Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların yanında stresten durmakta zorlanıyor ve orada durmak istemiyorum

Çocukluğumda yani küçükken hep sofradan ağlayarak ayrılırdım ve aile bireylerine hep küserdim küsmüş olurdum.

Küçükken çok duygusal bir yapım vardı.

@Ahmet T,
EVET bende misafirden çok rahatsız oluyorum gitmeyede çok zorlanıyorumya. Tahammülsüzlük gibi birşey olsa gerek. ÇOK KÖTÜ BUUUU.

@White Wolf Spirit,
Sanırım bu sanrı küçük yaşlarımdan itibaren vardı BÖYLE İNSANLARIN SÜREKLİ OLARAK BANA BAKTIKLARI HİSSİ.

@ayDÜNYAvazo tanıdıgınız insanlardan neden rahatsız oluyorum? Ne yaparsam rahat olurum? Beni rahatsız eden durumlar neler kendinize bu soruları sorarak cevapları bulabilirsiniz. Tanımadiginız insanların yanında neden rahat hissediyorsun? Aynı soruları kendinize sordugunuzda cevapları kendinize verip kendinize yardimci olabilirsiniz. Ayrica tanımadıgıniz insanlar sizinle ilgili çok birşey bilmedikleri için rahat olabilirsiniz.

insan ilişkileri ruhsal hastaların en zorlandıkları konulardan maalesef keşke daha umursamaz olabilsek ama olamıyoruz çünkü obsesifiz

Bence şu şartlanmadan kurtulmak lazım;

Etrafımdakiler doğru düşünen, doğru hareket eden, ufak bir yanlış dahi yapmayan kişiler. O nedenle benim de hiç hatam olmamalı, doğru düşünen, doğru hareket eden, hata yapmayan biri olmalıyım.

Yukarıya yazdığım cümleyi düşünen biri hasta olur. Doğru biri olayım derken akıl sağlığını yitirir. Bombok insanları böyle görmeyi bırakın, beş para etmez, kendini kusursuz gösteren, üstten bakan insanları hiç kaale almam.

1 kendimle barışık olmaya çalışırım. Doğrunun ne olduğuna kendim karar veririm. Karşımdaki bok bunu kabul eder veya etmez kendi sorunudur, canı Cehenneme...

Kendimce genel ahlak kurallarına uyarım, kendimce doğru yaşarım, ötesi kafasına takanın sorunudur benim sorunum değil. Artık yaşına başına da bakmıyorun kimsenin, haddini öğrenmediyse bu benim sorunum değil, öğrenmesi gerekiyor. İnsanların ne düşündüğü hiç umrumda değil. Ben insanlardan rahatsız ola ola yaşayacağıma, bildiğim gibi olurum onlar rahatsız oluyorsa bu onların sorunudur.

@Tenê,
İş hayatımda çok boktan insan tanıdım benim tırnağım etmeyecek kişiler moralimi bozdular günlerce kafaya taktım her gece bunları düşündüm emekli olduktan sonra da bu düşünceler bir süre devam etti ama artık bitti şu anda hepsinin canı cehenneme hiçbirini hatırlamıyorum bile maalesef benim sorunum obsesyon bir şeyi takmayı bırakmam zaman alıyor ama bunun iyi tarafı ise bir kere unutunca bir daha asla tekrar aklıma gelmiyorlar

@faruksinan Ben de ilkin böyleydim... Ama ben emekli değilim, bir yıldır acısını çıkarıyorum rahatsız olduğum herkesten:)) Hala daha iyi niyetime yenilip pişman olduğum oluyor bazı insanlara karşı. Zaman istiyor, tecrübe kazanmam lazım.

Yani şimdi şöyle bir örnek vereyim; telefon açıyor, nasılsın diyor. İyiyim sağol, sen nasılsın diyorum ve ibne sanki ben onu sormamışım gibi konuya giriyor. Yani şimdi ben niye alttan alıp içimden rahatsız olayım? Bir dahakine aynı şey olduğunda sağol iyiyim diyorum, buyur sorun nedir diyorum, sen nasılsın demiyorum. Karşı tarafın sesi değişiyor, o rahatsız oluyor. İşte böyle güzel, biri boksa bok olduğunu hissettireceksin ona. Hakkı bu, doğrusu bu.

@Tenê,
ben hazırcevap değilim maalesef bir tartışmada en verilmeyecek cevabı veriyorum karşı tarafın da işine geliyor bu

@faruksinan Evet yarama bastınız vallahi. 50-55 yaşında bir boka haddini bildirdim. Tabi haklıyım ya şikayet de edemiyor gitmiş müdüre demiş bana bağırıyor, çağırıyor anlaşamıyoruz, bir konuşsanız belki düzelir... Müdüre sordum konuyu anlatmadı mı diye, müdür dedi ben sordum ama söylemedi genel olarak konuştu sen bağırıyormuşsun falan... Nasıl bir karaktere sahip olduğunu müdüre anlattım ve buyrun ikimiz olmadan odadakilere sorun eğer ki beni haksız buluyorlarsa genelde ben de demek ki yanlışım var, haksızmışım diye kabul ederim dedim. Müdür de zaten sordum sana hak veriliyor dedi. Tamam ben ona söylerim sana hiç karışmasın vs diye ama sen de ona bağırma, kızma dedi. Hala da bağırıyorum insanlara, elimde değil. O ibneler gibi kurnazlık yapıp, soğukkanlı cevap verme şeyi bende de yok.

İşyerlerinde bir kural vardır bağıran her zaman haksızdır :)

Sizce ben kendimi insanlara karşı neden çoğu zaman savunmasız hissediyorum?

Biraz detaylandırabilirmisin abi,nasıl savunmasız fiziki olarakmı?

Ne desem bilemedim abi,Psikolog ile görüştünmü hiç?
Kaygı giderici kullanıyormusun bence etkisi olur bu düşünceleri yatıştırma açısından Saygılar...

DOĞRUSU KENDİMİ HİÇ SAVUNAMIYORUM. (Karşımda kim olursa olsun küçük çocukta olsa)

Fiziki güç olarak güçlü olmak bence hiç önemli birşey değil,tabiri caizse "devede'de boy var ama eşek çekiyor"
Zeka tüm güçlerden üstündür boşver bence gerisini abim...

Fazla iyi niyetli sin yeterince gaddar değilsin. Bu tip kişiler hep başkası ne der diye yaşar. Yanlış yoldasın

@AS3,
Hayatında yumruk yememişsin belli😅(amacım hakaret etmek değil ama çok romantik konuşmuşsun)

Antipsikoz kullanıyorsan oda savunma geliştirmeyi engelliyor dopamini bitiriyor oda atağa geçip kendini savunmana yardımcı olmanı engelliyor bende savunma ihtiyacı duymuyorum iki kişi kavga etse eh ne yapabilirim deyip uğraşmıyorum neden antipsikoz uz dopamini dolayısıyla harekete geçmeyi engellediğinden

Abi, bende öyleyim. forum yetkilileri bunu benden daha iyi biliyordur umarım. Birisi bana bulaştığı zaman doğrudan küfür/hakaret etme ihtiyacı duyuyorum. Suç olmasına rağmen kanunen.

Çekingenlik, özgüven eksikliği, sosyal fobi, geçmişte yaşanan travmalar... Dışlanmamaya çalışıyorsun, fazla nazik olunca da iyice yadırganıyorsun. Bizlerin yeri cennet, bu insanların yanı değil. Ne demişler "Dünya, hassas kalpler için cehennemdir"

@Yuyu, Hocam, bana soracak olursanız kendi bakış açımdan: Sözde Ülkemde bulunan ne kadar gaddar insan varsa alayını müslüman zannediyorum. Işid gibi vb. Terör örgütlerinden farksızlar. Bu arada siyasal islam sağolsun ateizm'e bürünmüş bir çomar mıyım sizce arkadaşlar?

Evde yabancı ve misafir insanlardan dışarda ise tanıdığım insanlardan çok korkuyorum bunun nedeni nedir ve bu durumda olan varmıdır?

Evde yabancı insanların yanında hareket etmek de zorlanıyorum.

HEP BİR YERE BAKIYORUM BU ESNADA.

KIPIRDAYAMIYORUM HİÇ.

Üst Alt