Lenfoma şüphesi
Merhabalar arkadaslar!
Her şey 2,5 ay önce başladi.Bir gece ağzımın içinde sol sağ tarafta bir şişlik belirdi.Doktora gittim,lenfoma değil dedi.Ağıza bakınca anlaşılıyor mu sadece bakmayla?Antibiyotik yazdı,boğaz altı sol şişlik indi ama ağız sol iç tarafı hala şiş.Antibiyotik bile indirmedi.
Ben de lenfoma şüphesiyle yarın biyopsi olacağım.İnşallah böyle bir şey çıkmaz,çok endişeliyim.Sizlerde genel olarak belirtiler nelerdi teşhis konulduğunda? Paylaşır mısınız mümkünse?Ben de boynun iki tarafinda hafif ele gelen şişlikler var boyun USG çektirdim boynun sağ yan kısmında 5cm lik kitle var dedi doktor.Size USG sonucumu yazmak isterim,yorumlarsanız çok mutlu olurum.
Triod bezi boyutları normal olup sol lob ve isthmus homojendir.Sağ lob inferiorda 3.7X2.4mm boyutta,oval şekilli,iyi sınırlı,solid ve kistik alanlar barındıran hipoekoik nodül izlendi.Sağda submandibular alanda 14X7mm,sol submandibular alanda 13.5X11.5 mm boyutta,yağlı hilusları korunmuş,korteksleri kalınlaşmış,oval şekilli lenfadenomegaliler mevcuttur.Ayrıca yine anterior servikal zincirde sağ level II'de 32X10 mm boyutta,sol level II'de ise 40X9 mm boyutta,yağlı hilusları büyük oranda incelmiş,korteksi kalınlaşmış,yapılan Dopper USG incelemesinde hiler kanlanması bulunan lenf nodları mevcuttur.Posterior servikal zincirde patalojik boyutta görünümde lenf nodu saptanmadı.Submadibular ve parotis bezleri normaldir.
Sonuç:Triod sağ lobda milimetrik nodül.
Bilateral submandibular bölgede ve anterior servikal zincirde level II'de lenfadenomagaliler.
Daha önce bu hastalıgı geçirmiş olup USG çektirmiş arkadaşlar yorumlayabilirler mi biliyorlarsa?
Bende kilo kaybi oldu 8-10 kilo kadar ama sürekli 2-3 kilo alıp veriyorum ve şu sıralar sabit,gece hafif bir terleme oluyor vücudum hafif nemli gibi.Yaklaşık 2 aylık aralıklarla yaptırdığım 2 kan testi değerlerimin genelinde az da olsa gerileme var çoğu referans aralığında.Bir de sağ bacağım diz kapağına yakın iç kısmında son bir kaç gündür ağrı var.İştahım kötü değil ama eskisi gibi de değil.Arkadaşlar bir de 2 aydır uyuyamama sorunum var.Bu rahatsızlık uyuyamama yapar mı? Uyuyamıyorum,uyusam da 2-3 saat o da kesik kesik ve çabuk yorulma var.Uyku bozukluklari merkezine gideceğim biyopsiden sonra.Psikyatra gittim ama ilaçları kullanmadım iyi hissettitmedi.Testosteron düşük 2 -3 gün önce iğne vuruldum yeri hala ağrıyor.Çok uzun oldu,biliyorum;lütfen kusura bakmayın.Allah hepinize herkese şifa versin inşallah.Bir arkadaşım kardeşim cevap verirse çok mutlu olurum.Biyopsi sonucunu da paylaşacağım sizlerle.Herkese geçmiş olsun,Rabbim sağlık sıhhat versin.