@Sakar_Şakir_60, Senin durumuna benzer bir durum bende de var anne baba kardeş harici bir ortamda olduğum zaman hemen farklı bir kişiliğe geçiş yapıyorum nedir bu ;
1. Sessiz kalmak olabildiğince
2. başından geçen bir olayı vakti ve zamanı gelmesine rağmen konu konuyu açmışken ortaya atlayıp ya benim de başımdan şu geçmişti diyemiyorum diyelim ki cesaret edip dedim bu sefer sesim kısılıyor aklımdan anlatacağım şeyi unutuyorum gibi oluyor saçma sapan cümle sarmalına dönüyor
3. bu sefer insanlar da ay ne kadar kasıntı ne kadar soğuk düşünüyor olabilir veya utandığımı hissediyor olabilir diye düşünüyorum.
yani hemen 2. karakterim aktif oluyor yeni biri dahil olduğunda ailemden farklı kişiler olduğunda sosyal fobi diye doktora paxil 20 mg eklettim fakat ne ala çok da bir işe yaramadı uyku yaptı biraz daha sadece gerçi daha 1 ay oldu anca yeni belki etkisi ileride başlar.
Mesela ben de iş yerinde en çok sıkıntı yaşıyorum dükkana müşteri geldiğinde istediği işi yapmak istiyorum fakat muhabbet etmiyorum işe dalıyorum müşteri ile aramda diyalog olmadığı için kendimi ya niye hiç hal hatır sormuyorsun niye çok çekingenim keşke girişken olup ben de bir kaç soru yöneltsem güzel bir muhabbet kursam da müşteri de devamlı gelse diye düşündüğüm olup kendimi üzüyorum.
yani diyeceğim o ki galiba psikoz geçirmiş kişilerin karakterleri hemen hemen aynı gibi ne kadar ben sosyalim diyen olsa da bir yerde patlak veriyor gibi.
Paxil gibi antidepresanlar ile bunu çözebilir miyim bilmiyorum deneme aşamasındayım ama hiç çalışmamak isterdim bu sorundan dolayı bir gün birisi terslerse çok alınırım niye hiç konuşmuyorsun işin bu değil mi derse baya bozulurum allah göstermesin.
Alıngan ve ciddiye almak da hat safhada bende yani olumsuz bir eleştiriyi alıp arkaya atamıyorum.