Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Çıkığı olan kim var?

ömürlük protez

Arkadaşlar daha önceki bir yazımda ömür boyu dayanabilcek bir kalça protezinin gelistirilmek üzre oldugunu yazmıştım buraya ancak üzülerek söyluyorum ki şu an için böyle birseyin olmadıgını ögrendim.Ama ümit ediyorumki yakında gelistirirler.

Merhaba cok gecmis olsun size maliyati ne oldu drla nasil iletisime gecebiliriz bu konuda paylasimda bulunabilirmisiniz tesekkürler

arkadaşım izmirde hangi dr.a ameliyat oldun bilgi verirsen sevinirim....

nurii izmirde hangi dr.a ameliyat oldun bilgi verirsen sevinirim...

arkadaşlar geçmiş olsun .kalça çıkığıyla kalça çökmesinin arasındaki fark nedir bileniniz varmı

Ben 3 sene önce çift taraflı aynı anda ameliyat oldum Fahri neye. Çok şükür okadar iyiyim ki ne kısalık ne topallık nede ağrım kaldı.

iyi akşamlar öncelikle sizin adımıza sevindim bende üç yıl evvel iki taraflı ameliyat oldum benim yurumemde farklılık olmadı siz nerde ameliyat oldunuz hilcmi aksama kalmadı

Benimde dogustan kalça çıkıklıgı vardı çift benim sonradann farkedildi önceden farkedilsydi küçükken iyileşme frsatım vardı neyse benm kaderm de bu neyse 1 yaşındaykn ameliyat geçirdim fakat doktr 16-17 yaşlarında yine ameliyat olur dediler 2007 yılında 8 ameliyat geçirdim....

geçmiş olsun annenzin ameliyat öncesi durumu nasıldı kaç cm fark vardı kalçası yukarı çıkmışmydı ben de gitsem ameliyat olabilirmiym diye soruyorum

Merhaba. Ben 32 yasindayim ve maalesef kalça çıkıklığım oldugunu yeni öğrendim. Ameliyat son çare olmali pek tasvip etmiyorum. Pilates yahut egzersizle duzelmez mi bu? Sag bacak soldan 2 cm kisa. Ehemmiyeti var mi sizce ilerde sorun yaratir mi? Egzersiz onerecek biri var mi bana

Lütfen ameliyat olanlar ameliyattan sonra aksama düzeliyor mu yoksa sadece ağrılar mı diniyor,bu konuda bilgilendirebilir misiniz

Merhaba ben 16 yaşındayım ve doğustan kalça çıkıklığım var yada vardı diyelim
Birbuçuk yasımda ameliyat oldum platin taklidi ve on beş ay kadar bacagimda kaldi ve simdi oldukça memnunum sol bacağımda yaklasik bir santim kisalik kaldi ki bu hiçbir şey değil :)
Beni cocukken biraz kisitlasada ucuz atlattim diye halime şükür ediyorum :) bu konuda ailemin de hakkini yiyemem gercekten zor zamanlardi

malesef ben senin kadar şanslı değilim ayağımda 6 cm kısalık var yaş 42 zorlanıyorum

İyi aksamlar
Geçmiş olsun .
Erken tani ve uygun tedavi her hastalıkta çok önemli
Ama halimize de sukretmek lazim ben her seye iyi bakmaya calisiyorum :)

Merhabalar Mustafa Bey (saka1)... Sizden bir önceki biraz uzunca yazımın çoğu site yönetimince silinmiş. Benim de yaşım 41 ve daha önce 6,5 cm kısalığım vardı. 6,5 ay önce ameliyat oldum, kısalık tamamen giderildi. Günden güne daha iyi oluyorum inşaallah. İyi bir doktora ameliyat olursanız, kalça ve kemik yapınızda olumsuz bir durum yoksa, sizin de şansınız var diye düşünüyorum. Önemli olan uygun zaman, iyi bir doktor ve sonra da cesaret. Geçmiş olsun dileklerimle...

Bende yalniz Degilmişim rabbim herkezin yardimcisi olsun
6.5aylik premature mucize bebek olarak dogdum
Dogustan cift tarafli kalça cikikligi vardi 2.5yasina kadar cesitli kalca cikikligi ameliyatlari olmuşum
3yasinda yurumeye baslamişim tek hatirladigim Kalca uzatma cektirme agirliklari yapildi anneme ne olur aciyor cikar eve diye aglardim gecti ama simdi kalca cikikligimdan
Binlerce sukur ailemden ve doktorlarimdan allah razi olsun derin ameliyat izlerimin dışında
Yürümemde sikintim aksakligim hic kalmadi.yaslaninca yeniden baslar mi bilmem allah acilarinizi hafifletsin gayretinizi bol etsin

tşk tuncer ama bu saaten sonra amaliyatları göz önüne alamam

Merhaba arkadaşlar, bendede sol dkç var. 6 yaşımda ameliyat oldum ama bir faydası olmadı.ne kadar geç protez takılsa o kadar iyi diyoruz ama zamanla sağlam taraf ve belde de sorunlar çıktı.bel fıtığı na da ameliyat diyorlar..Sağ kalça ve Diz ağrılarım oluyo..diyeceğim o ki, protez ameliyatını ertelemek o kalça için doğru ama diğer eklemler için yanlış bi karar.ben de yanlış karar verenlerdenim:) Allah sonumuzu Hayır etsin. Şifa versin

ayak kısalığınız çokmuydu nilcan ozamn sıkıntı yaratabiliyor aksamadan dolayı

10 cm kadar kısalık var.sağ tarafa yüklendikçe sorunlar oluşuyo işte. Tabanlık kullanıyorum. Yeterli olmuyo tabi.

aynen bende kendimce 5-6 cmlik ayakkabının altına taban koyuyorum ama kalça problemli olunca tam basamıyosun bile

saka1 nasıl bi tabanlık yazabilirmisiniz? bende 3,5cm kısalık var yükseltici ayakkabı kullanmak istiyorum ama böyle tabanlık varsa işe yarıyorsa tavsiyelerinizi beklerim

merhabalar benimde doğuştan çift taraflı kalça çıkığım vardı gayet süper bir hayat geçirdim sadece çok yürüdüğümde yada kendimi yorduğuma ağrılarım olurdu sabah kalkınca bişeyim kalmazdı ...ilk çoçuğumu 29yaşında doğurdum hiç problem yaşamadım aradan 7 yıl sonra 2.hamilelikle birlikte ağrılarım başladı kötü bir hamilelik geçirdim doğum yaptıktan sonrada bu değişmedi doktora gitiğimde bana gelmen artık dayanamıyorun dediğin zamandır dedi ve yaş 37 olduğu i.iç erteleyebildiğin kadar ertele dedi hergeçen gün hareketler kısıtlandı başka bir doktora giitiğimde hmen protez ameliyatı olmalısın dedi ama fizik tedavi denemedim hiç deyip fizik tedaviye başladım 1 yıl kadar mücadele ettim artık merdivenleri 1er 1er çıkamaya başlamıştım çoraplarımı giyem,yor eğilemiyor ayakkabılarımı bile giyemez duruma düşmüştüm bu seer korkuar başladı ameliyat olmaya karar vermek çok çok zordu samsunda yaşıyorum normalde ve istanbula akıl almaya geldim istanbul cerrhide görüştüğüm bir prof bu hastalık 4 evreyse sen 5. evredesin dedi ve ben belki bir umut başka bir tedavi vardır diyerek gititiğm istanbuldan ağlıya ağlıya geri geldim bu arada 5 gün hastanede yatmamı 2 hafta kadar istanbulda kalmamaı ve 26bin lira da benden ameliyat tutarı olarak istediler samsuna gelince madem bu ameliyatı olucam 2 çoçuğum var ve 20 gün istanbulda kalmamı istiyorlar hem benim düzenim hem ailemin düzeni bozlack diye araştırmaya başladım sonra medicana da prof doktor yılmaz tomak adı altında birleşti tüm kararlar görüştüğümde de isebenimle çok acık konuştu ve ben odadan çıktığımda tarih aldım inanın yüreğim daralıyordu nasıl karar verdim bende bilmiyorum şimdi burada çok ilginç bir şeyle karşılaştım 4 gün hastanede kalmamı istediler benden 2bin 300 lira gibi bir rakam istediler ve eşimle birlikte olayı anlıyamadık istanbul benden bunun 10 katı kadar para istemşti oysa..ameliyata 20 gün vardı ve inanın ben yanlız kaldığım her an ağladım ağladım am güçlü olmalıydım kimseyi ekstra üzmeye hakkım yoktu 16 ekimde oldum sağ kalçam daha kötü diye il ona karar verdk istersen 2. de 1.5 ay sonra yaparım dedi ameliyat 2.5 saat sürer dediler ama 2 satte ben odamdaydım ilk defa genel aneztezi aldım doğumlarımı anı yaşamak için lokal olmuştum ama bu olayı kaldıramam diye düşünüştüm ii de yaptım bende hiç birşey yaşamadım sanki 1. saniye gözümü kapatmıştım ve odamdaydım hiç ağrı yaşamadım 1. gece ağrı kesicilerimi bile vurdurmadım 4 saat sonra su içmemem ve çorba yememe izin verdiler ama ben çok iştahsızdım ve bu 2 gün sürdü ertesi sabah beni kaldırmak için odaya geldiklerinde ayağa kalkabildim ama başım çok çok dönüyordu ve yatırdılar doktor o gece ameliyatan dolayı baş ağrın ve dönme olmaz ama bekliyelim dedi ben 3 gn çok aç uyandım benim iştah açılınca gücümde geri geldi 3 gün pansuman sonda ve direnin çıkma zamanıydı çok kolay oldu hiç bir şey hissetmedim ve walker la ogün yüremeler başladı 4.gün kolidorlarda yürümeye başlaladım ve 5. gün sabh hastaneden çıktım eve gelince beni en çok korkutan asansörüm 1.kattan başlıyor ve en az 30 basamak çıkmam gerekiyordu doktor çıkarsın minik minik dediği için korkuluktan da güç alarak çıktım ve artık evimdeydim walker la tüm evde geziniyordum doktor bana 1.5 ay bacakların açık otur yat ve yüksekte hafif yaslanarak otur dedi ve hayatın boyunca tek bir hareket yapmıyacaksın daha çömelmiyeceksin dedi ..eve geldikten sonra küçük kızım olduğu için geceleri çişe kaldırıyor sabah oğluma kahvaltı hazırlıyor kendimide gayet ii hissediyordum 2 hafta walkwe kullanabilrsin demişerdi 2 günde birde pansuman yaptırıyordum son pansuman günü ben artık walker kullanmasam dedim ve evde 2 gün tutunarak yürüdüm ve sonra baya düzeltim ameliyattan 10 gün sonra ben hastaneye yürüyerek dikişlerimi aldirdim ve 2 gün daha sargılı kaldıktan sonra 2 hafta sonra banyo yapabilektim ve ilk defa ameliyat yerime karşılşacaktım gördüğüm şey beni hiç mutsuz etmedi gayet ii görünüyordu kalçamın kenarında dikey bir çizgi şeklindeydi evet hala daha çok olmadı çok da iyi değilim ama olucam hatta 2. bile olmaya karar verdim çünkü o ağrıyor kalçamda baskı hissediyorum yürürke sadece bunuda normal olduğunu bilyorum dikişler var sonuçta ama sol bacağım daki ağrı önceden çektiğim ağrı ve artık onuda çekmek istemiyorum evet çok sıkıcı bir süreç evde olmak asla bana göre değil ama iyi olacağımı bilmek bana umut oluyo umarım 2. ameliyatımda ilk gibi geçer ameliyat olduğum bacağımı daha iyi bükebiliyor ve açabiliyorum 2 kere dışarı çıktım daha da çok çıkabilrim aslında ama küçük kız eşime takılıyor ve onunla dışarı olmak beni tedirgin ediyor çünkü sonuçt a hareketlerim kısıtlı ayrıntılı yazmak istedim çünkü ben bunları karar aşamasında okusaydım çok mutlu olurdum birini stedim bana anlatsın diye ama ayrıntılı bulamadım dönem dönem sizinle paylaşacağım ay sonuna flim çektirmek için doktora gidicem ve tam 1.5 ay olmuş olucak umarım herşey yolundadır içerlerde de ve şu an için şubat gibi 2. olamayı düşünüyorum ama bunu doktorumla payaşmadım daha işte böyle arkadaşlar evet çok korkmayın kolay bir ameliyat sadece bundan sonra daha dikkatli olucaz ama ağrısız yaşıyacağızzz

çok ayrıntılı bir yazı yadım okursanız belki size ufakta olsa yardımcı olur

Tekrar merhabalar @saka1, "ameliyatları göze alamam" ifadenizi tam anlayamadım doğrusu. Ağrılarınız şiddetlendikçe siz istemeseniz de zaten yatmak zorunda kalacaksınız o ameliyat yatağına. @nilcan çok doğru söylüyor. 6 cm kısalığınız çok fazla ve eğer ağrılarınızın şiddetlenmesini beklerseniz, sürekli yalpalanarak yürümeniz nedeniyle ya dizinizde ya da beliniz de deformasyonlar başlayacaktır. Belinizde oluşacak deformasyonun tamiri inanın kalçanın tamirinden çok daha zor olacaktır. Klasik tabirle "korkunun ecele faydası yok". Ömrünüz olduğu sürece yürüme ihtiyacınız olacağına göre, neden ağrılar içinde kalmayı tercih edesiniz ki. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...

elif gerçekten detaylı anlatmışsın sanırım ağrıların çoktu 2 bacağın sıkıntılı olması ve çekilen acının 2 katı demek biz birisine zor dayanıoruz elif birde amaliyat olduğun bacakta kısalma oldumu yada uzadımı merak ediyorum

Kalca protez ameliyatı sonrası aksama, topallama düzeliyormu yoksa azda olsa kalıyormu ameliyat oldugumuz yürürken belli oluyormu cevaplarınız için teşekkurler acıl şifalar..

Üst Alt