Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati olan var mı?

ateksoy mrb hkm hastasıyım ameliyat hakkında bilgi almak istiyorum abd de ameliyat olmanın maliyeti ne olur ve türkiyede tavsiye edebileceginiz doktor varmı ameliyatı yapan.teşekkür ederim geçmiş olsun

Bende hipertrofik kardiyomiyopati hastasiyim rapor almam icin ne gerekli yarsimci olabilirmisin.

Bütün Hipertrofik Kardiyomiyopati Hastalığı olan Arkadaşlara selam.
Öncelik ile hepinize çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin.
Ben kendi başımdan geçen olayları sizinle paylamak istiyorum.Umarım anlatacaklarım sizlere bir fayda sağlar.

Bu rahatsızlığı 2011 yılında hissetmeye başladım.
Önceleri pek önemsemedim ama her geçen gün bendeki olumsuz etkileri artmaya başladı.( Merdiven çıkarken,Yokuş yukarı çıkarken,Koşu esnasında yani efor kalp hızım arttığında Önce Nefes darlığı - Gögsümde ağrı - Biraz daha zorlandığımda aşırı bir terleme ve Son olarak Göz kararması ve BAYILMA)
Ben de doktorlara muayene olup teşhis konusunda tetkiklere başladım.
İlk önce devlet hastanesinde Gögüs hastalıklarında bir takım test ve tetkikler yapıldı bir hahatsızlık tespit edilemedi.
Daha sonra Kardiyoloji bölümüne sevke edildim,burada da yapılan muayne ve test'lerde kalp ile ilgili bir rahatsızlık tespit edilemedi.
Ama rahatsızlığım artmaya devam ediyordu.
Özel bir kalp hastanesinde muayene oldum,kalp ile ilgili bir sıkıntı tespit eildiği ve BELOC 25 kullanmamı önerdi doktorum.
2013 Yılına kadar bu ilaçı kullandım az bir rahatlama oluyordu kısa süreli ama tam olarak rahatsızlığım geçmiyordu.
Bu arada Özel bir hastanede başka bir Kardiyoloji doktoruna görünmek için,arkadaşlarım beni referans üzerine yönlendirildim.
Burada yapılan kontrol ve testlerde KALP ile ilgili bir rahatsızlığım olmadığı yönünde görüş bildirdi doktor.Bana KALP hastası olmadığımı söyledi.
Kafam karışmıştı 2 seneden beri boşuna mı ilaç kullanmıştım.
Rahatsızlığımın detaylı bir şekilde araştırılması için Tıp fakultesine randevu alarak gittim.
Bu hastanede yapılan bir sürü muayene,test,tetkikler ve değişik ilaçlar kullandırıldıktan sonra rahatsızlığımda değişiklik olmayınca tedaviye son verildi KALP HASTASI olmadığıma karar verildi ve Pisikoloji bölümüne sevk ettiler.
Bu birim de de 3-4 Ay gibi bir süre tedavi sürecim oldu ve değişik ilaçlar ve tedaviler sonuş vermiyor her geçen gün daha kötüye gidiyordum
Sene 2014 Mayıs ayı oldu. AMA BENİM RAHATSIZLIĞIMIN NE OLDUĞU VE TEŞHİS KONULAMAMIŞTI........
Bu ayda hastalığım ile ilgili en kötü kırizi geçirdim,bayıldım.
Çalıştığım iş yerindeki doktorlarım da benim bu durumumu takip ediyor ve yaşananlara bir anlam veremiyorlardı.
Bana özel bir hastanede bir doktor ismi vermişlerdi yine,ama artık bıkmıştım ve gitmek istemiyordum.
İçimden bir ses gitmemi istedi ve gittim,bu doktor yaptığı muayene ve tetkikler sonrası bana bir rahatsızlık tespit ettiğini ama emin olması için anjio yapmasının daha iyi sonuç vereceğini söyledi.Oldum ve artık net olarak teşhis konulmuştu çok şükür Hipertrofik Kardiyomiyopati ...
Doktorum Yakup BALABAN - Kocaeli Özel Akademi Hastanesi
Bu rahatsızlığın giderilmesi için SEPTAL ABLASYON yapılması gerektiği bilgisini verdi.Beni Tıp fakültesinde ismini verdiği Prof ve Doç doktorlara yönlendirdi.
Burada tekrar yapılan kontrol ve muayeneler sonucunda,teşhisin doğru olduğu kanısına varıldı ve SEPTAL ABLOSYON yapılması için karar alındı.
Bu işlem yapıldı başarılı geçtiği bilgisi verildi fakat ICD pil takılmasına karar verildi.
Bu yeni ortaya çıkan durum beni pek memnun etmedi,ICD PİL konusunda emin olmak için tedaviyi kabul etmeyerek taburcu oldum.
İstanbul'da ACI BADEM semtindeki ACI BADEM hastanesinde Prof doktor Sinan DAĞDELEN hocanın muayenesi sonucunda ICD pil takılmasının şu durumda gerekmediği neticesine vardı.
Fakat SEPTAL ABLASYON'un üzerinden 3 ay geçmesinin gerektiği ve süre sonra iyileşme olmaz ise AÇIK KALP ameliyatı MİYOMEKTOMİ gerektiği bilgisini verdi.
Bu süre zarfında bende bir iyileşme olmadı ve rahatsızlığım artmaya devam etti.Artık yürürken bile sıkışıyor hale gelmiştim.
3 Ay geçti kontrole gittim ICD pil gerekliliğinin araştırılması ve SEPTAL ABLASYON'un neticesini görmek için testler yapıldı.
ICD pil gerekmiyor fakat olarak AÇIK KALP ameliyatı olmam gerektiği yönünde görüşünü bildirdi.Düşünmek için 2 gün süre aldık Kocaeli'ne döndüm.
Rahatsızlığımı ilk tespit eden Yakup BALABAN hocama konu hakkında danıştım ve yardım istedim.Yapılan bütün işlemleri inceledikten sonra aynı hastanede Prof Doktor Haluk AKBAŞ ve Ali ÖZERDEM ile tanıştırdı.
Bu iki Hocam,Ameliyatımı yapmaya hazır olduklarını söylediler ve ben de onlara güvendim
10 Ağustos 2014 te RABBİM'in izni ve İki hocam'ın değerli elleri ile çok başarılı bir operasyon geçirdim.
Ameliyatımın üzerinden 2 ay geçti ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'IMA ŞU AN '' DAHA ÖNCELERİ YAŞAMIŞ OLDUĞUM RAHATSIZLIĞIMDAN EN UFAK BİR İZ YOK HAYATIMDA...
İNŞALLAH BU ŞEKİLDE DEVAM EDER RABBİM İN İZNİYLE...

İNŞALLAH bu sizlere aktarmaya çalıştığım durumum sizlere bir bilgi sahibi yapar,Yardımcı olur.

Herkeze geçmiş olsun.Rabbim şifalar versin.

Banada hipertrofik kardiyomiyopati teshisi koyfular 3 ay once concor 5 mg ilac verdi omur boyu kullanacaksin dedi1ay sonra kontrole gel dedi bende gitmedim devlet hastanesine gidecem pazartesi gunu ne yapacagimi bile bilmiyorum birde is gormezlik raporu veriyorlarmis.

Merhaba
Banada 1,5 sene önce aşağıdaki teşhis konuldu. İş görememezlik raporu verirlermi ? Bu hastalığın ilerlememesi için ne yapmam gerekir. Banda yardım edermisiniz kafamda çok soru işaretleri var.
Hipertrofik kardiyomiypati (çıkış yolu PG:33 mm.hg).
hafif mitral yetmezliği
Sol ventrikul relaksasiyon bozukluğu
Normal sol ventrikul sistolik fonksiyonu.
Perikard effuziyon gözlenmedi.

hipertrofi kardiyomati
arkadaşlar herkese geçmiş olsun.
bende hipertrofi kardiyomati hastasıyım.
kullandığım ilaçlar
beloc 50 sabah akşam
corasbin 100 sabah
delix 2,5 öğle
lipanthyl 267m kullanmaktayım. duvar kalınlığı 20mm tansıyon var.kollestrol var.
1.derece kalp yetmezliği var.
arkadaşlar rapor ne olur.?
site çok faydalı emeği geçenlere teşekkürler. gebze de oturuyorum. gebzede bu hastalıktan rapor alan varmı
kartal koşuyolun da üç ayda bir kontrole gidiyorum..koşuyolu tam teşekkürlü bir hastane olmadığından rapor konusunda .. bilgi veremiyor.. şimdilik bir özel iş yerinde çalışıyorum her geçen gün hayat zorlaşıyor şimdilik idare ediyorum. herkese allah şıfa versin ..

Arkadaşlar öncelikle geçmış olsun bendede bu hastalık çıktı 45 yaşındayım ama 4 yada 5 ay öncesine kadar hiç bir rahatsızlığım yoktu sonraları hafif yokuşu cıkarken merdiven çıkarken kalp carpıntısı nefes darlığı ve anlık baş dönmesi oldu doktora gittiğimde hastalığımı söyledi beloc zoc ilacını verdi şimdi hasatalığıma alışmaya çalışıyorum ama sonrasi ne olur bilmiyorum sizde de bu hastalik bu asamadan mi basladi ilerisi nasil olur ne yapmam gerek bilgilendireblir misiniz

bana hangi asamada ameliyat oldugunuzu soyleyebilirmisiniz bende gittikce lerliyorum ne kadarim var acaba merak ediyorum bugun ciddi bir tasikardi gecirdim 1 saat icinde arka arkaya artik korkmaya basladim

selam coknhecmis olsun acik kalp ameliyatinda ne yapti alkolle olan tedavimi kalp duvarini inceltmek yoksa baska bir seymi acaba

ben 31 yasinda grip icin doktora gittigimde dahileye dr nun dikkati sonucu ogrendim. cocuklugumdan beri hafif bayilmalar, ritim bozukluklarim gogusde yanma sikayetlerim oluyordu ustelik (bu hastalik ocin en tehlikeli sporu yapiyodum ) gencken maraton kosucusuydum 😢😢 ama bu belirtilerim hicbirinde (bayilmalarimin) doktorlar nedenini bulamadi. ekg cektiklerinde makine bozuk herhalde diyip gormemezlige geliyorlardi sonucu (Allahtan benim kalbim ekg de bozuk veriyor vermeyede bilir normalde) grip icin gittigim dr da ekg rontgen filan cekti ve sonra kendi muaynehanesi oldugu icin ekg makinesinin bozuk olmamasi gerektigini soyleyerek tekrar tekrar 3 kez cekince sok oldu dr, yuzu alt ust oldu 😆 "dr ne oldu ölücekmiyim nedir sonuc" dedim. dr "hanfendi kalp krizi geciriyorsunuz,kalp sinyalleriniz oyle gosteriyor" dedi bana 😂 bu seferde ben kendimi birden ruyada sandim 😭😭😭 sonra atar topar ecoydu anjioydu herseye girdim. sonuc hkm cikti. 11 sene oldu yavas yavas ilerliyor Allaha sukur. 1 kizi vardi hastalik tesisinden once, 9 sene sonra 40 yasinda dr kontrolumde 2 kizimi dunyaya getirdim. simdi 42 yasindayim sabah 50mg aksam 50mg beloc kullaniyorum. simdiye kadar kendime dikkat ettim hastaligimi sevdim onunla konustum kalbimi yormamaya calistim ama bugun beni cok uzdu bir saat icinde arka arka 3 cok kuvvetli tasikardi gecirdim ve hastaneye gitmek zorrunda kaldim. teshisi bulan dr um kemal bey bana "hastaneden eve gidemiyebilirsin Allah bilir 90 yasina kadarda yasayabilirsin kendine nasil baktiginla ilgili bir sey bu" demisti 😅😅 sanirim artik bayaga ilerliyor asamalrini bilmiyorum.
ne zaman tehlikeli boyuta geliyor acaba yada asama ve tedavilerini bilenler yasayanlar varmidir burda. herkese Allah sifa versin ve bence kalbimizi seversek ona iyi bakarsak kirmazsak o da bizi kolay kolay birakmaz sanirim ;) vesselam

ssevim41
umarım sımdı ıyısınızdır durumunuzu merak ettım

vatan_60
selam gecmis olsun oglunuz herhalde 5 yasina girmisdir. bende 11 yildir hkm la birlikte yasiyorum. benimde 2 yasinda ve 17 yasinda iki kizim var. simdi durumuz ne merak ettim umarim daha kotu degildir.

Merhaba,
İlk önce Rabbime daha sonra ameliyatımı yapan doktorlarıma binlerce kez şükürler olsun.
Şuan yeniden doğmuş gibiyim.
Yazmış olduğum yazıyı okumuşsunuz.
Orda yazdıklarım bir kısmı ben ben çok uğraştım ve doğru kişilere ulaştım.
Sizlere yardımcı omak isterim

ssevim41 sizin için çok sevindim . peki rica etsem o iyileştirici ameliyatları olmadan önce ekokardiyografi ve mr sonuçlarınızı ve iyileştikten sonraki ekokardiyografi raporlarınızı paylaşabilir misiniz ?

birde bu en son sağlığınıza kavuşturan ameliyat ne için yapıldı ? kalbinizdeki hangi sorunun önlenmesi için yapıldı ? yani büyüyen kalp mi küçültüldü ?

kardiyomiyopati hastaları niye sessiz ? bi bilgi paylaşımı yapın. bi ses verin yaşıyo musunuz diye ?

sağ atrium ve sağ ventrikülünde büyüme olan arkadaşlar var mı ?

Arayan her keze yardımcı olmaya çalışıyorum.
Cep tel veren arkadaşları arıyorum.

ssevim41

Sevim hanım banada ameliyat diyorlar ama birsuru doktora gittim biri ablasyon diyor dieri açık ameliyat kararsızlıktan ve moral bozukluğundan bıktık bizede yardımcı olup fikir verirmisiniz

Babamın rahatsızlığı için sizinle iletişime geçmek istiyorum, Nasıl mümkün olur acaba
ssevim41 babamın rahatsızlığı için sizinle iletişime geçmek istiyoruz, Nasıl mümkün olur acaba

mrb Sevim Hanım benim de rahatsızlığım hipertrofik kardiyomiyopati ICD cihazı takıldı,ilaç da kullanıyorum bir türlü şikayetlerim bitmedi aksine artarak devam etti en son kalp nakli olmam gerektiği söylendi.size kalp nakli söylendi mi?raha

Tabiki elinden gelen yadımı yapmak isterim
tel yazarsanız ararım sizi

Aritmojenik. Sağ ventriküler kardiyomepatisi hastalığı olan var mı arkadaşlar ?

Herkese selam,

Burada yazılanları okudukça yıllardır bizim evde yaşananlar gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti :D

Babam HKMP hastası ve çok şükür henüz ileri seviye değil ancak son günlerde tekrar kendini hissettirmeye başladı. İşin kötü yanı, daha yeni ankaraya yerleştiler ve burada acemiler.

Bu başlığı okuyunca belki ankarada ikamet edip doktor tavsiyesi yapabilecek olanlar vardır diye düşündüm. Kendisi doktora gitmek istiyor ancak konudan uzak bir kardiyoloğa herşeyi sıfırdan anlatmaktan çok yoruldu. Zamanında konu hakkında uzmanlığı olmayan bir doktor az daha öldürüyordu babamı. Velhasıl şimdi ankarada bu hastalık üzerine yoğunlaşmış doktor/doktorlar arayışı içindeyiz. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Herkese geçmiş olsun.

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de HKM hastasıyım. Foruma yeni katıldım. Hastalığımı tesadüfen öğrendim dahiliye doktoru steteskopla dinlerken kalbimde üfürüm duyduğunu ve bir kardiyologa gitmemi tavsiye etti, gittim hastalığımı öğrendim ve bugünlere geldik işte. İlk başlarda psikolojik açıdan zor olsada şu an alıştım sayılır hastalığıma çok şükür. Bu süreçte yaşadığım bazı tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim hastalık konusunda internette Türkçe bir kaynak bulmak oldukça zor o nedenle ingilizce biliyorsanız o şekilde kaynak taramanızı tavsiye ederim. Hipertrofik kardiyomiyopati kalp duvarlarının çoğunlukla da kalbin ortasında bulunan septum diye bilinen duvarın kalınlaşmasıya oluşan bir hastalık, eldeki verilerle genetik olduğu düşünülüyor kalp kaslarını kodlayan proetinlerdeki yapısal bozukluklar bu hastalığa neden oluyor, Eğer ailenizde varsa sizde olma olasılığı da %50, ama bazen mutasyonla da olabiliyor (Allah'ın hikmeti) bendekinin öyle olduğunu tahmin ediyorum mesela zira ailem de kimsede yok, kalp hastası da yok. Bu hastalıkla genel kardiyoloji eğitimi almış bir doktora ilk gittiğinizde size soracağı soru ailenizde ani ölüm hikayesinin olup olmadığı ve bunun akabinde yapacağı bir eko testi var, bu eko testinde kalp duvarlarınızın kalınlığı, kalp kasıldığı anda kalbinizin sol bölmesindeki basınç farkı (gradient) ve yine kalbin sol bölmesinde bulunan mitral kapakta olağan dışı bir hareket olup olmadığıdır (sistolic anterior motion). Bu değerleri matematiksel bir formülüzasyona sokarak sizin risk grubunuz hesaplanır ve gerekirse ICD denen ve kalp ani olarak durduğunda şok verip tekrar çalışmasını sağlayan bir cihaz önerilir. Anlayacağınız üzere bu hastalığı tamamıyla ortadan kaldırmak için günümüz tıbbının geldiği noktada standard bir tedavi yöntemi yok, sadece riskleri azaltma ve şikayetleriniz varsa ilk etapta ilaç daha sonra ablasyon ve miyektomi adı verilen açık kalp amaliyatı uygulanmaktadır. Daha yazabileceğim tonla bilgi var ama tabi buraya yazamıyorum. Eğer merak ederseniz ve yazarsanız dilim döndüğü kadarıyla burdan yazarım. Edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum maalesef her kardiyoloji uzmanı HKM konusunda bilgili değil (profesörler dahil) ve maalesef HKM konusunda uzmanlaşmış bir klinik ülkemizde bulunmuyor. Size tavsiyem gideceğiniz kardiyoloji uzmanının araştırmalarını ve yayınladığı makalelerin en azından adına bakın ve HKM konusunda çalışması varmı bunu sorgulayın ve öyle gidin. Yukarda bir arkadaş kalp nakli tavsiyesi aldığını söylemiş tabi doktor değilim ama muhtemelen sizin EF (Ejection Fraction, kalbin çalışma gücünü gösteren bir değer gibi düşünebilirsiniz) çok düşük geçmiş olsun Allah şifanızı versin. Gezindiğim bazı forumlarda düzgün beslenme ve moral ile bu değeri artıran insanlar olduğunu görmüştüm, inşallah sizinki de artar. Tabi her HKM hastası kalp nakli olacak diye bişi yok, toplumda bu hastalığa sahip olan insanların sadece %20 si hastalığını biliyor (isteyen olursa kaynağın adını verebilirim), ve bir çoğu hastalıktan bihaber yaşayıp gidiyor, ve herkesin yapısı farklı ve dolayısıyla uygulanacak tedavinin seviyesi de farklı. Başka bir arkadaşta asimetrik septal hipertrofi aynı şeymdir diye sormuş, evet aynı şey kalbin orta (septum) duvarındaki kalınlaşma bazen duvarın üst kısmında (bu çoğunlukla tıkayıcı oluyor obstruktif) bazen de kalbin apex denilen alt kısmında oluyor dolayısıyla bi tarafı ince bi tarafı kalın bir duvar düşünün aynen öyle oluyor işte yani asimetrik. Bazen de duvarın altında ve üstünde beraber oluyor yani homojen oluyor. Umarım biraz bilgi verebilmişimdir, herkese geçmiş olsun.

Bilgiler için teşekkürler çok açıklayıcı olmuş@allegian

Selam bende bu hastalığı taşıdığımı yeni öğrendim beloc sabah 100 akşam 100 alıyorum düşünmekten psikolojim bozuldu artık oranlarım ef 65 ıvs 22 asendan aort 36 çıktı birde kaçak olduğunu söyledi sigara da kullanıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum

Selam bende bu hastalığı taşıdığımı yeni öğrendim beloc sabah 100 akşam 100 alıyorum düşünmekten psikolojim bozuldu artık oranlarım ef 65 ıvs 22 asendan aort 36 çıktı birde kaçak olduğunu söyledi sigara da kullanıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum

Merhaba Sason,

Öncelikle geçmiş olsun, ilk olarak şunu söylemek istiyorum, hastalığa yakalandığını öğrendiğinde ilk başlarda insana biraz zor geliyor, insan kendine, onca insan arasında neden ben diye sormadan edemiyor doğrusu, ve buna benzer değişik düşünceler gelebiliyor. Bu noktada sana tavsiyem şunu bilmen evet hastalığımız riskli bir hastalık ama çok şükür kendimize dikkat ederek, yaşam tarzımızda belli değişiklikler yaparak, bu hastalığı stabil bir seviyede tutma ihtimalimizin kuvvetli olduğu. Yukarıda da yazmıştım bu hastalıkla 90 yaşını gören insanlar var, tabi önemli olan hayırlı yaşamak. Beloc tedavisi genellikle bu hastalıkta standart uygulanıyor, bende aynı ilacı kullanıyorum, hatta içmeyi unutmuştum vesile oldun teşekkürler :), beloc'tan çok korkma, tansiyonunu ve kalp hızını aşırı düşürmüyorsa (dakkada 30-40) zamanla iyice alışırsın, beloc kaplteki beta sensörlerini bloklayarak kalbin stres hormonlarından aşırı etkilenmesini engelliyor, böylece kalbinin oksijen kullanma oranı düşüyor, yani kalbin daha rahatlıyor. IVS değerin 22 mm tabi yüksek ve tehlikeli ama bu hastalık kapsamında en tehlikeli sınır 30 mm, eğer 30 mm aşmışsan şikayetin olmasa bile riskli durumlar teşkil edebilir. Yani çok aşırı bir şikayetin yoksa (ailende ani ölüm, bayılma, açken düz yolda yürürken bile nefes darlığı,2 kat merdiven çıkarken aşırı nefes darlığı ) korkma. EF değerin gayet iyi genelde sağlıklı bir insanda da o civarda oluyor. Kaçak mitral kapakta mı ? Eğer kaçak minimal veya orta düzeydeyse bunu da çok kafana takma, kalp duvarının kalın olmasından kaynaklı baskıdan dolayı SAM denilen bu kaçak olayı HKM hastalarında görülen tipik bir durumdur. Burda önemli olan diğer bir faktör ise gradient denen bir değer var (kalp içi basıncı ifade eden), sabah akşam 100 beloc alman sanki bu değerin biraz yüksek olduğu izlenimini verdi bana. Beloc kullanımın sırasında düzenli olarak doktora gidip bu değeri ölçtürmelisin. Uykuna dikkat et, aşırı efor sarf etmen gerek işlerden uzak dur, beslenmene dikkat et, tabiki sigarayı bırakmalısın, kalbini ani ivmelendirme, örneğin durağın gerisindesin otobüse yetişmek için çok hızlı koşman gerekiyor, koşma bırak gitsin, bir sonrakine binersin, akşamları tansiyonunu evde ölç, dakikada kalp atım hızını ölç, dinlenme halinde 60-70 arasında tutmaya çalış. Kalp kasların normale göre daha stiff yani sert olduğundan bol su iç ki kalbin hacim kazansın. Başka bir sorun olursa bildiğim kadarıyla burdan yanıtlamaya çalışırım kardeşim. Hayırlı günler, tekrar geçmiş olsun.

Tabi son olarak şunu belirteyim, aşırı efor sarf etmen gerek işlerden uzak dururken, tamamen hareketsiz bir yaşam benimsemen tam tersi etki yapabilir, hareketsiz bir insanın kalp kasları da aynı oranda güçsüzleşir. Bu nedenle doktorunun da tavsiye edebileceği egzersizler yapmalısın, mesela yüzme veya en basiti yürüyüş, şahsen yürüyüşün sağlıklı bir insan için de en etkili spor olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Allegiant açıklamaların için çok tşk ederimbu hastalıktan dolayı işten de ayrılmak zorunda kaldım şimdi geçim sıkıntısı başladı bir kaç arkadaş rapor çıkarıp maaş alabilirsin Dedi bu değerlere göre rapor alabilirmiyim hangi oranda alırım ne yapmam lazım ?

Merhaba Sason neden işten ayrılmak zorunda kaldın? Hayatını bu şekilde çıkmaza sokmamalısın. Benimde 8 yıldır ICD'ım var çok zorluklar yaşadım halada yaşıyorum ama çalışmaktan yada sosyal hayatımdan vazgeçmiyorum. Rapor çıkarttırıp maaş almak yerine engelli raporu alıp iş hayatına bu şekilde devam edebilirsin. Engelli eleman alan bir çok şirket vb. kuruluşlar var bunlardan birine girebilir hem oturarak çalısır hemde geçim sıkıntısı çekmez hemde 15-17 yıl gibi bir sürede emekli olma hakkın var. Bizim hastalığımız emin ol birçok hastalığa göre hastalık bile sayılmaz. 1 2 ay içerisinde tekrar ameliyat olacağım pilim değişecek ve 3 hafta gibi bir süre sonra iş hayatıma tekrar devam edeceğim. Şuan bulunduğum işyerimde tekerlekli sandelyeyle işe gelen iki gözü görmeyen ama santralde çalısıp telefonları yanıtlayan bir çok engelli arkadaşımız var. allegiant ın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda yaşarsan hastalığını unutursun bile. Hayat devam ediyor bununla yaşamayı öğren ve yola devam et :)

Üst Alt