merhaba arkadaşlar adım Yalçın.bunu yazmak ve yazmamak arasında çok gidip geldim.ve sonunda belki birine umut olur düşüncesiyle yazmaya karar verdim.
hikayem işyerinde sol kasığımda bir ağrı hissetmeye başlamamla başladı bu bir hafta kadar devam etti.bunun yanında sol yumurtalığım da ağrı yapiyordu.istirahat edince geçiyor ayağa kalkıp gezince yine başlıyordu bunu başta bı idrar enfeksiyonu sanmıştım.ikinci hafta üroloji uzmanına muayene olmaya karar verdim ve doktora gittim.aklimda o ana kadar kanser nedir BN de olur mu böyle bir şüphem yoktu.bnde olamaz diyodum.
herneyse gün geldi doktora gittim. Anlattım olan sıkıntımı tabi hemen bir ultrason tahlil falan istedi.bn rutin şeyler zannettim ilaç verecek geçecek sanıyordum. aslında hikayem yeni başlıyormuş.tabi hemen gidip zaman kaybetmeden verilen ultrason,tomografi,mr çekimlerini dışarı da yaptırdım ilk ultrasonda yazan TM? Dikkatimi çekmişti BN bunu yine önemsemedim ama teşhisim konulmuş bnim haberim yok.sonuclari alıp Dr. Yanında soluğu aldım.ve Dr hemen amaliyat olmam gerektiğini söyledi.yumurtaligimda tümör olduğunu birebir söylemişti ve dünyam o an yıkıldı.tabi hemen zaman kaybetmeden ameliyatımı oldum çıkan patoloji sonucu seminom gelmisti.hersey bitti tamam ameliyat oldum geçti gitti sanıyorken Dr bir onkoloji doktoru ile görüşmem gerektiğini söyledi herhangi bir metastaz yoktu yinede gitmem gerektigi anlatildi.ve soluğu onkoloji de aldım
sağolsun dç.dr.tarkan yetişyiğit hocamın ilgisi konuşması benim tüm korkularımı aldı gitti.ilk gittiğimde doktorum bana bunun kontrol olduğunu şuan birşey olmadığını söyledi.ilk olarak önleyici tabir edilen carboplatin verildi 21 gün arayla iki defa verildi.hersey güzel gidiyor şikayetim yoktu tahlillerim iyi moralim toparlanmışti taaaki ilaçtan sonraki 6. aya kadar 6 ay sonra tahlilerimde yükselme görüldü bhgc ve AFP ldh testlerinde yükselme vardı çok fazla idi.
onkoloji Dr hemen filim cekimi istedi tomografi derhal çekildim ve çıkan sonuç metastazdı.akciğer ve göğüs lenflerimde nodüller vardı.ardindan pt çekimine yolladı doktorum. metastaz olduğunu onayladı petâlerde ve hemen bep teavisine başladık açılımı belomesin sisiplatin etopositi galiba yanlışsa kusura bakmayın.bu tedaviyi yatarak 5 gün boyunca aldım 21 gün istirahat olmak kaydıyla 4 defa yaptık.
bu sırada pisikolojim bozuldu saçlarımı çok seviyordum ve bunların ilk günlerde döküldüğünü görmek bni hastalıktan daha çok yıkmıştı.cunku o zaman kızım daha ufaktı ve bnden korkuyordu bu tarif edilemez bir üzüntü ve 3. kürün sonunda pet cekilmem istendi ve gelen sonuçlar harikaydı. tüm nodüller gitmiş hiçbir şey yoktu.doktorum kemoterapiyi 4 tamamlayıp çıkışımı verdi ve geçen süre 4 ay dı tedavim bitmiş doktorum en basata bana öyle cesaret vermişti ki sonuna kadar savaştım ve hala savaşıyorum
bana dediği hocamın şuydu bu hastalık gribin nezlesi diyordu. aldığın ilaclarla buzun güneşin karşısında erimesi gibidir bu hastalık derdi.ve öylede oldu.tedavim bitti çıktım birsure insanlardan uzaktim.artik işime dönmeme de Karar verilmişti mutluydum.ve şuan 4 yıl geçti aradan rutin kontroller devam ediyor.3 aya da bir tahlil 6 ayada bir filim çekiliyorum. Ve hayatım şuan yolunda sizde umudunuzu yitirmeyin bu hastalık sizi değil siz onu yenin bu kanser türü içerisinde tedaviye en iyi cevap veren arkadaşlar en kotu durumda bile %60 umut var egerki böyle bir hastaliginiz varsa bunu hep okuyun. ve birazda olsa size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
2015 yılından bu güne 2019 kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan geldim İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder.unutmayin kendinize inanın bu bu korkulacak bir şey değil.bn yendim demiyorum herzaman şunu derim bu hastalık benim cebimde ben onunla yaşamayı öğrendim.ve hayatım bu hastalıktan sonra çok başka bir şekilde yön verdim hayatın değerini sevdiklerimden önemli hiçbir şeyin olmadığını öğrendim.hayatin boş olduğunu bunu dolu doluya yaşamam gerektiğini anladım.sizlerde hayata sıkı sıkı sarılın ve mutlu olun.hersey boş bu dünyada hepinize sağlık dolu günler dilerim.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın âºï¸ eğer ki soru sormak konuşmak isterseniz
yalcindlkrn@gmail.com yazabilirsiniz.