Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı pilleri, yüksek fiyatlar, tercih ettiğiniz markalar?

hangi medikalden ne marka pil aldiniz mavimsiyesil
baska bir pillerle birlikte pilburdadan siparis etmistim 7 liraya geldi rayovac exstra en cok o pillerden memnunum

Bizim hastanenin ordaki sıradan bir medikaldi. Siemens marka 13 numaralı pil.

Arkadaşlar benim bir sorum olacak Kusuruma bakmayın:
eskiden aldığım piller 2 hafta da bitiyordu ama son bir senedir neden pilerim 1hafta yada bir hafta olmadan bitiyor...İşitme oranı seviyesimi ilerledi bir bilginiz varmı? ben pil olarak Sony 675 pr444 kullanıyorum.

cihazın, ömrünün son demlerini yasıyor olabilir mi ? basıma gelmedigi için bilemiyorum, sadece tahmin yurutuyorum..

nihalalver;

Birkaç ihtimal aklıma geliyor:
1-İşitmen azaldı ya da cihaza alıştın, iyi duymak için cihazın sesini eskisinden daha çok açıyorsun
2-Cihazın hortumunda tıkanıklık olduğundan sesini daha çok açıyorsun
3-Eskisine göre daha gürültülü ortamlarda bulunuyorsun
4-Eskisine göre cihazı akşam daha geç çıkartıyorsun ya da sabah daha erken takıyorsun
5-Yeni aldığın piller arızalı ya da bayat ya da kötü saklama koşullarından dolayı kapasiteleri düşmüş
6-Pilleri eskiden nerde saklardın şimdi nerde saklıyorsun? Buzdolabı gibi rutubetli yerler iyi değil. Mümkün mertebe saklı kapaklı yerlerde saklamak iyidir.

6 lı pili ben 6 liraya alıyorum pil başına on gün güdüyor şöle çlçtüğümde hani iyi gibi

Teşekkür ederim Şenol bey.. Yakın zamanda kbb gidip testleri yaptıracağım.Cihazı kullanalı bayağı oldu.(5.yılındayım).Önceden 2007 yılında özel sektörde çalışırken sgk kurumca aldım. 7 yıl cihazı kullanma zorunluluğu var.2010 meb sınavlarında memurluğa geçiş yaptım. Emekli sandığından işitme cihazı almak nasıl oluyor.Kaç yıla kadar kullanma süresi var.

nihalalver;

Tüm kurumlar tek çatı altında toplandığından SSK / Emekli sandığı farkı olmaması gerek diye biliyorum. Biz geçen gün yeni cihazın parası için gittik, orada sürenin 5 yıl olduğunu söylediler. Ben de 7 yıl biliyordum ama değişmiş olabilir. Bence SGKEya gidip bir sorun. 5 yıl dolmak üzere olduğuna göre yeni bir cihaz alabilirsiniz.
Ama kötü olan, cihazın parasını siz ödüyorsunuz. SGK çok az bir para veriyor. Piyasadaki en ucuz; dolayısı ile en dandik, hiç bir işe yaramayan cihazın parasını veriyorlar. Onun da %20'sini (çalışan için) ya da %10'unu (emekli için) keserek.
Sonuçta bir cihaz nerden baksanız 1500-2000 lira ama devletimizin ödediği sadece 336 lira. Çeyreği bile değil yani.

Bir şey dikkatimi cezbetti şu anda:
Memurluğa geçiş yaptıktan sonra piller daha çabuk bitiyor olabilir mi?
Memurluk dediğiniz işyeri ortamı, eski işyeri ortamınıza göre daha gürültülü bir ortam olabilir mi?
Eski yerinizde "sürekli ses" yokken yeni yerinizde "sürekli ses" varsa bu pilin çabuk bitmesinde ciddi bir etken olabilir.
Mesela kalabalık insanlar gibi.

eskisi ile aynı ama sanırım benim durum iyiyice ilerlediğinin farkındayım şenol bey,bu arada hep iki kere soru sorar oldum...Daha doğrusu bazı anlamadığım yerlerde de anlamış gibi yapıyorum :) . Sgk kurumdan verdiği cihaz gerçekden iyi değil malesef üzerine para ödeyerek bir üst modelini aldım.Bana uygun olmayan cihazı ve sesi dahi duymadığım cihazı alıpda ne yapacaktım.Zaten bu şartlarada alışığım. Tek korkum işitme seviyemin ilerlemesi. eskiden %98 falan duymayan ben şuanda %118 oranındayım artık son seviyesine varmak istemiyorum...Her iki kulak duymuyor ama heriki kulağada aynı anda cihaz takamıyorum.2 haftada bir değiştiriyorum.Şuanda bir sorunda kulak kalıpları...Ne zaman yenilesemde hep kulaklarda yara..ilerleyen zamanlarda kulak içinde iltihaplanma oluyor..Sizlerde böyle bir sorun varmı? Sene bazen 3 defa kulaklarımı temizletmek zorunda kalıyorum...Sesi seviyorum..Kalabalığı seviyorum duymak güzel ama bir anlayabilsem! tüm arkadaşlara hayatı boyunca başarılar dilerim....

arkadaşlar reklam yapmak gibi olmasın ama ben yıllardır tahtakaleden alıyorum pillerimi dekalo hanın girişindeki pilciden güler ticaret dükkanın adı 4,5 veya 5 tl ödüyorum 312 ve 10 numara iki çeşit pil kullanıyorum 2005 yılından beri en ufak sorun dahi yaşamadım.şişliden aldım bir defasında mecbur kaldım benden 12 tl aldılar bir paket pil için artık karar sizin.

@nihalalver
Eşim sadece tek kulağına takıyor. Çünkü diğerinde kayıp daha yüksek. İyi olan kulağa takıyoruz. Geceleri cihazı çıkartıyor. Siz çıkartmıyor musunuz?
Mümkün mertebe kalıbı kulakta tutmamak lazım. Dediğiniz olay bizde de var ama kulak içinde iltihaplanacak gibi olunca cihazı mümkün mertebe takmamak ve havalandırmak lazım.

mehmet arslan;
Zaten Türkiye'de en uygun; yani kaliteli ve ucuz bulma ihtimali olan yer, o cıvarlar. Dükkanların adlarını bilmiyorum ama, söylediğiniz fiyat çok mantıklı ve makul fiyatlar. Aldığınız pil ne marka?

evet geceleri işitme cihazını çıkartıyorum.her iki kulağımın işitme oranları aynı derecede ama genelde daha çok sağ kulağa takıyorum..Sol kulağıma kulak kalıbı kolay uymuyor ve hemen sorun oluyor ( kulak iltihaplanması vb.)ben 6 pil için 12 tl muğla medikaldan alıyorum.hiç 5 tl den paket pil duymadım.Eğer öyle olsaydı 5 veya altı paket hazır alırdım.Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederim şenol bey.... Sizlere iyi günler dilerim...

Karaköy / Tahtakale cıvarları pilcilerin toptancılarının olduğu yerler. Başka şehirlerde satanlar kalkıp İstanbul'a geliyor, para bağlayıp pilleri alıyor, sonra da bu piller satılsın diye bir dükkan kiralayıp müşteri bekliyor. Yani sonuçta 5 liraya 7 liraya aldığını 10 liraya 12 liraya satması normal. İstanbulda satanın bir saatte sattığı pil miktarını başka bir şehirdeki pilci 1 ayda satamaz. Bu yüzden masraflarını çıkartmak için daha çok kâr koymak zorunda. Sizin aldığınız fiyat da anormal değil yani. Aradaki farkını yanıbaşınızda pil bulabilme lüksünün karşılığı olarak düşünün.
Eğer çok tüketiyorsanız ya da sizin için uygun oluyorsa siz de Mehmet aslan Arkadaşın bahsettiği yerlere bakabilirsiniz.

13 numara rayovac marka pil kullanıyorum. 6 adetlik olanlarından alıyorum 7,50 TL. 1 pil yaklaşık 15-20 gün gidiyor.

daha önce bu başlık altında belirtildiği gibi, internet üzerinden de oldukça uygun fiyatlarla işitme cihazı pillerinizi alabilirsiniz. her marka pil mevcut. ben 3 kez sipariş verdim, üçünde de siparişimin ertesi günü piller elime geçti. üstelik sipariş tutarı 50 lirayı geçerse kargo bedeli de ödemiyorsunuz. adresini bir kez daha veriyorum:
www.pilburada.com

Evet, Gerçekten de çok güzel fiyatlar. Tabii tek bir paket alınırsa kargo ücretinden dolayı fiyat çok yükselir.
Bir paket değil de 3-5 paket birden alıp; ya da birkaç arkadaş birleşerek alıp kargoyu ucuza getirmek de mümkün.

led zeppelin 6 lira ama hangi marka

50 liralik limit cok kolay:)eve bi suru pil lazim oluyo iste alirsiniz onlari hem evde stok pilimiz olursa daha iyi isi gucu birakip isitme cihazina pil almaya gitmeyiz hemde guvenle kullaniriz kaliteyi ucuza alarak
bende sevgili hunsal sayesinde tanistigim o siteden siparis verdim eve lazim baska pillerle birlikte
pili ve kaliteyi ucuza sunan yerlerden alalimki birbirimize destek olarak fahis fiatla pil satan yerleri desifre edelimki insanlar biraz daha kaidelere riayet etsinler

@shukufe;
Burnumuzun dibinde daha pahalı pil satan yerleri kınamamak lazım. Onlar da gerekli. Onların maliyetleri yüksek olduğundan daha fazla kâr koymak zorunladar. Bir işhanının çayocağındaki ağzı sigaralı, kirli sakallı garsonunun verdiği çay ile boğaz kenarındaki, beyaz takımlı kıravatlı garsonun getirdiği çay aynı çaydır ama biri ötekinin on katı yirmi katı fiyattadır. Bunu da öyle düşünün. Olmadık zamanda pil bittiğinde değil 10 lira, 50 lirayı bile insanın gözü görmez. Onlar da olsun ama biz onlardan almayalım, 5 liraya alalım. Onlar kenarda yedekte dursunlar.

şenol bey çok haklısınız. bir keresinde önemli bir görüşmeye gidiyordum, yolda cihazım düşük pil uyarısı vermeye başladı. aksi gibi yanıma yedek pil de almamıştım. en yakın akmerkez'in altında bir foto malzemeleri satıcısı var işitme cihazı pili satan. hemen oraya gidip bir paket pil aldım, 15 liraya. o an adam 50 lira dese mecburdum almaya. dolayısıyla bulabildiğime sevindim. oysa evde paketini 5 liradan aldığım 2-3 paket yedek pilim vardı.
tabii insan "homoeconomicus"tur derler, yani kendisi için en uygun fiyatlı ürünü talep eder. satıcı da maliyetlerini gözeterek bir fiyat belirler. arz ve talebe göre fiyat bir noktada dengeye gelir. biz kendi açımızdan bakıyoruz, öyle de olmalı zaten. satıcılar da kendi açılarından değerlendirsinler. zaten aşırı yüksek fiyattan satıyorlarsa yeterli miktarda satamayacakları için fazla kar da edemezler.

pilburdada kdv dahil mağaza fiyatına aynı oluyor.neresi ucuz şimdi bunun anlayamadım :)

15 liraya mı geliyor 6'lı paket?
İstanbul dışında oturan birçok arkadaş 12-15 lira gibi fiyatlara alıyorlar örneğin 13 numara pili.

Kalbiselim,
pilburada'da bir paket pilin fiyatı kdv dahil 6 ila 7,5 lira arasında değişiyor. oysa piyasada (tahtakale hariç) fiyatlar genellikle 7,5-12 lira arasında değişiyor.

hunsal;

Bazı küçük yerleşim birimlerinde örneğin 13 no'lu pili 15 liranın altında bulmak mümkün olmayabiliyor.

starkey de pil üyelik kartı veriliyor %20 daha ucuza alıyorsun cıc modeli cahaz pillari 6 tl.

merhaba bu konuda bilgisi olan yardım cı olsun Annemin işitme cihazının kalıbı degişmesi gere kalıp degişmesi kac tl
birde şu marka cıhaz iyimi pure tone neon cıc kulak içi ortalama kac gün gidiyor bir pil

Kulak arkası cihazlar için kalıp 25 lira civarı. Kulak içini bilmiyorum. Marka olarak da phonak,oticon,bernafon,unitron,widex ve gnresound tavsiye ederim.

Kulak arkası her zaman tavsiye edilir ancak estetiğe önem verenler kulak içi alır. Görüntü önemli değilse kulak arkası tavsiye ederim. Yeni kulak arkası cihazlar da fazla belli olmuyor. Bakımı da daha kolay.

günde 15-18 saat işitme cihazını kullanırsak; kulakiçi 1 hafta (10 numara), kulak arkası (13 numara) 18 gün gidiyor pili.. kulak arkası cihazda 3-5 ayda bir bir kalıp yenilecek, yenilenmezse cihaz ötüyor ama kanaliçi cihazda öyle bir şey yok tamamen nano kaplama.. şuanda bende kanaliçi var 9-10 aydır kullanıyorum şuana kadar hiç bir ötme falan olmadı kalıp değişimi olmadı (nano kaplama olduğu için).. ondan önce kulak arkası takıyordum ve 3-5 ayda bir kalıp yeniliyordum ve fiyatı 25-35 TL arası değişiyor.. devamını aşağıdaki linkteki konudan okuyabilirsiniz..

http://www.engelliler.biz/forum/isi...-cihazi-1750-tl-dediler-sizce-uygun-mu-2.html

ben 2 ci el aldım annem için pure tone neon cic model 70tl aldım ses az düşük geldi firmayı aradım ayarlarız dediler bakalım

Üst Alt