merhaba İstanbuldan bende aranıza katılmak istiyorum;
1.5 yaşında fark ettiler benim duymadığımı.. verilen seslere tepki vermemişim. 2-2.5 yaşımda analog cihazla duymaya başladım..
kısaca doğuştan bu yana işitme engelliyim.
iki cihaz kullanıyorum,
çok iyi konuşuyorum.
işitebiliyorum fakat zor anlayabiliyorum; sürekli "efendim? anlamadım? tekrar edermisin?" kelimelerini sık kullanmaktayım.
işaret dili hiç bilmiyorum; taki bu sene işitme engelli arkadaşlarla tanışıncaya kadar.. ilkkez bu sene 22 yaşımda benim gibi işitme engelli olan ve işaret dilide bilen kişilerle karşılaştım; çünkü anaokuldan bu yana normal okula gittim;
-zorlandım tabii;
ortaokul sağır,özürlü dediler;
lisede duymuyorum diye pek ilgilenmediler;
üniversitede öyle böyle arkadaş gruplarım oldu
şuan 1.8 yıl bankacılıkta çalışarak yaşamımı sürdürüyorum..
anlaşılan şu ki büyüdükçe insanlarda akıllanmaya başlıyor

pes etmedim normal insanlarla gürültüsüz ortamlarda iyi anlaşabiliyorum.. ortam kalabalık ve gürültülü olduğu zaman normal insanlarla vakit geçirmek zor..
bu senede normal engelliler ömss kursuna gittiğimde (hocalarda anlatıyor ingilizce konuşuyor gibi hiç anlamıyorum bazen kendim çalışıyorum, tahtaya bakarak anlamaya çalışıyordum.. yanımdaki arkadaşımın defterinden bakıyordum.. ömss'dende 74 aldım

) neyse ömss kursuna gittiğimde benim gibi olan ilkkez yüzde 45-60 arası işitme engelli 5 arkadaşlarımla karşılaştım ve hayatım değişti

işaret dili nasıl yapıldığını gördüm, hafiften 2-3 işaret öğrenmeye başladım

(tabi ki fazla alışmamak gerek normal insanlardan uzaklaşmamak gerek

)
ve bu senede dijital cihaza geçtim. fark yok gibi yinede iyi duyuyorum.. kulak arkası olan cihazlarım olmadığı zaman hiç duyamam..
tüm yeni ve eski arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz sizinle de tanışmak dileğiyle..