Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimi evlendirmek, yuvasını kurmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

vallahi kardeşiniz hanımefendi olaydı ben dünden razıydım almaya:)..Allah yardımcısı olsun yuvasını yapar inşallah hayırlı kişiler karşısına çıksın..ama siz bu girişimlerden sonra birileri karşısına çıkarsa belli bir noktadan sonra özel hayatına karışmayın...karşısına çıkan eş adayını süzün tartın kardeşinizi kollayın ama yinede bırakın kendisi bu hususta çabalasın arasın bulabilirse ne ala...bulamadığına inanıyorsunuz belki ama 89 lu kardeşiniz henüz daha genç..parasını kazansın biriktirsin n ebileyim evlenince taşlar yerine oturmayabilir...bekarlık sultanlık değil belki ama yinede bu işler nasip kısmet ne desek boş...

birde yanlış anlamayın ama tufan biraderimin özel hayatını bu kadar didik didik etmeye ve şu son gelişmeleri bizlerle paylaşmaya gerek varmı...sonucta burası bir forum...tufan biraderim özel hayatını burada bir süre sonra okusa size sitem etmezmi...sonucta tufanın özel hayatı hakkınd abenim burda ahkam kesmem çok anlamsız...yine siz bilirsiniz...benim haddime deği kimseye akıl vermek...kendi aklım kendime anca yetiyo

:) merhaba
tufan 82 doğumlu yanlışlıkla 89 lu yazmışım düzeltemedim daha sonra..
bu arada tabiki evlenene kadar seçimlerinde desteklememiz gerekiyor,veya onun göremediği bizim gördüğümüz şeyleri ona izah etmemiz doğru yolu göstermemiz gerekiyor..tufan çalışıyor işi gücü yerinde..günde 12 saat çalışıyor ve doğal olarak sosyal olamıyor bir pazar günü var onunda yarısını uyku ile geçiriyor zaten..
özel hayat paylaşımı demişsiniz saygı duyarım düşüncenize..
ben sizin gibi düşünmüyorum,çünkü tufanda sizler gibi engelli bir birey,özel bir birey,ailesi olarak en iyisini en güzelini yaşasın istiyorum hayatın...ve bu sitede oldukça fazla kader arkadaşı var..illaki birileri çıkacaktır iki işitme engellinin iki konuşma engellinin evliliğinin nasıl gideceği,yürüyüp yürümeyeceği,karşılaşacağı sorunlar şu an için benim odak noktam..öğrenmeliyim ki ona göre bizde gardımızı alalım..

Esselamu Aleyküm.. abla öncelikle tufan ve burdaki ve bu foruma girmeyen bilmeyen engelli olsun olmasın Rabbim herkesin gönlüne göre eş nasip etsin, evlenmek çok güzel bir şey ama doğru insanı bulduğunda sanırım tvlerde hergün görüyoruz kadın cinayeti ya Allah cc için hiç eşini öldüren kadın çıkıyormu mutlakaki vardır ama burdahep bayanlar zor durumda o yuzden Rabbim ben dahil herkese hayırlı eş versin ve bir ömür boyu mutlu huzurlu olsun inşAllah....en azından senin gibi ablası varki... sen ilgileniyorsun... inşAllah Rabbim herkese hayırlı evlilik nasip etsin selam ve dua ile

Merhaba Sevil,
bende işitme engelliyim ama konuşabiliyorum eşimin ise hiçbir engeli yok. Seni çok iyi anlıyorum ve sadece kişisel görüşümü yazacağım sonuçta karar sizin.
işitme engelli iki kişinin evliliği bence hep 3.kişilere muhtaç olarak geçer. kardeşin ve evlenmeyi düşündüğü kişiyi 3.kişiler rahatsız edecekse yürümez diye düşünüyorum. Evlilikte çocuklar olacak, bebek ağladığında hastalandığında birinin onu duyması lazım, başlarına birşey geldiğinde ikisinden birinin sorunu halledebilecek, çözecek güçte olması lazım. Bak o bahsettiğin kız da bu sebeplerle ilk evliliğini yürütememiş. kimse 4/4 lük değildir lütfen yanlış anlayan olmasın.

İnşallah

Ne diyeceğimi bilmiyorum yazınızı okurken hiç sıkılmadım ne diyeyim inşallah isteğiniz olur.

yasin06;
evet kardeşim çok haklısın..çok teşekkür ederim güzel dualarına..Rabbim herkese yüreğindekini versin...

Hayatin anlamı;
merhaba;bizde olay şöyle..Tufan bayandan daha iyi konuşuyor,hatta normal bir insanın konuşmasına çok yakın diyebilirim fakat yazarak ifadede çok iyi değil,hatta iy bile değil...bayan ise yazarak çok net ifade ediyor kendini tıpkı bizler gibi,ama konuşması yok denecek kadar az sürekli işaret dili kullanıyor...
ama birbirleriyle çok güzel sohbet ediyorlar tüm bu yeteneklerini harmanlayıp..ben bile izlerken çözemiyorum nasıl oluyor bu...
dediklerinizde çok haklısınız ileride çoluk çocuğa karışırken güçlük elbet yaşayacaklar eğer evlenirlerse..bu arada Tufan işitme cihazı kullanıyor ve benden daha iyi duyuyor şu anda:) kullanmadığı zamanlarda ise çok çok yüksek sesle konuştuğumuzda duyuyor...
inanın kafam çok karışık nasıl bir yoldan gitmeli hala çözebilmiş değilim:(
bu arada bayanın ilk evliliği şiddet hakaret yüzünden bitmiş..

pasa_kocak90;
çok teşekkür ederim inşallah:)

Sevil Hanım,sadece ilk yazınızı ve bi kaç arkadaşın yorumlarını birde kardeşinizin boşanmış bir bayanla şu anda görüştüğünü belirten yazınızı okudum.Şu anda gelişmeler ne alemde bilemiyorum ama...Sizi kırmak niyetiyle söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın..

Ben ve benim gibi bi sürü bayan/erkek işitme engelliyiz.Burada realde tanıştığım işitme engelli arkadaşlarım da var.Hiç biri ailesinin desteğiyle evleneceği kişiyi bulmadı ve evlenmedi.

Sizi anlıyorum ablasınız duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim ama lütfenn ablalık da bi yere kadar...

Bende evlendiğim kişiyi kendi özgür düşüncemle buldum ve severek evlendim.Bence ailecek kardeşinizin üstüne çok fazla düşüyorsunuz..Acaba maddi imkanlar iyi olduğu için mi bu fazla düşmeler ?

Farzedin ki maddi imkanlar çok kısıtlı ve kardeşinizle uğraşacak zamanınız olmayacaktı o zaman kardeşiniz kendi başının çaresine bakmayackmıydı?

Kardeşinize iyilik yapmak istiyorsanız onu rahat bırakın ! Bu ona en büyük iyilik olacak emin olun...

Kendisine özgüveni olmayan işitme engelliler hayatın her sahfasında zor durumda kalıyor.Ne olmuş işitme engelli ve konuşamıyorsa ?

Ben daha ağır engellileri gördüm ve tanıdım,kendi kendilerine yetecek kadar kabiliyet sahibi ve kendi özgür düşünceleriyle evlendikleri kişiyi bulan..Bunlar mutlu oldumu diye soracak olursanız mutlu olanda var olmayanda...Hiç bir engeli olmayan bireylere de mutluluk ömür boyu garanti değil...Hayat bu neyle en zaman karşılaşacağımız belli olmaz...

29 yaşına gelmiş kocaman bir adama ailesi özelliklede ablası tarafından çocuk muamelesi yapılırsa sahsen ben böyle biriyle dünyada evlenmem ! (yanlış anlamayın ben evlenmiş 40 yaşımı geçmiş,çoluk çocuğa karışmış biriyim) Sözün gelimi söyledim...

Umarım ne demek istediğimi sizi kırmadan anlatabildim ? Farkında olmadan kırıcı sözlerim için af diliyorum..

Dualarım kardeşimizle...Herşey gönlünüzce olsun ama kardeşinizide gönlüyle başbaşa bırakın lütfen...

ilk iyi dileklerimi sunuyorum

isitme engellilerin kendine yetemedigini birilerinin hep onlarin isini gorecegini onlar adina kararlar verip uygulayabilecegi onlarin dogan cocuklarini yetistirmek gibi bir vazifesi olduguna siddetle karsi cikiyor cok ama cok uzulerek boyle dusunenleri bizler hakkinda yanlis dusuncelerini kiniyorum

isitme engellide olsa 27 29 gibi bi yas yasamis bireylerin helede calisma ortaminda bulunup hayatlarini idame edebiliyorken ponlarin gelece3gi icin bi suru olasiliklar siralayabilenler eminimki isitme enbgelli degil
isitme engelli de evliligini cok guzel yurutebilir kendine yetebilir cocuklarini kendi buyutebilir
her engelin engelli acisin dan deneyimleri birikimi vardir buna ne dersiniz

son olarak sevilcigim hert halde bu iliskiyi siz ayarladiyseniz bunda biraz rahatsiz oluyorsunuz gozlemim:)
birakin is olacagina varsin cok fazla sizin isiniz oilarak gormeyin gorsunler gorussunler ileariki zamanlarda eger kardesiniz isaret dilinden anliyor konusabiliyorsa anlasabileceklerini kendileri karar versinler kendi kararlarini kendileri alsinlar

Esselamu Aleyküm..., arkadaşlar bende size tanıdığım bir kaç arkadaşımdan bahsedeyim..., bir çok arkadaşım işitme engelli genelde bir sorunları olsalar bana msj atarlar yada yanıma gelirler ... onlar evli olanlarını biliyorum gerçekten çok zor eğerki yanlarında biri yoksa... çocukları onlaı anlaması gerekyor ve o çocuğada ailesinin bu durumundan dolayı sıkıntı çekmemesi gerekiyor buda aile buyuklerine buyuk görev düşüyor...çocukalr ailelerini anlamıyor ve anlamakta istemiyor ben gözlerimle bir çok olaylarına şahit oldum ve üzüldüm , bir diğer arkadaşımda benden 20 yaş buyuk bir abla ve görüştüğü 30 yaşlarınd abiri idi boşanmış evlenmiş tekrar evlenmiş boşanma aşamasına gelmiş tabi bu kişi işitme engelli ablamızı kandırıyordu çocuğu bende tanıyordum aileside karşı idi her iki taraf ama çocuk dengesizdi istemeye geldi tek başına bende hazır bulundum ama kız istiyor diye.... nişanlandı bir çok şey yaşandı ama sonra kız mecbur ayrıldı...bazı sıkıntılardan dolayı çocuk konuşuyor ama kız işitme engelli kız çalışıyor maaşı var evi var oğlan bunları biliyor kaç defa ayrıldılar bana ağladı ben yanlış olduğu ama seviyorsan sen bilirsin diyordum en sonunda oda doğruyu gördü ve ayrıldı yuzuğu attı.... inanın bu tür şeyler çok kötü Allah cc yar ve yardım etsin diyorum herkes anlaşabileceği ile beraber olmalı diyorum... Allah cc herkesin yar ve yardımcısı olsun inşAllah selam ve dua ile...

Mami Junior;
teşekkür ederim,daha ortada bişey yok ama ya olursalardayım ben şimdilik:)

...ansızın...;
teşekkür ederim güzel şeylere değinmişsiniz..
yalnız şu varki biz milyoner bir aile değiliz,çok zenginde değiliz...sadece kimseye muhtaç olmadan kendi yağıyla kavrulan bir aileyiz..
tufan benimle yaşıyor ben,eşim ve tufan yani..dolayısı ile herşeyiyle tabiki ben ilgileniyorum..çocuk muamelesi asla yapmıyorum,içimizde olmadan bunları bilemezsiniz..ancak yazdıkalrımdan bunu anlayabilirsiniz..konu Tufan olduğu için sadece ona adapte olmuş olan bir hayat yaşadığımı düşünmeyin sakın lütfen..
yani böyle bir konu açıp amcamdan,dayılarımdan bahsedemezdim değil mi? :)
farzı misal benimde başıma bir kaza geldi yada bi şekilde engelli oldum(ki bunun olmayacağının garantisi yok)
ne yapalım benle kimse ilgilenmesinmi,günde 12 saat çalışıyor isem ve haftada sadece 1 gün tatilim var ise istemeyerekte olsa sosyal olamıyorsam zamanım yok ise ve şu hayatta annem babam ve kardeşimden başka kimsem yoksa,onlardan başka kimin bana yardımcı olmasını isterim ki..kime sırtımı dayarım güvenle..
kusura bakmayın bende sizi kırıyorsam böyle yazarak özür dilerim şimdiden..ama umarım beni anlıyorsunuzdur..biraz empati herşeyi çözecek sanırım..

shukufe;
evet kesinlikle o hisleri yaşıyorum..o yüzden çok irdeliyorum düşünüyorum tüm olasılıkları gözümün önüne getiriyorum..belkide annemin babamın düşünmediği şeyleri ben düşünüyorum..yani iş sadece evlenmek değil,amaç o değil..yoksa nolucak illaki biriyle evlendiririz tufanı o kadar kolayki bu,bu işlere kalkışınca daha iyi anladım..ve tüm bunların dışında şu da bir gerçekki..tufan kendi kararlarını zaten kendi veriyor..biz ona sunuyoruz,o sonuca vardırıyor..bu her konuda böyle...son karar hep onun oldu şimdiye kadar,hepte böyle olucak..bundan önce bir bayan ile tanıştı bikaç gün görüşebildi internet yoluyla ama elektrik alamadı ısınamıcanı söyledi görüşmeyi kesti karşı tarafı hiç kırmadan incitmeden..bu kadarda hassas biri benim kardeşim..yani biz sürekli tufanın tepesinde bir aile değiliz ki..
bu arada bu bahsettiğim boşanmış olan hala görüştüğü bayan telefonda asla konuşamıyor..sadece mesaj gönderebiliyor..ama tufan telde konuşuyor..
dediğiniz gibi oluruna bırakıtık zaten bende ailemde şimdlik..hazirana kadar bi görüşsünler bakalım zaman neyi gösterecek.
herşeyin hayırlısı inş..

yasin06;
Aleykümselam kardeşim..evet malesef böyle bahsettiğin insanlarda çıkıyor işte..Allahım herkesin yar ve yardımcısı olsun..
kendi kardeşim için nasıl dua ediyorsam tüm engelli kardeşlerim abilerim ablalarım içinde bi o kadar duacıyım ben..
Allah herkesin işini gücünü rast getirsin inşallah...

Bir çok arkadaşım gibi bende çok özel şeylerin burda paylaşılmasını doğru bulmuyorum.İnşallah mutlu bir evliliği olur kardeşinizin hassasiyetinizi de bir bayan hemde bir erkek kardeşe sahip biri olarak çok iyi anlıyorum.Ama şunu söyleyeyim evlilik müessesesini kardeşiniz kaldırabileceğine inanıyorsa gerisi tefarruattır.Bayanla anlaşır mı aanlaşamaz mı yürür mü yürümez mi bunu burdaki hiç bir arkadaşım bilemez.Bir şeyleri planlamayın oluruna bırakın kardeşiniz o bayanla mutluysa devam eder değilse biter.Çok fazla müdahil olmayın.evlilik konusu sitede defalarca konuşulan bir konu oldu herkes kendı yaşadıklaryla bağlantılı yorumlar yaptı ki haklılar.Yaşamadan bir şeyler bilinmez herkesin yaşadığıda farklı olduğu için aynı sonuçlar çıkmaz.Kendi adıma kardeşinizin çok mutlu olmasını dilerim.

mevce
merhaba teşekkür ederim yorumunuza çok sağolun...
ilk cümlenizde;
Bir çok arkadaşım gibi bende çok özel şeylerin burda paylaşılmasını doğru bulmuyorumdemişsiniz,ardından;

evlilik konusu sitede defalarca konuşulan bir konu oldu herkes kendı yaşadıklaryla bağlantılı yorumlar yaptı ki haklılar.demişsiniz..
yani anlayamadığım şu;
bikaç arkadaş daha dile getirdi bu tarzda ama nedense ben yazınca çok özeli paylaşıyormuşum gibi bi imaj oluştu..ben bu tip evlilikler yaşayan,yada çevresinde var ise bana konu hakkında yorum yapacak arkadaşlara hitaben yazıyorum herşeyi..
ki tabiki bunların dışında olan arkadaşalrımda yorumlar yapıyorlar hepsi bana ışık oluyor,dolayısı ile kardeşimede öyle olucak..
ama ben bi karar verilecekse(iyi veya kötü) en az hasarla çıkmak istiyorum bu işten..hem kardeşim için,hem karşı taraftaki bayan için..

Demek istediğm defalarca yazıldı herkes kendi yaşadığını anlattı.sizinki neden özel şeyleri paylaşılıyor
gibi geliyor söyleyeyim siz kendınızı değil kardeşinizin özelini anlatıyorsunuz.Keşke yazılanları kardeşiniz yazsaydı.Kardeşiniz için en iyisini istediğinizden de eminim.Ama belki kendi bu durumdan rahatsız olur.Şayet benim evleneceğim insanı ben değil de aileden biri forumda paylaşsaydı hoşuma gitmezdi.Üstelik evleneceğim kişinin özelini(boşanma davasından bahsetmişsin )yazmazdım.Yanlış anlama olur mu senin kardeşin için en iyisini istediğinden şüphem yok.Allah yar ve yardımcınız olsun .İnşallah kardeşin çok mutlu olur.

mevce;

anladım teşekkür ederim sağolun..
yalnız yazdıklarınıza açıklık getirmeliyim...
kendimi neden anlatayım ki ben,Tufan adına forumdayım..tufan elbette internete giriyor ama bişey okuyamıyor yazamıyor çizemiyor okuduğunu anlayamıyor..
belli sabit kelimeler dışında..
durumdan rahatsız değil çünkü biliyor burada onun için konuştuğumu sohbet ettiğimi..bazende yanımda oluyor sitede dolaşırken..
zaten onun evleneceği kişiyi ben seçmiyorum sizin yanlış anladığınız nokta buradan başlıyor..
o kendi isteği ile görüşüyor bayan ile,ben sadece onların düşünememe ihtimali olabilecek şeyler karşısında donanımlı olmak,dolayısı ile onlara izah etmek istiyorum..sonra seçim yine onların..ister bu yola devam ederler ister etmezler..ve ben ailesinden biri olarak,ablası olarak bunu kendime görev biliyorum..
ve şurda yanlışsınız;
evleneceği kişinin boşanma davasından bahsetmişsiniz diyorsunuz..onlar evlilik kararı almadılar,sadece o amaçla görüşüyorlar birbirlerini tanıyorlar...ve ben bayanın ismini cismini gbt sini açıklamadım burada o yüzden özele girmiyor tüm bunlar..sizind ediğiniz gibi olsaydı eğer tüm günümüz internette geçiyor yüzlerce insanın haberlerini görüyoruz okuyoruz o zaman herkesin özeline tecavüz etmiş olmuyormuyuz?
işte bu bahsetmeye çalıştığım o kadar incecik bir ayrıntı ki,nereye çekilirse oraya gidilebilecek bi detay..
sanıyorum tüm bu yazdıklarımın ardından daha iyi anlaşılırım ..umarım.
tekrar teşekkürler desteğinize.

Milyoner olduğunuzu söylemedim,imkanlar iyi derken fakir değilsiniz anlamında söylemek istemiştim.Sahi milyoner olsanız böyle bir sitede yenge adayı ararmıydınız :)

Sevil Hanım,Yüce Allah bir karıncanın bile rızkını veriyorsa kardeşinizide elbette ortada bırakmaz.

Bir anne kuş, bile yavrusuna kanatlarıyla uçmayı öğrettikten sonra yiyeceğini nerde bulması gerektiği konusunda özgür bırakır.

Ayrıca,tanıdığım işitme engellilerin çoğu internet kullanmasını biliyor,oysa siz kardeşinizin burada üyelik açıp (facebook hesabını bile siz açmışsınız) kendisini ifade edememek gibi şeylerden bahsetmişsiniz.

Buna rağmen eşinden boşanan bayanla sürekli msn de görüşüyorlarmış ???

Anne,Baba,çocuğumuzu ve kardeşimizi seçme hakkımız yok ama eşimizi seçme hakkımız varken başkalarının bizim adımıza böyle bir faaliyette olmasını ben doğru bulmuyorum...

Kardeşiniz işitme engelli ve konuşamıyor diye bu kadar endişelenmenizi bi dereceye kadar anlıyorum...Ama fazla endişeye gerçekten gerek yok...
Ülkemizde her gün onlarca Polis,Asker,Jandarma şehit olmakta...Bunların yetim ve dulları ortada kalıyor.Kimilerinin hiç bi dayanağı yok,bunları da düşünün lütfen..

Bu yetim ve dullar yanlız kaldıkları zaman nasıl hayata tutunuyorlarsa biz engellilerde Allahın bize verdiği irade dışı bir güçle hayata tutunuyor ve mücadele ediyoruz...

Yeterki kardeşinize bunun için müsade edin..

Allah dağına göre kar verir..Kimseye çekemiyeceğinden fazla yük vermez !

Sevil hanım.

Daha önce de açmış olduğunuz başlığa yazmıştım.

Ben işitme engelliler hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim, çünkü bu engel grubu ile bildiklerim, dışarda tanıdıklarımla vs sınırlı.

fakat, genel olarak bir-iki şey söylemem gerekirse, iyi niyetinizden zerre şüphem olmamakla beraber, lütfen kardeşinizin üzerine fazla düşmeyin, hatta onun için yapabileceğiniz en iyi şey bence nasıl daha fazla sosyal olabileceği konusunda yardımcı olmak.

Örneğin: geliri buna yetiyorsa kendi evine çıkması onun için iyi olabilir kanaatindeyim.

diğer taraftan bence iki kişi anlaşıyorsa kadının evlenmiş boşanmış olmasının bir önemi yok, çünkü daha önce evlenmemiş çiftler de sorun yaşayabiliyor.

ayrıca, çoluk-çocuğa karıştıklarında da öyle zannedildiği gibi sorun yaşayamayabilirler.

Teknoloji artık pek çok imkanlar sunuyor, çocuk uyandığında işitme engelli bir çiftin farkedebilmesi için geliştirilmiş birşey mutlaka vardır (ki Sizin kardeşiniz cihazla rahat duyuyorsa zaten buna ihtiyaç yok demektir).

Eeee daha ne o zaman, ALLAH hayırlısıysa tamamına erdirsin...

Başlığı okudum ağlayasım geldi mükemmel bir ablasınız saygılar başka laf yok yetmiyor kelimeler kifayetsiz kalıyor allah gönlünden geçeni nasip etsin inşallah.

seni tebrik ederim canım kardeşim fedakarlıgından dolayı .ayrıca kardeşin çok şanslı böyle ablası var bizde bir söz vardır abla anne yarısıdır derler sen bas baya anne olmuşsun ona ...gelelim evlilik mevzuuna illakide duymayan konuşamayan birini arama sapa saglamda olabilir önemli olan kardeşini sevsin mutlu etsin böyle evlilikler çok var inan ve mutlular sınırlama getirme bence bakarsın kısmeti çıkar saglıklı diye redmi edecek etmesin bir söz daha vardır nasibin çıkınca red etme kaderini küstürme derler ben buna inanırım yani  evlilik birazda şans kader kısmet meselesi inşallah hayırlı mutlu sevgi dolu bir yuva kurar:rolleyes:

sevilcim yazını okurken gözlerim doldu. sen ne kadar harika bi ablasın. tufanın iyilik meleği olmuşsun. bende 14 yasında %98 engelli bir kız cocuk annesiyim büyük kızım ünide okuyor küçüğümde 10 yasında.engelli kızımdan sonra cocuk yapmak büyük riskti ama sırf senin gibi onu koruyan kolllayan bir kardesi olsun diye 3.cocuğu yaptım iyikide yapmışım rabbim herkeze senin gibi hayırlı evlatlar,kardeşler nasip etsin kardesine gelince rabbim ona senin gibi bir abla verdiğine göre en yakın zamandada hayırlı bi eşde nasip edecektir dualarla kalın

ALLAH hayırlı Kısmet versin. Yazınızı gözlerim buğulanarak okudum. Sevil hanım, öncelikle kardeşinize vermiş oldugunuz deger inanın takdiri şayan. NE MUTLU Kİ SİZİN GİBİ BİR ABLASI VAR.Cenabı haktan onun için hayırlısını diliyorum.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim,beni destekliyor olmanızı bilmek çok gurur verici..
dualarınızı eksik etmeyin lütfen,Allah şimdiden edendende etmeyendende razı olsun.
bende herşeyin çok güzel olacağına inanıyorum,ama kimle olacak bilmiyorum:)

Merhaba sevil hanım;
Sizi öncelikle kutlarım,paylaşımınızı ve hikayenizi okudum rabbim hayırlısını versin.Fazla söze gerek yok yaptıklarınız çok doğru.
Arada size muhalif olan ve tepki gösteren dalgaya alan bazı arkadaşların bence sevgi eksikliği var ki onlar bu şekilde yorumlar yapmış.Allah herkesin gönlüne göre versin.

serkankaplan;

teşekkürler Serkan;
olsun Allah herkese yüreğinde ne yaşatıyorsa onu veriyor zaten o yüzden içim ççookk huzurlu:)
dualarınızı eksik etmeyin yeter:D

Üst Alt