HAYIRLI AKŞAMLAR DİLERİM
ÖNCELİKLE HER KEZE RABBİM ŞİFALAR VERSİN.
UZUN ZAMANDIR SİTEYE GİRME FIRSATIM OLMAMIŞTI. YAZILANLARI OKUDUĞUMDA 2015 YLINDA PAYLAŞTIĞIM YAZMI TEKRAR BELKİ FAYDASI OLUR DİYE PAYLAŞIYORUM.
- - - - Bütün Hipertrofik Kardiyomiyopati Hastalığı olan Arkadaşlara selam.
Öncelik ile hepinize çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin.
Ben kendi başımdan geçen olayları sizinle paylamak istiyorum.Umarım anlatacaklarım sizlere bir fayda sağlar.
Bu rahatsızlığı 2011 yılında hissetmeye başladım.
Önceleri pek önemsemedim ama her geçen gün bendeki olumsuz etkileri artmaya başladı.( Merdiven çıkarken,Yokuş yukarı çıkarken,Koşu esnasında yani efor kalp hızım arttığında Önce Nefes darlığı - Gögsümde ağrı - Biraz daha zorlandığımda aşırı bir terleme ve Son olarak Göz kararması ve BAYILMA)
Ben de doktorlara muayene olup teşhis konusunda tetkiklere başladım.
İlk önce devlet hastanesinde Gögüs hastalıklarında bir takım test ve tetkikler yapıldı bir hahatsızlık tespit edilemedi.
Daha sonra Kardiyoloji bölümüne sevke edildim,burada da yapılan muayne ve test'lerde kalp ile ilgili bir rahatsızlık tespit edilemedi.
Ama rahatsızlığım artmaya devam ediyordu.
Özel bir kalp hastanesinde muayene oldum,kalp ile ilgili bir sıkıntı tespit eildiği ve BELOC 25 kullanmamı önerdi doktorum.
2013 Yılına kadar bu ilaçı kullandım az bir rahatlama oluyordu kısa süreli ama tam olarak rahatsızlığım geçmiyordu.
Bu arada Özel bir hastanede başka bir Kardiyoloji doktoruna görünmek için,arkadaşlarım beni referans üzerine yönlendirildim.
Burada yapılan kontrol ve testlerde KALP ile ilgili bir rahatsızlığım olmadığı yönünde görüş bildirdi doktor.Bana KALP hastası olmadığımı söyledi.
Kafam karışmıştı 2 seneden beri boşuna mı ilaç kullanmıştım.
Rahatsızlığımın detaylı bir şekilde araştırılması için Tıp fakultesine randevu alarak gittim.
Bu hastanede yapılan bir sürü muayene,test,tetkikler ve değişik ilaçlar kullandırıldıktan sonra rahatsızlığımda değişiklik olmayınca tedaviye son verildi KALP HASTASI olmadığıma karar verildi ve Pisikoloji bölümüne sevk ettiler.
Bu birim de de 3-4 Ay gibi bir süre tedavi sürecim oldu ve değişik ilaçlar ve tedaviler sonuş vermiyor her geçen gün daha kötüye gidiyordum
Sene 2014 Mayıs ayı oldu. AMA BENİM RAHATSIZLIĞIMIN NE OLDUĞU VE TEŞHİS KONULAMAMIŞTI........
Bu ayda hastalığım ile ilgili en kötü kırizi geçirdim,bayıldım.
Çalıştığım iş yerindeki doktorlarım da benim bu durumumu takip ediyor ve yaşananlara bir anlam veremiyorlardı.
Bana özel bir hastanede bir doktor ismi vermişlerdi yine,ama artık bıkmıştım ve gitmek istemiyordum.
İçimden bir ses gitmemi istedi ve gittim,bu doktor yaptığı muayene ve tetkikler sonrası bana bir rahatsızlık tespit ettiğini ama emin olması için anjio yapmasının daha iyi sonuç vereceğini söyledi.Oldum ve artık net olarak teşhis konulmuştu çok şükür Hipertrofik Kardiyomiyopati ...
Doktorum Yakup BALABAN - Kocaeli Özel Akademi Hastanesi
Bu rahatsızlığın giderilmesi için SEPTAL ABLASYON yapılması gerektiği bilgisini verdi.Beni Tıp fakültesinde ismini verdiği Prof ve Doç doktorlara yönlendirdi.
Burada tekrar yapılan kontrol ve muayeneler sonucunda,teşhisin doğru olduğu kanısına varıldı ve SEPTAL ABLOSYON yapılması için karar alındı.
Bu işlem yapıldı başarılı geçtiği bilgisi verildi fakat ICD pil takılmasına karar verildi.
Bu yeni ortaya çıkan durum beni pek memnun etmedi,ICD PİL konusunda emin olmak için tedaviyi kabul etmeyerek taburcu oldum.
İstanbul'da ACI BADEM semtindeki ACI BADEM hastanesinde Prof doktor Sinan DAĞDELEN hocanın muayenesi sonucunda ICD pil takılmasının şu durumda gerekmediği neticesine vardı.
Fakat SEPTAL ABLASYON'un üzerinden 3 ay geçmesinin gerektiği ve süre sonra iyileşme olmaz ise AÇIK KALP ameliyatı MİYOMEKTOMİ gerektiği bilgisini verdi.
Bu süre zarfında bende bir iyileşme olmadı ve rahatsızlığım artmaya devam etti.Artık yürürken bile sıkışıyor hale gelmiştim.
3 Ay geçti kontrole gittim ICD pil gerekliliğinin araştırılması ve SEPTAL ABLASYON'un neticesini görmek için testler yapıldı.
ICD pil gerekmiyor fakat olarak AÇIK KALP ameliyatı olmam gerektiği yönünde görüşünü bildirdi.Düşünmek için 2 gün süre aldık Kocaeli'ne döndüm.
Rahatsızlığımı ilk tespit eden Yakup BALABAN hocama konu hakkında danıştım ve yardım istedim.Yapılan bütün işlemleri inceledikten sonra aynı hastanede Prof Doktor Haluk AKBAŞ ve Ali ÖZERDEM ile tanıştırdı.
Bu iki Hocam,Ameliyatımı yapmaya hazır olduklarını söylediler ve ben de onlara güvendim
10 Ağustos 2014 te RABBİM'in izni ve İki hocam'ın değerli elleri ile çok başarılı bir operasyon geçirdim.
Ameliyatımın üzerinden 2 ay geçti ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'IMA ŞU AN '' DAHA ÖNCELERİ YAŞAMIŞ OLDUĞUM RAHATSIZLIĞIMDAN EN UFAK BİR İZ YOK HAYATIMDA...
İNŞALLAH BU ŞEKİLDE DEVAM EDER RABBİM İN İZNİYLE...
İNŞALLAH bu sizlere aktarmaya çalıştığım durumum sizlere bir bilgi sahibi yapar,Yardımcı olur.
Herkeze geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin.