Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimi evlendirmek, yuvasını kurmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

bu konuda haksız ithamlarda bulunmayın..
ablası yazmış, "29 yaşındaki kardeşimin kulaklarında sorun var, ama kendini az çok ifade edebiliyor" diye..

bu ne demek;
"kardeşimin konuşması ve yazması sorunlu" demek...

her şeyin altında bir bit yeniği arıyorsunuz ya bravo...

abla olarak işitme engelli kardeşini evlendirmek istiyor bu kadar basit...

konuşması ve yazması bozuk olan birisi bilgisayar da kullanamıyor olabilir..
önceki mesajlarında normal okulların almadığını söylemedi mi ablası...

cılgın-x,
Gerçekler ortaya çıksın kalpsiz de oluruz vicdansız da oluruz konu açıldığından beri takip ediyorum bakalım sonu nereye varacak.

Bende takip ediyorum. Umarım ben görmesemde birileri bu abla kardeşi chat sayfasında beraberce bir görür. Ve buradan gördük diye yazar. Çok merak ediyorum, görecegiz..:)

ablası onun yerine oluşturmuş olamaz mı kardeşim, çocukluk yapmayın...

:eek:Mahallenin delikanlıları birleştiiii güm güm güm.

Çok sürükleyici ya. Dizi gibi merakla izliyorum.:cool::p;)

Anti Oksidan;

İyi ya, bizde onları, o mutlu aileyi görmek istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz yani?:) Niye beraberce bir resim yada chat sayfasında cam açıp bir el sallamıyorlar? Özelikle bu kadar yazıp çizen abla niye ortaya çıkmıyor? Gizli mi kendisi? Nedir bu kardeşim, hayırlı bir iş ise yapılan çıkar ortaya. Ben buradayım, kardeşim burada, bizim niyetimiz ciddi der. Yok, ne kardeşi var ortada ne kendi var. Pardon kardeşin resimi isimi varda, kendi varmı yok. Sadece yazılarda var. Doğum tarihini yanlış yazar, o kadar önem verdigi kardeşinin doğum tarihini bile yanlış biliyor yazıyor. Peh, sizde buradan iyi niyetle ne var diyorsunuz. Devlet sırrımı bu aile? Çıksın ortaya görelim. Boşverin ya, göreceğiz ne oldugunu zamanla. Sizde, bizde...

adnan ablasının evli olduğunu biliyorsun sınırları zorluyorsun...
burası engelliler platformu, sadece bedensel engelliler yok..
her çeşit engelli var, bunu aklından çıkarma...

herkes dengini bulabilir..

Anti Oksidan;

Sen ablayı tanıyor musun, gördün mü? Ciddi soruyorum. Şayet sen gördüm, ben ablasınıda tanırım, o delikanlıyda tanırım dersen tamamdır. Birşey yazmam bundan sonra, hayırlısı olsun derim. Görmediğiniz insanların yazdıkları ile yola çıkmayın dostum...(görmediğini farzederek yazıyorum)

her ne kadar arayamadıysam da Sevil hanımın telefonu var bende..

bu yeterlidir umarım...

Yok avni kardeşim ara sesini duy ve konuş hatta gor sonra gel yaz bende sozumun arkasındayım .. ALLAH hayırlısını versin diyecem... celişki cok tuhaflıkta neyse bende takip edecem bakalım ne olacak inşallah kardeşi evlenir dugun resimlerini koyarlar siteye bende bakarım mutlu olurum onlar adına...

Mustafa bey benim yaşım 45..

Profilime baksaydın işitme engelli olduğumu da görecektin..

Ama senin içini rahatlatmak için yarın eşime aratacağım..

Hadi iyi geceler herkese..

sevil hanım umarım kardeşiniz için kalkıştığınız bu hayırlı alakanız umduğunuz gibi sonuçlanır. Manevi yönü kuvvetli olmayıp böyle insanların başına bela olan insanları da kafanıza takıp sinirlerinize bozmayın. Yaptığınız gayet hayırlı bir iş. Bir abla olarak kardeşinizin mürvetini görmek istemeniz, her konuda aynı zevkle ortalığı karıştırıp insanların kalbini fasulye kırar gibi kolayca kıran, lüzumsuz işler amirleri olarak adlandırdığım bir kaç kişi tarafından acımasızca eleştirilmiş.Allah temiz kalpli insanları fitne ve fesat insanların şerrinden korusun. Hoşgörülü, sevmeyi ve saymayı bilen, İnsan olmanın gerektirdiği duygulara sahip ve insanlara insan gibi muamele eden insanlarla karşılaştırsın sizi. Kardeşinizin hayırlı bir evlilik yapmasına vesile olarak çok büyük bir sevaba da girmiş olacaksınız. İnşallah güzel kalpli güzel bakan güzel konuşan diliyle acıtan değilde içinizi açan bir gelin nasip eder Allah size. Benimde kardeşim var bende sizin gibi üstüne titriyorum ve neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.İnşallah dileğiniz kabul olur...

nasibegül Canım, ne kadar güzel şeyler yazmışsın. Çok çok çok teşekkür ederim, her sözünü kaale alacağım, görmemezlikten gelmek en güzeli. Söylediğin o insancıklar hakkında bende çok şey yazmak isterdim ama en büyük cevabı Allah'ım verir onlara. Belki aynı şeyleri kendine yaşatarak, belki evladına...

Bu arkadaş nerede bi gelsin de tanışalım ya sohbet odasında kamera açsın gelin adayları yakışıklıyı yakından görsün karar versin .Ayrıca abla-kardeş bi görelim kendilerini....

officer Arkadaşım, bende bu güvensizliği anlayamıyorum. Lafım size değil, sizin gibi düşünen arkadaşlara. Mesajınıza istinaden yazıyorum. Tufan sabah 7'de evden çıkıyor, akşam 9'da eve giriyor. Vardiyalı sistem çalışıyor. Bir diğer hafta da akşam 7'de evden çıkıyor, sabah 9'da eve giriyor. Ben saatleri denk getiremiyorum bir türlü. Hem Tufan burada olsada yazamaz çizemez. Sadece beni izler. İnternet kullanıyor, face hesabı var ama sadece müzik video izliyor o kadar. Resimlere bakıyor, merak ettiklerini izliyor, hepsi bu. Daha bir kişi ile sohbet etmemiştir. Edemez ki zaten. İstesede... Çorlu'da yaşıyoruz biz... Burada bir arkadaşınız var ise buyursun gelsin misafirimiz olsun, öyle tanısın bizi.Daha başka ne yapabilirim bilemiyorum inanın...

sizi canı gölünden kutluyorum inşallah dugru insanı bulursunuz kardeşiniz için

gecemavisi77 Çok teşekkür ederim, cümlemiz için aynı duaları ediyorum. Sağolun.

bu konuda haksız ithamlarda bulunmayın..
ablası yazmış, "29 yaşındaki kardeşimin kulaklarında sorun var, ama kendini az çok ifade edebiliyor" diye..

bu ne demek;
"kardeşimin konuşması ve yazması sorunlu" demek...

her şeyin altında bir bit yeniği arıyorsunuz ya bravo...

abla olarak işitme engelli kardeşini evlendirmek istiyor bu kadar basit...

konuşması ve yazması bozuk olan birisi bilgisayar da kullanamıyor olabilir..
önceki mesajlarında normal okulların almadığını söylemedi mi ablası...

Anti Oksidan
Avni bey çok sağolun. Savunmanız, açığa kavuşturmak istemeniz çok hoş. Ama bu arkadaşlar anlamıyor nedense. Evimiz, adresimiz, yerimiz yurdumuz belli. Buyursun merak eden gelsin, bir kahvemizi içsin. Dediğiniz gibi ben evliyim ve her istediğimde netin başında saatlerce zaman geçiremiyorum, evime karşı sorumluluklarım var.
Tufan'a gelince, evet Tufan normal okula hiç gitmedi ve bu yüzden okuma yazma, yazılanı anlama diye birşey hiç yok kadar az. Tabiki birşeyler yazıyor ama böyle bizler gibi akıcı şekilde kendini asla ifade edemez ki..
Tufan'ın telide var, vereyim inanmayanlar arasın konuşsun. Yada benim telimi eşiniz arıyacak bugün merakla bekliyorum. Hem bu sayede tanışmışta oluruz..
Yani birilerine kendimizi ispat etmek zorunda değiliz ama böyle bikaç kişi çıkıyor ortaya, herkesi zor durumda bırakıyor saygısızca...
Neyse Allah dağına göre kar verirmiş, belkide arkadaşın derdi bizimkinden kat kat büyükte, bize sataşıp kendi derdini unutma çabasında..
Ben yinede hoş görüyorum. Allah yardımcısı olsun ne diyim..

Güzel Abla ,
Hala çelişkili cevap veriyorsunuz biz sadece bu arkadaşımızı görmek istiyoruz başka bir şey demiyoruz ki
Benim bildiğim vardiya sistemi çalıştığım için biliyorum 07-15,15-23 ve 23-07 dir. Bu arkadaşımız makine mi ya sabah 7 akşam 9 nasıl bir çalışma şekli anlayamadım.Hiç mi tatili filan yok ???

Güzel Abla ,
Hala çelişkili cevap veriyorsunuz biz sadece bu arkadaşımızı görmek istiyoruz başka bir şey demiyoruz ki
Benim bildiğim vardiya sistemi çalıştığım için biliyorum 07-15,15-23 ve 23-07 dir. Bu arkadaşımız makine mi ya sabah 7 akşam 9 nasıl bir çalışma şekli anlayamadım.Hiç mi tatili filan yok ???

Pazar günleri tatil. Tufan 12 saat çalışıyor. Burada bir fabrikanın engelli kadrosunda, enjeksiyon bölümünde. Fabrika Çorlu içinde değil, servisle ulaşıyorlar ve oraya gitmek 30-35 dk. sürdüğü için sabah 7 evden çıktığında ancak ulaşıyorlar fabrikaya. 8'de iş başı yani. Akşamda 8'de paydos oluyor. Eve gelmesi 9'u buluyor. 9'dan önce hiç evde olamadı.
Yani çalışma sistemi hakkında da yalan söylüyor derseniz, vallahi bayılıcam burada ben şimdi.:)

Merhaba Sevil Hanım. Kardeşiniz için düşüncelerinizi, yapmak istediklerinizi takdir ediyorum.
İnşallah en kısa zamanda kalbinizden geçenler gerçekleşir.
Bu konu hakkında yorum yapan arkadaşlar, bakıyorum da düşüncelerinizi söylüyorsunuz ama boş boş ta konuşmayın. Sevil hanım konuşacak söz bırakmamış, tüm ayrıntılarıyla anlatmış. Sadece talip olanlar yazsın diyorum, inşallah en kısa zamanda gerçekleşir. Allah'ım kalbine göre versin...

Merhaba Sevil Hanım. Kardeşiniz için düşüncelerinizi, yapmak istediklerinizi takdir ediyorum.
İnşallah en kısa zamanda kalbinizden geçenler gerçekleşir.
Bu konu hakkında yorum yapan arkadaşlar, bakıyorum da düşüncelerinizi söylüyorsunuz ama boş boş ta konuşmayın. Sevil hanım konuşacak söz bırakmamış, tüm ayrıntılarıyla anlatmış. Sadece talip olanlar yazsın diyorum, inşallah en kısa zamanda gerçekleşir. Allah'ım kalbine göre versin...

sabri57

Merhaba Sabri;gerçekten doğru söylüyorsun.konuşacak anlatacak bişey bırakmadım sanırım.çok teşekkür ederim güzel yüreğine sağlık desteklemeniz daha bi hırslandırıyor beni.Allah herkesin yüreğine göre veriyor sizinde öyle olsun inşallah..

Esselamu Aleyküm.. Hayırlı Cumalar... Rabbim evlenmek isteyen tüm engelli kardeşlerimize hayırlı eş hayırlı iş hayırlı çocuklar nasip etsin inşAllah...

Esselamu Aleyküm.. Hayırlı Cumalar... Rabbim evlenmek isteyen tüm engelli kardeşlerimize hayırlı eş hayırlı iş hayırlı çocuklar nasip etsin inşAllah...

yasin06 Ve AleykümSelam sağolasın sana da hayırlı Cumalar olsun inşallah yasincim...dualarına içten bir aminn diyorum..Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz! inşlh hayırlı eşlerle tanıştırır herkesi..

Allah cc razı olsun ablacığım,Allahım, bana ve inananları bu dünyada acı ve yoksulluk sınavı vermesin inşAllah,Allahım bana ve inananlara ölünceye kadar sağlık, güzellik ve güzel ölümler nasip etsin, Şer imtihanımızı yaşarken, bana ve sizlere inananlara güç ve sabır versin, Rabbim Hayır imtihanımı yaşarken, bana ve inananlara tevazulu olmayı öğretsin, Rabbim Şeytanın tüm tuzaklarından ve ona tabi olan insanlardan beni tüm müslümanları korusun, Rabbim.Benim ve inananların dostumuz olsun tek arkadaşımız olsun, sevgilimiz olsun, koruyucumuz olsun beni ve inananları bizlere bırakmasın inşAllah Rabbim Kıskanç ve kötü insanların iftiralardan, kötülüklerinden fitnelerinden beni ve inananları korusun tüm engelli engelsiz müslümanlara sabır versin iman neşvesi versin kalplerimizden sevgilerimiz eksik etmesin ve özelliklede engelli kardeşlerimizin herdaim yar ve yardımcısı olsun onları kimseye muhtaç etmesin iki cihanda sadet nasip eylesin diyor hepinizi hepimizi Allah cc emanet ediyorum inşAllah selam ve dua ile

Allah cc razı olsun ablacığım,Allahım, bana ve inananları bu dünyada acı ve yoksulluk sınavı vermesin inşAllah,Allahım bana ve inananlara ölünceye kadar sağlık, güzellik ve güzel ölümler nasip etsin, Şer imtihanımızı yaşarken, bana ve sizlere inananlara güç ve sabır versin, Rabbim Hayır imtihanımı yaşarken, bana ve inananlara tevazulu olmayı öğretsin, Rabbim Şeytanın tüm tuzaklarından ve ona tabi olan insanlardan beni tüm müslümanları korusun, Rabbim.Benim ve inananların dostumuz olsun tek arkadaşımız olsun, sevgilimiz olsun, koruyucumuz olsun beni ve inananları bizlere bırakmasın inşAllah Rabbim Kıskanç ve kötü insanların iftiralardan, kötülüklerinden fitnelerinden beni ve inananları korusun tüm engelli engelsiz müslümanlara sabır versin iman neşvesi versin kalplerimizden sevgilerimiz eksik etmesin ve özelliklede engelli kardeşlerimizin herdaim yar ve yardımcısı olsun onları kimseye muhtaç etmesin iki cihanda sadet nasip eylesin diyor hepinizi hepimizi Allah cc emanet ediyorum inşAllah selam ve dua ile

Aminn canım inşallah..Şu mübarek Cuma günü ettiğin tüm duaların kabul olması dileğimle..Allaha emanet ol...

Allah cc razı olsun inşAllah Rabbim ettiğimiz edeceğimiz tüm müslüman kardeşlerimizin duasını izzeti dergahında kabul etsin inşAllah sizlerde bizlerden ve tüm inanalardan duanızı eksik etmeyiniz inşAllah

Pazar günleri tatil. Tufan 12 saat çalışıyor. Burada bir fabrikanın engelli kadrosunda, enjeksiyon bölümünde. Fabrika Çorlu içinde değil, servisle ulaşıyorlar ve oraya gitmek 30-35 dk. sürdüğü için sabah 7 evden çıktığında ancak ulaşıyorlar fabrikaya. 8'de iş başı yani. Akşamda 8'de paydos oluyor. Eve gelmesi 9'u buluyor. 9'dan önce hiç evde olamadı.
Yani çalışma sistemi hakkında da yalan söylüyor derseniz, vallahi bayılıcam burada ben şimdi.:)
kimseye hesap vermek zorunda değilsin ki onların kızını kardeşini almıycaksın sonuçta muhattap olma sen niyetini yazdın ilgilenenler nasılsa sana mesajla ulaşır..

Burada Kimse kimseye hesap zorunda değil ama İlker(Officer) abimin dediğine bir nevi katılıyorum ,bu site de kardeşinizin kendine göre bi eş bulabilmesi için kendini ifade ederek kendi de işte bu benim diyebilmeli.Umarım size bu site yardımcı olur , Kolay Gelsin

kimseye hesap vermek zorunda değilsin ki onların kızını kardeşini almıycaksın sonuçta muhattap olma sen niyetini yazdın ilgilenenler nasılsa sana mesajla ulaşır..

nasibegül
canım haklısında böyle zan altında bırakılarak bişiler yazılınca üzülüyorum ister istemez..Reelde bizi tanısalar eminim pişman olucaklar bu söylediklerine ama ..ne diyim Allah büyük içimide dışımıda bilen o...dediğiniz gibi hesap vermek zorunda değilim,ama bazen açıklama yapmaya zorlanıyorum

Burada Kimse kimseye hesap zorunda değil ama İlker(Officer) abimin dediğine bir nevi katılıyorum ,bu site de kardeşinizin kendine göre bi eş bulabilmesi için kendini ifade ederek kendi de işte bu benim diyebilmeli.Umarım size bu site yardımcı olur , Kolay Gelsin

Birtan
teşekkür ederim..umarım doğru yoldayızdır ne diyim..

Buraya kadar yazılanları okuyunca anladığımız şu.Sadece beden değil kafadan engelde var bunu gözardı etmemek lazım.Bence abla en kısa sürede bir muayeneye gitsin zira evlilik gibi kutsal bir müsesseseyi burda ayaklar altına aldırmak normal bir insanın yapacağı şey değil.

Terbiyesizlik yapıyorsunuz haddinizi bilinde konuşun!!!!
buraya sırf bu cümleleri yazmak için kayıt olduğunuz belli..!!
şimdi size çok şey yazardım ama kalitenize seviyenize inmek bana bişey kazandırmayacak..!!!

işitme engelli iki bireyin evliliği,yakınlaşması v.s...

merhaba arkadaşlar
ben Sevil,Tufan'ın ablası yani
bilenler bilir daha öncede bir konu açmıştım şu anki konuma yakın ama sanıyorum bir süreliğine kapatıldı...
konu hakkında bilgi sahibi olupta yorum yapılırsa daha memnun olucam..
link;
http://www.engelliler.biz/forum/yasama-dair-ani-dusunce-ve-duygularimiz/86257-kardesimi-evlendirmek-yuvasini-kurmak-istiyorum-cok-sey-mi-istiyorum.html

b
en hemen anlatmaya başlıyım.
Tufan şu anda bir bayan ile görüşüyor.bayan marmariste yaşıyor orada bir özel anaokulunda yardımcı olarak.yani temizlik,düzen v.s. hademe diyebiliriz.emekliliğine bikaç yılı kalmış..
engelli kadrosunda çalışıyor,26-27 yaşlarında..bundan 3 yıl önce 2-3 aylık bir evlilik yaşamış.şiddet dayak hakaret yüzünden ayrılmışlar..çocuğu yok..eski eşide işitme konuşma engelliymiş ama anlaşamamışlar erkek tarafının aileside evliliklerine karışmış v.s.
şimdi içinizde bu durumda evlilik yaşayan,yada çevresinde buna örnekler olan arkadaşlarımız var ise bana fikirlerini yorumlarını sunarlarsa çok memnun olucam.
çünkü tufan hiç evlenmedi,bu konuda tecrübesi yok..tamam işi gücü yerinde çok şükür ama bu evliliği götüren bir etken değil bence..
bayan lise mezunu ve okuduğu okul dolayısı ile işaret diline epey alışmış..yalnız okuma yazması mükemmel..benden bizlerden hiç farkı yok yani..
tek engeli konuşması ve işitmesi..
her akşam msn de camerada çok güzel anlaşıyorlar,birbirlerine resmen hayranlar...hem işaretle hem yazı yolu ile bakışarak v.s. birbirlerini çok iyi anladıklarını gözlemliyorum..
bu arada bayan annesi ve kızkardeşi ile birlikte yaşıyor..babaları ist. da başka bir bayan ile evlenmiş..
ailem durumu biliyor herşeyi anlattım ama annemin ve babamın kafası karıştı.
hadi şimdi bizler varız tufanın her işiyle ilgileniyoruz..yarın öbürgün evlendiklerinde birlikte yürütebilirlermi aynı ev içinde..
resmi bi işleri olsa,bi seyehate tatile gitseler kendilerini nasıl ifade edicekler..ikiside konuşamıyor diyorlar.
yani işin içinden çıkamıyorum..görüşmeyinde diyemiyorum çünkü birbirlerinden çok hoşlanıyorlar..
bayanın annesiyle telde görüştüm müsade istedim görüşmeleri için..hayır deseydi direk kesicektik görüşmeyi o yüzden fikrini almak izin almak istedim..çünkü internette neler oluyor neler geliyor insanların başlarına hepimiz biliyoruz..
annesi çok mutlu oldu çok memnun oldu böyle bi davranışta bulunduğumuz için..bende mutluyum en azından tanıştım annesiyle..
bu arada 2008 de evlenmiş bayan ve çok kısa sürede boşanma davası açınca dava 3 yıl süre vermiş iki tarafada..barışma ihtimali var ise diye...
şimdi bayanın annesi bir avukat tutmuş ve haziranın 2 sinde sonuçlanacakmış..onu bekliyorlar..ve kesin boşanma gerçekleşecekmiş..
aslında yazdıklarımdanda anlamışsınızdır kafam çok karışık..
lütfen bana bu konuda yardımcı olun yanlışmı yapıyoruz sizce doğrumu..

not: bu arada diğer konuma yakın bir başlık olduğu için yönetim birleştirebilir konuları..diğeri kapalı olduğundan bunu açtım..
bilginiz olsun..

şimdiden herkese teşekkür ederim..

Esselamu Aleyküm Abla Allah cc yar ve yardımcın olsun ve işitme engelli kardeşimizinden Rabbim yar ve yardımcısı olsun hayır işlerinde yanlış olmaz sadece nasipse olur beklmek herşeyin bitmesi ve sizinde ondan sonra harekete geçmeniz ve Allah cc için karşı tarafında size ılımlı bakması ve Rabbimde nasip edecekse bu iş olur Rabbim herkese farklı bir imtihan vermiş neyin hayır neyin şer olduğunu asla bilemeyiz.. önemli olan tevekkül içinde hareket etmek Allah cc kimseyi kimsenin eline bırakmasın özelliklede bayanlarımıza herdaim yardım etsin onların işi gerçekten bu dünyada gerçekten çok zor erkekli evlilik yapıp yuva kuruyorsun bide Allah cc emanetine bakmıyorsun dövüyorsun hakaret ediyorsun tvlerde görüldüğü gibide Allah cc verdiği emanet canını alıyorsun... ya bayanlar erkekler için gerçekten bir velinimet samimiyetle söylüyorum, ya çalışıyor sa hem işi hemde evi çocuk varsa evinde inan çok sabır isteyen şeyler ya evin işi ya eşinin bitmeyen istekleri yemekti bulaşıktı ütü , temzilik vs vs vs... inan bitmez ne güzel sıcacık yemeğin önüne geliyor ütün yapılıyor sana kol kanat geriyor sen ne yapıyorsun Allah cc söz vererek aldığın helalin yaptığın inana hiç değer vermiyor bide dayak gibi bir şeyler yapmaya çalışıyorsun olmaz kardeşim olmaz Allah cc emaneti olan hiç bir şeye kötü davranmayız Rabbim herkese hayırlı evlilik nasip etsin bekralık sultanlık derler ama inanın rezillikten başka bir şey değil....Rabbim herkese istediği şekilde hayırlı evlilik ve onlardan hayırlı evladlar Rabbim nasip etsin hayırlı akşamlar selam ve dua ile

sağolasın yasin kardeş,çok teşekkürler..
allahım herkese hayırlısını versin..
çok haklısın

Üst Alt