Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser olan kim var?

Merhaba arkadaşlar,

Benim erkek arkadaşım daha önce 2 kez kanser tedavisi gördü. Geçtiğimiz haftalarda tekrarlamış olma ihtimalini örendik. O zamandan beri uzak davranıyor ve sürekli uyuma eğiliminde. Ne yapmam gerektiğini ona nasıl destek olmam gerektiğini bilmiyorum. Ama kendisinin çok korktuğunu fark ettim. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyor. Ona nasıl destek olabilirim.

yarın ölecekmişiz gibi davranmaktan vazgeçin lütfen nasihat etmeyin

Öyle bir şey yapmıyorum. Ne bir öğüt veriyorum ne de farklı davranıyorum aksine normal davranıyorum ama o pek normal davranmıyor. hemen parlıyor ve sürekli kızıyor. Özlüyorum 😔

Bende "Özofagus (Yemek Borusu) Kanseriyim Tam 3 yıldır Ugraşıyoruz Bakalım

Bundan 3 yıl önce Ramazan Günüydü Güzel Güzel Oruçlaruımızı Tutuyordukve Razaman Bayramına 1 Hafta Kala Sahurda Yemek Yemekte Zorlanıyordum Dedim Bi Doktora Gideyim Dedim bana ufak bir Bogaz Agrısı Dyip ilaç verip gönderdi neyse ilaçlarımı kullandım bayram geldi geçti dahada yemek yemekte çok zorlanmaya başladım bu böle gitmeyecek deyip Ankara Hacettepe Hastanesine gittim onkolojiye muayene oldum benden endeskopi yani bogazdan parça aldırmanmı istediler neyse dediklerini yaptım

1 ay sonra sonuçları almaya gittigimde kötü huylu tümör tesbit edildi hemen vakit kaybetmeden ışın ve kemoterapi ile birlikte aldım bi hayli beni yordu çok fazla kilo kaybettim üstüne mideden delinen yerden hortum takılıp oradan besleniyordum halada öyle besleniyorum çok fazla fayda etmesede ayakta durmaya yetiyor 1 ay önce tomoğrafi çektirdim ve bugun sonuçları aldım tümör biraz daha kalınlaşmış sanırım kemoterapiye devam edecegim ama artık dayanamıyorum kemoterapi öyle bi ilaçki öldürmekten beter ediyor kıl tüy kalmadı

Tam 3 yıl oldu ufacık bi gelişme olmadı galiba bu sefer Gidiciyim

Geçmiş olsun🙏🏻
İnşallah bu sefer tamamen geçer de bütün forma yemek ısmarlarsın 😬
en azından bi kısmına

tek iyileşiyimde bütün üyelere yemek ısmarlarım .d.d tabi benden sıra gelirse 3 yıldır açım :D

danacım gitmek öyle kolay değil bak 3 sene olmuş benimde 6 senem bitti ölmedim hem bu hastalık olunca niye ölüm aklınıza geliyor anlamadım her ilacın yan etkisi var serumlarında biraz daha çok yan etkisi var mikom danam hala karamsarsın ilk başladığında ölüyom diyodun bak burdasın hep burda ol nefes almak çok güzel hem tüm üyelere yemek mi olmaz yemek ısmarlıycan bi kişi var oda ben diğer üyeleri es geç aplana takıl hadi bari sana kocaman bi şlap yolluyorum şlappppp

Nazofrenk CA
Namıdeger üst yutak kanseri
Erken tehşiz 1 bucuk yil sürdü kurtulmam.
17 yasinda yakalandim. Simdi 19 yasi k daym
Doktorlar Aile sorunlari ve ice kapanil olanlarda daha cok görülen bi hastalik dedi.
Bende dedim 17 sene gec kalmis heralde beni bulamamis o kadar insan icinden.
Ama sonunda kavustuk...
Neyse ki. Allaha sükür yendim.
Ve hayatimi komple degistirdim.

Rabbim herkese sifa verir insallah. Bir an önce kurtulursunuz. Allah düsmanima vermesin

Bir pazar günüydü nisan ayinin baslari 2016 senesi.
Kahvalti hazirlaniyordu balkonda babam masaya oturmus bana bakiyordu bende kapida ayakda duruyordum.
- Babam : bugazinin sag tarafi neden sismis diye sordu
- Ben : bilmiyorum dedim ( Gittim aynada baktim sismisti )
Pazartesi oldu okula gittim ve sislik hala ordaydi. Babami aradim haber verdim
Hatay devlet hastanesine gittim hemen babamda geldi KBB bölümüne girdik
Doktor bakti ve test yapicaz dedi ultrason film vb. Biobsi yapacaz dedi ve geniz etinden parca alinacakmis ameliyatla Babam tuhaf oldu.
Ben hayatimda hastaneye ugramam ilk oluyo bu ameliyati falan duyunca heycanlandim. Cok Merak etmistim
Neyse hersey bitti
İnttaap dediler beni eve yolladilar 2 hafta rapor verdi okula göndermediler
Sonra.
2 hafta bitti okula basladm tekrar 4 gün gecti ama hala sislik duruyordu Babam iyice huylandi dedi ki Adanaya gidelim tekrar göstererim
Neyse gittik adanaya gene test yaptilar 2 hafta sürdü her türlü makinaya girdim
Doktorlar hastaligi tespit ettiler
(Nazofarenk CA üst yutak kanseri)
Olmusum.
Hemen yatis verdiler ve banada hic birsey demediler hastalik hakkinda ben kemoterapiye basladm 5 gün araliksiz kemoterapi aldim sonra 2 hafta dinlenmem icin eve yolladilar
Doktor saclarimi kesmemi söyledi yoksa her sabah yastikta sac görürsün dediler
Kestirdim ve cok üzüldüm.
Maske kullandim her zaman odamdan cikartmadilar evdekiler
2 hafta bitti tekrar 5 gün araliksiz kemoterapi aldim ve bu sefer gücüm kalmadi dayanilmaz acilar yasamaya basladm piskolejm bozuldu
Su icmemeye ve yemek yememeye basladm
Doktorlar serumla beslemeye basladilar Benim icin isler kötüye gidiyordu doktorum uyardi su icmezsen böbrekler iflas edecek dedi zorla su icmeye basladm
Durmadan kusuyordum günlerdir agzimdan 1 lokma gecmemisti genede kusuyordum
Yemek borusu ve agzimin ici komple yara oldu dislerimi sıkmaktan dilimde yara oldu zar zor 2 kelime konusuyordum bazende acidan hic birsey diyemiyordum
2.ci kemoterapi bitti 2hafta gene istirahat verdiler ama yemek yememi sart kostular
Bugazimda o kadar yara varken genede yemek yemeye calisiyordum
Istirahat bitti ve 3.cü ve son kemoterapi basladi gene 5 gün araliksiz ve benim hic gücüm kalmamisti bundan sonrasi ölüm dedim piskolojim komple dibe cöktü yalvariyordum artik bitsin diye
Geceleri ölüyom diye bagiriyordum sürekli uyumaya calisiyordum zaman cabuk gecsin bitsin bu kabus dedim
Ve 3.cü süde bitti. Allaha sükür

Doktor evime yolladi bi tarih verdi geri geleceksin ışın tedavisi alacaksin dedi
O tarih gelene kadar benim yaralarim iyilesti
O tarih geldi catti tekrardan adanaya geldim isin tedavisine basladim 1 ay boyunca pazar günleri haric her gün hataydan adanaya gidip geldim beni yoruyordu ama buna degerdi ev gibisi yok
Isin tedavisinide sag salim atlattim ve
Doktoruma gene gittik doktorum igneye baslicaz dedi doktor 6 ay boyunca her 2 günde 1 vurulacaksin dedi ve biz odadan ciktik ben yasaklarim kalktimi diye sormayi unuttum ve hemen geri girdim doktorun odasina
Doktor sekreterine benim kanser ignelerini siparis vermesini söylüyordu
Ve ben kapiyi acmistim herseyi o an ögrendim yani KANSER OLDUGUMU
Ve döndüm babama dedim ki.
- Baba ben kanser miyim ?
İlk önce hayir dedi
Ben tekrar sordum.
-Kanserim iste dedi doktordan duydum
Babamsa hic bisey diyemedi öyle yüzäme bakti
Ben hemen doktorun odasina girdim yasaklarim kalktimi diye sordum doktor
-Hayir yadaklara 6 ay devam dedi.
Ben üzüldüm,sinirlendim, cok canim sıkılmıstım ve ciktim odasindan
Ve ilk ignemi onlar yapacakti BETAFERON ignesi yaptilar gözetm altinda durdum 1 gün sonra eve gittim ve hastaneye gidip yaptiriyordum kendime yapmayi kaldiramadim

3 ay gecti igne tedavisinin yarisina geldik ve hastaliktan sonra tatil yapmak icin doktorumdan izin aldm Antalya ya gittim
Degisiklik olsun diye igneleride yanimda götürdüm 1 canta dolusu
2 hafta kaldim geri döndüm
Ve Almanyadaki amcamla konustum
Almanya'ya gelebilir miyim dedim tamam gel dedi
Tedavimin 4 cü ayi bitti
Ve ben almanya ya gittim igne tedavimi Almanyada bitirdim ve Almanyada yasamaya karar verdim simdi 1 yil oldu almanyadaym kendim calisiyorum ve ailemden ayri bi eve ciktim
Hayata temiz bir sayfa actm

ALLAHA SÜKÜR . KANSERI YENDIM
HER SEY MORAL !!!
HERKESE RABBIM SIFA VERSIN.

Moralle kanserden kurtulacağını düşünmüyorum. Akrabalarim var Almanyada genel cerrah , onkolog vs. Bana dedikleri moral tümörü yok etmez, hic bişey yapmaz.

Babam 4.evre pankreas kanseri. Kemoterapiler tümörün yayılmasını durdurmuş. Moral ver diyor herkes yanında hep güldürecek şeyler yapıp güldurüyorum ,dağa çıkartıp temiz hava almasını saglıyorum ama durum ortada.

İnternette yazilanların hepsini yaptık 5 aydır. İnanmayın internetteki bilgilere çoğu para tuzağı şu pelin otuymuş şu pancar havuç karışımı, aronia vs.

Almanyada kullanılan kanser ilaçları hepsi Türkiyede de var, eksiklik yok tedavide yani.

Ama illa işe yarayabilir bişey varsa söyliyeyim

Vidatox ve poly VMA . Vidatox Türkiyede bulunuyor fakat Poly VMA Türkiyede yok ben amerikadan getirttim

neyse Herkese Geçmiş Olsun

Tiroid Papiler Ca yani tiroid kanseri. Ama artık iyileştim. Ancak ömür boyu ilaç kullanıyorum.

Slm herkese bende de testis kanseri ve troid kanseri vardı.

13 yaşında mesane kanserine yakalanmıştım. Bu hastalığın çocuklarda görülme ihtimali çok düşükmüş. Önce ameliyatla tümör alındı. Sonra 1 yıl süren kemoterapi ve o ara yapılan 1 aylık radyoterapi aldım. Çok şükür geri dönmedi. 20 yıl oldu. Tabi tedavi süreci hiç kolay değildi. Bunlardan bahsetmek istemiyorum.

Moral bozmak hastalıgı daha cok sıze zarar vermesını saglar.moralınızı yuksek tutun.ben ıkı defa yendım kanser 2004 mıde 2016 da lenfoma..su an ıyıyım cok sukur kntrollerıme gıdıyorum.ıyı beslenıyorum.tabı arada sorunlar oluyor .kemoterapı gercekten kotu bır sey ama ondan baskasıda bu hastalıkları yok etmeye yetmıyor.her turlu manevı destek vermeye hazırım.

Mrh kızım sekiz yaşında beş ay önce basit kirikla osteasarkom telenjiektatik teşhisi konuldu önce kist denildi ve ameliyat olup platin takıldı ama tumormus kemoterapi aldi üç kur hiç ise yaramadı kolu çok fazla sisiyor amputasyon dediler ama ameliyattan cikamayabilirmis ağrısı yok ama kol şişmeye devam ediyor ne yapacağımızı şaşırdık

merhaba arkadaşlar adım Yalçın.bunu yazmak ve yazmamak arasında çok gidip geldim.ve sonunda belki birine umut olur düşüncesiyle yazmaya karar verdim.

hikayem işyerinde sol kasığımda bir ağrı hissetmeye başlamamla başladı bu bir hafta kadar devam etti.bunun yanında sol yumurtalığım da ağrı yapiyordu.istirahat edince geçiyor ayağa kalkıp gezince yine başlıyordu bunu başta bı idrar enfeksiyonu sanmıştım.ikinci hafta üroloji uzmanına muayene olmaya karar verdim ve doktora gittim.aklimda o ana kadar kanser nedir BN de olur mu böyle bir şüphem yoktu.bnde olamaz diyodum.

herneyse gün geldi doktora gittim. Anlattım olan sıkıntımı tabi hemen bir ultrason tahlil falan istedi.bn rutin şeyler zannettim ilaç verecek geçecek sanıyordum. aslında hikayem yeni başlıyormuş.tabi hemen gidip zaman kaybetmeden verilen ultrason,tomografi,mr çekimlerini dışarı da yaptırdım ilk ultrasonda yazan TM? Dikkatimi çekmişti BN bunu yine önemsemedim ama teşhisim konulmuş bnim haberim yok.sonuclari alıp Dr. Yanında soluğu aldım.ve Dr hemen amaliyat olmam gerektiğini söyledi.yumurtaligimda tümör olduğunu birebir söylemişti ve dünyam o an yıkıldı.tabi hemen zaman kaybetmeden ameliyatımı oldum çıkan patoloji sonucu seminom gelmisti.hersey bitti tamam ameliyat oldum geçti gitti sanıyorken Dr bir onkoloji doktoru ile görüşmem gerektiğini söyledi herhangi bir metastaz yoktu yinede gitmem gerektigi anlatildi.ve soluğu onkoloji de aldım

sağolsun dç.dr.tarkan yetişyiğit hocamın ilgisi konuşması benim tüm korkularımı aldı gitti.ilk gittiğimde doktorum bana bunun kontrol olduğunu şuan birşey olmadığını söyledi.ilk olarak önleyici tabir edilen carboplatin verildi 21 gün arayla iki defa verildi.hersey güzel gidiyor şikayetim yoktu tahlillerim iyi moralim toparlanmışti taaaki ilaçtan sonraki 6. aya kadar 6 ay sonra tahlilerimde yükselme görüldü bhgc ve AFP ldh testlerinde yükselme vardı çok fazla idi.

onkoloji Dr hemen filim cekimi istedi tomografi derhal çekildim ve çıkan sonuç metastazdı.akciğer ve göğüs lenflerimde nodüller vardı.ardindan pt çekimine yolladı doktorum. metastaz olduğunu onayladı pet’lerde ve hemen bep teavisine başladık açılımı belomesin sisiplatin etopositi galiba yanlışsa kusura bakmayın.bu tedaviyi yatarak 5 gün boyunca aldım 21 gün istirahat olmak kaydıyla 4 defa yaptık.

bu sırada pisikolojim bozuldu saçlarımı çok seviyordum ve bunların ilk günlerde döküldüğünü görmek bni hastalıktan daha çok yıkmıştı.cunku o zaman kızım daha ufaktı ve bnden korkuyordu bu tarif edilemez bir üzüntü ve 3. kürün sonunda pet cekilmem istendi ve gelen sonuçlar harikaydı. tüm nodüller gitmiş hiçbir şey yoktu.doktorum kemoterapiyi 4 tamamlayıp çıkışımı verdi ve geçen süre 4 ay dı tedavim bitmiş doktorum en basata bana öyle cesaret vermişti ki sonuna kadar savaştım ve hala savaşıyorum

bana dediği hocamın şuydu bu hastalık gribin nezlesi diyordu. aldığın ilaclarla buzun güneşin karşısında erimesi gibidir bu hastalık derdi.ve öylede oldu.tedavim bitti çıktım birsure insanlardan uzaktim.artik işime dönmeme de Karar verilmişti mutluydum.ve şuan 4 yıl geçti aradan rutin kontroller devam ediyor.3 aya da bir tahlil 6 ayada bir filim çekiliyorum. Ve hayatım şuan yolunda sizde umudunuzu yitirmeyin bu hastalık sizi değil siz onu yenin bu kanser türü içerisinde tedaviye en iyi cevap veren arkadaşlar en kotu durumda bile %60 umut var egerki böyle bir hastaliginiz varsa bunu hep okuyun. ve birazda olsa size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

2015 yılından bu güne 2019 kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan geldim İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder.unutmayin kendinize inanın bu bu korkulacak bir şey değil.bn yendim demiyorum herzaman şunu derim bu hastalık benim cebimde ben onunla yaşamayı öğrendim.ve hayatım bu hastalıktan sonra çok başka bir şekilde yön verdim hayatın değerini sevdiklerimden önemli hiçbir şeyin olmadığını öğrendim.hayatin boş olduğunu bunu dolu doluya yaşamam gerektiğini anladım.sizlerde hayata sıkı sıkı sarılın ve mutlu olun.hersey boş bu dünyada hepinize sağlık dolu günler dilerim.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ☺️ eğer ki soru sormak konuşmak isterseniz yalcindlkrn@gmail.com yazabilirsiniz.

allah hepimize şifa versin , ben de kanserim çok yakınımı da bu hastalığa kurban verdim ….bazen yeter artık diyorum bazen de kalk kendine gel küçük evladın var diyerek zorluyorum....hiçkimse ölümsüz değil elbette ama oğlumun büyüdüğünü görmeyi çok isterdim...

babamı akciğer kanserinden kaybetmiş biri olarak,kanser olan herkese hastalığınızla ilgili sağlam duruş dayanıklılık sağlam psikoloji ve çok çok acil şifalar temenni ediyorum, sağlık sıhhat ve şans sizlerle beraber olsun inşallah.

Selam arkadaşlar.

35 sene önce 5 yaşımda iken ayağım yandı. 2019 eylül ayında yanan bacağım yara çıktı. Cildiyeye gittim plastik cerrahiye gittim her ikisi de ülserdir dedi ilaç yazdılar kullandim. Yara biraz büyüyünce tekrar 2020 Ocak ayında plastik cerrahiye gittim yarın gel lokal ameliyat ile alalım dedi sonra patolojiye gönderelim dedi. 10 gün sonra gittiğim de kanser olduğumu söyledi. Ben bi sarsıldım şok oldum. Sonra doktor dedi zor ihtimaldi ama kanser dedi eve git 3 ay sonra gel dedi kontrole neyse eve gittim 3 ay olmadan kasıklarım da şişlik belirdi git gide büyüdü bende çapaya gittim orada pet çekildi kanser kasıklarıma metastaz yapmış şişlik büyüdü git gide sonra başka bir araştırma hastanesinde iyi bir prof a ameliyat oldum plastik cerrah 2020 mayıs ayında. Hem kasiklardan lenflerim alındı hemde ilk ameliyat olduğum uyluklarimdan geniş doku alındı. Ameliyattan sonra kasıklarım da enfeksiyon oluştu bir türlü durmadı enfeksiyon antibiyotik kullandım iki kutu sonrasında durdu tabi.

Temmuz ayında radyoterapi tedavisi aldım kasıklarımdan 26 gündü sanırım. Sonrası kontroller başladı. Şimdi ki durumum iyi çok şükür. İnşallah bir daha gelmez. Herkeze şifa olsun inşallah..

Üst Alt