Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı pilleri, yüksek fiyatlar, tercih ettiğiniz markalar?

siemens piller kalite acisindan iyi cikti ahali:)
19 gunde bitti bir pil dikkatlice gun saydim bilginize

biz turkiyede 6 li paket aliyoruz almanyada altiliysa alman sagirlar yasadiii
cok para kazanan sagirda olmadigindan nasi kaliteyi ucuza alalim bide malum biz isitmeyenler iletisim becerimiz kisitli oldugundan okuyabilenler faydalansin istiyorum

bulnes;

Hangi marka aldınız ? Duracell aldıysanız , paketler altı pillik miydi ? (Ben 13 numara pil kullanıyorum )

Evet Duracell Activair aldım. Kutuların içinde 6'şar adet bulunmakta. Benim ki 675 serisi.

Sitedeki resme bakınca 4 lü (4 pack) diye yazmışlar . Ondan sormuştum. Memnun musunuz ? Ben de bu markayı düşünebilirim.

Evet resme bakınca 4'lü olanı koymuşlar ama yukarıdaki başlık açıklamasında ve sipariş verdiğinizde hep 6'lı diye geçiyor.
Yani sıkıntı yok 6'lı gelecektir.
Ben ilk işitme cihazından beri bu pilleri kullanıyorum. Öyle her yerde bulamadığım için sıkıntı çekiyordum ama şimdi artık rahatım. Zaten kargosu bedavaya gelsin diye de 7 kutu sipariş ettim :)

Elli lira olunca bedava kargo. Tadından yinmez :) Bilgi için sağolun.

ben 10 tanesini 1 tl ye alıyorum gayet memnunum arkadaşar isterseniz bana numune yollayın ben istedigim çeşitleri bulurum benim kullandıgım işitme cihazı coselgi gözlük tipi ğilde ortalaam 12 gün felan gidiyor pahalıya almayımn arkadaşlar ben ankaradan yollarım size

Hangi marka ve kaç numara pil alıyorsunuz 10 tanesini 1 liraya?

675 serili pillerin benzeridir benimkiler 10tanesi 1 tl

ankarada olan varsa benimle irtibata geçsin ben yerini söylerim

büyük ihtimalle çinko hava pil değildir. ucuz çin malı piller tahtakalede de 10 tanesi 1 liradan satılıyor. bu piller daha çok ucuz çin malı kulaklıklarda (işitme cihazı diyemeyeceğim!) kullanılıyor. sakın ha bu pilleri işitme cihazınızla kullanmayın, cihazınızı bozarsınız. birincisi akma yapıyor, ikincisi ise voltajı farklı.

Cıvalı düğme piller 1.5 volttur. Bunlar, PİL dir.
İşitme cihazında kullanılanlar ise teknik olarak pil değildir, "yakıt hücresi" dir.
Sürekli kullananların "yakıt hücresi" nedir bilmesi faydalı olabilir, Bu yüzden biraz bahsetmek isterim:
Çinko yakan yakıt hücrelerinde, çinko üzerine hava verilerek çinko tozu yakılır, bu sırada elektrik akımı ortaya çıkar. Yani pillerdeki gibi bir elektrolit ve elektrotlar söz konusu değildir. Pilin üzerindeki bandı çıkarttığımızda hemen çalışmaması; havanın çinko tozlarını henüz yakmaya başlamamış, (tutuşturmamış) olmasından kaynaklanır. Bandı çıkardıktan birkaç saniye sonra elektrik vermeye başlar.
Bandı çıkardıysanız pili KULLANMASANIZ bile çinko tozu yanacağından pil bitecektir. Dolayısı ile pili uzun süre kullanmayacaksanız bandını tekrar kapatmanız faydalı olacaktır. Ama bant bir kere çıkınca tekrar takılsa bile kapasitesinin önemli kısmını harcamış olursunuz. Bu yüzden bantı gereksiz yere çıkartmayın.
Bant pilin üzerinde yapışıkken ömrü birkaç senedir. Ama bant çıktığı anda ömrü bir - iki ay cıvarındadır. Yani bandı çıkmış rafta duran pil 2 ay sonra bitmiş olur.
Bir diğer konu da yakıt hücrelerinin enerjisidir.
İçinde depolanmış enerji olarak değerlendirildiğinde, birim ağırlık içine en çok enerji depolayabilen pil, lityum pilleridir. Ama bir çinko hava yakıt hücresi, aynı ağırlıkta lityum pillerden çok çok daha fazla enerji depolayabilir. Bu yüzden bir cıvalı pilin, bir çinko hava pilin yanına yaklaşması mümkün değildir dayanma süresi açısından.
Örneğin şarjlı pil kuıllanan vardır, Şarjını tam doldursanız bile ne kadar çabuk bittiğini bilirsiniz. Çünkü pillerin içinde çok az enerji oluyor yakıt hücrelerine göre.

senoleker ellerinize sağlık, çok güzel bilgiler verdiğiniz için teşekkürler.

aslında şu doğrusudur işitme firmalarında satılan pillerin çoğu 8,5 tl dir rayovac olsun iceltech olsun ama en iyisi rayovac tır normal fiyat bana göre 8,5 dir fazla fiyat isteyenlere kanmayınız

arkadaşlar benim olayım biraz farklı
ben miyoeloktronik kol protezi kullanıyorum pilin fiyatı 200 euro ben de bu parayı veremem dedim ve kendimce bir yol buldum karaköyde pil satan firmalar var toptan -parekende v.s ben protezim için pil siparişi verdim ve iki adet pil yaptırdım toplam 40 tl orjinali 2 gün gidiyor benim yaptırdığım pil ise 4 gün gidiyor.bazıları çok astronomik rakamlara mecbur olduğumuz için bizleri kazıklıyorlar .bilgilerinize ...

sağlık sözkonusu oldu mu maalesef kazık yememek mümkün değil!
işitme cihazlarında da durum aynı değil mi? bugün en gelişmiş teknolojiye sahip iPhone bile 1500-2000 liraya satılıyorken, içinde basit bir chip ile mikrofon ve hoporlör yer alan en dandik işitme cihazının fiyatının 2000 liradan başlayıp 5000 liraya kadar ulaşması başka nasıl izah edilebilir?

hunsal;

Sürüm sayın hünsal. Sürüm.
Iphone'ı kaç kişi alıyor, işitme cihazını kaç kişi alıyor. Mesele bu.
İşitme cihazı da senede bir değiştirilip bir evde 5 tane olan bir alet olsa, emin olun şu anda 1500 dolar olan alet 150 lira olacaktır.
Bunu en güzel "işlemci soketi" örneği açıklar.
Bilgisayarların içinde "işlemci" denen (beyin vazifesi gören çip diyelim) şeyi duymuşsunuzdur.
Bunun takıldığı yuvaya "işlemci soketi" denir.
Bu işlemci soketi bilgisayarı ana kartı üzerindedir.
Anakart dediğimiz şey bilgisayarın nerdeyse herşeyidir ve bu kartın komple fiyatı kabaca 100 lira kadardır.
Ama bu işlemci soketinin bir benzerini; hatta çok daha basitini almaya kalksanız 1000 lira gibi fiyatlarla karşılaşmanız büyük sürpriz olmaz.
Sebep birinin on milyonlarca, diğerinin ise sadece birkaçyüz tane üretiliyor olmasıdır.
Sağlık amaçlı üretiliyor olmasının etkisini de göz ardı edemeyiz ama asıl mesele üretim adetleridir kanaatimce.

mutlaka üretim adetleri de fiyat oluşumunda önemli bir faktör ama burada çok fahiş kar marjları sözkonusu. bugün en pahalı işitme cihazı kabaca 5000 lira ise, bu cihazın fabrika çıkış fiyatının 500 dolar civarında olduğunu biliyor muydunuz? aradaki fark satıcıların cebine kalıyor. yurtdışında sağlık çalışanlarının ücretleri çok yüksek olduğu için ve bu cihazların satışının sadece odyologlar kanalıyla yapılabilmesi nedeniyle cihaz fiyatına yüksek odyolog ücreti de ilave ediliyor o nedenle fiyat yükseliyor. bunun için amerikada işitme kayıplılar dernekleri işitme cihazlarının da numaralı gözlükler gibi büyük marketlerde de satılabilmesi için kampanyalar yürütüyorlar. orada da bizim eczacılar odası misali odyologlar derneği cansiperane karşı çıkıyor bu değişikliğe.
hadi orada anladım, ücretler yüksek diye fiyatlar yüksek, peki bize ne demeli. 300-500 dolara ithal edilen cihazları 10 kat kar marjıyla satmanın mantığı nedir, anlayan beri gelsin.

hunsal;

Hayır. Kesinlikle bilmiyorum.
Benim bahsettiğim sadece imalat maliyetleri ile ilgilidir. Çok imal edilse 500 değil, 100 dolar olacaktır fabrika çıkış fiyatı. Ama bizim derdimiz bu değil, aracıların fahiş kâr marjları anladığım kadarı ile.
Çünkü dediğiniz gibi en üst modelin fabrika çıkışı 500 dolar ise, en fazla 1000 dolara satılıyor olmalı.
Aradaki 4000 dolar ise fahiş karlar.
Peki; şunu anlamadım:
Eğer fabrika çıkış fiyatı bu ise, daha rekabetçi fiyatların oluşması gerekmiyor mu?
Bunu engelleyen ne?

Engelleyen en büyük sebep almamazlık yapamıyoruz ondan diye düşünüyorum.
İşitme cihazını almamak en büyük kötülüğü onlardan çok kendimize yapmış oluruz.
Ve evet ben duymuştum yurt dışından geliş fiyatlarının 300-400 dolar olduğunu diye. Hatta onun için Almanya'dan bir tanıdığıma sordurdum malesef Türkiye'den daha yüksek fiyat çekmişlerdi.

deliksiz vede bantsız lr44 buttoyon cell 10 lu pakette beyaz yada kırmızı renkte paketin rengi şua n kullandıgım beyaz renkli paket 10 lu

falim;

LR44 pillerin çin malı olanların fiyatları o seviyede zaten. Fiyatta bir gariplik yok. Ama bunlar işitme cihazlarında çok çabuk biteceği gibi gerilimi de biraz daha yüksek çinko hava yakıt hücrelerine göre.
Zaten 15-20 liralık işitme cihaz(!)ları o pilleri kullanır. Ama milyarlık cihazlarda ayda bir verilecek 2-3 lira pil parası abartı değil bence.
http://www.alkayaelektronik.com/TIANQIU-AG13LR44SR44-Alkalin-Pil-10-Adet,PR-2406.html

o paralar senin cebinden ciksinda ole sole bakalim senol bey
insan bi 6 lira bi 10 lira odeyince gicik oluyo bu pil satanlara

Valla 1992'den beri düzenli olarak çıkıyor zaten :)
Aslında sorun pilin fiyatında değil, bunun sigorta tarafından karşılanmıyor oluşunda.
Bir pil bize yaklaşık 20 gün gidiyor. Yani senede 18 tane pil. 6 tanesi 10 liradan senede 30 lira yapıyor.
7 senede 210 lira.
Ama 7 sene dayanan cihaz 1500 lira.
Yani her 7 senede bir cihaza 1500 lira, pile 210 lira verirken pil fiyatına değil de cihaz fiyatına itiraz etmek daha mantıklı değil mi?

önceden işitme merkezinden pilin fiyatı düştüğünde msj gelirdi son 2 senedir msj gelmiyo sigara içer gibi bende pil alıyorum buneyav :)

Cuma günü medikalden 13 numaralı pili paketi 5 liraya aldım :)

Üst Alt