merhabalar. Bizim ailede annem, ablam ve benim küçüğüm(çift taraflı) ben tek traflı kalça çıkığı sorunumuz vardı (!) ablam ben ameliaytla düzeldik ve ameliyatlarımız şükür gayet başarılı geçti bu konuda şanslıyız iyi bir ekibe denk gelmişiz. Neyse küçüğüm 6 ay alçıda kaldı. Yeğenlerimiz doğumdan sonra hemen filmlerine alındı ilk yeğenimde hafif çıktı ve hafif bir protez ile kısa sürede düzeldi. Arkadaşlar aklıma geldikçe yazacağım çünkü ameliyatımız 6-7 yaşlarında oldu ve bugün 40 yaşındayım. Doktorlarımızla halen bağlantı halindeyiz. Velhasıl etrafınızda her yeni doğan bebeği vaktinde film çektirmelerini öneriniz. Özellikle kız çocuklarında belli olmayabiliyor ancak filmle ortaya çıkar. Erken teşhis çok önemli protezle tedavisi mümkün ama 6-7 yaşından sonra ameliyat şart. Gelelim ameliyat sonrasına kesinlikle ağır kaldırmamız kilo almamaız yasak fazla merdiven yokuş çıkmak yasak biliyoruz ki ilerisi kireçleme ve velhasıl kireçlemelerimiz de başladı. Kireçleme ameliyatını mümkün olduğunca geciktirmeye çalışmalısınız. Malum protez ömrü. Eğer tek taraflı kalça çıkığı olanlar var ise dikkat etmesi gereken bir hastalık ise BEL KİREÇLEMESİDİR. vücudun bir tarafa özellikle çıkığı olan tarafa yatık olmasından dolayı ileride bel de kireçleme oluyor. Annem ameliyatını oldu eğer ki ameliyatı yapan doktor iyi ise protez kaliteli ise ve siz güzel kullanırsanız 10 yıl olan süre 25 yıla kadar çıkabiliyor. Şu an yaşadığımız sıkıntı geceleri kalça kilitlenmesidir ki bu her zaman olmaz çok yorulursak ve üşütürsek oluyor. Kireçlenmesi olanlar kilo almayacak, aşırı hareket etmeyecek (spor yaparken bölgesel kasları çalıştıracak güçlendirecek hareketler olmalı, bisiklet sürmek önerilmez), ağır kaldırmayacak, ve en önemlisi soğuktan korunacak. Bayan olan anne adaylarımız ise normal doğum kesinlikle yapmayacak. Şu an aklıma gelenler bu kadar sorularınız var ise biliyorsam cevap veririm.