Prof Doktor Haluk AKBAŞ ve Ali ÖZERDEM ile tanıştırdı.
Bu iki Hocam,Ameliyatımı yapmaya hazır olduklarını söylediler ve ben de onlara güvendim
10 Ağustos 2014 te RABBİM'in izni ve İki hocam'ın değerli elleri ile çok başarılı bir operasyon geçirdim.
Ameliyatımın üzerinden 2 ay geçti ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'IMA ŞU AN '' DAHA ÖNCELERİ YAŞAMIŞ OLDUĞUM RAHATSIZLIĞIMDAN EN UFAK BİR İZ YOK HAYATIMDA...
İNŞALLAH BU ŞEKİLDE DEVAM EDER RABBİM İN İZNİYLE...

İNŞALLAH bu sizlere aktarmaya çalıştığım durumum sizlere bir bilgi sahibi yapar,Yardımcı olur.

Herkeze geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin.

Öncelikle acil şifalar dilerim. Ben oğlum 12 yaşındayken öğrendim hasta olduğunu . Şu anda 17 yaşında.hastalıkla ilgili hiç bir belirti yok.dilerim hiç bir zamanda olmaz inşallah.acı badem hastanesinde kontrol ediliyor 6 ayda bir.beloc ve rilace kullanıyor .spor yapmasın deniliyor ama genç işte basket oynuyor arada.şimdilik durumu stabil .sonrasında neler yaşar bilmiyorum.bi anne olarak yüreğim ağzımda geziyorum.keşke tam bi tedavisi olsa

Herkeze cok gecmıs olsun allahım herkeze acıl sıfa versın

ben bu rahatsızlıgımı 2016 yılında ogrendım septum kalınlığı en kalın yerı 17 mm denıldı. Marmara unı. Hastanesınde kalp mr cekıldı ve 17 mm kalınlık var dedıler baştan 25 mg belok kullanmaya basladım yol yürümem de merdıven cıkmamda yokus çıkmamda hıcbır sorunum yok ancak sol kolum ve kalbımde çok agrılar oluyor hıc gecmıyor hep agrılarım var doktoruma sordum belocu 50 mg sabah akşam kullan dedı. Bende öyle kullanıyorum ama agrılarımda hıcbır azalma olmadı.

Kalınlasma devam etmıyor ve kalbın cıkısında bır daralma yaratmıyor. 6 ayda bır marmaraya kontrole gıdıyorum eko efor holter ve kanıma bakıyorlar. Bır sorun olmadıgını söylüyorlar. ılerleme yok tıkama yok holter temız cıkıyor kan sonucları normal ama ben bu agrılarıma anlam veremıyorum. Ayrıca çok hafıf arada baş donmem oluyor. Bu konuda kendıme çok sıkıntı yaratıyorum. Devamlı ölümü düşünüyorum. 3 tane cocugum var onlarda olmasından korkuyorum.

Hıc kımse septum kalınlıgını yazmamıs acık kalp amelıyatı olan arkadas amelıyata ne kadar bı kalınlıkla gırdı ne kadar ıle cıktı mesela. Bu çok bılınen bı hastalık degıl sanırım bu konuda doktor tavsıyesı çok onemlı ben ıstanbulda yasamama ragmen bu konuda uzman bı doktor bulamadım buraya yorum yapanlar ve bu rahatsızlıgı olanlar daha acıklayıcı bılgıler yazarsa herkez faydalanabılır. Ben marmarada doc dr alper kepez e gıdıyorum ve randevu bulabılırsem kosuyulunda prof. Cıhangır kaymaza gıtmeye calısıyorum ama bu hastalıgım hakkında kımse doyurucu bılgı veremıyor bırde 175 boyum var kılom 95 sbu hastalıgın kılo ıle baglantısı oldugunu duyan veya bılen var mı bılgı verırısenız sevınırım herkeze çok gecmıs olsun telefonumu yazıyoruum bılgı almak ısteyen veya bılgı vermek ısteyen gunduz ıstedıgı zaman arayabılır 0554 135 45 99

Son düzenleme:
Merhaba,

Ağrılar psikolojik de olabilir, kalpteki bu rahatsızlıktan dolayı ister istemez kafa orda oluyor sürekli orda bir ağırlık hissediyorsunuz. Ben de rahatsızlığımı tesadüfen öğrendim herhangi bir olumsuz etkisi olmadı yaşamımda o ana kadar, hatta öğrenmeden önce neredeyse her hafta halı saha maçı dahi yapardım. Tabi şimdi yapmıyorum ama bu hastalığı öğrendikten sonra sürekli göğsüm de bir ağırlık hisseder oldum.

Allah bağışlasın benim de bir tane küçük kızım var insan bu tabi imtihanı farklı yollardan oluyor, bir noktada kendi derdimi bırakıp kızım da bu rahatsızlığın çıkmaması için dua ediyorum. Tabi elimizde olmayan, değiştiremediğimiz şeyler bunlar.

Ölümü düşünmek iyidir tabi ama takdir edersiniz ki çok sağlıklıyken bile bir anda kansere yakalanıp bir kaç ayda ölebilirsiniz. Şu yönden bakmak lazım evet HKM ciddi bir rahatsızlık ama ölümcül bir kanser hastalığı değil. Genel de internette Türkçe çok kaynak yok ama yabancı tıp makaleleride şöyle denir HKM hastalarının çoğunda normal bir insan yaşam süresi beklentisi vardır. Bu tabi istatiksel bir veri. Yani özetle bu noktada biraz kaderci olmakta fayda var; ölüm Allah'ın takdiridir.

Bildiğim kadarıyla HKM'nin kiloyla bir ilgisi bulunmamaktadır. Bazı hipertansiyon hastalarında yüksek tansiyona bağlı kalp kaslarında biraz kalınlaşma oluyormuş ama HKM kadar değil. Örneğin ben 174 cm 68 kiloyum. Doktor değilim ama çıkış yolunuz da bir darlık yoksa, buna bağlı bayılma vs gib nöbetleriniz yoksa ameliyat sizin için uzak bir ihtimal gibi geldi bana. Yazdıklarınızdan siz hafif HKM'li gruba giriyor gibisniz. Bunun orta vve şiddetli seviyeleri var.

Allah yardımcınız olsun...

allegiant teşekkür ederim bende rahatsızlığımı öğrenmeden hafta da bir hali saha maçı yapıyordum ankara da yaşıyorsunuz galiba atila iyisoy hocayı öneriyorlar siz gittiniz mi birde sizdeki septum kalınlığı ne kadar

Rica ederim, septum orta kalınlıkta bende 20 mm civarı. Eko cihazının kalitesi ve probun açısına göre 1-2 mm artı eksi çıkabilir. Atilla İyisoy'a gitmedim, bildiğim kadarıyla kendisi ablasyon konusunda deneyimli bir hekim yani kardiyolog, cerrah değil. Miyektomi konusunda bu ameliyatı olan arkadaşların deneyimlerini paylaşması önemli, doktor tavsiyesi dahi olabilir daha önce bir arkadaş paylaşmıştı örneğin Erol Şener hocayı, bir iki yorum yukarda bir arkadaş daha kendisini ameliyat eden hekimin ismini paylaşmış, ama sanıyorum nadir görünen bir hastalık olduğundan şu ana kadar pek net geri bildirimler göremedim bu forumda. Ben şimdilik takip amaçlı başka bir hastaneye gidiyorum.

allegiant iyi günler herkeze geçmiş olsun tekrar bu konuda baya bir bilgi sahibisin bende kosuyolu kalp hastanesi 14 mm çıkarıyor marmara eğitim araştırma hastanesi 17 mm çıkarıyor ben anlamadım bu işten bişey. tek bildiğim sol kol ve sol gogus ağrılarım artık geceleri bile ağrıdan uyuyamiyorum. doktora gidiyorum çok agrim var diyorum eko yapiyor efor yapiyor hepsi iyi cikiyor ve agrinin sebebi kalp degil diyor cildiracagim valla herkeze tekrar gecmis olsun. bu rahatsızlığı sahip kişiler buradan yaşadıklarını paylaşırsa herkez bu hastalık hakkında bilgi sahibi olur iyi gunler

Öncelikle tüm arkadaşlarıma allahtan şifa diliyorum.Arkadaşlar daha önce hipertirofik kardiyomiyopati hastalığından ötürü 1 yıl önce açık kalp amaliyatı olduğumu yazmıştım.Atatürk eğitim araştırma hastanesinde kvc doktoru profösör Erol Şener hocama evet şimdi gelelim iyleşme ve bu safalara amaliyatın üzerinden 14 ay gibi bir zaman gecti sağlıklı mutlu bi yaşam biliyorsunuz bu hastalığın en belirtili rahatsızlığı efor eksikliği yorulma terleme göğüs ağrısı geriye bakıyorum ve anımsamaya calışıyorum bunları unuttum desem yalan olmaz

cünki amaliyattan sonra bende bu sıkıntıların hiç bir eseri kalmadı.Yürümedeki zorlukları hepimiz biliyoruz 2 .kat evime cıkamıyordum şimdi evin basamaklarını kucağımda 2 yaşında oğlumla çıkıyorum en ufak bi yorgunluk olmuyor tabi yinede hastalığı unutmamak lağzım yürümeye gelince spor yapıyorum yürüyüşler hiç dinlenmeden orta tempoda 5 km yürüyorum haftanın 2 günü ayrıca yürümeyi o kadar özlemişimki işime 1.5 km uzaklıkta oraya bile yürüyerek gidiyorum şimdi bir çoğunuz gercekmi diyeceksiniz bu yazıyı yazmayı bu zamana bıraktım çünki geri dönüşünü izlemeden safayı görmeden açıklama yapmak istemedim olumsuz bir yönü hayatımda olmadı

nadiren de olsa arada carpıntı oluyor arkadaşlar birde kendinizi hasta modundan çıkartın şimdilik bu kadar yazaçaklarım eğer fikir almak isteyen olursa 05554575136 numaramdan ulaşa bilirsiniz sağlıklı mutlu günleriniz olsun

Cok tesekkurler metin05 senin gibi bu ameliyatı geçirmiş arkadaşların tecrübeleri gerçekten çok önemli. Çünkü hastalığımız normal kalp hastalıklarına göre çok nadir görülen bir hastalık bu nedenle genelleme yapmayım ama çoğu kalp hekimi çok bilgisiz, hatta sadece ülkemizde değil durum dünya genelinde de böyle. O nedenle bazı ülkelerde sadece bu hastalık üzerinde kurulu özel klinikler var. Maalesef ülkemizde yok. İnternette de çok flu bilgiler var bunlar gerçekten çok moral bozucu olabiliyor. Umarım bundan sonra sağlıklı huzurlu bir hayatın olur. Erol hocayı ben de takip ediyorum bir süredir, kalp cerrahisi konusunda önemli bir tecrübeye sahip, eğer miyektomi yoluna girersem kapısını çalabileceğim bir hekim. Allah yardımcımız olsun.

Merhaba herkese,
Bende de Hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi var. 18 yıl önce daha çocukken (12 yaşımda) ameliyat geçirdim. O zamanlar HCM nin (Hipertrofik kardiyomiyopati) adı IHSS (İdiopatik Hipertopik Subaortik Stenoz) idi. Özellikle ameliyat olacaklar endişe duymasınlar. Bu gerekli ise olun ve rahatlayın. Hastalığın detayını zaten biliyorsunuz, en kaba tabirle kalpteki kasta kalınlaşma. Ameliyatın amacı da bu kası incelterek yaşam standardını yükseltmek.

Geçenlerde HCM teşhisinin özür kapsamında incelendiğini öğrendim ve araştırmaya başladım. Ameliyat olmak kastaki büyümeyi engellemediği için bu hastalık devam ediyor. Bu durumu ilaç kullanarak ve yıllık muayenelerle kontrol altında tutuyoruz. Eğer bana tanınmış bir hak varsa bunu öğrenmek ve istifade edebilmek için ben de sağlık kurulundan randevu aldım. Ne olacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Randevuda ne yapacağımı da bilmiyorum. Ameliyatı tedavi sayıp %0 da verebilirler, 50 ya da 100 de verebilirler. Sizlerle deneyimlerimi paylaşırım. Herkese çok geçmiş olsun.

Hkm hastası olduğunuzu daha önce operasyon gecirdiginizi söyleyin.Epikrizleri duruyorsa yaninizda goturun.Yoksa daha önceden çekilmiş eko ya da kullandığınız ilaçları soyleyin.En dusuk 50 oran alacaksiniz., almama ihtimaliniz yok.İstediginiz kadar kendinizi iyi hissedin teşhis konulması yeterli.

Teşekkürler darkblade106. Epikriz duruyor, ekolarım yılların arşivi zaten. Randevuya gittiğimde göreceğiz bakalım neler olacak. Bu arada raporu ne için istediğimin kurul açısından bir önemi var mı?

Raporu ne için istediginiz kurul için önemli değil.Evwk kayıtta da görevliye söyleyin ne için alacaginizi

Herkese merhaba, bugün doktor doktor dolaştım kurul öncesi. kardiyoloji doktoru 50+30 yazıyorum dedi. Bununla hangi haklardan yararlanabilirim? Tekrar rapor peşine düşmemek için dilekçe elimdeyken ekleme yapayım.

hcm mrb geçmiş olsun
Çalışmıyorsanız 2022 maaş engelli kartı ve çalışıyorsanız vergi indirimi için düzenleme isteye bilirsiniz raporunuzu.

Cevap için teşekkürler Umut.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,
Raporumu bugün aldım. Süreci anlatmak istiyorum. 27.12.2018 (perşembe) için öncelikle Ümraniye Devlet Hastanesi 'nin sağlık kuruluna mhrs 'den randevu aldım, ancak gittiğimde gördüm ki erken giden sırayı çoktan almış. Ben de numaratörden numara alarak bekledim. Sıram gelince vezneye gittim ve rapor çıkarmak istediğimi söyledim.

Bir şablon dilekçe verdiler, içini ne için istiyorsan doldur dediler. Hastanenin web sayfasında 4 adet foto getirilmesi gerektiği yazmasına rağmen foto almadılar, orada webcam ile fotoğraf çektiler. Sonra tüm kurul doktorları için birer sıra numarası verdiler. Doktorlar veznenin yanında ve düz ayak. Optopedik engeli olmayan bizim gibi kalp hastaları için kritik olmasa da tekerlekli sandalye ya da destekle doktorları dolaşması gereken engelliler için bu durum çok önemli. Kurulda kardiyoloji doktoru olmadığı için beni kardiyolojiye sevk etsin diye kurul doktorlarından ilk iç hastalıkları doktorunun kapısını çaldım ve kardiyolojiye gitmem için bana yazı yazdı. Bu noktada tekrar vezneye gidip iç hastalıklarının yazdığı kağıda istinaden kardiyoloji numarası almak gerekiyor. Bunun için de numaratörden tekrar numara almak gerekiyor. Eğer kardiyoloji için gidecekseniz daha ilk sefer vezneye gitmeden bir numara daha almanızı tavsiye ederim.

İkinci numaram gelene kadar bir kaç kurul doktoruna gözüktüm. Numaram gelince vezneden kardiyolojiye sevkimi alıp kardiyolojiye gittim. Kardiyoloji doktorunun kapısı ana baba günüydü. Doktorun kapısında muayene için önce EKG çekilmesi gerektiği yazıyordu. Gittim EKG çektirip geldim. Hala aynı kalabalık :) Oranın veznesinden bana numara vermelerini istedim ancak araya girmem gerektiğini söylediler. Ben de biraz bekleyip doktorun yanına girdim. Tüm ekolarım, ameliyat raporum yanımdaydı. İnceledi ve gönderdi. O sırada 50 +30 yazıyorum demişti zaten. Kurulun oraya gelince diğer doktorları da tamamlayıp vezneden yine sıra aldım. Sıram gelince vezne son ekomu, ameliyat raporumun fotokopisini kimlik fotokopisini alarak yarın 14:00 da kurula gelmem gerektiğini söyledi.

28.12.2018 (cuma) tarihinde kurul için tekrar gittim. 14:00 olunca ellerindeki listeden çağırmaya başladılar. Bir süre sonra benim adım da çağrıldı, içeri girdim kimliğime bakıp tamam dediler. Sadece kimliğime bakmaları için iş yerinden izin aldığıma sinirlendim tabi ama yapacak bir şey yok. Kurulun kapısında raporun 3 iş günü sonra 16:00 'da çıkarılacağı yazıyordu. Vezneye de sorup teyit aldım ve işe döndüm. Araya yılbaşı girdiği için bir hafta sonra cuma günü raporumu almaya gittim ve raporumu aldım. Bir kaç kopya yaptırıp aslı gibidir kaşesi aldım. Benim sürecim bu kadar. Bu arada raporda oran sıfır çıkmadığı sürece para (200 tl) talep etmiyorlar. Benden de para almadılar. Herkese çok geçmiş olsun.

Merhaba, hipertrofik kardiyomiyopati nedeniyle %50 ve %100 alan arkadaşlar sağlık durumlarını belirtebilirler mi? Ben bu hastalık sebebiyle anjio ve operasyon geçirdim. Ameliyattan 1 yıl sonra ilacı bırakmıştım ancak geçen zamanda yeniden ilaç kullanmaya başlatıldım ve ölene kadar da kullanacak gibi gözüküyorum. Gözle görülür bir rahatsızlığım yok, spor 20 yıldır yasak. Askerden muafım. Hızlı hareket edince, merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum. Onun dışında sık sık göğüs ağrılarım oluyor ancak bunun çoğunun sebebi gaz sıkışması :) Yukarıda da yazmıştım 2018 sonunda rapor aldım, hipertrofik kardiyomiyopatiden 50 oran geldi. Herkese geçmiş olsun.

Bütün hasta olan arkadaşlara acil şifalar ben hipertrofik obsrüktif kardiyomiyopati hastasıyım alkol ablasyon oldum açık kalp ameliyatı önermediler şimdilik idare ediyorum heyet raporuyla vergi indirimi aldım ve yüzde 65 raporla(18sene 4800 günle) emekli oldum yaklaşık 5 ay oldu fakat hastalıktan dolayı sıkıntı yaşıyorum rabbim herkese acil şifalar versin

Hcm telefon ile gorusebilirmiyiz 05541354599 ali

Öncelikle hepinize allahtan şifa dilerim. Daha önceden de bu konu hakkında gecirmiş olduğum ameliyat hakkında bir yazım öyküm olmuştu
gelelim aradan gecen 2.5 yıl sonraki durumumuza elhamdulillah hastalığım aklıma bile gelmiyor geçirdiğim onca sıkıntıyı bile unuttum gayet sağlıklı bir hayatım var koşuyor yürüyorum elimde poşetlerimle yada küçük oğlumu boynuma alıp 3 kat merdiven çakabiliyorum.
Burda tek dikkat etmeniz gereken şey kilo almamak mevcud durumu korumak yada ideal kiloya ulaşmak olsun.
Arkadaşlar 2.7 kalp kası kalınlığı olan buna bağlı olarak mitral kapak yapısı bozulmuş istirahat halindeyken bile gradiyent 150 çıkan bir arkadaşınızdım Amaliyatımı Ankara Atatürk eğitim araştırma hastanesinde oldum şuanki adı Ankara şehir hastanesi Kvc bölüm başkanı profesör dr:Erol Şener hocam yaptı kalp traşlanıp kalp kalınlığı 2.1 düştü miteral kapak metal olarak değişti burda esas olan kalbin iş yükünü belirleyen gradiyent denen değer bu amaliyat tan önce 150 civarı idi sağlıklı bir insanın olması geren değer 13 dür ve şu an allaha hamdolsun 13 cıkıyor ve çok iyiyim
şimdi size söylemek istediğim şey bunun bir tedavisi var ve iyi bir hekim bu işi başarabiliyor ve ısrarla erol hocayı tavsiye ederim bu işin piri dir kendisi tekrar hepinize gecmiş olsun allahtan hepinize şifa dilerim

Herkese acil şifa diliyorum benim bir sorum olacak bu hastalığın tanısı nasıl koyulur bende kalp kası kalınlaşması varmış ama bunun hastalık olarak yani tanı konulmasını nasıl sağlarım hastaneye veya doktora ne demeliyim veya nasıl bir yol izlemeliyim kalp kası kalinlasmasinin hiper tansiyon a bağlı olduğunu söylüyorlar yani bu hipertrofi kardiyomiyopati mi oluyor bunu anlayamadım bunu bilen varmı acaba şimdiden teşekkürler

Koca oglan tansiyona bağlı olarak kalinlasabiliyor size yani ne için lazım 05541354599 ararsanız yardımcı olurum

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koca oglan

Normalden 1-2 mm kalınsa hipertansiyona bağlı olarak düşünülebilir yani normali 11 mm dersek 13 mm e kadar bu şekilde düşünülebilir. Ama 13 mm den kalın bir septum varsa genelde HKM olarak tanı konulur. Sizin ekstra birşey yapmanıza gerek yok herhangi bir hastahanenin kardiyoloji bölümüne randevu alın, kardiyoloji hekimi ekokardiyografi cihazıyla teşhisi çok kolay ve hızlı şekilde koyabilir.

Geçmiş olsun.

Merhaba,

Ben de 2019’un son haftası itibariyle hipertrofik obsrüktif kardiyomiyopati hastası olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım. 5 sene önceki eko sonuçlarımda her şey normal gözükse de şu an olay tam tersi. Ve doktorum o eko sonuçları kesinlikle yanlış diyor... İlaç tedavisine başlandı.

Sanılanın aksine, yaygın bir hastalıkmış. 500’de 1 gibi bir orandan bahsediliyor. Yani bu hastalık keşke hiç olmasaydı tabi ama yapacak bir şey yok. Karamsar olmaya da gerek yok.

Herkese geçmiş olsun.

Geçmiş olsun.

Kesinlikle yanlıştır demek bence doğru olmayabilir. HKM genetik geçişli olabileceği gibi bazı vakalarda tiroid hormonu, çeşitli virüsler vs gibi nedenlerden dolayı da ortaya çıkabileceği yönünde örnekler var. Özellikle genetik olduğu bilinen durumlarda hayatın her evresinde ortaya çıkabilen bir hastalık. Çocukluk döneminde ortaya çıkmışsa istatiksel olarak durum biraz daha sıkıntılı genelde orta yaşa doğru (30 a doğru) kendini gösteren bir hastalık. 5 senelik bir dönem HKM için yeterli olur ki zaten ailede bu hastalığı taşıyan bir birey varsa her sene kontrol edilmeniz önerilir, eğer yoksa zaten bilemiyorsunuz.

benim kalp duvar kalinligi 5.7 mm ilk hastaligimi ogrenince
doktor 25 yillik meslek hayatimda ilk defa boyle kalin bir kalp duvari gordum demisti ya la
ben askerlikte yaptim hemde jandarma komando egitimler zordu
normal ben cunku sporcuydum sporcu hastaligi diye geciyor

Üst Alt