işitme engelli iki bireyin evliliği,yakınlaşması v.s...
merhaba arkadaşlar
ben Sevil,Tufan'ın ablası yani
bilenler bilir daha öncede bir konu açmıştım şu anki konuma yakın ama sanıyorum bir süreliğine kapatıldı...
konu hakkında bilgi sahibi olupta yorum yapılırsa daha memnun olucam..
link;
http://www.engelliler.biz/forum/yasama-dair-ani-dusunce-ve-duygularimiz/86257-kardesimi-evlendirmek-yuvasini-kurmak-istiyorum-cok-sey-mi-istiyorum.html
ben hemen anlatmaya başlıyım.
Tufan şu anda bir bayan ile görüşüyor.bayan marmariste yaşıyor orada bir özel anaokulunda yardımcı olarak.yani temizlik,düzen v.s. hademe diyebiliriz.emekliliğine bikaç yılı kalmış..
engelli kadrosunda çalışıyor,26-27 yaşlarında..bundan 3 yıl önce 2-3 aylık bir evlilik yaşamış.şiddet dayak hakaret yüzünden ayrılmışlar..çocuğu yok..eski eşide işitme konuşma engelliymiş ama anlaşamamışlar erkek tarafının aileside evliliklerine karışmış v.s.
şimdi içinizde bu durumda evlilik yaşayan,yada çevresinde buna örnekler olan arkadaşlarımız var ise bana fikirlerini yorumlarını sunarlarsa çok memnun olucam.
çünkü tufan hiç evlenmedi,bu konuda tecrübesi yok..tamam işi gücü yerinde çok şükür ama bu evliliği götüren bir etken değil bence..
bayan lise mezunu ve okuduğu okul dolayısı ile işaret diline epey alışmış..yalnız okuma yazması mükemmel..benden bizlerden hiç farkı yok yani..
tek engeli konuşması ve işitmesi..
her akşam msn de camerada çok güzel anlaşıyorlar,birbirlerine resmen hayranlar...hem işaretle hem yazı yolu ile bakışarak v.s. birbirlerini çok iyi anladıklarını gözlemliyorum..
bu arada bayan annesi ve kızkardeşi ile birlikte yaşıyor..babaları ist. da başka bir bayan ile evlenmiş..
ailem durumu biliyor herşeyi anlattım ama annemin ve babamın kafası karıştı.
hadi şimdi bizler varız tufanın her işiyle ilgileniyoruz..yarın öbürgün evlendiklerinde birlikte yürütebilirlermi aynı ev içinde..
resmi bi işleri olsa,bi seyehate tatile gitseler kendilerini nasıl ifade edicekler..ikiside konuşamıyor diyorlar.
yani işin içinden çıkamıyorum..görüşmeyinde diyemiyorum çünkü birbirlerinden çok hoşlanıyorlar..
bayanın annesiyle telde görüştüm müsade istedim görüşmeleri için..hayır deseydi direk kesicektik görüşmeyi o yüzden fikrini almak izin almak istedim..çünkü internette neler oluyor neler geliyor insanların başlarına hepimiz biliyoruz..
annesi çok mutlu oldu çok memnun oldu böyle bi davranışta bulunduğumuz için..bende mutluyum en azından tanıştım annesiyle..
bu arada 2008 de evlenmiş bayan ve çok kısa sürede boşanma davası açınca dava 3 yıl süre vermiş iki tarafada..barışma ihtimali var ise diye...
şimdi bayanın annesi bir avukat tutmuş ve haziranın 2 sinde sonuçlanacakmış..onu bekliyorlar..ve kesin boşanma gerçekleşecekmiş..
aslında yazdıklarımdanda anlamışsınızdır kafam çok karışık..
lütfen bana bu konuda yardımcı olun yanlışmı yapıyoruz sizce doğrumu..
not: bu arada diğer konuma yakın bir başlık olduğu için yönetim birleştirebilir konuları..diğeri kapalı olduğundan bunu açtım..
bilginiz olsun..
şimdiden herkese teşekkür ederim..