Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Protezi hakkında tecrübelerinizi yazar mısınız?

selam

burçin merhaba geçmiş olsun ben ameliyatın nasıl geçti iyimisin problemin varmı?
ayrıca adanadaki ortopedia hastaesi nasıl ? ne kadar ücret ödediniz benimde kalçada problemim var bilgilendirirsen çokk sevinirim selmlar

slm arkadaşlar iki ayı geçti kalça protesi amalıyatı olalı ama hala acı çekiyorum doktor yürümemi söylüyor ama bastıgım zaman hem diz üstünde hemde kalçamda ağrı oluyor çok bu konuda tecrübesi olanllar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürller

Protez ameliyatı için 2 ay kısa bir süre, üzerine basarken diz de ağrı olması genelde herkeste oluyor, istirahat ağrısı yoksa sorun değil sanırım. Bence 6. ayı bekle ama kontrollerini aksatma...

yaşadıkların gerçekten şaka gibi yaşadıklarının hepsinin geçmişte kalmasını diliyorum.

ben de iki yıldır AVN hastasıyım yaşım 38 protez taktırıp taktırmama konusunda kararsızım
ne önerirsin protez konusunda

merhaba marangoz hastalıgını tam anlayamadım ama bende romatızma hastasıyım kalacalar kırecleme sonucu iflas ettı yanı kıceçleme yaptı 2007 ye kadar cok aciler cektım ama 2007 de her iki kalcaya protez amalıayatı oldum çok şükür bugune kadar sorun yaşamadım her şimıde yapabiliyorum protez konusunda dr amalıayat kararı aldıysa iyi bir hastanede amlıayatını yaptırmanda cok fayda görecekısın gecmış olsun

Bende 1 yılı aşkındır avn kaynaklı ağrılarla kısıtlamalarla uğraştıktan sonra ameliyat olmaya karar verdim ayrıca romatizmal rahatsızlığımda var önümüzdeki hafta olucam hayırlısıyla çünkü bekleyerek dahada kötüye gidiyor hiçbirşeyden zevk alamaz hale geliniyor.
Ameliyat olanların geneli çok memnun en azından bir çözüm yolu var bu sorundan kurtulmanın.Benim sol kalçam tamamen hareket edemez duruma geldi sağ tarafımda sıkıntı yoktu ama ordada kistler başlamış sağlam tarafa yük verdiğim için yani protez ameliyatı kaçınılmaz oldu. Yaşım genç olduğu için sadece ilerde revizyon ameliyatları düşündürüyor beni ama teknoloji hızla ilerliyor 10-15 yıla kadar heralde ameliyat teknikleri dahada gelisir ve sorun olmuycaktır diye düşünüyorum.

Diyelimki protezde sorun yok ama bir sebepten dolayı protezin çıkarılıp yeniden takılması gerekiyor. Vücuttaki protez tekrar kullanılabilir mi yoksa yeni protez mi takılması gerekir. Bilgisi olan var mı?

protez

benim ikisinede takıldı ilki iyi ama ikincisi takur takur ses geliyo neden anlamıyorumağrı yapıyor

Merhaba

Her iki kalçamda total kalça protezi ve her iki dizimde bilateral diz protezlerine sahipim.Ameliyatlar yaklaşık 10 yıl once oldum..Kalça protezlerim tek bir ameliyatla takıldı yani iki kalça aynı anda :))Operasyonum 10 saate yakın surdu ..Ameliyat sonrası bir komplikasyanla 3-4 unite kan kaybettim..Kalça ameliyatlarım aynı anda olduğu halde ertesi gun ayagı kaldırıldım.1 aya yakın walker ile sonra bastonlar ile yürüdüm.Diz protezleriminde ikisi aynı anda takıldı ve 3-4 ay bastonla yurudum ..Sonra fizik tedavi suresi basladı .Ama fizik tedaviyi reddetim.Çunku ters yatırıp dizlerimi bukmeye calısıyorlardı ..Çok acı cekiyodum.Dizlerim 90 derceye yakın su an bukuluyo ama tam olarak egilemiyorum..

Gelelim artılarına

1-Baston,walker kullanmıyorum
2-Agrı cekmiyorum..İlaç kullanmıyorum..(Bazen cok ters bir hareket yaptıgım zaman bir kac gun agrı cekıyorum)
3-Eskiden bir müddet dinlendiğin zaman olan uyuşmadan eser kalmadı yataktan veya uzun sure oturmadan sonra zınk diye kalkıyorsun..
4-Vucudunu alıştırdıgın vakıt belli periyotlarda oturmak kaydıyla gun boyu ayakta kalabılıyorum...
5-Omrü 25 yılmış ve sonra bır daha ameliyet olcam gibisinden kısır bır dusunceye kapılma ..Bu protezleri 25 yıl sonrada değiştirebilirsin yarında degiştirebilirsin tamamen senin kulanımınla alakalı..Ustelik 25 yıl sonra belki ameliyata gerek kalmadan protezler değiştirelibelir..Zira bir arkadaşım aşı ile protezlerinin üzerinde deforme olan yerleri düzeltmeye yonelik çalışma bile yapıyo:))

Ameliyatın hijyenik bir ortamda yapılması ve
Protezi olan arkadaşlarda ağız diş saglığı onemli.. Diş de meydana gelecek enfeksiyon protezlere inebileceği soylenmekte (Bu bir varsayım) O nedenle agız diş sağlığına dikkat edilmeli.....

ben sol kalçamdan 3 ay önce oldum.trafik kazası nedeniyle iki kalçam kırılmıştı.1 hafta sonra sağ kalçama takılacak.yaşım 42.protez takılan tarafta hiç bir ağrı kalmadı.sabırsızlıkla bekliyorum 1 haftayı.ağrılardan kurtulacam.korkulacak bişi yok.ameliyattan sonra yoğun olarak fizik tedavi almalısın.geçmiş olsun

Ben her iki bacağımdan üç ay ara ile on bir yıl önce oldum.Ameliyatın biri altı saat diğeri beş buçuk saat sürdü.Ameliyatlardan önce ayağıma ağırlık takılı şekilde on on beş gün hastanede yattım tam iyileşmem yaklaşık dokuz ay sürdü.Şimdi iyiyim bazan ayağımda protez bulunduğunu unutacak kadar iyiyim.Bazan ağrım oluyor sanki hemen gevşiyecek yeniden ameliyat olmak zorunda kalacakmışım gibi geliyor.Böylesi zamanlarda neler hissttiğimi anlatmam çok zor.Herkese sağlık diliyorum illaki sağlık olsun bundan daha önemli bir şey yok.

Arkadaşlar ben de 6 senedir AVN hastasıyım.Rahatsızlığım sol femur başında.Benimde ağrılarılarım oluyor ama 2 saat durmadan yürüyebiliyorum.Şikayetlerim ağrı hareket kısıtlığı ve aksayarak yürüme.Ancak benim anlamadığım bir şey var rahatsız olduğum sol kalça yani sol bacağım kısalca yere uzadı.biraz daha protez için bekleme li miyim.Herkese geçmiş olsun.
Teşekkürler.

Total kalça protezi olup da kalçadan ya da kasıktan sürekli kramp giren oluyo mu? Bu kramplara bir çare bulan var mı?

benim sadece bazen tam elini cebine atıncabüyük parmağın denk geldiği yere bir sancı giriyo kramp hemen geçiyo bi an bi çarede bilmiyorum bilen varsa bende buradan takip edeceğim

ben dıyalız hastası oldugum ıcın cok girer kramp en iyi çare sıcak su torbası kasları hemen gevşetiyo protezede ıyı gelıyo yada mümkünatı varsa ayaga kalkıp sertce basmak arkadaslar hepimize acil sifalar benimde sag kalça total protez

Cetinkaya'nın tam dediği yerde evet tanım güzel :) yani "Elini cebine atınca başparmağın olduğu yer değil mi?" Kalıcı bir kramp değil ki ama zaten, yani benimki en fazla 5-10 saniye sürüyor ama o 5-10 saniye hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor, yani o an bacağım kasıktan koparcasına ağrı yapıyor. Kitleniyorum o an birşey yapamıyorum. Sürekli ağrı kesici kullandığımda bu kramplar en aza iniyor.

benım uzun sürüyor geyık arkadasım walla kramp girince protezın şeklını tam olarak hissediyorum valla :)))

gülsencim nasil karar verdin bu ameliyati olmaya,benim de cok agrim var.

Merhabalar, bende 40 yaşında doğuştan kalça çıkığı hastalığı olan biriim. Bugüne kadar kalça ağrılarım çok fazla olmuyordu. 3 çocuk annesiyim. Hamilelik dönemlerindede çok fazla sıkıntı çekmedim. Ama şu son bir yıldır ağrılarım dayanılmaz olmaya başladı. Dr. gittiğimde dayanabildiğin kadar dayan dayanamadığın durumda gel kalça protezi takalım dedi. Bende ağrı kesicilerle yada çok fazla kendimi yormamaya dikkat ederek idare etmeye çalıştım.Fakat çevremdeki arkadaşlarımın ve aileminde teşvikiyle sonunda ameliyat olmaya karar verdim. İnşallah bende olumlu sonuçlarla karşılaşırım.
Benim merak ettiğim ameliyat sonrası oturup kalkmada sıkıntım olurmu. Hemen yürütmeye başlıyoruz diyorlar ama tam olarak 6 ayda iyileşebilirmiyim bastonsuz yürüyebilirmiyim. Şimdiye kkadar bu ameliyatı ertelememin en büyük sebebi çocuklarımın benim bakımıma ihtayacı olmasından. Çünkü yaşları çok ufak 11-9 ve 4 yaşındalar. Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun kardeşim korkacak bişey yok ben 6 ay önce oldum ameliyattan 2 ay sonra işe başladım şu an çok iyiyim allaha şükürler olsun tabiki bazı hareketlerin kısıtlanıyor ama geçici, çömelemezsin bağdaş kuramazsın ayak ayak üstüne atamazsın başka bişey yok tavsiye ederim geçmiş olsun allah şifa versin.

Bugün ilk adımımı attım ve fizyoterapist arkadaşımın tavsiyesiyle birlikte dr. gittim. Muayene sonucu iki kalçamıda aynı anda ameliyat edeceğini söyledi. Bir bacağım 5 cm kısa onu diğeriyle aynı seviyeye getireceğini böylelikle de boyumun 7-8 cm uzayacağını söyledi. Ameliyat sonrası içinde 1,5 ay ayaklarımda bir uyuşma gibi acılar çekebileceğimi ama sonrası için tamamen rahat bir yaşantım olacağına dair beni yüreklendirdi. 2 ay içinde de normal hayatıma dönebileceğimi söyledi. Kısacası ben 6 ayı gözüme kestirmiştim. İnanıyorum ki bütün ağrılarım ve sıkıntılarımdan kurtulacam inşallah. Ayın 27 sine ameliyat için randevu verdi. İnşallah herşey yolunda gidecek. Buradanda sizlerle paylaşacam.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

slm elif ben de ameliyat düşünüyorum ama yaşımın çok erken olduğunu söylüyorlar ve ameliyattan sonra belki de bu günlerini de ararsın diyorlar.ama bu yaşınmı aksayarak geçirmek istemiyorum.tecrubelerini paylaşırsan sevinirim:)

sizede geçmiş olsun sametcan bey.yaş kaçtı bana çok erken olduğunu beklemem gerektiğini söylüyorlar.ama ben en verimli yaşlarımı aksayarak ve ağrıyla geçirmek istemiyorum.ameliyat sonrası da çok tedirgin ediyor.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

çiçek paylaşırsan çok memnun oluruz.Allah şimdiden şifa versin.

elif tam olarak rahatsızlığın neydi.bir de nerde ameliyat oldun.yaş:)))

Merhabalar. Ben 4 gün önce çift taraflı kalça protezi oldum sonunda. Hemde ikisini aynı anda yaptı dr. Bende paylaşmak istedim yaşadıklarımı sizlerle. Dr. söylediğine göre çok ağır bir ameliyat geçirmişim. Sol kalça tamamen yapışmış. Sağ kalça yuvanın dışında yukarıda biryerde kendisine yuva yapmış. Sol bacağımı 6 cm uzatmışlar kalça yerine oturduğu için. Sağ bacağımdan da 2 cm kısaltmışlar şimdi ikiside aynı boya geldi. Gelelim ameliyat sonrasına. Ameliyatım epidural anestezi ile yapıldı. Ameliyatın ortasında ben gözümü açtım dr. konuştum bu yüzden ayılmam sorunsuz oldu. hemen ayıldım ne boğaz ağrısı nede mide bulantısı çektim. Ameliyatım 5 saat sürmüş 8 saatte yoğun bakımda kaldım. akşama odama aldılar. Ayaklarım ve belim sanki bir beton epidurallaa ağrı kesici salıyorlardı otomatik olarak. <ilk 2 gün çok sıkıntı çektim. Ağrı sızı hiç duymadım ama hareketsiz kalmak beni çok sıktı. Bugün 4. günüm fizyoterapistim sayesinde ilk defa yürüteçle ayağa kalktım. Bir iki adım attım ama çok zorlandım. Koltukta oturmak iyi geldi ama. Sol bacağımdaki sinirler gerildiği için sol ayağımı ve kalçamı kontrol edemiyorum. Ama birkaç haftaya kadar düzeleceğini söyledi.
İşin zoru gitti kalanı artık sabır işi. Umarım bilgilerimin sizede faydası olur.

gecen hafta pazartesi gunu sol kalçamdan amelıyat oldum 5 aydır kırık kalça ile duruyordum zaten gecirmiş oldugum trafık kazasından dolayı baska bır tercıhım olmadı yaşım 20 ve sporcuyum bu yuzden cok kafama takıldı ılk baslarda ama zamanla rahatladım...Ameliyatım 7 saat sürmüş ve başarılı geçmiş anestezi olarak tamamen uyutuldum yogun bakım gereksınımı duymamıs doktorum hatta amelıyattan hemen sonra uyandırdılar beni...fiziki olarak iri oldugum ıcın bıraz zorlamışım dr ları :) benım kalçam darbe aldıgı ıcın baldırımdakı falan kas ezılmelerınden olsa gerek ben kendım hareket ettıremıyorum ayagımı 3 gun kadar sıddetlı agrı oldu ameşlıyat sonrası 2. gun ayak egzersızı basladı 4. gun yardım alarak uzerıne basmadan kalktım koltuk degneklerı ıle yıne basmadan 2-3 adım attım cok agrılı oldu :( Herkez 20 gunde deyneklerı bıraktıgından 2 ayda tamamen yurudugunden falan bahsetmıs benım protez farklı sanırım 4 ay gibi bir surecte uzerıne basabılecegım soylendı takılan protez buyuk başlı metal olan protezlerden seramık falan deyıl doktoruma guvenıyorum en ıy ve en dayanıklı takacagını soyledı yasımdan ötürü şimdi evımdeyım 8 gun kadar hastanede kaldım gelırken ambulans la geldım arabaya falan bınecek durumda degıldım biraz once bıraz oturdum oturmak rahatlatıyoır bıraz ayaga kalktım 2 adım attım agrıdan devam edemedım benım bu kadar cok agrı cekmem kaslardakı ezılmelerden olabılır sonucta arac dısı bır kaza gecırdım ve ölümden döndüm gelısmeleri bu baslık altında paylasırım sımdılık herkeze gecmıs olsun.....

öncelikle geçmiş olsun ogz_07 umarım bu iyileşme sürecini kolayca atlatırsınız, benimde protez ameliyatı olmam gerekiyor sizin gibi. Normalde benim de doktorum genç olduğum için 1 ay içerisinde işime dönebileceğimi söylemişti sizin süreciniz için 4 ay denmiş bu biraz uzun evet ama zaten ameliyatın 7 saat sürmüş, normalde 1 saat sürdüğünü biliyorum demekki sizin kırığınız durumundan kaynaklı böyle. Sizden örnek vererek şunu söylemek istiyorum ben ve benim durumumda olanları protezi genç yaşta olmamaları konusunda bazen doktorlar bile uyarıyor ve piskolojimiz etkileniyor, siz ummadığınız anda trafik kazası geçirip 20 yaşınızda ameliyat olmuşssunuz. Bu ameliyatın olunması gerekiyorsa olunmalı zaten bildiğim kadarıyla ispatlanmış başka bir tedavi seçeneği yok protez olması gerekenler için en azından bu durumun bir çaresi var ve bu forumdanda okuduğum kadarıyla geneli memnun ameliyat sonrasından buda beni cesaretlendiriyor.

nesli06;

öncelıkle türkiyede bu amelıyatı 1 saatte bence kımse yapmaz normal suresı 2 saat olarak belırlenmıs zaten genelde de 4 saat cıvarı suren bır amelıyat benım agır ırı yapılı olmam etkılemıs olabılır hatta kı doktorum yordu bızı demıs xD evet 20 yasındayım kazadan sonra 2. ay yatarak gırdım 20 yasıma bende cok korktum sonucta sporcuydum saglıgımda hemde lısanslı boks amerıkan futbolu gıbı agır sporlar yapıyordum fızıgıme onem verıyordum tıp dılınde bu bır sakatlık olunca zor oldu kabullenmek ancak zamanla anladım kı cokta sorun yaratmıyor hatta kosabılecegımı bıle soyledı protezı amerıkadan getıren şahıs sadece dıkat gerektıryor bana kalırsa kos bıle gerekıyorsa ama ömrü kısalır zıplama gıbı aktıvıtelerı yapma dedı :)
doktorum ise cok efendı bır ınsan babam konustu amelıyat oncesı ve ozel olarak o hoca gırdı amelıyatıma hastaneye hoca ıcın belırlenmıs mıktar yatıyor ama bu tarz amelıyatlr ozellıklede genc ısen ıy bır hastane ıy bır elde yapılması sart okulum olan akdeniz unı. hastanesınde oldum tedavımı hep kazadan snra dahı ambulans oraya goturmus ıyde yapmıslar su an 13. gunum agrılar azaldı hatta yatakta kendımı yarı oturur pozısyona cekebılıyorum ,hergun yurumeye calısıyorum deyneklerle ılk baslarda 1-3 adımda kaldım cunkı saglam ayagınızı basmanız sahı otekı kalcanıza agrı verıyor dun bıraz ıydı 10 adım kadar yurudum cok sıddetlı degıldı agrım fazla acele etmıyorum cunkı ılk 3 hafta cıkma olasılıgı yuksek eklemın dıkat edıyorum amelıyatta takılan 3 dren hortumu vardı sonuncu doluyor dıye gec cekıldı su an halen bır vucut sıvısı seklınde haff akıntı var ordan ıns enfeksıyon fln cıkmaz allahın ıznı ıle doktoruma bıldırıcem salı herkeze acıl sıfalar dılıyorum bu baslık altında gelısmelerı yazacagım iy gunler dılerım

arkadaşlar ben 93 yılında sanırım tehşis AVN her iki kalcama platin takıldı doktorum bana protezi ne kadar geç takarsak senin için daha iyi beim bu güne kadar sağ kalça hareketi kısıklığından başka şikayetim olmadı protez kulanan arkadaşların tecrübelerini bizimle paylaşması güzel herkeze sağlıklı mutlu günler dilerim

Merhabalar, ameliyat olalı bugün 13 gün oldu. Fakaf ayaklarımdaki uyuşukluk ve karıncalanma hissi hiç geçmedi. Ayak bileklerimden aşağısı sanki beton gibi sürekli uyuşuk ve karıncalı. Birde sağ kalçamda arasıra giren bir ağrı oluştu. Ayağımı oynatmaya yeltendiğimde aniden bir sancı geliyor. Böyle durumla karşılaşanız varmı. Normal bir durummudur. Şu uyuşukluk bir geçse okadar rahatlıyacamki anlatamam. Fizyoterapaistim bunun normal olduğunu çok ağır bir ameliyat geçirdiğimi biraz daha sabır etmem gerektiğini söylüyor. İnşallah geçer.

çiçek3;
bnimde 16 gun oldu sanırım kaza gecireli de 6 aya yaklasıyor emın olun 6 aydır o uyusukluk var :) gecici bir çözümü var masaj cok rahatlatıyor evdekıler bıktı artık ayagıma masaj yapmaktan ;) ağrılar geciyor hatta doktorum 7.gunde herseyı kestı agrı kesıcı hap bıle kullanma dedı ayga kalkınca oluyor sol ayagım amelıyatlı sağ ayagıma basınca o bıle agrıyor kalçadan kaldıkı daha kaslar falan toparlamadı benım ayak hareketlerım hıc yok denecek gbı 6 ayda epey kslar bıtmıs olsa gerek yardım alrak yatak egzersızlerını yapıyorum bn ustune basmıyacagım sizinki nasıl acaba ?

arkadaslar hepinize gecmiş olsun annem kalça protezi amlyatı olduda aksamları ağrı ve titremeler oluyomuş ve anı zamanda ses kısıklığı vebikaç defada kusmuş buna benzer durumlarla karşılaşanınız oldumu yaklasık 10 gun once amelyat oldu.....

Üst Alt