Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve çınlama için tedavi yöntemleri..?

• Konbuyu başlatan iremsu
  • Başlangıç tarihi
Kortizon tedavisi yaptıean var mı

Canberk tedaviler sonuç verdi mi düzelme var mı

selam gecmiş olsun bende cınlsms sonrada işitme kaybı sag %40 sol %80 hatta cihaz bile aldım 3000 baktım insanı geri zekalı yapıyor hemen cıkardım önce hacamat 4 seans sonra sülük 7 seans şimdi net duyorum sol biraz ugultu var oda gecer insallah zamanla hala 3 sean daha yapacagım gayet iyi yapmanızı tavsiye ediyorum gecmiş olsun

suluk arayip kan emdirmektense solucan dolduralim kulaga:eek:hemde solucanda kok hucre varmis:p

varmı şu sülükten hacemattan fayda bulan benim sağ kulak total şimdi gitsek içine sülük falan soksalar duyacak mı =)

Hiç sanmıyorum sağ kulağıma 5+1 müzik sistemi soksam banamısın demiyor =)

Merhama jutenyam

Bende sizin gibi işitme kaybından muzdarıbım.Bu ; hacamat ve sülüğü kısa bir süre önce takip ediyorum.Bilgi edinmeye çalışırken Allahtan sizin yazınıza denk geldim.Gerçekten çok faydası oldumu.Hacamat ve sülüğü yaptırırken vücudun belli bölgelerine uygulanıyormuş.Size hangi bölgelere uygulandı.Hangi zaman aralıklarında yapıldı seanslar.Bir anlatırsanız çok seviniriz.Bunu okuyan belki binlerce benim gibi insan size dua eder.İşitme engelim % 37 .Yarısına bile düşse razıyım.Konuşmamıda çok zorlaştırıyor artık.Saygılarımla...

arkdaşlar yaşadığım yerde bu sülük hacamat işinde uzmanlaşmış yer yok bi tane buldum o da yapalım kesin bi şey diyemem bi çok hastalığa faydası var demişti özellikle bu konuda ankarada suat arusan yanlış hatılamıyosam bu adam var sülük konusunda uzman sitesinde falan bazı iştime kayıplarını düzeltmiş ama işitme sinirleri hasr görene rastlamadım snaırsam bu siede birisi ankarada bi adam var sülükle iyileştiriyormuş aradım gel seni cihazdan kurtarrım yazmış ama tuzlu geldi ücreti gidemedim demişti bunun dışında karamürsel hacamat face sayasından adamla konuştum o da faydası var dedi ama uzak olduğu için gitmedim ben istanbul ankara gibi şehirlerde olup da bunu deneyebilecek arkdaşlar konuyu araştırıp burada paylaşırsa sevinirim bi de ben konuda ya da diğer konularda yazdığım mesajalrı göremiyorum mesajlarım yayınlan mıyor mu acaba

sulukle hacamatla isitme cihazindan kurtulmak, kulak duyurmak, cinlama iyilestimek olsaydi bitpazarina nur yagardi. inanmayin boyle seylere. insanlarin zayif yerlerinden para kazanmayi bilen acgozluler adama turlu hastalik bulastir bu gibi cag otesi batillarla.

Sayın Shukufe, tabiki sülük tüm işitme kayıplarına iyi gelmeyebilir.Bazı insanlar, kocakarı tabiriyle söyledikleri yöntemleri alaylı şekilde yüzlerine vururlar.Hastalıklarına çare bulmaya çalışan insanlar son çare olarak bunları denemeye karar verirler.Ben üniversite mezunuyum.Kocakarı yöntemi dedikleri bu yöntemin gerçek şahidiyim .8 yıldır topuk dikeni ile son çare ameliyat dediğimiz şu bilimsel operasyon olayında yaptırdık. Ne oldu ?6 ay sonra yine çıktı !..İnternet siteleri alt üst ettim.Yöntemleri denedim .Ağrılarını hafifletenler oldu.Son bir kişinin yöntemini denedim; ne biliyomusun uz? viks, bal ,sıcak su...bukadar..Olay bitmiştir.Sonuç topuk dikeninden 7 yıldan beri eser yok.Ben yabancı sitelerine araştırıyorum.Ruslar da işitme kayıpları için çok kullanıyorlar..Bizlerde dalga geçelim ; yok kulağımızın içine solucan koyalım kök hücre üretsin diye..

iyi valla:eek:rus sulugu, hacamat denen kan akitmayi dayamis, rusyada kulagi cinliyan sagir kalmamis:eek::p

Siz böyle anlamak istiyorsanız sorun yok.Ben tüm işitme zorluğu çekenler böyle olacak demiyorum ki.Herkezin farklı sebepleri var.Geçmişte ateşli hastalık geçirmiş olan var, sinirleri zedeler olanlar var.., iltihaplı hastalıktan sonra işitme zorluğu çeken var.vs.vs.Her baş ağrısına aynı ağrı kesici iyi gelmez gibi....Sülük hücre onarıcı savunma mekanizmasını arttırıcı salgısıyla onlarca hastalıkları tedavi ettiğini tüm dünya biliyor.Araştırırsanız görürsünüz. Hacemat ise biriken koyu pis kanı çekilerek oksijenli temizkanı hücrelere yayılmasını sağlıyor.Bir nevi ön temizleme gibi.Sizede geçmiş olsun.İnşallah yakında Biyonik kulak çıkar da kurtuluruz bu çileden.

Solucan ,kök hücre üreteyim derken başka birşeyler üretmesin?Dikkat etmek lazım. Allah Korusun.
Bende mayısta randevu aldım hacamat ve sülüğe başlıyorum.Tabi sülük kulağın içine sokulmuyor Muş. Enseden uygulanıyormuş.

:p hastanelerde bile olucak suluklu sey:eek:az daha sabir

Son düzenleme:
shukufe hanım yıllar önce de işitme kaybı ile araştırma yaparken birisi implant kulak taktırmak istediğinde sanırsam ona da karşı çıkıyordunuz belki de yanlış hatırlıyorumdur zaten konuyla da ilgili değil ama genel olarak muhalif bi duruşunuz var bunun sebebini bilemiyorum ama hacamat sülük oldukça etkin tedavi yöntemleridir. Ben hacamatı yaklaşık 7 ya da 8 ay önce öğrendim ve 5 6 defa yaptırdım anksiyete bozukluğundan kurtuldum. Size tavvsiyem araştırmadığınız bilmediğiniz konular hakkında fazla önyargılı olmayın bunun dışında size aidin salih hanımın yitik şifanın izinde kitabını tavsiye ederim her hastalığın çaresi vardır diyo ama orda sanırsam bitkisel bi takım damlalardan falan bahsediyo ama ben de denemedim insan ister istemez çekiniyo ama sülük denicem ilk fırsatta bu arada size daha iyi bi tavisyede bulunayım işitme kaybı için değil ama kanserden hepatite kadar birçok hastalıktan sadece sodyum bi karbonatlı su ayrıca alkali su diyolar sodyum bi karbonat suyu alkali yapıyo içerek kurtulanlar var bakınız kemal milar face sayfası reel kişilerin kendi hikayleri hepsiyle faceden irtibat kurup kendiniz bizzat öğrenebilirsiniz bütün hastalıkların muhakka çözümü var ama bilen biliyor bilmeyen de bilmiyor kimisi de sizin gibi düşmanlık ediyor ben 2 haftadır alkali su içiyorum senelerdir üzerimdeki halsizlik ve mide bölgesindeki acı geçti anlayacağınz üzere gaastrit reflü bunlara 2 haftaa bile etki ediyo işitme kaybının da muhakka şaşıracağımız kadar kolay bi yöntemi vardır ama araştırmak lazım ben sülükle sinirsel işitme kaybından kurtulanı görmedim duymadım ama gözlerin sinir harabiyeti oluşan hastanın sinirlei düzelmiş bunuda sülük forum da görmüştüm sinir hücrelerine fayda sağlıyosa işitme engeline de fayda sağlar diye düşünüyorum

reddawn tedavinin devamında yazacaklırını merakla bekliyorum bu arada kulak arkalarına falan da uygulanıyo diye biliyorum iştime kayıplarında

Solucan ,kök hücre üreteyim derken başka birşeyler üretmesin?Dikkat etmek lazım. Allah Korusun.
Bende mayısta randevu aldım hacamat ve sülüğe başlıyorum.Tabi sülük kulağın içine sokulmuyor Muş. Enseden uygulanıyormuş.

sulukle hacamatla isitme cihazindan kurtulmak, kulak duyurmak, cinlama iyilestimek olsaydi bitpazarina nur yagardi. inanmayin boyle seylere. insanlarin zayif yerlerinden para kazanmayi bilen acgozluler adama turlu hastalik bulastir bu gibi cag otesi batillarla.

bence siz gerçekten kemal milar yazın google a ve orada 3 liralık karbonatla milleitn nasıl hastalıklardan kurtulduğunu görün sonra da bit pazarına neden nur yağmadığını sizin gibi düşünen insanlar olduğunu anlarsınız

selam gecmiş olsun bende cınlsms sonrada işitme kaybı sag %40 sol %80 hatta cihaz bile aldım 3000 baktım insanı geri zekalı yapıyor hemen cıkardım önce hacamat 4 seans sonra sülük 7 seans şimdi net duyorum sol biraz ugultu var oda gecer insallah zamanla hala 3 sean daha yapacagım gayet iyi yapmanızı tavsiye ediyorum gecmiş olsun

jutenyam senin işiyme kaybı ani işitme kaybı mı yoksa sinirsel işitme kaybı mıydı bu arada sevindim fayda görmene

referans verdigin aidin salih takilip fayda gorulen koklear implanti cikarin:pdinimize aykiri diyen birisiyken sen tutmusun benim koklear implanta bakisim hakkinda ahkam kesmeye:eek:
sodayla kanser bilem tedavi eden siz zihniyetliler sulukle sagirligi yok edeceksiniz nasisa:pkapatalim tip fakultelerini.

shukufe

aidin salihin her dediği mükemmel değil ama hastalıkların nasıl oluştuğu nu anlattığı kısım güzel bir de amacım birilerine laf sokmak ya da görüşlerini eleştirmek değil koklear meselesinde söylediğim sizin koklear hakkında görüşleriniz değil oradan yola çıkarak siz ne alternatif tıp denilen meseleye ne de modern tıbbın getirdiğine sıcak bakıyosunuz kendi kafanızda ne kurduysanız artık aynı babam gibi adam kendi kafasında bi şey kurdu mu kim ne derse deisn ( Not salık konusyla ilgili değil genel)

sulugun isirirken tukuruk bulasigindan meted umacak,insan varsa bilemem. iyyyggg.ustelik parada kaptir guzel bi aids, cuzam, kan hastaliklarini verdiginiz paralarla kazanirsiniz:)

shukufe

ya cevap yazmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi işin açıkcası sülük sinirsel işitme kaybında etkilimidir değilmidir bilmiyorum ama bi çok rahatsızlığa iyi geldğini biliyorum ve sizin sülükler hakkında hiç bi bilgiye sahip olmadığınızı da böylece gördüm sülüklerden kolay kolay bi şey bulaşmaz kullanım metoduna göre sadece kendi bünyesinde bulundurduğu bi bakteri varsanırsam sülük bırakmadan bıraktırmaya çalışırsanız ve sülük kusarsa o zaman o geçiyo ki o da çok zayıf bi bakteri sıkıntı çıkarmıyo onun dışında dikkat edilmeyince elbeteki sıkıntı çıkabilir sonuçta kanla ilgili bi şey ve zaten belli noktalara tuttutrulmaması gerkir mesela direk damarların üzerine gibi bu konuda bilgili olan birierine yaptırmak lazım onun dışında yapılan denylerde sülüğe enjekte edilen aids virüsünü sülük güçlü bağışıklık sistemiyle etkisiz hale getirmiş nötrlemiştir yani sülükler başkasından hastalık alsa bile etkisiz hale getiriyor ayrıca bu iş için bir sülük bir defa kullanılır sülükler bir defada kendilerine 6 ay yetecek kan emerler dikkat etmek gerekir bi sülüğü bidaha kullanmamak ki zaten kullanamazsınız ayrıca sülük kan emmekten ziyade kan emerken salgıladığı enzimler ile tedavi eder hacamat daha çok toksinlerin dışa atılmasını sağlar umarım saçma sapan yorumlar yazmayı bırakıp biraz araştırmayı denersiniz

Birileri çıkıp derse benim kaybım 70 db idi sülük falan filan sonrası 30 db oldu . Ertesi gün yaptırmassam en adiyim .

Ama şu an ki diyaloglar ezbere dayalı tamam hacamatın falan bir yığın faydası varda .Olay kafaya yapılıyor .Beyin bu beyin doktor bile olmayan adamlara beynini emanet etmek ne kadar akıl karı acaba ?

Denemek isteyenler önden buyursun faydası olursa bende geliyorum arkadan .

jutenyam

jutenyam yaptırmış tam rakmlar üzerinden olmasa da sonucu da açıklamış denemek de fayda var bence kararımı verdim ilk fırsatta deneyeceğim ama burda yapan yok başka şehire gitmem gerekebilir daha işini bilenlere yaptırmam için

@jutenyam

Arkadaşlar eğer sülük ten içimizden birileri fayda görsün; Eminim ki Shukufe en önce yaptırmak için gider.Bu implantı bu kadar hepimizden daha iyi bildiğine göre demek ki bu sorundan en fazla şikayetçi olan o.Konuyu gereksiz tartışmalarla dağıtmak yerine bu işin araştırmalarını yaparak bilgi alış verişinde olalım.Bu daha iyi olacak.

[FONT=sans-serif]Jutenyam !bu tedaviden sonra sizdeki değişiklikleri herkez ilgi ile bakmaya başladı.Lütfen bizlere bazı açıklamalarda bulunun ki bizde buna göre yönlenelim. Hangi şehirde yaptırdınız, hangi bölgelere yaptırdınız.[/FONT]

shukufe sagirsa salakmi:) zaten kansizlik var:( azcik kanimi suluge icirecek kadar aptal degilim:mad: ayrica bortu bocekten igrendigim kadar hicbiseyden igrenmem:mad:

hacamat ile tedavi olmak mümkün mü?
var mı bilgisi olan?

Herkese selam ben aranıza yeni katıldım yaklaşık 10 gün önce küçük bir çınlama ile başlayan durum sağ kulagimı kaybetmeme neden oldu. Sol kulakta da 80 db kayıp vardı yıllardır. Şimdi doktorum sağ için koklear implant sol icinde cihaz öneriyor. Bu konuda ne yapmam gerek. Hangi cihaz bana uygun olur bunu nasıl seçerim. Birde Bu çınlama nasıl kurtulurum. Bir saniye bile kesmedi. Şimdiden teşekkürler

Kulakları çınlayıp iyileşenler varsa neler yaptınız

Sensorinöral işitme kaybı için yaşlanma kulaklarında çoğumuzun olduğu tipte bir tedavi yoktur. En azından henüz değil. Ancak daha önceki yayınlarda yazmış olduğum gibi, öncü bir tedavi yolda olabilir. Buna CGF166 deniyor. İşitme kaybı için ABD'de insan denemeleri geçiren tek gen tedavisi budur ve erken raporlar umut vericidir. İşte ilerleme raporu.

Saç
Hücreleri Ulusal Sağlık Enstitüleri

Önce küçük bir geçmiş. Sensorinöral işitme kaybının çoğunun nedeni oldukça basittir. Yaşlandıkça saç hücrelerini, kokleadaki titreşim dedektörlerini kaybederiz ve saç hücrelerini kaybettiğimizde işitme kaybederiz. Yaklaşık 30.000 kişiyle doğarız ve sizi gürültüye bağlı hasar, ototoksik ilaçlar veya erken yaşa bağlı işitme kaybına yatkın hale getiren genler yüzünden farklı oranlarda kaybederiz.

Onlar gittikten sonra geri dönmezler. Ancak CGF166 saç hücrelerinin rejenerasyonunu tetikleyebiliyor gibi görünüyor.

Atoh1 olarak bilinen, memelilerdeki kıl hücrelerinin embriyo aşamasında büyümesine neden olan bir geni kullanıyor ve daha sonra kapanıyor. CGF166 ile, atoh1, kokleadaki hücrelere bağlanan ve saç hücrelerinin yeniden büyümeye başlamasını söyleyen zararsız bir virüse eklenir.

Fareler ve maymunlar için çalıştı. Şimdi Novartis, insanlar için de geçerli olup olmadığını görmek için denemeler yapıyor. Bunlar, öncelikin güvenlik olduğu ve çalışıp çalışmadığının belirlendiği Phase 1/2 denemeleridir. Denemeler üç merkezde yürütülüyor: Baltimore'da Johns Hopkins, Kansas'ta Kansas Üniversitesi ve New York'ta Columbia Üniversitesi.

Dr. Lawrence Lustig
Columbia Üniversitesi

Columbia davalarını yürüten Dr. Lawrence Lustig ile konuştum ve ilerleme hakkında cömertçe bir güncelleme yaptınız.

İlk hasta 2014 yılında CFG166 almış ve toplam 45 hasta üzerinde planlamışlardı. Ancak şu ana kadar sadece 11 kişi tedavi altına alındı. Lustig ve meslektaşları için hayal kırıklığı düşük bir sayı. Nedenine sordum.

"Aday olan hastalar bulmaya çalışırken karşı karşıya olduğumuz konulardan biri, dahil etmek için kullandığımız çok kısıtlayıcı kriterlerdir. Temel olarak aday olan herkes aynı zamanda bir koklear implant adayıdır. Bu düzeyde işitme kaybınız olması gerekir. Ama eğer çok ağırsa, artık artık adaysın. Dolayısıyla bir ciddiyet penceresi içinde olmalısınız.

İkinci olarak, işitme kaybınız için belirli nadir genetik koşullara (Usher Sendromu gibi) sahip olamazsınız.

Ve sayı üç, bu seviyede işitme kaybına sahip çoğu kişinin zaten bir koklear implant almış olması. "

CGF166'nın geniş bir klinik kullanıma girmesi durumunda bu kısıtlayıcı kriterler gevşetilebilir, ancak şu an için Dr. Lustig'in belirttiği gibi "FDA uygun bir şekilde dikkatli olmakta, çünkü bu herkesin bir gen terapisi çalışması yapmayı ilk kez yaptığı" dedi.

Ayrıca şu ana kadar hiçbir hastada büyük bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Prosedür kulak kanalını aşağıya doğru indirmeyi ve kokleaya erişmek için timpanik zarı (kulak tamburu) ayırmayı içerir. CGF166'yı vermek için kokleada bir delik oluşturmak için bir lazer kullanılır. Dikkat çekici bir şekilde, sadece 30 dakika sürüyor ve hasta aynı gün eve gönderildi.

Şimdiye kadar elde edilen sonuçlar umut vericidir. "İşitme kazandıran birkaç hasta var, bu yüzden kesinlikle teşvik ediyoruz."

Her şeyin iyi geçtiğini varsayarsak, CGF166 ne zaman daha geniş bir kullanım için onaylanabilir?

"En azından birkaç yıl olacağını söyleyebilirim. 3. Aşama bir çalışma yapmak zorundayız. Hastaları bulmanın zor olduğu ve işi hızlandıracağı için işe alım için yalnızca ek merkezler eklemeyi umuyoruz "dedi.

Parmaklar geçti. Duruşmaya aday olduğunuzu düşünüyorsanız, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri sitesine gidin : CGF166 klinik denemeleri.

Ayrıca, Novartis ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz : Novartis CGF166 denemeleri.

Kayıt için hak etmedim. İşitme halen çok iyi.

Sensorinöral işitme kaybı için yaşlanma kulaklarında çoğumuzun olduğu tipte bir tedavi yoktur. En azından henüz değil. Ancak daha önceki yayınlarda yazmış olduğum gibi, öncü bir tedavi yolda olabilir. Buna CGF166 deniyor. İşitme kaybı için ABD'de insan denemeleri geçiren tek gen tedavisi budur ve erken raporlar umut vericidir. İşte ilerleme raporu.

Saç
Hücreleri Ulusal Sağlık Enstitüleri

Önce küçük bir geçmiş. Sensorinöral işitme kaybının çoğunun nedeni oldukça basittir. Yaşlandıkça saç hücrelerini, kokleadaki titreşim dedektörlerini kaybederiz ve saç hücrelerini kaybettiğimizde işitme kaybederiz. Yaklaşık 30.000 kişiyle doğarız ve sizi gürültüye bağlı hasar, ototoksik ilaçlar veya erken yaşa bağlı işitme kaybına yatkın hale getiren genler yüzünden farklı oranlarda kaybederiz.

Onlar gittikten sonra geri dönmezler. Ancak CGF166 saç hücrelerinin rejenerasyonunu tetikleyebiliyor gibi görünüyor.

Atoh1 olarak bilinen, memelilerdeki kıl hücrelerinin embriyo aşamasında büyümesine neden olan bir geni kullanıyor ve daha sonra kapanıyor. CGF166 ile, atoh1, kokleadaki hücrelere bağlanan ve saç hücrelerinin yeniden büyümeye başlamasını söyleyen zararsız bir virüse eklenir.

Fareler ve maymunlar için çalıştı. Şimdi Novartis, insanlar için de geçerli olup olmadığını görmek için denemeler yapıyor. Bunlar, öncelikin güvenlik olduğu ve çalışıp çalışmadığının belirlendiği Phase 1/2 denemeleridir. Denemeler üç merkezde yürütülüyor: Baltimore'da Johns Hopkins, Kansas'ta Kansas Üniversitesi ve New York'ta Columbia Üniversitesi.

Dr. Lawrence Lustig
Columbia Üniversitesi

Columbia davalarını yürüten Dr. Lawrence Lustig ile konuştum ve ilerleme hakkında cömertçe bir güncelleme yaptınız.

İlk hasta 2014 yılında CFG166 almış ve toplam 45 hasta üzerinde planlamışlardı. Ancak şu ana kadar sadece 11 kişi tedavi altına alındı. Lustig ve meslektaşları için hayal kırıklığı düşük bir sayı. Nedenine sordum.

"Aday olan hastalar bulmaya çalışırken karşı karşıya olduğumuz konulardan biri, dahil etmek için kullandığımız çok kısıtlayıcı kriterlerdir. Temel olarak aday olan herkes aynı zamanda bir koklear implant adayıdır. Bu düzeyde işitme kaybınız olması gerekir. Ama eğer çok ağırsa, artık artık adaysın. Dolayısıyla bir ciddiyet penceresi içinde olmalısınız.

İkinci olarak, işitme kaybınız için belirli nadir genetik koşullara (Usher Sendromu gibi) sahip olamazsınız.

Ve sayı üç, bu seviyede işitme kaybına sahip çoğu kişinin zaten bir koklear implant almış olması. "

CGF166'nın geniş bir klinik kullanıma girmesi durumunda bu kısıtlayıcı kriterler gevşetilebilir, ancak şu an için Dr. Lustig'in belirttiği gibi "FDA uygun bir şekilde dikkatli olmakta, çünkü bu herkesin bir gen terapisi çalışması yapmayı ilk kez yaptığı" dedi.

Ayrıca şu ana kadar hiçbir hastada büyük bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Prosedür kulak kanalını aşağıya doğru indirmeyi ve kokleaya erişmek için timpanik zarı (kulak tamburu) ayırmayı içerir. CGF166'yı vermek için kokleada bir delik oluşturmak için bir lazer kullanılır. Dikkat çekici bir şekilde, sadece 30 dakika sürüyor ve hasta aynı gün eve gönderildi.

Şimdiye kadar elde edilen sonuçlar umut vericidir. "İşitme kazandıran birkaç hasta var, bu yüzden kesinlikle teşvik ediyoruz."

Her şeyin iyi geçtiğini varsayarsak, CGF166 ne zaman daha geniş bir kullanım için onaylanabilir?

"En azından birkaç yıl olacağını söyleyebilirim. 3. Aşama bir çalışma yapmak zorundayız. Hastaları bulmanın zor olduğu ve işi hızlandıracağı için işe alım için yalnızca ek merkezler eklemeyi umuyoruz "dedi.

Parmaklar geçti. Duruşmaya aday olduğunuzu düşünüyorsanız, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri sitesine gidin : CGF166 klinik denemeleri.

Ayrıca, Novartis ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz : Novartis CGF166 denemeleri.

Kayıt için hak etmedim. İşitme halen çok iyi.

dostlar başılığı sonuna kadar okudum size kısa bir sorum olacak ami iştime kaybı yaşadım hiberbarik tedavisi ve kortizol fayda verdi internette biraz araştırdım eğer hiperbarik tedaviden yüzde 40 fayda alınmışşsa ikinci kez bişr 20 seans daha alınabilir yazıyor . sizce tekrar 20 seans daha girmelimiyim ? yoksa alacağım maksimum faydayı aldım daha fazlasına gerek yok mu ?

test sonuçlarından pek bir anlam çıkaramadım . 3 test sonucum.

1 şubat : sol hava 0 kemik 0
sağ hava 58 kemik 48

11 şubat : sol hava 0 kemik 0
sağ hava 53 kemik 43

2 mart sol hava 6 kemik 5
sağ hava 45 kemik 39 sağ kulakta orta derece SNİK var diyor sonucumda.

Arkadaşlar bende yaklaşık 8 10 sene olmasına rağmen bir çözüm bulamadım. Yaklaşık benim problemim de forumda yazıldığı gibi işitme kaybı ve çınlama zil sesi gibi 7/24 saat buna çözüm bulabilen arkadaş var mı? Lütfen yazabilir mi ?

Sülüklere kesinlikle kefilim.İşe yaradığını bizzat biliyorum ancak işitme tedavisinde kullanıldıklarını hiç duymadım.Biri çıkıp anlatırsa önyargılı yaklaşmam.
Günümüz tıbbının ne kadar aciz olduğu ortada..Pek çok ciddi hastalığa çare yok..Var dedikleri de kimi zaman hikayeden ibaret oluyor...Özellikle işitme kaybıyla ilgili onyıllardır hiçbir olumlu gelisme yokken alternatif tıbbın daha fazla gündeme gelmesini gayet doğal buluyorum.

Üst Alt