Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İhtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği geliyor

Bilgi alabildiniz mi yada bilgisi olan var mı doğalgaz elektrik yardımı konusunda? Bizlerde yararlanabiliyo muyuz vgm den maaş alanlar olarak?

mlkkz198

ben 144 ü aradım. doğalgaz yardımına başvurabilirsiniz dedi e-devletten. Ama elektrik yardımı sydv den yardım alanlar içinmiş. Hatta fatura öderken yardım miktarı otomatik düşülüyormuş ptt veznesinde. Benim iki sorum var:

Ben e-devletten doğalgaz yardımına nasıl başvuracağım? E devlette ayrıca doğalgaz yardımı seçeneği yok.
Eğer başvurursam 1 ya da 2 ay evde oturup sosyal inceleme memurlarının eve gelmesini mi bekleyeceğim?

Doğalgaz aboneliği bizim üstümüze olmasa ve maaşımızın da kesilme ihtimali var mı acaba tehlikeye düşmesin e devletten başvuru yaptığımızda?

Su inidirimi peki ondan da faydalanabiliyo muyuz biz?

Doğalgaz yardımı almak isteyen arkadaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında adım adım nasıl başvuru yapılacağını gösteren afiş var. Özellikle vakıflar genel müdürlüğünden muhtaç aylığı alan arkadaşlara söylüyorum. Selametle.

Merhabalar 30 Eylül de bana bu yardım çıktı. Yardım kısmında devam ediyor ödeme kısmında ise herhangi bir şey yazmıyor. Buna göre bugün gitsem faturamı ödeyebilir miyim?

Herkese selamlar. 30 eylülde doğalgaz yardımına e devletten başvurdum. Bugün bilgi almak için 144 ü aradım. Başvurunuz görünmüyor daha sonra tekrar arayın dedi telefondaki hanım. Hemen e devleti açtım başvurum var.
Başvurduğuma eminim yani.
Öğrenmek istediğim ben vakıflar genel müdürlüğünden maaş alıyorum. Doğalgaz yardımına başvurduğum için sydv den sosyal incelemeci memurlar gelecek mi?
144 de gelecekler diyor.
Yine uzun uzun beklemeli bir süreç beni bekliyor sanırım.

[FONT=Arial]Geçen martta Doğalgaz Tüketim yardımı başvurum onaylanmasına rağmen, 6 ay geçtikten sonra yaptığım 2. başvurum reddedilmiş, "Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle"
Ne iş, anlamış değilim! Ne oldu da diğer yardım alma durumum değişti? Geçen baharda niye bağlandı o zaman? Bu SYDV heyetlerinin işlerine akıl-sır etmiyor. Bir keyfilik seziyorum, o gün hangi moddalarsa ona göre karar veriyorlar sanki.
Benim gibi ilkinde onaylanıp ikincisinde red yiyen var mı?[/FONT]

Sessiz Dünyalı
Belki haneye giren gelirde bir artış olabilir. Bu başvuruların reddedilme gerekçelerini açıkça söylemeyedikleri için herkesi uğraştırıyorlar böyle.
Doğalgaz tüketim desteğine ilk başvurular yapıldığı zaman kabul olanlar Mart ve Ekim aylarında faydalanacak demişlerdi.
2. Başvuruya bile gerek olmaması lazım aslında zaten onaylanmış ve Mart ödemelerinden faydalanmışsınız.
Bizimde vardı Mart ayında kullandık ama şu an tekrar ikincisi için başvuru yapmadık. Temmuz ayında genel olarak maaşlara falan zam yapıldıya belki o yüzden başvursakta reddedilecektir.

Sessiz Dünyalı
Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının kendi sitesinde bile yazdığı bu şekilde yani yılda 2 kere bu yardımın verileceği.
Geçen Mart'ta onaylanıp 2. Başvuru istemeleri saçma yani bu duruma itiraz edebilirsiniz.

BnymnYldz
Benim konuya da bir el atsan hocam ben doğalgaz yardımına başvurdum e devletten bana sosyal incelemeye gelirler mi?

caykolik
Geçen sene bizim başvuru yaptığımızda eve kontrole gelmediler. 400 TL olarak onaylanmıştı ve Mart/Nisan faturalarının bir kısmını ödemiştik. Tekrar başvuru yapsam mı acaba diye bende onu düşünüyorum.

BnymnYldz

Hane gelirimde herhangi bir artış yok, engelli aylığını gelirsen saymazsak, ki saysak bile asgari ücretin 1/3'ün çok altında.
Dediğiniz gibi yardımın 2. taksiti otomatikman tanımlanması gerekirdi. Ama medyada "doğalgaz yardımının 2. taksiti için başvurular başladı" goygoyu çıkınca ve bu yardım için taptığım başvuruda doğalgaz yardım talebi aktif olunca, (ki önceden değildi, 6 ay geçmediği için) demek ki yeniden başvurma zorunluluğunu getirmişler.
Maksat kendilerine muhtaç olduğumuz hissini pekiştirmek mi, anlamadım ki!
Anlaşılan bu kış battaniye-bitki çayları-kedi üçlüsüne kaldık! :(

Vakıflar bölge müdürlüğü' nden muhtaç maaşı alıp da doğalgaz yardımına başvuru yapan var mı?
Vgm muhtaç maaşı kesilir mi doğalgaz yardımı alırsak?
Sydv sosyal inceleme memurları gelir mi eve incelemeye doğalgaz yardımına başvurunca?
Konuyu tekrar tekrar gündeme getiriyorum ama sydv memurlardından net bilgi alamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok teşekkür ederim. Saygılar.

Merhaba arkadaşlar doğalgaz desteğimiz onaylanmış 5 kişiyiz kaç tl indirimimiz olacak bilgi sahibi olan varmı ve kaç ay faydalanacaz ve her yıl tekrar başvurmakmı gerekecek doğalgaz desteği için

Doğalgaz desteğimiz onaylandı kasımda faydalanacaz en az 950 ile 2500 tl arasındamı olacakmış biz 5 kişiyiz ne kadar çıkar bize şuan daha indirim ücreti yansımadı birde kaç ay faydalanacaz bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirlermi rica etsem

Doğalgaz desteği düne kadar devam ediyor yazıyordu.Şimdi tamamlandı yazıyor ama herhangi bir yardım yatmadı. Bu iş nasıl oluyor acaba?Bilgisi olan var mı?

Ya bu türkiye destek yardımı için gelir hesaplanırken gelirden kira düşülüyor mu ? Bana düşmüyoruz engelli maaşın var diye red verdiler ama geliri yüksek olup kirada olanlar da almış sosyal medyada görüyorum nasıl oluyor bu

Elektirik faturasını e devletten ödediğimiz gibi doğalgaz desteğinide ödermiyiz acaba bu ödemedede olmalı

muamma1905 asidadaş @@ulanbek
Ben de aynı durumdayım.
Daha önce alan arkadaşlar bilgilendirebilir mi? Normal midir bu durum? Destek yatacak mı, yatmayacak mı?

Destek yatmış en az 950 olacak deniyordu ancak 708 lira gözüküyor. Ve bu desteği sadece fatura odeyerek kullanabiliyoruz galiba. Bu yardım kaç fatura geçerli acaba bilgisi olan var mı?

Ş.urfa 550 tl yatmış bu ay bize doğalgaz faturası gelmedi bu ay ben faydalanamayacağım yoksa gelecek ayla birlikte 2 fatura ödiyecem

Banada 625 TL cıkmıs gelen faturam 300 TL bunu uatıeınca 325 geriye kalacak bıdakı ayaa yansır mı acaba bu kalan Bi fikri olan varmı dır

Doğalgaz faturası adima kayıtlı değil. Ptt de fatura odemeye gittiğimde fatura kime kayitliysa onun gelmesi lazım diyor. Var mi böyle bir sey?

Ben faturamı yatırdım 625 TL cıkmıs bana dogalgaz yardımı faturam toplam 400 tlydi 225 bıdakı ay kulanabılırsınız dedi görevli faturamı yatırmış oldum

Üst Alt