arkadaşımdan aldığım email
selam
canancım çok ilgilşydi arkadaşım ama oda pes etmiş artı fakat zaman buldukca dediği linklere girebilirsin
çınlama hakkında bilgiler;
tinitus ve isitme kaybina gelince.ben kitap okumadim onlarla ilgili. bi tane abd den bi adam kitap yollamisti o da tinitusu beynin yarattigini one suruyodu. onada cok bakmamistim zaten
genelde int ten siterlerden baktim.
bu konuda turk siteleri fazla yok. genelde yabanci sitelerden baktim
mesela bi odyogram ornegi icin
http://archotol.ama-assn.org/cgi/content/full/125/2/215
bu iyi bi site. isitme kaybi turlerine gore odyogramlar nasil olusuyor onun ornekleri var.
tinitus o kadar manyak bir konuki bi kac siteyle cozmek imkansiz gibi. bazisinda b vitamini ekslikligi tinitus yaparken bazisinda kafa vurma sonucu oluyo bazisinda sigara icmekten (ototoksit deniyo buna) bazisinda stresten bazisinda isitme kaybindan. bazisinda cene bozuklugundan bazisinda tansiyondan.
gercekten cok corba bi konu. kisi kendin her konuda test ettirse bile cogu zaman sebep bulunamiyor. adamlar %30 tinitus vakasi zaten sebebi bilinmeyen diyo
arkadasinin cinlamasi istme kaybindan buyuk ihtimalle. o konuda bi tedavi olusmadi.
ama oyle sacma bi konuki bu tinitus , isitme kaybindan sansan bile belki ondan degil. asla bilemiyosun. cunku aletlerin girmedigi yerler var kulakta. mikroskopla sen olunce bakiyolar. kucuk kulak tuycukleri. onlar bozulmussa tinitus oluyo diyolarki o bile bi tahmin. kesin degil. cunku 1970 lerde adamlarin kulaklari komple kesmisler. artik ne tuy var ne bi sey yani.. 1 ay tinitus kaybolmus sonra geri gelmis.
bence bunlar sinir hasarindan oluyo. o da beynin isitme alanina giden yollardaki sinirler.
zaten ototoksitlerde sinirlere hasar verdigini dusunursek mantikli geliyo kulaga. isitme kaybininda etkisi var tabi ama demek istedigim cozumsuz bi sey bu
tedavilere gelince yeni bi sey yok. hersey ayni hala.
ne hapi cikti ve ignesi.
bazilari lazer diyor ama oda ise bazilarinda yariyor.
son son bi alet cikmisti. tinnitus inhibator diye. benim mail grubunda bi kisi kullandi. tinitusum daha beter oldu dedi.
yani boy boy alet var piyasada kesin netice vereni yok. isi duzeltim derken o cocuk gibi daha beter etme sansida olabiliyo
bak cocuk boyle demis
I've used it 3 or 4 times and the end result is that it makes my
tinnitus much worse..
yani 3-4 kez kullanmis ama beter olmus.
(
http://www.tinnitus treatment. com/)
linkide bu
gecen show tv de cikti aletle dayiyolar kulaga sinyal yolluyolar duzeliyo falan diye. inanmadim ben.
oyle bi kesif olsa yer eyrinden oynar cunku.
simdi sunuda dusunuyorum
stres beyin kimyamızı bozuyo ya., bu bozulan kimya sinirleride bozuyo. belki kimyayi duzeltirsek sinirde belki duzelir
belki o yuzden kafaya takmayanlarda tinitus gidiyo takanlarda kaliyo.
ilaclar belli.
ya vitamin takviyesi
ya lazer
ya boyle aletler
ya hiperborik oksijen
ama netice? cok bi netice yok. sansa hepsi.
bi lahana kürü vardi. belki hatirlarsin. bi turk hekim oneriyodu.
Tinitus-kulak çınlaması için beyaz lahana kürü | 7 Gün Sağlık - Sağlık Yaşam Portalı
linki bu.
ama buda dogal tedavi kismina giriyoki o konuda tonla sey var. belki bu lahana kuru bi ise yarar diycem ama .. zor gibi geliyo bana.
bi tedavi bulunursa ilk
Home Page | American Tinnitus Association bu sitede duyurulunur.
son arastirmalar hep
Tinnitus Research: Moving the World Toward a Cure | American Tinnitus Association da yaziliyor. guncel bi site yani. arastırmayi yaziyor sonra sonucu yaziyor.
daha on milyon site var. ama hepsi dedigi m bu seylerin etrafinda donuyo genelde.
nöroterapi var
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99288
burdan fikir edinebilirsin. beyinde karisan hatlari duzeltmeye calisiyolar ama netice? bilinmez. kiminde sans var kiminde yok.
isin komigi bi forum var. yillardir her turlu ilac ve tadaviyi deneyenler bu ise yaradi bu yaramadi diye not vermis
T Treatments - Snake Oil or Useful? - Support - Welcome! - Tinnitus Support Message Board - Message Board Yuku
burdan zaten belli ilaclarin durumu..
forumun kendi linki
Support - Welcome! - Tinnitus Support Message Board - Message Board Yuku
en sevdigim kismi ise basari hikayeleri kismi
))
kimi kurtulmus (az kisi)
kimi alismis
kiminin azalmis.
sebep belirsiz.
zaten gecicne donup not yazmislar
Success Stories: How It Can Get Better - Welcome! - Tinnitus Support Message Board - Message Board Yuku
anlayacagin durum corba
)))
bu site ilginxc
Hearing loss - Symptom Checker - check medical symptoms at WrongDiagnosis
kurcalaman lazim ama epey
oraya belirtileri yaziyorsun.
sana muhtemel sebepleri listeliyor.
mesela bu linkte isitme kaybi var belirti olarak.
Results: 223 causes of Hearing loss
gordugun gibi 223 mushtemel sebep yazmis isitme kaybina.
belirtileri tek tek yazip arastirmak isteyebilir arkadasin. ama kafa usutturucu bi site
icinde kaybolabilir
arti ingilizce sart malesef.
ama en sevdigim sitelerden biridir. klasik copy paste bilgisi yapistirmamis yaratici olmus.
ne corba yazdim dimi ama
))