I
iremsu
merhaba, ben 3 yıldır bu sorunu yaşıyorum.Daha öncesinde komşumun tıkırtısını bile duyardım.Rahatsızlığım bir kulakta çınlama sonra işitme kaybı daha sonra diğer kulakta çınlama ve işitme kaybı olarak seyretti.Fakat işitme kaybı olmazdan önce kelimeleri ayırt etme yetisi düştü.
tedavi konusunda sırasıyla;kullandığım ilaçlar,
tebokan (hafıza için)
Vastarel (hücre koruyucu bir ilaçtır)
gingko biloba glikozitleri içeren ekstreler
Benexol (B vitaminlernden zengin bir vitamin kompleksi)
Bellergal (Gerginlik, sinirsel uykusuzluk , migren türü başağrıları, depresyon, ruhsal dengesizlik durumları için)
cipram
cipralex
lustral (en sonunda bu depresyonuma iyi geldi yada ben çınlamayla yaşamaya alıştım.)
alternatif tıp;
tens cihazı boyundan dolayı olabilir varsayımına yönelik
hiperbarik
ozon (hem kulakta hemde damardan)
işveç şurubu
lipovonavid (vitamin karışımı)
kulaktan dolma öneriler; (sakın gülmeyin yazarken utanıyorum ama yaptım işte )
çürümüş elma suyunu kulağıma damlattım (önce elmayı çürüttüm )
kaynamış sirke buharı (sirkeyi kaynattım iyice etkili olsun diye huniyi ters çevirip ucunu kulağıma soktum. (neyse gülün ya ben de gülüyorum artık ağlanacak halime)
cinci bir hoca (korkudan uykularımı kaçırdı tedavinden çok arkadaşlar yaptığım tedavilerin hepsini yazıyorum napıyım )
işitme cihazları aldım kullandım değiştirdim başka kullandım ama parmağımdaki yüzük duymamı nekadar etkilerse okadar etkiledi )
denemediğim; bir soft lazer bir de almanyada ki dr med.lutz.wilden
birde üfürükçüler (öneren tanıyan birini bulamadığımdan)
sonuç ;
%50 işitme özür raporum var. (Vücut oranına göre)
çınlamanın bini bin para yürüyen bir orkestra gibiyim.Kulaklarımdakiler 24 saat 7 gün mesayi yapıyorlar kesintisiz.
bu arada arkadaşlar dışardan sapasağlammış gibi göründüğünüz içinde kimse sıkıntınızı tınlamıyor
Kendi tespitlerim ise ÇINLAMAYI ARTIRAN
- uykusuzluk
- yorgunluk
- çok yemek
- alkol alımı(ama sigara etkilemiyor.Bu arada sigarayı 2.5 yıldır kullanıyorum.Kulaklarımdan sonra başladım hah ...)
- bayanların muayyen zamanlarından önceki 2 günve onu takip eden ilk ikigün
- sıcakta güneşlendiğim zamanlar
- hamur ve tatlıyı çok kaçırdığımda
- ağladığımda
Sizden ricam benim gibi olanlar kullandığı ilaç ve tedavi yöntemlerini yazsınlar. Bu konuda paylaşım içinde olabilir miyiz...
Bu konuda siz neler yaşıyorsunuz . İşitme cihazınız hangisi çınlama için neler denediniz aklınıza ne gelirse
çınlamanızı artıran şeyler aynı olsa bile yazın lütfen
tedavi konusunda sırasıyla;kullandığım ilaçlar,
tebokan (hafıza için)
Vastarel (hücre koruyucu bir ilaçtır)
gingko biloba glikozitleri içeren ekstreler
Benexol (B vitaminlernden zengin bir vitamin kompleksi)
Bellergal (Gerginlik, sinirsel uykusuzluk , migren türü başağrıları, depresyon, ruhsal dengesizlik durumları için)
cipram
cipralex
lustral (en sonunda bu depresyonuma iyi geldi yada ben çınlamayla yaşamaya alıştım.)
alternatif tıp;
tens cihazı boyundan dolayı olabilir varsayımına yönelik
hiperbarik
ozon (hem kulakta hemde damardan)
işveç şurubu
lipovonavid (vitamin karışımı)
kulaktan dolma öneriler; (sakın gülmeyin yazarken utanıyorum ama yaptım işte )
çürümüş elma suyunu kulağıma damlattım (önce elmayı çürüttüm )
kaynamış sirke buharı (sirkeyi kaynattım iyice etkili olsun diye huniyi ters çevirip ucunu kulağıma soktum. (neyse gülün ya ben de gülüyorum artık ağlanacak halime)
cinci bir hoca (korkudan uykularımı kaçırdı tedavinden çok arkadaşlar yaptığım tedavilerin hepsini yazıyorum napıyım )
işitme cihazları aldım kullandım değiştirdim başka kullandım ama parmağımdaki yüzük duymamı nekadar etkilerse okadar etkiledi )
denemediğim; bir soft lazer bir de almanyada ki dr med.lutz.wilden
birde üfürükçüler (öneren tanıyan birini bulamadığımdan)
sonuç ;
%50 işitme özür raporum var. (Vücut oranına göre)
çınlamanın bini bin para yürüyen bir orkestra gibiyim.Kulaklarımdakiler 24 saat 7 gün mesayi yapıyorlar kesintisiz.
bu arada arkadaşlar dışardan sapasağlammış gibi göründüğünüz içinde kimse sıkıntınızı tınlamıyor
Kendi tespitlerim ise ÇINLAMAYI ARTIRAN
- uykusuzluk
- yorgunluk
- çok yemek
- alkol alımı(ama sigara etkilemiyor.Bu arada sigarayı 2.5 yıldır kullanıyorum.Kulaklarımdan sonra başladım hah ...)
- bayanların muayyen zamanlarından önceki 2 günve onu takip eden ilk ikigün
- sıcakta güneşlendiğim zamanlar
- hamur ve tatlıyı çok kaçırdığımda
- ağladığımda
Sizden ricam benim gibi olanlar kullandığı ilaç ve tedavi yöntemlerini yazsınlar. Bu konuda paylaşım içinde olabilir miyiz...
Bu konuda siz neler yaşıyorsunuz . İşitme cihazınız hangisi çınlama için neler denediniz aklınıza ne gelirse
çınlamanızı artıran şeyler aynı olsa bile yazın lütfen