Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların yanında stresten durmakta zorlanıyor ve orada durmak istemiyorum

@Sakar_Şakir_60, bunlar sosyal fobi belirtisi. Tanımadığın ama sana benzeyen insanlarla daha çabuk kaynaşma oluyordur.

Benim çenem berberde açılıyor ama 2 berberde de terslendim. Ben de konuşmuyorum berberde.

@Sakar_Şakir_60, Senin durumuna benzer bir durum bende de var anne baba kardeş harici bir ortamda olduğum zaman hemen farklı bir kişiliğe geçiş yapıyorum nedir bu ;
1. Sessiz kalmak olabildiğince
2. başından geçen bir olayı vakti ve zamanı gelmesine rağmen konu konuyu açmışken ortaya atlayıp ya benim de başımdan şu geçmişti diyemiyorum diyelim ki cesaret edip dedim bu sefer sesim kısılıyor aklımdan anlatacağım şeyi unutuyorum gibi oluyor saçma sapan cümle sarmalına dönüyor
3. bu sefer insanlar da ay ne kadar kasıntı ne kadar soğuk düşünüyor olabilir veya utandığımı hissediyor olabilir diye düşünüyorum.

yani hemen 2. karakterim aktif oluyor yeni biri dahil olduğunda ailemden farklı kişiler olduğunda sosyal fobi diye doktora paxil 20 mg eklettim fakat ne ala çok da bir işe yaramadı uyku yaptı biraz daha sadece gerçi daha 1 ay oldu anca yeni belki etkisi ileride başlar.

Mesela ben de iş yerinde en çok sıkıntı yaşıyorum dükkana müşteri geldiğinde istediği işi yapmak istiyorum fakat muhabbet etmiyorum işe dalıyorum müşteri ile aramda diyalog olmadığı için kendimi ya niye hiç hal hatır sormuyorsun niye çok çekingenim keşke girişken olup ben de bir kaç soru yöneltsem güzel bir muhabbet kursam da müşteri de devamlı gelse diye düşündüğüm olup kendimi üzüyorum.

yani diyeceğim o ki galiba psikoz geçirmiş kişilerin karakterleri hemen hemen aynı gibi ne kadar ben sosyalim diyen olsa da bir yerde patlak veriyor gibi.

Paxil gibi antidepresanlar ile bunu çözebilir miyim bilmiyorum deneme aşamasındayım ama hiç çalışmamak isterdim bu sorundan dolayı bir gün birisi terslerse çok alınırım niye hiç konuşmuyorsun işin bu değil mi derse baya bozulurum allah göstermesin.

Alıngan ve ciddiye almak da hat safhada bende yani olumsuz bir eleştiriyi alıp arkaya atamıyorum.

Kalabalık bir ortamdayken korku veya çekingenlik gibi duygular yaşamıyorum Ama aşırı uyarıcıdan dolayı zihnim yoruluyor.

@Descartes, sizin bir ara önerdiğiniz diş macununu ben de sipariş etmiştim yeşil bir bandrol vardı çok memnun kaldım size bir sorum daha olacak izniniz ile mesela gün içinde antidepresan olsun kahvaltı sonrası 10:00 gibi yatarken de abizol 2.5mg kullanıyorum ama gün içinde zihnim böyle 1 bira içmişim gibi ağırlaşıyor 2-3 kahve ardı ardına içince biraz iyi hissediyorum bu durum için öneriniz var mı mesela bazıları yüksek kafeinli kahvelerden sipariş edin diyor demleyin için daha zinde olur ama ilacın etkisini azaltır mı veya bu sefer de fazla uyarıcı olduğu için acaba anksiyete yapar mı diye şüphe ettim veya diyorum vitamin vs öneriyorlar bu magnezyumlar vs kafam çok karıştı sadece zihnimdeki bulanıklığı en aza indirip daha iş odaklı olmak istiyorum belki bir çözüm yönteminiz vardır diye merak ettim iyi günler dilerim

sayın şakir sende asperger vardı bende de asperger var. biz çok derin düşünüyoruz konuşmalarımız da derin. insanların büyük çoğu ise sığ düşünüyorlar ve konuşmaları da böyle. Yani bir adam bana "hangi takımlısın" diye sorunca onunla bende konuşmak istemiyorum yada kadın "hangi burçsun" diye sorunca çöp oluyor benim gözümde. Birebir konuşmalarda diyalog var bunda zorlanıyorum ama bir mikrofon elime verilince büyük topluluklara etkili konuşabiliyorum çünkü burada monolog var. Hiç denedin mi üniversitede toplum önünde sunum yapmaya, yada konferans salonunda 100-200 kişiye hitap etmeyi?

@osmangazi, bunlar sosyal fobi belirtisi. Tanımadığın ama sana benzeyen insanlarla daha çabuk kaynaşma oluyordur.
evet bu bilişsel önyargılardan affinity bias, çokça gözlemlenir insanlarda.

@dermansiz, selamlar :giggle: önerdiğim diş macunundan memnun kalmanıza sevindim. Biraz karışık yazmışsınız ama """zihnim böyle 1 bira içmişim gibi ağırlaşıyor""" dediğiniz durum, kullandığınız Abizol isimli ilaçtan kaynaklı görünüyor. Sen de böyle belirtmişsin. Ben her sabah kavaltıdan sonra magnezyum, D vitamini ve B vitamini hapı kullanıyorum. Metabolizmaya iyi geliyor. Ben 27 senedir antipsikotik kullanıyorum. Bu uzun sürecin sonunda artık sabahları 06.30 gibi kalkıp işime gidiyorum.O yüzden size hemen çözüm imkanı verecek ilaç vs. bir tavsiyede bulunamam. İsterseniz doktorunuzla bu konuyu bir görüşün derim. Allah şifa versin.

Üst Alt