Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimi evlendirmek, yuvasını kurmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; başka uygun başlık açacak yer bulamadım en uygun burayı buldum umarım doğru yerdeyim. Hemen konuya gireyim belki uzun yazarım bilemiyorum. Bugün yine kendi kendime düşünüyorken ilk aklıma burası geldi. Bu arada sitede erkek kardeşim adına bulunuyorum ismim Sevil.
Ben 30 yaşında, çiçeği burnunda (ağustosta 4 yıla giricez nasipse) evliyim. 2 Kardeşiz biz, bir erkek kardeşim var. İkizdi kardeşlerim ama 6 aylıkken Doğan havale geçirdi ve onu kaybettik. Allah'ımda bize Tufan'ımızı bağışladı bin kere şükür..! İkizi havale geçirince Tufan da rahatsızlandı 6 aylıkken ve doktorlar 3-4 güne öleceğini, hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler.. (Bu arada kardeşimle aramızda 2 yaş var ve ben bazı kısımları ailemin ağzından yazıyorum, çünkü 2 yaşındayım ve olayları tam hatırlamıyorum, en azından Tufan 1 yaşında olana kadar olan kısmı hayal meyal) Neyse sonrasında Allah'a çok şükür hiç bişey olmadı ve kardeşim şu anda 29 yaşında (89'lu).

Tek bir sorun kaldı o zamandan bu yana; kardeşimin konuşması ve duyması...
Aslında şu anda rahatsızlık vericek herhangi bir durumu asla yok. Kendini çok iyi ifade ediyor. Bir kulağı hiç duymuyor sadece. Onun dışında hiç bir sorunu yok. Çakı gibi Allah'ım esirgesin. O zamanlar konuşamıyor diye okulların hiç biri almadı. Bizde en azından elinde bir mesleği olur diye 10-12 yaşlarında tanıdığımız bir erkek kuaförü abimizin yanına verdik kardeşimi. Neredeyse 15-16 sene hiç aralıksız kuaförlük yaptı. Bu zaman zarfında konuşması değişti duyması falan, tabi bu arada ameliyatlar oldu kulak-burun-boğaz.

Şimdi ben evliyim, annemlerle 2 saatlik bir mesafedeyim. Benim içimde hep uhde kaldığından eşimlede konuştum (ki eşimde Tufan ı çok sever) ve bir süreliğine yanıma almaya karar verdim. Aklımdaki düşünce bu süre zarfında ona dışardan diploma almaktı. Ve Halk Eğitimin Milli Eğitimle birlikte kursuna yazdırdım. Buradan da ona oto kuaföründe daha önce hiç yapmadığı bir iş bulduk el birliğiyle. Gündüz işine gitti, hafta içi her gecede okuluna devam etti. Bu 6 ay falan sürdü diplomamızı aldık Ardından ehliyete yazdırdık, şimdi hala ona gidip geliyor. Bu arada bundan bikaç ay önce İş-kur un aracılığıyla Türkiye çapında çok büyük bir şirketin fabrikasında özürlü kadrosunda işe başladı ve ailecek daha da uçtuk sevinçten. Ama tabi bunlara hep ben koşturdum. Sırf o iyi olsun, geleceği güzel olsun, yarın öbürgün bizler ondan önce göç edersek bu dünyadan en azından ortalarda kalmasın diyeydi tüm çabam. Ve Allahım da duydu sesimi şükürler olsun. Bu arada biz birbirine çok bağlı, hem dost, hem arkadaş, hem sırdaş bir aileyiz. Yalandan, dolandan, hileden hurdadan, dedikodudan, ihanetten, ikiyüzlülükten, nefretten ve kinden hep uzak yetiştik büyüdük biz. Annecim ve babacımın sayesinde... Onlarda şu anda hem kardeşime hem bana 1 er daire yaptırdılar, onlarla uğraşıyorlar bulundukları şehirde.

Ama şimdi diyeceksiniz ki, eee Elossa tüm bunları neden anlatıyor ki? Tek sebebi var biraz bizi tanıyın istiyorum. Belki bu şekilde daha yardımcı olursunuz istiyorum. Ben çok mutluyum evliliğimde. Hayatımın adamı ile evliyim. Üniversitede tanışıp 4 yıl çıkıp sonrasında evlenen, yani yaklaşık 8 yıldır birbirinden ayrılmayan bir çiftiz. Aşkımız, saygımız, sevgimiz, sahiplenmemiz o kadar güzel ki her yeni gün yeni bi aşkla uyanıyorum onun yanında. Ama içimi burkan tek şey, şu an kardeşimin hala evlenmemesi. Çok sosyal, herkesler çooook sever sayar, çok dürüst, haramda gözü olmayan, evine çok düşkün. Bazen evimde bişey bitse, bizden önce farkına varıp hemen biz görmeden alıp yerleştiren, kısacası evine bağlı biri. Ama ben o kadar üzülüyorum ki, onun sırf konuşması ve duyması ağır diye evlenememesinden. Bazen eşimi resmen itiyorum bana sarılırken elimi tutacakken. Eşimde buna bozuluyor ama napayım üzülmesin kardeşim de diye. Değişik şeylere giriyorum içten içe, bu arada etrafımızda ailemi herkes çok sever. Evimiz bir gün boş kalmaz, gelenimiz gidenimiz hatrımız çok büyük annemlerin bulundukları ilçede. Tanımayan yoktur ve dolayısıyla kardeşimide tanıdıklarından ve az çok aileminde birşeyler sahibi olmasından dolayı Tufan gibi özrü yada ne bileyim özrü demekte istemiyorum işitme ve konuşma problemi olmayan kişiler ile evlenmesi için bazıları ön ayak olmak istedi ama biz ailecek pek sıcak bakamadık. (İçimiz istesede bazen) çünkü annemler Tufan gibi olursa konuşma ve duyma güçlüğü çeken bir bayan olursa daha iyi anlaşabileceklerini, ileride sorun olmayacağını düşünüyoruz biraz. Yani işin özü ben etrafında ailesinde akrabaları içinde böyle arkadaşlar var ise kardeşimle yuvalarını kurmak istiyorum. Kardeşimin işi çok güzel. Şu anda ve devletin özürlü kadrosundan faydalandırdım, fabrikanın kendi öz be öz kadrosuna yerleştirdim. Yani geçim sıkıntısı falan sorun asla değil. Şu anda da değil. Yani durum şundan ibaret arkadaşlar, varmı bu şekilde konuşmasında duymasında bir problemi, ağırlığı olan bir yakınınız? Kardeşiniz, akrabanız, veya siz?

Ben kardeşimin evlenmesini çok istiyorum. Bunu çok hakediyor, fazlasıyla hemde. Bu da kendi çapımda bi haykırış olsun sizlere. Çünkü aileme bahsetmedim böyle bişey yapacağımdan. Önce eylemi gerçekleştirip, sonrasında eğer bir ışık olursa bahsetmek taraftarıyım kendimce. Şimdiden teşekkür ediyorum çok uzun yazdım sanırım. Karışık olmuş olabilir ama anlıyacağınızı umuyorum. Anlatım bozukluğu görürseniz şimdiden çok çok özür heyecanlandım çünkü. Yorum yapan, okuyan arkadaşlara teşekkürler...

Ne güzel ablasın :) Ama siz kardeşinizin her zaman yanında degilsiniz ki :) Onun günlerini nasıl geçirdiğini bilmiyorsunuz ki:) Çok iyi şeyler başarmışsınız, eli öpülesi bilgili bir ablasiniz ama işte aması, onunda bir birey olduğunu, bu kadar işler yapıp becerdiğini söylüyorsunuz ama çöpçatanlık için erken diyorum:) Allah hep iyilerle karşılaştırsın, o kendine yettikten sonra hayat arkadaşınıda kendi bulursa daha iyi olur degilmi? Çok koruyucu olmayın, pişirip önüne sürmektense, yanlışlarını ve doğrularını göstererek destek olun bence.
Sizi çok takdir ettim, kutlarım Sevil hanım...

Yazınızı hiç sıkılmadan okudum ve sizi takdir ettim doğrusu :) İnşallah kardeşinize göre iyi bir eş bulursunuz. Sağlıcakla kalın. İyi günler diliyorum :eek:

[SIZE=2]Shukufe[/SIZE] çok teşekkür ederim, mutlu oldum mesajınıza. Ama Tufan'ın çevresi buna müsait değil ki:)
Yani pişirip önüne sunmak değil elbette, maksat aracı olmak. Onun eşi benimde kız kardeşim olacak aynı zamanda. Çünkü benim bir tane kardeşim var ve o bir mutlu olursa biz bin kez mutlu oluruz...

Güzel bir paylaşım olmuş.

Benim siteye üyeliğimden bu zamana dek bir çok ablam ve abim dediğim arkadaşlar evlendi. Darısı kardeşinizin başına diyelim. :)

ALLAH hayırlı Kısmet versin. Yazınızı gözlerim buğulanarak okudum. Sevil hanım, öncelikle kardeşinize vermiş oldugunuz deger inanın takdiri şayan. Tez zamanda uygun bir eşle evlendirirsiniz kadeşinizi. Sizdeki bu azim olduktan sonra onuda başarırsınız inşALLAH.....

Hep içimde ukdedir! (Aile bağlarının sevgi saygı içinde olması.)

Ablacım çok güzel şeyler yapmışsınız, kardeşinize yardımcı olmuşsunuz bu çok güzel bir durum. Ama yaptıklarınızda kendinizi ön planda tutmazssanız Tufan için daha iyi olur diye düşünüyorum.. Tufan'da bu hayatta kendiyle ilgili konularda birçok şey yapması gerekir. Mesela işsizken iş aramak işe girmek gibi. Yani kısacası bana göre yaptım ettim işe yerleştirdim düşünceniz yanlış, tüm bunları siz yapsanız bile şu şekilde açıklamanız gerekir; Tufan işe girdi hayatta çok başarılı artık evlenmesi gerektiğini düşünüyor vs.. Bunları Tufan'düşünerek yazdım... Belkide ben yanlış düşünüyorum. :)

Sevil, yazını duygulanarak okudum. İyi ki senin gibi bir ablası var. İnşallah kendine uygun birini bulur, senin gibi mutlu olur.. Onunla evlenecek kişi kızkardeşim olacak demişsin. HARİKASIN. Ama illa işitme engelli olmasına gerek yok ki, ben işitme engelli bayanım, eşimse normal.. Bunun faydasını 2 küçük oğlumu beraber büyütürken gördüm. Ya gece uyanıp ağlarsa, ya hastalanırsa diye düşünmek zorunda kalmadım. Rahatça uyuyabildim yani. Dualarımız seninle.. Sevgiler.

ata29 Canım ben ard niyet taşıyarak yazmadım kendimden eminim. Sen yanlış anlamışsın belli ki. Çünkü Tufan kendini ifade edemez, konuşmasında da zorluk var. Çok teşekkür ederim yine de. :)

Hayatın anlamı Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun güzel dualarına inşallah. Evet kızkardeşim olacak gerçektende, tabii o da isterse. Çünkü nasıl biriyle karşılaşacağımızı bilemediğim için. Ben daha tanımadığım biri için hayatımda ilk kez hayal kuruyorum. Onunla alışverişe gideceğimi, yemeğe kahvaltıya götüreceğimi, ne bileyim kuaföre birlikte gideceğimi, bunun gibi bir sürü şey... Dilerim Allah hayırlı biriyle karşılaştırır..
Çok haklısın, normal biride olabilir neden olmasın ki. Kardeşimi sevdikten sonra, kardeşimde onu sevdikten sonra... Aşk engel tanımaz sanırım, dualarını esirgeme emi:eek:

Mevlam kardeşiniz hakkında hayırlısı neyse onu versin. Bir abla olarak cok güzel şeyler düşünüyorsunuz. Kardeşinize uygun bir zamanda bu konuyu açmanızı tafsiye ederim. Belkide kendisin gönlünden geçirdiği veya arkadaş olduğu, ama sizlere bu konuyu açmaktan çekindiği biri olabilir..

Rallici apo İnşallah..
Çok teşekkürler güzel dualarınıza, umarım hayırlı bir zamanda kabul olur...:)

Çelik; Umarım o şanslı ailelerden bi tanesi de biz oluruz, dualarınızı esirgemeyin emi:)

Eğce çok teşekkür ederim. İnşallah bu güzel, bu içten dualar ile hayırlı bir yuva kurucak kardeşim. Ben buna çok inanıyorum...
Allah razı olsun hepinizden.

hacı mehmet Sağolasın. Amin inşallah hayırlı duaların kabul olur... Daha dün gece konuştuk ama yok malesef.. Olsa zaten hemen söyler benimle arkadaş gibi..

Sevil'cim, kardeşinin vardır bir sevdiği belki, ondan habersiz girme böyle işlere bence..:) Sen söyler diyorsun da erkek milleti çok ketundur bu konularda söylemezler.:) Kardeşin içinde ayrı bir üyelik alın, kendini kendi tanıtsın, senin demenle olmaz ki bu işler.. Benim kardeşim çok iyidir sevgiyi saygıyı hak eder diyorsunda ikili ilişkilerde değişir o işler.. Bakalım el kızı görecek mi senin kardeşinde gördüklerini..:)

Vebali büyük bir işe girişiyorsun, ben olsam kardeşime bile kefil olmam konu evlilik olunca.. Derlerya; iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan bilinirmiş bu işler..:)

Yarın birgün gelin-görümce çatışması olacaktır incitici sözler duyma-söyleme ihtimalini aza indirmeye bak.. En azından dersin ki gelin hanıma " kendin sevdin kendin geldin, kardeşime var diyen mi oldu" o kapıyı açık bırakmaya bak derim..İleriyi düşün bence..:) Senin niyetin çok güzel ben de ablayım, bekar kardeşlerim var anlıyorum seni.. Ama bırak herkes kendi işini kendi görsün.. Yarın kardeşin bile sana yaktın başımı abla diyebilir..

Bacıbey Çok çok haklısın. Gerçekten tüm bunları düşündüm tabi, hemde çok. Yani söylediğin herşeyi olasılık olarak bende görüyorum. Olacak diye birşey yok ama başımıza da gelebilir. Hiç bir şeyin garantisinin olmadığı bir dünyada yaşıyoruz.
Kardeşim buraya gelip konu açamaz ki. Tüm bunları yazamaz da. Ve gerçekten de hayatında kimse yok işten eve evden işe biri. Gezmeyi tozmayı çok seviyor ama gittiği yerlerde hep aynı. Evin yakınındaki çay bahçesi, alışveriş merkezlerinde alışveriş v.s.
defalarca yineleye yineleye sordum ama yok yani. Beğendiği kişiler onu sırf konuşamıyor diye istemiyor. Ama görseniz gerçekten tanışılmaya değer biri. Kardeşim olduğu için demiyorum inanın. Yoksa burada atıp tutmak çok kolay, ama iş ciddiye binecek öyle biri buradan çıkınca. Gelip karşıma demiyecekmi kız, sen böyle dememiştin kardeşin için diye.
Yani diyeceğim o ki, ben ve ailem her zaman arkasındayız ve her konuda kefiliz kardeşime. Yalanı dolanı yok, hile hurda bilmez, kinci değil, kolay kolay sinir olmaz, eve aileye çok düşkün çünkü biz öyle yetiştik. Anne, baba, kardeş ve akraba kavramlarımız çok ileri çok sağlam. Yani çok mutlu yetiştik biz, o açıdan çok şanslıyız..
Sanırım o yüzden herkesi kendimiz gibi zannediyoruz, belkide benim hatam bu..
Ama yinede dualarını esirgeme olurmu...
kimbilir? belkide yakınımızdadır o talihli:))

İnşallah hadi hayırlısı..:) Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.. Bu zamanda çok zor evlilik.. Aile de çok önemli.. Ben hem erkek kardeşlerim hem de kendim için ilk başta namus arıyorum.. Aile bağları güçlü ve namus anlayışı olan aile, insanları bulmak çok zor bu zamanda.. Tufan kardeşimizin, senin ve ailenin gönlüne göre olur inşallah herşey. Konu evlilik olunca Allah düşmanımı bile yanlış evlilikten korusun diyenlerdenim..:)

Merak ettiğim birşey, kardeşin sanal alemin yabancısı olduğu için mi iletişim kuramaz? Yani mesela yarın birgün evlendi diyelim eşine kendini ifade edemeyecek mi? sen mi iletişim kuracaksın aralarında bir sorun olsa eşiyle..? Kardeşim şunu şunu demek istedi, böyle böyle konu aslında Tufan ifade edemedi gelin mi diyeceksin..? Böyle bir durum da mı var, yoksa sadece internet yabancılığı mı söz konusu..?

Yoo yoo, siz yanlış anlamışsınız yada ben net ifade edemedim sanırım.:)
Sanal aleme pek alışık değil, face sayfasını bile ben açtım ona, arada takılır kapatır.:) Ama iletişimi çok kuvvetli, çevresi çok geniş ve herkes tarafından çok sevilir Tufan.. Kimsenin kalbini kırmaz, kıyamam ben onaaa bak özledim.:)
Eşiylede bir sorunları olduğunda tabiki kendileri halledecekler. Ben aile olaylarına giremem, çünkü evlendikten sonra ikisi tutunucak hayata, ikisi paylaşacak herşeyi. Çünkü bende evliyim ve evliliğin tüm gereksinimlerinin farkındayım ve bilincindeyim. Yoksa bu kadar mutlu olmazdım maşallah.:)
Birde şu var, burada benim gibi yazamaz cümle kuramaz Tufan. Hani şöyle diyim size, ingilizceyi anlarsınız ama konuşamazsınız ya, onun gibi. Sanalda çok zor, ama birebir birlikte iken hiç konuşmayan adamı konuşturur diyim siz anlayın:)
Birkaç resim ekleyecektim bu başlığa ama olmuyor nedense. Bir el atsanız.:)

Seçil hanım kardeşim, bu devirde sizin gibi abla zor bulunur. Eli öpülesi bir abla olduğunuzu düşünüyor, en kısa zamanda Rabbim gönlünüzce versin diyorum.. Hoşçakalın.

Baskan53 Çok sağolun teşekkür ederim.. Dualarınız ulaşsın yerine hayırlısı ile.:)

Bacıbey Ok deniyorum, tekrar çok merci.:)

spa1382.jpg
spa1830.jpg
fotoraf0049.jpg

Evet ekledim sonunda. Tufan'ın resimleri, diğer resimdeki tonton da Annemiz.:)

Günceldir... Arada kaynatmayalım pls. Hayırlı bir iş bu.:)

Carpe Diem Çok teşekkür ederim, cümlemizin öyle olsun inşallah..

Sen bir abla olarak elinden gelen herşeyi yapmışsın. İnşallah Rabbim dualarını kabul eder ve ona hayırlı bir evlilik ve hayırlı evlatlar nasip eder. Bu kadar üzülme bakarsın koluna takıp gelir sevdiceğini.:)

Hayırlısı olsun, Allah gönlünüze göre versin Sevil. İnşallah kardeşin mutlu olur her zaman ...

Merhabalar. Ben de Tekirdağ Çerkezköy ilçesindeyim. Kardeşiniz gibi benimde işitsel sorunlarım var. Tabi çocukken okullarda, ilkokulda yani zar zor diplomayı aldım. İnanması güç herşeyi zamanla Allah'ın izniyle toparladım. Şuan üniversite mezunuyum, Ömms sınavına hazırlanıyorum..
Kardeşiniz evlenmesi konusuna gelince unutmayalım ki; her ne kadar isteseniz olur veya olmayabilir... Unutmayalım ki Herşey Yüce Alla'ın dilemesiyle olur..
Kalp'ler Allah'ın elindedir.. Bende birkaç yıl önce hiç evlenemeyeceğim zannettim, korktum düşündüm durdum. Kibirlendim, öflekendim. Her ne kadar yakışıklı olsam bile karşıma çıkmadı. Taaa sabredene kadar. Rabbimiz sabredenler ile beraberdir. Hayırlı, namuslu, efendi, temiz kalpli birisini istedim ve Allah'ın bana verdiği en güzel hediye ile üniversite yılından mezun olmadan 2 ay önce tanıştım. İstemek yetmiyor. Kalbin sesi vardır yeter ki kalp istesin..
İnsanın kaderi doğmadan önce yazılmış. Hiçbir şey insanın kaderini değiştiremez. Aksi herşey kısmettir. Allah'a şükür huzurlu mutluyum. İnşallah sizlere de hak ettiğiniz huzuru yüce Allah verir.
İyi akşamlar.

kzmrl Evet canım elimden gelenin fazlasını yapabildim, dahada ne yapmam gerek diye düşünüyorum hala ama birşey bulamıyorum. Hayırlısı ile yuvasını kurup mutlu olduklarını görürsem, binlerce kez mutlu olucam inşallah..

askibeka Çok sağol, çok teşekkür ederim. İnşallah..

muneza
O kadar yakınız ki seninle! Biz de Çorlu'da yaşıyoruz.:) Yaşadıklarına çok sevindim, gerçekten de Allah iyi niyetli insanların her zaman yanında, bende buna çok inanıyorum. Seninde mutluluğun daim olsun her iki cihandada...

lejyoner85 çok sağolun iyi niyetiniz için,teşekkür ederim..evet söylediklerinizde çok haklısın ama ben ve ailem hatta arkadaşlarınında yardımını alarak çok araştırdım onada biçok kez sorduk ama öyle biri kesinlikle yok..elenmeyi o da çok istiyor,etrafında mutlu aileleri görünce heyecanlanıyor hevesleniyor..sırf bu yüzden bir evin ihtiyacı olacak tüm eşyalarını bile aldı onları ödüyor şu anda bi yandan da..(beyaz eşya) yani normal engeli olmayan bir bayan ilede tabiki yuvasını kurabilir neden olmasın ki..yeterki aralarında aşk olsun sevgi olsun...inşlh hakettiği mutluluğa kavuşur çok sağolun tekrardan...

Öncelikle ben de kardeşinize olan sevginizi anladığımı belirtmek isterim. Çünkü benim de kardeşim benim için kıymetlidir. Arada biraz yaş farkı da olunca hem kardeş hem evlat yerine oluyor. (Kardeşimin bir engeli yok, ama herkese kendi canından-kanından olan kıymetlidir).

Benim diyeceğim şey, başka arkadaşların da söylediği gibi destek olun ama kendi sorunlarını kendi çözmesine izin verin. Sosyal çevresinde değişiklik iyidir, daha etkin davransın, sosyal ortamlarda daha çok bulunsun, disko, bar, kafe, sinema, tiyatro, çeşitli aktiviteler aklınıza ne gelirse, sosyal hayatının zenginleşmesi onun için avantajdır.

Diğer taraftan engeli olmayan insanlarla evlenmesine sıcak bakmadığınızı söylemişsiniz. Ne düşündüğünüzü anlayabiliyorum ama doğru değil, nasıl ki okullarda kaynaştırma eğitim tavsiye edilense, ben sosyal hayatın her alanında bunun gerekliliğine inanıyorum.

Engelli ve engelsiz insanların evliliğinin hem bu evliliği gerçekleştiren kişiler açısından, hem de toplumsal bazda birçok getirisi olduğu muhakkak. O yüzden, böyle birşeye değil sıcak bakmamak, bizzati destek olmanızı nacizane tavsiye ederim.

Karşınıza farklı farklı insanlar çıkması olasıdır. Çok cahil, medeniyetten nasibini almamış, ne dediğini bilmeyen insanlarla karşılaşıp şaşırabileceğiniz gibi, doğru insanla da karşılaşabilirsiniz. En başta da kardeşiniz, hepsine hazırlıklı olun. Ama o tarz insanların varlığının sizi üzmesine izin vermeyin. Bir kişinin engeli sadece bir sağlık sorunudur, vucutta ki bir işlev bozukluğudur, ama cahillik kusurdur. Kendini yetiştirmemekse utanılması gereken birşeydir. O yüzden yolunuza devam edin, mümkünse de engeli olmayan bir insanla evlenmesine/beraber olmasına destek olun derim.

Ha bu demek değildir ki iki engelli insan evlenmemelidir. Ama demek istediğim, doğru kişilerin yaptığı karma evliliklerin birçok getirisi olabileceği...

SpeedyGonzales;

Çok haklısın speedy, söylediğin herşeyi bende çok düşündüm. Ama sanıyorum bir yerde yanlış anlaşılmışım. Engeli olmayan bir bayan ile tanışmasını evlenmesini destekliyoruz, istemiyor değiliz. Ama ileride sorun yaşarmı, o bayan veya başka birşeyle karşılaşırlarmı diye demiştim. Yoksa biz gurur duyarız, başımız üstünde taşırız gelinimiz olacak bayanı. İster engeli olsun ister olmasın. Ben engelli değilim, ama adayım. 1 Saat sonra başımıza ne gelecek hiç bilemiyoruz. Dediğim gibi yineliyorum, o benim kardeşimin eşi değil, benim kızkardeşim olacak... Bu konuda çok netim.
Kardeşimin maşallahı var, çok sağlıklı, çok çalışkan, çokta zeki. Çevresi inanılmaz geniş. Eşim bile bazen şaşırıyor bu duruma. Daha geleli ne kadar oldu benden çok çevresi oldu Tufan'ın diye.:) Tufan'ın tek sorunu 1 kulağı hiç duymuyor, diğer kulağı c duymuyor ama kulaklık sayesinde bizler gibi duyabiliyor. Konuşmasıda gayet iyi, sadece çok akışkan değil. Ama çok içten.:) Kendini çok net ifade ediyor. İşe başlamadan önce engelli maaşı denen o maaşın çıkabilmesi için gerekli tüm evrakları tüm prosedürleri tek başına halletti. Hiç birimiz yanında değildik, işlerimiz yüzünden. Yani insan ilişkileri çok kuvvettli demek istiyorum. Aslında benim gözümde, ailemin gözünde, akrabalarımızın ve çevremizin gözünde Tufanın hiç bişeyi yok. Ama gel gelelim hiç tanımayan insanlar ve ön yargılı insanlar azıcık bir duymamayı abartıp uzatıyorda uzatıyor.
Ben çok teşekkür ederim size, desteğinize... Hep diyorum, iyiki buradayım aranızdayım..:)

Speedy Gonzales... Harika bir tespit, kutlarım.
Çünkü bir kişinin engeli sadece bir sağlık sorunudur, vücutta ki bir işlev bozukluğudur, ama cahillik kusurdur, kendini yetiştirmemekse utanılması gereken bişeydir. O yüzden yolunuza devam edin, mümkünse de engeli olmayan bir insanla evlenmesine/beraber olmasına destek olun derim.
İşte buna şapka çıkarılır. Teşekkürler

Tufanözkara

Ben sizi anlıyorum, ama engelli biriyle de sorun yaşanmiycanın garantisi yok. Kaldı ki önyargılı insanlar sizin hedefiniz olmamalı, o engelsiz insanla kardeşiniz içtenlikle bu durumu baştan enine-boyuna konuşursa neden sorun olsun ki? Yok eğer o insan sonradan bunu sorun ederse, o da kendi kişiliksizliği olur.

Tab^^i Yuvanın yıkılması kolay birşey değil, ALLAH kimsenin başına vermesin ama araba çarpabilir diye de sokağa çıkmamak, tuğla düşebilir diye inşaat önünden geçmemek pek de anlamlı değil.

Hayatın anlamı,
Teşekkür ederim...

Üst Alt