Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve çınlama için tedavi yöntemleri..?

• Konbuyu başlatan iremsu
  • Başlangıç tarihi
malasef benimde işitme kaybim oldu 1yil önçe denize girmiştim eve döndükte sonra 1saat sonra aşirid erecede küstüm sonra tedavi kortizon filan çinlama vardi ama şimdi yok...zaten ebdensel olarak engelliyim bide engellime işitme kayybi eklendi:(

bişi daha şimdi sol kulağimda işitme kaybi oluştu ama cep telefonu koyuyorum gayet net duyabiliyorum sağir olan kulağimla ama sağir olmayan kulağimi aprmağimla kapaatiyorum yanimdakine konuş diyorum yani ölüçüyorum normal konusmayi zor anliyorum ama telefonda gayet net algiliyorum bu normal mi

ayrica yeni bir ürün çikti google reklainda gördüm bi bakarmısınız aranizda deneyen varmi?
http://www.kulaktemizleme.com/yorum.asp?Page=2
videolu uygulamali anlatim mevcuttur

bu kultem diye sitemizde gorup cok guldugum bir ilan prens
gozumde canlandirdim once
kulagina muumu koyuyosun yakiyosun bacaaaaaa
tutuyooooo
valla ben doktordan bile nem kapan biriyim mumdanda meted umucak kadar olmayalim dogrusu
bu insanlarda acik acik insanlarin derdinden para kazanmayi derdi olani ne guzel yolmayi beceriyorlar pesssss
isitme cihazi kullanmazdan once cik olmuyordu hadi hadi senede bir doktora temizletidim
simdi isitme cihazini hic kulagimdan cikarmadan kullaniyorum sik sik hastaneye gidip temizletiyorum bu busonlari ne kadar basit bir islem olsada fobim var doktorlara
sakin ola oyle mumla bizleri mum yapicak sarlatanlara inanmayiniz ne kadar inkar etsemde doktora temizletiniz busonu
banyodan sonra parmaginiza doladiginiz yumusak temiz bir bezle silin kulak temizlemek icin kulak temzleme cubuklarini bile kullanmayin der doktorlarimiz

prens ilkdefa gördüm inceliyim yurt dışında kullanan varmı araştıralım bakalımsonuçları bende paylaşırım burda,muhtemelen işitme kaybın çok değildir telefonu yaklaştırdığında ses yüksek geldiği için duymada zorlanmıyorsundur.
Zaten bir kulağın tamamen gitse bile öbür kulak beyinle temasa geçip atıl kulağın işlevini üzerine alıyor.Bakma teknolojınin gelişmiş olması ,hava kirliği,araç gürültüsü vs.duymada yaşanan kayıpları eskiye göre daha önce fark etmemize neden oluyor.
tek kulak sağlamsa engelden sayma onu....küpe takarak işlevsel olmasını sağlayabilirsin :)

kız sukufe sussen emi! sanırım ankaradasın hangi hastaneye gidiyorsun buraya yazabilirmisin.Belki sana bir doktor önerebilirim korkun köklearda olumsuz etkilemiş olabilir.

papirov ben yolumu buldum arkadaşım...kendimle barıştım,engelimlede bir dargın bir barışık gidiyoruz ilişkilerimiz düzene girecek onunlada elbet..Ayrıca inançım var.İnancın olmazsa gücün tükenir zaten dimi :)

iremsu şu huni işine baya güldüm :D:D şu alman doktorun yaptığı lazer tedavisi hakkında daha fazla bilgin varmı .
bende çok şükür çınlama hiç yok.işitme kaybım fazla değil.
günümüzde yapay kalp yapılıyor artık.yıpranan işitme siniri içinde bir şeyler yapsalar iyi olur ..

saol lehte...napalım ağlanacak halimize gülüyoruz zaten...benımkıler çok fazla...bazı gün olur kendimi fosslayan düdüklü tencereye benzetiyorum.aslında kendimle gurur duyorum bak kim akıleder sirkenin bir damla buharı boşa gitmedi :)

alman doktorun hastalarına ulaşamadım harbi doğrumu söyliyorlar yoksam uydurukmu
onu araştırmaya çalışıyorum.bir bilgiye ulaşırsam buraya yazarım.

----------

prens selam inceledim arkadaşım ama benım mrlarda bile kulakta bişii çıkmadı ...

bu arada siz dua edin birtane adama taze yeni kesilmiş koyun postuna sarın demişler kafasını tam üç gün adam geçti diye yazmış...büyük konuşmuyum ama okadar da değil dedim ama bir 3 yıl sonra koyun postuna sarınıp gezersem şaşırmayın hani basında falan duyduğunuzda

hadi ama arkadaşlar ya çınlaklar nirdeeeee

Yazdıklarınızı okudum be sık girmiyorum siteye ama bedede çınlama var bende bir çok şey denedim. Ama olmuyor bitmiyor o ses. oksijen tadavisi gördüm. Lazer dediler gittim. Dr. verdigi tıbbi ilaçları kullandım ve hala kullanıyorum ama o ses hala benle ben çok kötü günler geçirdim dışarda ses yok ya insanlara derdini anlatamıyorsun o sesin seni nasıl etkilediğini bilmiyorlar. Bitkisel ilaçlar buldum pis kokulu aça bir umut dedi içtim içiyorum da ama yok hala devam. Ama yılmadım hala mucadele ediyom hem çinlama hem duyma kaybı vede cihaz of

çınnamayı artıran şyeleri yazıyorum
Kırmızı et
nescafe
Baharat
Tatlı(sütlü tatalılar yenebilir)
Asitli içecekler kalo vs.
Tuz.
çıkolata
ve sigara

ben hepsinden uzak duruyorum
çikolatayı hafdad 1 bile yemiyorum
asitli asla içmiyorum

müzikli ortamda bulunmuyorum
yuksek ses yasak

ALLAH yardımcımız olsun ne diyim
biraz duyorum ya buna şükür

cinlamayi kafaniza taktikca daha cok cinlar
tedavi ile gecseydi bu nalet bu kadar sikayetci olmazdi insanlar
kisirdongu cinlamayi yenmeye calistikca daha bi basedilmez oluyo
cinlamayi artik oluruna birakmak yenemedikten sonra umursamamak

Haklsın belki ama takmadan olmuyor sen takmasan da unutsan da o unutturmuyor kendini kulağıda devamlı ötüyor ve ben burdayım diyor. Burada yazmamın sebi belki bir çözüm bulan vardır çözum bulan varsa bizimle paylaşır da bizde bu illetten kurtuluruz.

evet cannan bi nalet cinlama ben burdayim diyor hep bizde ilaca doktora sariliyoruz
care bulursak iyide ben bulamadim simdiye doktorum hep sen bununla yasamaya alistigin kadar iyi olur cinlaman demisti vakti zamaninda
saglik gibisi varmi en onemlisi saglik
burda yazmaktaki maksadimiz neler cinlamayi artirir olsun bence
ilaclar diger sebeplerden daha cok artiriyor bende helede antibiyotikler sagligimiza onem vererek ilacsiz yasam bide cinlamaya sinir olmasak daha az olur benceunutmayalim kulak cinlamasi sinirlerimizi harap etsede oldurmuyor

hııhh nerde kalmıştık yada kaldım?

yazdımmı bilmiyorum ama diş hekimi arkadaşlarım toplanmışlar eşiminde gazıyla...
geceleri uyurken kasıyormuşum dişlerimi sıkıyor olabiyormuşum olasılığına karşılık
bana diş plağı yaptılar.dişlerimi sıkıp kasmam çınlamamı oda işitmemi etkiliyormuş. :)

ben yaklaşık bir ay ben takmadiş benzeri birşeyle uyudum.Bazen unuttuğumda eşim uyandırıp taktırdı 70lıkler misali sabah uyandığımda takma dişlerimi çıkartıp kalıbına koyuyordum.

bana pek yaramadı ama oğlum dişçilik oynarken çok eyleniyor.

bu olasılıkta fooossss yani

shukufe kısss özlemişem seni.... :) bu arada ameliyat demişsindi şimdi nasılsın?

hosgeldin iremsu ne iyi ettinde dondun aramiza bende seni ozledim nicki baska iremsu galiba demistim simdi bizim iremsu oldugunu anlayinca cok sevindim inan
hic duymamistim dis sikmanin cinlama yaptigini inan
benim cinlamalar ameliyattan sonra cok azdi ne kadar umursamiyorum ama
gunduz kendime mesgale bulup dayanir oluyorda gecelerde sabretmesi zor oluyor

Y a kızla ne olacak bizim halimiz bir yanda çınnama diger yerden insanları duymuyoruz diye üzüntü bir yanda cihaz ve ona alışmak bu nebiçim iş ya
hepsi birden. Bazılarında çınlama oluyor ama duyma kaybı olmuyor neden bende hepsi bir arada acı olanda ne yaparsan yap hep senle bu yaşta bu kadar çınlıyor yaşlanınca ne yapacagız çoğalır bence. Duymayı çok istiyorum
fısıltı ile konuşuyorlar yanımda nasıl imreniyorum anlatamam şükür duyuyorum ama kısık sesi duymuyorum ya iletişim kopuyor özellikle işte resmen çöküyorum

3 yıl önce tanıştığım benim gibi çınlama manyağı olan bir arkadaşım var onu buldum şimdi bu siteye davt edeceğim...belkide burdadır...o benden manyakktı...yurtdışındaki tüm forumlara giriyordu...psikologlar...cihaz üreten işletmelr...shukufe sen o shukufe olsaydın hatırlardın
neyse dur onu kesin ikna ediyim...

shukufe çınlmana üzüldüm...ne meret bişi dimi naletlenmiş gibiyiz sanki...neyse arkadaşım düşünce gücünü çalıştır diyeceğim ama boşver...olumsuz düünceleri
ne olumlu ne olumsuz düşünerek beslememek lazımmış...(osho demişti.)canancım bak bir yazı ekliyeceğim shukufenin çinlamsı geçecek.
oshodan alıntıdır;(severim keratayı)
İyi kandır ki gerçek olsun

Sen tohum ektiğin için ağaç çıkıyor değil, bir ağaç varsa milyonlarca da tohum vardır.Neden sonucu takip ediyorsa, sonuç da nedeni takip eder. Zincir böyle işler.O zaman bu bir çembere dönüşür- istediğin yerden başla; ister nedeni yarat, ister sonucu. Ve sana söylüyorum, sonucu yaratmak daha kolay çünkü sonuç tamamen sana bağlı; neden o kadar sana bağlı olmayabilir. Yalnızca belli bir arkadaşımın yanında mutlu olabiliyorum dersem, o zaman mutluluğumu; bu arkadaşa, onun orada olup olmamasına bağlamış olurum. Eğer belli bir zenginliğe ulaşmadan mutlu olamam dersem, mutluluğum o zaman, dünyaya, ekonomik duruma ve diğer her şeye bağlı olur. Bu istediğim gerçekleşmeyebilir. O zaman da ben mutlu olamam.
Neden benim ötemdedir. Sonuç ise içimde. Neden etrafımda, durumlarda, dışımdadır. Sonuç ise benim ta kendimdedir. Sonucu yaratabilirsem, neden de onu takip edecektir. Mutluluğu yani sonucu seç ve bak bakalım ne oluyor..Tüm hayatın bir anda değişecek ve etrafında mucizelerin gerçekleştiğini göreceksin çünkü, sonucu yaratmış olacaksın ve nedenlerde onu takip edecek..
Sorun ne?niye seçemiyorsun? Neden bu yasa üzerinde çalışamıyorsun? Çünkü zihnin, bilimsel düşünce tarafından eğitilmiş zihin, tümüyle diyorki; mutlu değilken mutlu olmaya çalışırsan, bu göstermelik olacaktır. Mutlu değilken mutlu olmaya çalışırsan bu sadece rol yapmak olacaktır, gerçek değil.Bilimsel düşünce bunu söyler, gerçek olmayacak sadece rol yapıyor olacaksın. Ama biliyorsun ki; hayat enerjisinin kendi işleyiş biçimi var. Kendini tamamen vererek rol yapabilirsen, bu gerçeğe dönüşecektir. Bunun tek püf noktası; oyuncunun orada olmamasıdır. Role kendini tamamen kaptırırsan, gerçekle arasında hiçbir fark kalmaz. Yarım yamalak rol yaparsan, işte o zaman göstermelik olur.
Dans edeceksen, şarklı söyleyeceksen, mutlu olacaksan tüm kalbinle ol..kendini hiç tutma, rolün içine dal, rol yapma eyleminin kendisine dönüş, oyuncuyu oyunun içinde erit ve bak bakalım neler oluyor. O gerçeğe dönüşecek; onun kendiliğinden gelmekte olduğunu anlayacaksın, o anda anlayacaksın ki; aslında kendi başına oluyor. Ama kendini tamamen vermediğin takdirde bu gerçekleşmez.
Sonucu yarat, tamamen onun içine gir ve gör ve izle..
Osho; Benim Yolum, 49-51

demiştim dimi shukufe yazılanları anlamak için kafayı patlatınca çınlamayı unutuyor insan:) ya aa aaaaa

son olarakta bu
[FONT=Verdana]Bir seferinde bir öğrencisi Konfüçyüs’e, nasıl mutlu olunacağını, nasıl saadete erişileceğini sormuştu. Konfüçyüs,”Garip bir soru soruyorsun, bunlar doğal şeylerdir. Hiçbir gül, nasıl bir gül olunacağını sormaz.” Dedi. Üzüntü ve mutsuzluk sözkonusu olduğu sürece mezarında yeterli zamanın olacak; o zaman doya doya mutsuz olabilirsin. Fakat canlıyken tam olarak canlı ol. Bu bütünlükten ve yoğunluktan mutluluk ortaya çıkacaktır ve mutlu adam kesinlikle dans etmeyi öğrenir. (oshonun erkek adlı kitabından alıntı)[/FONT]

[FONT=Verdana]bak üçümüzde aynı dertten muzdaribiz yanlız değiliz üçümüz artık bir çoğunluğuz kuralları koyabiliriz.[/FONT]
[FONT=Verdana]kural 1...çınlamayan anormaldir.öteki beriki (baben abiden alıntı) yada engelli[/FONT]
[FONT=Verdana]şimdi oylama yapıyoruz hepimizin elleri havada[/FONT]
[FONT=Verdana]shukufe ozaman bu akşam diyeceksin ki normali bu çınlamak[/FONT]

aa iremsu sayende cinlama tedavisi icin psikologa gidenide okudum gercektenmi
pskolog napabilirki cinlamaya

haa anladim simdi senin yazar otho gibimi olucak terapisi
ben orda kesin yokum cunkum psikologun terapisine aldigi anda onun beni cinlamadigina ikna edesiye kadar duycam diye gerilip kesin kacarim gerginlikten

su yurtdisi arastirmalari yapan arkadasinida burada gormeyi cok isterdim iremsucugum
kimbilir ne cok bilgileri vardir
o olmazsa bu olur onda deneriz
cinlamayi umursamamakta her zaman oynanmiyorki baska oyuncakta lazim

iremsu ve shukufe çınnama için lazeri denedinizmi ben denedim Mecidiyeköyde bir yerdi
doktorum verdi kartını gittim ilk zamanlar çok aşırı olan ses hafifledi ama ben bu arada bitkisel ilaçda kullanıyorum çınnama için ilk zamandam yani 1 seneki ne nazaran daha iyi ama bazen artıyor geceleri ortam sesizken baya artıyor ses.
kulak cihazı iyi geliyor maskeliyor diyorlarya evet kulaga ses gelince çınnamayı duymuyon
ama sesgelirse

canan hemn yazıyorsun şu bitkisel ilacı

ya soft lazer demiştim size uzun vadede işitme kayıplarında dönüş yaşatmış ama sorununa bağlı

doktorum çınlamanın dipsiz bir kuyu olduğunu söylüyor...sende 470 neden ben diyim 563 neden ....neden olduğu bilinecek önce

shukufe onu ikna edeceğim inşallah ...çok ta şeker yazar konuları...karamsar değil gerçekçi...söz bu hafta o konuyu halledeceğim inş.kabul eder....

işitme cihazı iş görebilseydi ne hoş olurdu...dur bakalım ya
ıkı sene önce yapılamıyan ameliyatlar yapılıyor...umutsuz olmamak lazım

hiçbişi olmazsa oğlum kkb doktoru olacakmış...onu bekleriz artık :)

sene 2010 halla işitme sorunlarıyla cözümm yokkkk:( acaba ceremii yokk...yoksa hesaplarınamıı gelmiyorrr..benimm beyinn damarıylaa ilgilliiymişş....mademm beyinn damarıylaa ilgiliysee nedenn benii beyinn cerrahınna yollamıyorsunn.... bunuu tedaviis yoktuu yinedee bir umutt dedimm ama bosaa cıktıı odaa bryinn cerrahııda anlamıyorrr:(

herbalistlerin ilac diye yutturduklari bisiye yarasaydi simdiki tip bilimine ne hacet
60 lira diye bikac kere bende hani cinlilerin ihtiyarlara genclik iksiri diye kullandiklari gingo biloba ozutunden yapilmis kapsulleri var ondan kullanmistim ordan burdan okuyarak yanina birde supraydin
ise yariyor gibi ama ne kadar
karacigerlerimizi de dusunmek zorundayiz ilaclara kulliyen karsiyim o yuzden gingoyuda biraktim
isitme kaybina lazer mazer bisi yapamaz olmus sinir nasil dirilir hastasini bilem ellememek lazim

ben kucuk yegenimizin doktor olmasini beklicem iremsu o benim cinlamami iyi edecek dimi insallah

iiyi fikirr acaba bendemii doktor olupp kendii tedavimi kendimm yapayımm masrafsızzzz:(

Yani hala umudumuız var diyorsunuz. Gelecek nesli beklemek:eek: bende ailede den bi doktor çıkmasını mı beklesem yoksa senin oğlunumu:) biz burdayız çınnamada bizimle yani bekleriz

arkadaslar bunu buldum

Kulak Çınlaması Kulak Çınlamasında Yeni Tedavi Yöntemi: Soft Lazer Yöntemi

Kulak Çınlamasında Yeni Tedavi Yöntemi: Soft Lazer Yöntemi

[FONT=Times New Roman]
dr%20irfani.JPG
Soft lazer yaklaşık 5 mW gücünde ve 650 nm dalga boyunda olan kalem şeklinde bir ana ünitesi ve fiber optik kablonun bağlı olduğu bir kulaklık ünitesinden oluşmaktadır. Uygulama güvenli ve ağrısızdır.Lazer ışını derin dokulara doğru yayılır vedokulardaki hücrelerde direkt etki göstererek biostimulasyon oluşturur.(hücrelerin uyarılması,canlanması)Bunun sonucu olarak işitme hücrelerinde hızlı bir yenilenme süreci başlar.Bir çok hastalık hücrelerdeki enerji kaynağı olan adenozin trifosfat(ATP) denilen molekülün eksikliğinden kaynaklanmaktadır. ATP hücrelerimizdeki anahtar moleküldür.Hücrelerde bulunan mitokondri denen yapılar glukozun yakılmasıyla ATP oluşumunda görev alan enerji fabrikalarımızdır. ATP eksikliği hücrede hasara ve bozulmaya yol açar.Soft lazer glukozdan ATP oluşumunu uyarır. Sonuçta işitme sistemindeki hasar görmüş hücrelerde yenilenme hızlanır.[/FONT]
Bu Yazıyı Paylaşınk
kbb uzmani irfan rauf aksoy

slm

shukufe 'ciğim netten doktoru buldum ama hangi hastane oldugunu bulamadım daha önce ben lazere gitmiştim gerçi
ama doktora ulaşmaya çalışıyorum yanılmıyorsam ist.da bulursam konuşmaya giderim belki kurtuluruz çınnamadan bellimi olur

aytar cad no 32 etiler istanbul diyo adres canancim sitesi de vardi cok iyi bilgiler veriyor bu doktor iyi gibi nedersiniz

tamamcanım ben bakıyım son gittiğim doktor boşuna doktor doktor gezip paranı harcama çınnamaya alışmalışın dedi onuda düşünüyorum ama gideim herhalde çok masraf yaptım ama pes etmedim devam diyorum yanii
sagol canım

buldum canım kudum baya bilgilr vermiş musati oldugum zaman giderim

gecmis olsun soykan usutme durumlarinda isitmemiz kotu etkilenir cinlama daha cok
grip gecince normale doner insallah

ya ben bu doktor irfan aksoy un blogunu siteye koymayi beceremedim arkadaslar
oyle cok bilgi veriyorki
ben gibi hic isitmeyenin feci kulak cinlamasina tedavi yok gibi yaziyo
baska bi implant cesidi deneme asamasindaymis

TINNITUS

arkadaşlar tınıtusla ılgılı bılımsel bır proje de calısıyorum sorularınız ıcın maıl atabılırsınız ben ve ekıp arkadaslarım bılgı bırıkımız dahılınde sorularınıza cevap vermeye calısacagız.

dogru anlamismiyim problemimisayin uzman biolog
ben kendimi bildim bileli cinlamam varda aldirmadan katlaniyordum
taki koklear implant alininca tabii kokleada elektrodlar tamamen alinmadi cekilen emarlarda bunlar var
bu koklear alinmasina muteakip dayanilmaz oldu cinlamalarim
o kadar ki beynim oyuluyor
o eski cinlamalarimi arar oldum
benimki kokleda bozukluktan sizin yazinizdan anladigima gore

kesınlıkle tum objektıf tıtıtuslar koklear kaynaklıdır kısaca acıklamak gerekırse (Hocalarım boyle yazdıgımı gorseler öldurler benı :)) ) koklea dakı yanı salyongazdakı dıs tug hucrelerının harabıyetınden kaynaklı tıtıtus atakları ortaya cıkar sızın var olan tıttus sıddetınız ne kadar tug hucresının kırıldıgı ıle dogru orantılıdır amalıyatta sanırım bır mıktarda daha tug hucrelerının kırılması ıle sıddet artırılmıs maskeleme yontemı dısında tug hucrelerının tedavası mumkun degıldır ( ılac ve cerrahı ) sızın durmunuz tam olarak ne oldugunu bılmedıgım ve aldıgımız egıtımın etık acısından forumlardan hıc bır onerıde bulunmuyorum ne ısıtme cıhazı ne de baska tedavı yontemı hastam olarak karsılasır ısek tum hastalarıma oldugu gıbı sıze de genıs bılgı vermeye calısırım bılgı bırıkımın yettıgı sınırlarda tekrar cok gecmıs olsun

Üst Alt