Herkese merhaba. Benim de doğuştan sol kalça çıkığım var, 1 ve 1.5 yaşında bebekken olduğum ameliyatlar sonrası hayatıma normal şekilde devam edebildim çok şükür. Bağdaş kuramama, sol ayakkabıyı bağlarken biraz zorlanma dışında bir skntm olmadı 25li yaşlara kadar. Sonralarda gece krampları basladi, 1 hamilelik geçirdim rahattı bir skntm gene olmadı ama doğumdan sonra eskiye göre kilomun biraz artmasıyla skntlarm artti. 29 yasindayim.
Suan örneğin, arabaya soldan bineceksem bacağını tutup kaldırıyorum, merdivene ilk sol ayağımı atmiyorum, kalcamda kasılmalar olduğundan. Bazen, özellikle uykudan kalkınca sabahları kasılıyor ve oturma pozisyonuna zor geçiyorum, oturunca da kalkma pozisyonuna geçmekte zorlaniyorum. Yürümek iyi gelir zannetmiştim ama artık kısa bir yurumede belime de vuran ağrılarım basliyor..
Çok uzun yazdım ama benimle ayni durumda olan kimse var mi, varsa acaba nasıl bir yol beni bekliyor, hemen protez mı gerekir. Henüz Dr a da gidemedim, sanırım duyacaklarimdan korkuyorum... Şimdiye kadar engelsiz bir hayatım vardi, şuan ağrılarım olsa da dışarıdan hala sikintisiz gibi görünüyorum. Beni bekleyen skntilari düşününce strese giriyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.