2012 Yılının mart ya da nisan ayında boynumun sol alt kısmında çapı 3 cm kadar sert bir şişlik fark ettim, yağ bezesidir falan diye önemsemedim sağ tarafta da ufak bir şişlik çıkınca bu yağ bezelerini aldırayım artık diye hastaneye gittim. İnsan 23 yaşındayken hiç konduramıyor galiba kendisine kanser vs, o dönem billboardlarda lenfoma belirtilerini anlatan afişler asılıydı her yerde, bütün belirtilerin olmasına rağmen hiç aklıma bile gelmiyordu en komiği de o billboardların hergün önünden geçiyordum =)
Bir iki ultrason sonucunda lenfoma ön tanısı konuldu ,biyopsi parça alma derken kesin teşhis konuldu Klasik hodgkin lenfoma.
Üniversite hastanesine gittim de ilk bulgular birinci evre gibi gözüküyordu ama Pet ct çekimi sonucunda vücudumun hemen hemen her yerinde lenfoma hücreleri bulunduğu anlaşıldı, sonuç 4. Evre lenfoma .
Hız kaybetmeden tedavi süreci başladı 8 kürlük kemoterapi kan değerlerinin düşmesi ertelenmeler neticesinde yaklaşık 1 yıl sürdü. Hepinizinde bildiği gibi çok eğlenceli bir süreç değil. O bir yıl boyunca kendimi dizilere verdim internetten ne kadar dizi varsa sabahtan akşama kadar hepsini izliyordum biraz garip gelebilir ama hoşuma da gitmeye başlamıştı bu durum sanki hiç normal yaşamamış , sanki hep 15 günde bir kemo ya gidiyormuşum gibi , bütün kemoların bitmesi sonrası çekilen pet ve filmler sonucunda tamamen iyileşmiş remisyon sürecine girmiştim. Şu anda 2016 yılındayız 6 aylık kontrollerim devam ediyor. Arada boynumda ufak tefek şişiklikler çıkıyor ( enfeksiyona bağlı) ama genel durumum gayet iyi nüks falan değil yani.
Bu yazıyı şu sebepten yazıyorum. Tedavi olan hastalığa yakalanan kişiler ve yakınları ( bizimde yasadığımız gibi ) netten araştırma yapınca çok kötü şeyler okuyabiliyor morallerini bozabiliyor. Lenfoma tedavisi olan bir hastalık.
Lenfoma bir kanser değildir, kanser taklidi yapan bir hastalıktır demişti bir doktor gerçekten de öyle
Üzülmeyin niye ben demeyin nasıl grip olup iyileşiyorsak lenfoma da aynı sadece süreç biraz daha uzun.( yazım hataları nedeniyle kusura bakmayın telefondan anca bukadar yazabiliyorum =) )