Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların yanında stresten durmakta zorlanıyor ve orada durmak istemiyorum

Sadelikguzeldir

Bana bazen rüyadaymışım gibi geliyo, üçharfliler insan , hatta cansız birer görüntü gibi şüphelerim var. Bir aralar emindim bitiriyolardı beni, şimdi şüphedeyim daha iyiyim. Ama hayatım bitti hiçbişey kalmadı...

Sadelikguzeldir Aslında benim şizofrenim düzeldi ama paranoyalar var o da skıntı yaa bide okb var 2si birleşince elim kolum bağlanıyo . Sabır edebiliyosak ne mutlu bize. Çok ağır durumlar olabiliyo psikiyatride onların yardımcısı olsun Allahım...

Sadelikguzeldir

Yanımdaki insanların sürekli bana baktığını sanıyorum(tanıdığım vede tanımadığım insanların) Bu şekilde huylanıyorum ben.

Korku gibi birşey geliyor ve insanların sürekli olarak bana baktıklarını sanıyorum? Bundan huylanıyorum ben.
(BU DUYGUYU TEKRAR TEKRAR YAŞAMAK BENİ "korkutuyor" "BAKACAK İNSAN OLMASADA YİNE DE BU DUYGU GELİYOR")

Bu Korku ile karışık geliyor.

İnsanların yanında yemek yemeye bile korkuyorum.

kanka ozguven eksıklıgınden kaynaklanıyor, ınsanlar sana sureklı ne dıye baksın starmıyızda baksınlar ımzalı fotografmı ıstıcekler, dusuncelerını duzeltırsen kurtulursun kımse kımsenın umrunda degıl guzel bı kız bakarsa utanır cekınırsen onu anlarım :)

Tanıdığım insanlardan hem korkuyor hemde çekiniyorum. Bu olayı kafamda çözemiyorum?

Tanıdığım insanlardan hem korkuyor hemde çekiniyorum. Bu olayı kafamda çözemiyorum?

11 yıldır düzenli tedavi görüyorum:

*Organik olmayan psikoz
*Asperger sendromu
*Obsesif kompulsif bozukluk

Otizme yatkınlık
Evlenememek
Yalnız yaşamak
Arkadaş çevresi olmaması
İnsanların yanında duramamak
İçe kapanıklık
Göz temasından korkma
İletişime kapalılık
Temelinde bunun gibi sebeplermidir?

@ayDÜNYAvazo hakkımda ne düşünüyorlar düşüncesi de vardır kesin sende ama emin ol kimse bir şey düşünmüyor herkes kendini düşünüyor.

Son düzenleme:
İnsanların beni tanımasını ve insanların benim yüzümü görmesini hiç istemiyorum?
(Bana göre bu OTİZM ile alakalı sanıyorum ben)
(Benim gibi olan varmı)

11 yıldır düzenli tedavi görüyorum:

*Organik olmayan psikoz
*Asperger sendromu
*Obsesif kompulsif bozukluk

Otizme yatkınlık
Evlenememek
Yalnız yaşamak
Arkadaş çevresi olmaması
İnsanların yanında duramamak
İçe kapanıklık
Göz temasından korkma
İletişime kapalılık
Temelinde bunun gibi sebeplermidir?

iki sevgilim oldu ikisiyle de hiç konuşamadım telefonda mesajlaştık kız arkadaşlarımda sorun yok dedi

ayDÜNYAvazo
bu saydıklarının hepsi var bende

hastalığım paranoid şizofreni ilaçlar fayda etmiyor birde yan etkileri var idrara çok çıkıyom gına geldi artık

ayDÜNYAvazo sana ilaçlar fayda ediyor sanırsam

Vardır inanıyorum ben.

Çok geçmiş olsun sana da.

Evet ben ilaçlar sayesinde çalışabiliyorum.
EVET DOĞRUSU TAMAMEN DOĞRU BU.

Askerlikle beraber 5.765 gün sigortam var.

erken tedavi çok önemli ben en fazla 3 yıl aksatmadan kullandım çok hastaneye yattım ayda bir kere doktora görünüp ilaç yazdırıyorum

İnsanların yanında durduk yere morali ve psikolojisi bozulup strese giren varmı?

İnsanların yanında durduk yere morali ve psikolojisi bozulup strese giren varmı?

hacettepe bana çalışamaz demişti beni akatizi mahvediyor

cuma günü randevum var doktora klozapini bıraktır diyecem çok zarar veriyor akatiziyi başlatan bu ilaç oldu sizce bıraktırır mı ?

Ahmet T

"Akatizi, hareketsizce oturamama ile birlikte öznel bir iç huzursuzluk hissi ile karakterize bir hareket bozukluğudur" (Kaynak: Vikipedi)

[/B Ahmet T Ben de 14 senedir klozapin kullanıyorum ama böyle bir durum yaşamadım. Bu olay nasıl ? Biraz daha açar mısın ? Uzun yıllardır clonex kullanıyorsan ve stabilsen doktorun ilaç değiştirmeyebilir... Hakkında hayırlısı olsun.

solianı bıraktırdı klozapin i de bıraktırır mıyki

İçinden ses de geliyormu?
İstemediğin sesler veya?

olanzapin xeplion bana yeter gibi geliyor

Beni tanıyan ve benim tanıdığım insanların yanında duramıyor ve strese girerek ne yapacağımı bilemiyorum. Bu tamamen otizm den mi kaynaklanmaktadır?

Bu sadece otizmden değildir. Yanlış insanları hayatınızda tutmanizdan ve yine yanlış insanlarla çok karşılaşmaktan ileri geliyor. En azından bende böyle. Nasip olurda emekli olursam en yakın yerleşim yerine yürüyerek 15-20 dk uzaklikta olan bir eve çıkacağım

Üst Alt