Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların yanında stresten durmakta zorlanıyor ve orada durmak istemiyorum

Odaklanamamak yani elimizdeki işe zum yapamamak.

odaklanma sorunu bu ...sadece işine odaklandiqinda otomatik olarak diqer sikintilarda ortadan kalkmış olur ...

Son düzenleme:
İnsanı en mutlu eden şeyler nedir biliyo musun. Aslında bütün insanlar aynı şeyler için yaşıyor hepimiz aynıyız.
1- Beğenilmek. Arkadaş olarak beğenilmek değer görmek. Kendini yeterince değerli hissediyo musun onların yanında ?
2- Özgüven . Bir ortamda mhbt dönerken bi yemek masası olsun mhbt dönerken sana bişeyler soruyolar mı sende mhbte isteyerek dahil olabiliyo musun. Kendini herkes gibi görebiliyo musun ?
3-Beraber biyere gitseniz mesela kavga özgüvenin var mı ? Veya kendini görsel olarak beğeniyo musun ?
4- Hastalığının sana engel olduğunu ve onlar gibi olmadığını düşünüyo musun ?
Sakın beni yanlış anlama arkadaşım bunlardan bazıları bende hiçyoktu sonradan geldi. Bazıları halâ yok. Mekansal sıkıntıların bence en büyük nedenleri bunlardır.
Bu duyguyu nasıl yenebilirim demişsin sana harika tavsiyeler vericem. Keşke biriside zamanında bana verseydi. Bak şimdi sen bu ruh halinde olursan kimse zaten sana istediğin değeri istediğin bakışı vermeeeez :) Sen alıcaksın. Biraz değişimle. Ama bunu aynı işyerinde yapmanı önermem yeni biryerde deneyebilirsin mümkünse.
Kendine bakıyo musun mesela ? zayıf mısın kilolu musun bilmiyorum ideal kilona gel. Saçlarını sakallarını özenerek yap baştan savma olmasın. Bir kickboks salonuna yazıl ve 6 ay git. 6 ay gidersen birdaha hiç unutmıycağın şeyler öğreniceksin. Birtane hafif çakı taşı cebinde özgüven yapsın gerekirse onu kullan. Herşey senin elinde.
Onların bakışlarından rahatsız olmanın nedeni senden kaynaklı diye düşünüyorum. Tabiki değişmen benim dememle değil ama imkansız da değil bence.

Ne yazık ki bendede var Özgüvenle alakalı bir durum değil karşıdakinin hakkımda kötü şeyler düşündüğünü düşünüyorum bana bakıyorsa kesin birşeyler planlıyor gibi

druid Niye bişey planlasınlar ki :) Bunu ancak kötü insanlar yapar ve insanlar kötülüğü ancak gizli gizli yapabilir toplanıp kötü bişeyler planlayamazlar yani benim bildiğim. Ne planlalıyolardır sence ?

chesterrr

kötü kötü düşünüyorlar gibi geliyor çevremde fazla miktarda negatif insan olduğu içinde olabilir rahatsız oluyorum bakışlarından insanların

insanlar begenilmek icin kuafore, giyime, aakkabiya bi suru parayi niye doker. tabiiki begenilmek icin. baksinlar tabi.
konusulurken bakmayan, gozlerini kaciran yalancilar sevilirmi.
bakmazsa size kayitsiz kalmistir. kayitsiz insanlarmi istiyorsunuz. belkide yaptiginiz is seklini ilginc bulmustur:)

Her hastalığın başı stresdir.Vücudunuz stres durumlarında kortizol salgılar ancak fazlası iltihabi durumlara yol açar.Bu da depresyon,anksiyete,alzaymır,şizofreni gibi ruhsal hastalıklara sebeb olur.Ben bugün beyin cerrahına göründüm bana dideral diye bir ilaç reçete etti.Alındıktan yarım saat sonra bir rahatlama gelecek ve vücudunuzdaki stres yükü atılacak.Bu ilaç kortizol hormonunun salımını dengeliyor doktorunuza danışın.

ayDÜNYAvazo Öncelikle çok gecmis olsun Rabbim hayırlı şifalar versin. Pisikolojik bir durum gibi görünüyor ve takıntı halidir diyebiliriz. Dini tanımına ise vesvese denebilir.
Olan ve ölene çare olmadığını hepimiz biliyoruz ve olan gerçekleşen birşey varsa bunun en güzel ve en kolay üstesinden gelme yöntemini 1. Aşaması kabullenmektir. Eğer sizde böyle bir takıntı varsa bunu en başta kabullenip yolunuza devam etmeniz gerekir ki böyle ilerlemeniz daha kolay olur.zaten kabullenince bakış açınız değişir düşünme kabiliyetiniz farklı çalışır ve buda herşeyin üstesinden gelmenizi daha da kolaylaştırır.
Kabullen ve yoluna devam et
Rabbim kolaylık versin işlerini kolaylaştırsın ve sana bu durumun ve diğer tüm sıkıntılarının üstesinden gelebilmen için güç kuvvet versin yar ve yardımcın olsun 🙂😊😉

druid Her insan hakkında aynı şeyleri düşünmüyosun ama dimi. İşte bazı insanlar bize ağır geliyo yapısı gereği yaşayışı hayatı bakışı olsun bize hiçbişey katmıyolar ve oradan uzaklaşmak istiyoruz.
Vtecll stress net. Neden stress yapıyoruz peki? hayatımızda stresse yol açan nedenler var tabiki. Aslında hepimiz bunları biliyoruzdur az çok. Hepsinin bir nedeni vardır.

Bu kazayla içime "panik" girdi.

Kalabalığa karşı agresifim.

(20 yıl önceydi sağ kulağımın içine kazayla odun girmişti bende ne kanama nede sağırlık da olmamıştı o zaman)

Paranoya

Ben gidemem ki orada da duramam.

Genel olarak insanlardan korkuyorum.

Kimse ile samimi olmayacaksın eskileri de geri dönüşüm kutusuna göndereceksin böylece daha huzurlu olacaksın bizzat denenmiştir.

Sokrates
Güzel tespit bende aynısını uyguluyorum

Bize/Bana misafir gelmesi bile sakıncalı bir durum. Misafirlerin yanındada duramam. Tek başıma rahatım ama. Hep yanlızmı kalacağım ben.

Hemen hemen 20 yıl olmuştur. Genellikle panik halinde insanlardan korkmaya ilaçlarla çare bulabilirmiyim ve bunun nedeni nedir?

Kullandığım ilaçlar:
Ozaprin_10mg
Abizol_30mg
Lustral_50mg

chesterrr

Valla konuşmayıp sadece bakıyorsa hepsine aynı düşünüyorum bende mavi gözlüyüm felan aynı şekilde onlara bakıyorum birinin ayağını kırdım :D

Dideral diye bir ilaç var Sosyal Fobiye iyi geliyormuş.Doktoruna danış sana yardımcı olur.

Vtecll
Nasıl bir ilaçki? Etkileri nasıl oluyor?

İlacı sadece doz ayarı için bölün ve 1 bardak suyla birlikte yutun.Mide rahatsızlığı yapmadığından aç veya tok karnına içilebilir. Sadece her gün aynı düzende almaya gayret edin.Unutulan dozun üzerinden fazla zaman geçmediyse vakit kaybetmeden için. Atladığınız dozu dengelemek için iki dozu bir arada kesinlikle almayın.Etkisini zayıf ya da güçlü bulursanız doktorunuza danışmadan sakın dozu artırmayın veya azaltmayın.İlacı kendinizi iyi hissetseniz dahi reçete edildiği şekilde kullanmaya devam edin.Doktorunuzun bilgisi dışında ilacı aniden kesmeyin veya tedaviye ara vermeyin. Ciddi göğüs ağrısı ve kalp krizi riski doğurur.İlaçtan verimli ve güvenli bir şekilde yararlanmak için doktorun talimatına muhakkak uyun.İlacın etkisinin ölçüleceği kan testleri randevularını ihmal etmeyin.Doktorunuzu kullandığınız ilaçlar ve mevcut rahatsızlıklarınız hakkında bilgilendirin.

BANA BU İLAÇ PEK GÜVENLİ LİMAN DİYE GELMEDİ.

Valla prospektüse bakarsan kimi anti-depresanlarda %1 oranında intihar vakası yazıyor.Bu ilaç kortizol yani stres hormonunu dengeleyerek çalışıyor.Yani sosyalite sırasında daha rahatlamış hissettiriyor.

ınsanları qözünde büyütme bence...kimki onlar....😹😹😹

Anladığım kadarıyla kamuda çalışıyorsun. Eğer böyleyse bırak insanları. Ne güzel işte atanmış çalışıyorsun. Bak bizim halimize, 2 yıldır bekliyoruz. Ben senin yerinde olsam hiçbir şeyi sıkıntı etmem...

İstorika

Neredeyse 20 yıldır bu şekildeyim ben.
İnsanların yanında Panik haldeyim sadece bunun çaresini arıyorum arkadaşım. Daha başka sorun yok.

Şabanın vardı filmi banamı baktın lan diyo he sana baktım diyo hangi gözünle baktın diyo şu gözümle baktım diyo biçakıyo havalarda😆😆😆

ayDÜNYAvazo

Sosyal fobiksin kaçarak olmaz daha çok korkacan insansız biyer yok sevdiğin hobilere gidiver konuşur alışırsın insanlra

Bu tamamen psikolojik bir "arıza" bunu nasıl düzeltebilirim diye "çare" arıyorum doğrusu.

Pluvia

Evet "fobiklik" var bende. Bi türlü bunu yenemiyorum ben.

Insanlara güven olmaz en güzeli yanlızlık dandik adam çok piyasada

Elalem sorunu da olabilir aslında. Tıbben terimi nedir bilemem. Çünkü tanıdıklar sorgular, yargılar, yetmezmiş gibi herkese yayar.

Dışarıdaki insanlar böyle değil, sadece yanlarından geçip gidersin. En fazla bir merhaba, iyi günler vs.

GaribanÖğretmen

Dediğin "mantıklıca" insanların yanında stres oluyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum, işte o an içimde korku oluyor panik gibi birşey bu işte.

Onceden yasadigin olaylar var ise insanlarla ister istemez seni tetikleyebiir. Bende oyle oluyor . eskiden asiri kalabalik bir cevrem vardi simdi bakkala bile gidemiyor zor iletisim kuruyorum

O hiç tanımadığın için,tanısan onlardan da kaçarsın.:D

Üst Alt