Merhaba
Her iki kalçamda total kalça protezi ve her iki dizimde bilateral diz protezlerine sahipim.Ameliyatlar yaklaşık 10 yıl once oldum..Kalça protezlerim tek bir ameliyatla takıldı yani iki kalça aynı anda
)Operasyonum 10 saate yakın surdu ..Ameliyat sonrası bir komplikasyanla 3-4 unite kan kaybettim..Kalça ameliyatlarım aynı anda olduğu halde ertesi gun ayagı kaldırıldım.1 aya yakın walker ile sonra bastonlar ile yürüdüm.Diz protezleriminde ikisi aynı anda takıldı ve 3-4 ay bastonla yurudum ..Sonra fizik tedavi suresi basladı .Ama fizik tedaviyi reddetim.Çunku ters yatırıp dizlerimi bukmeye calısıyorlardı ..Çok acı cekiyodum.Dizlerim 90 derceye yakın su an bukuluyo ama tam olarak egilemiyorum..
Gelelim artılarına
1-Baston,walker kullanmıyorum
2-Agrı cekmiyorum..İlaç kullanmıyorum..(Bazen cok ters bir hareket yaptıgım zaman bir kac gun agrı cekıyorum)
3-Eskiden bir müddet dinlendiğin zaman olan uyuşmadan eser kalmadı yataktan veya uzun sure oturmadan sonra zınk diye kalkıyorsun..
4-Vucudunu alıştırdıgın vakıt belli periyotlarda oturmak kaydıyla gun boyu ayakta kalabılıyorum...
5-Omrü 25 yılmış ve sonra bır daha ameliyet olcam gibisinden kısır bır dusunceye kapılma ..Bu protezleri 25 yıl sonrada değiştirebilirsin yarında degiştirebilirsin tamamen senin kulanımınla alakalı..Ustelik 25 yıl sonra belki ameliyata gerek kalmadan protezler değiştirelibelir..Zira bir arkadaşım aşı ile protezlerinin üzerinde deforme olan yerleri düzeltmeye yonelik çalışma bile yapıyo
)
Ameliyatın hijyenik bir ortamda yapılması ve
Protezi olan arkadaşlarda ağız diş saglığı onemli.. Diş de meydana gelecek enfeksiyon protezlere inebileceği soylenmekte (Bu bir varsayım) O nedenle agız diş sağlığına dikkat edilmeli.....