erhaba arkadaşlar. Bende trafik kazasından sonra 25 yıldır *tonal kulak çınlaması var. Beyin&Kulak MR çekildi. Dr lar birşey diyemiyorlar. Unutkanlık, dalgınlık, konsantre olamama, telaş vs. yan etkileri oluyor. Yakın vakitte beyin aktivitlerini iyileştirmek için Modiodal kullanmaya başladım. Algı iyileşmesinde faydasını görüyorum. Bunun yanında internette araştırdığıma göre *tonal tinnitus için eğer işitme kaybı yok veya çok az ise Notch terapi tavsiye ediliyor. Internette bu tedavi ile ilgili çok bilgi var.
İlk yapmanız gereken çınlama frekansınızı doğru ve hassas bir biçimde tespit etmek. Daha sonra bilgisayar veya cep tel den uygulama ile notch edilmiş( çentik etkisi) "white noise" veya notch edilmiş bildiğiniz şarkıları dinlemek faydalı olacaktır.
Ben tedaviye 10 gün önce başladım. Netice hk. buradan haberdar ederim.
Apple iOS da Tinnitus Play diye bir uygulama var. Buradan çınlama frekansınızı rahatlıkla bulup, tedavi için gerekli sesleri, müzikleri kendiniz oluşturabilirsiniz.
Mantık: Çınlama frekansının olduğu aralıkta ses vermeyip, komşu frekansları artırarak beynin mevcut çınlama frekensına olan hassasiyetini azaltmak.
Tabi herkesin çınlama nedeni, türü vs. bir sürü farklar var. Mesela bende işitme kaybı hemen hemen yok gibi. 7990 Hz çınlamam var.
Ankarada profesyonel anlamda notch terapiyi bilen bir Dr. veya klinik bulursanız paylaşın lütfen. Gatases'i aradığımda bana anlattıklarından anladığım bundan çok farklı bir şey yapmadıkları gibi. Karar size ait.
*Tonal Tinnitus:
Frekansı sabit, sürekli işitilen Tinnitus çeşididir ve en fazla görülen Tinnitus tipidir. Bu tip Tinnitus'a sahip kişilerin örneklemelerine göre; ıslık, vızıltı, uğultu ve zil sesi şeklinde işitilir. Tonal Tinnitus aralıksız olarak tarif edilir ve sesler hiçbir zaman kaybolmaz.