Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimi evlendirmek, yuvasını kurmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

SpeedyGonzales;

İşte ben, o kişiliksiz diye tabir ettiğiniz insanların hayatımıza girecek olmasının endişesi dışında başka bir endişe yaşamıyorum..
Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah..

Rabbim inşallah size gönlünüze göre bir gelin nasip eder kardeşiniz için...

Benden tavsiye; kardeşiniz evlenecek olursa bu kadar anaç olmayın, bu evlilik yürümez. Yürüsede huzur olmaz, elin kızı işin içine girince "haklı ya da haksız" işler değişir.
Allahtan hayırlı bir eş diliyorum.

Babacan neyse anaç da o bacım..:) İnşallah ailenizin tadını tuzunu kaçırak bi cadaloza düşmezsiniz.. Genelde bu kadar hevesli olanların başına hep bi haller gelir de..:) Hevesini kursağında bırakmasın sonra el kızı, dikmesin incir ağacını ocağınıza..:) Sen, sen ol bacım bu kadar canı gönülden isteme bu işi.. Ne oluyor bilmiyorum ama çok isteyince sarpa sarıyor nedense..:)

Ehehehe çok güldüm bacıbey sen çok yaşa emi.:)
Vallahi çok haklısın söylediklerinde. Cadı falan diyorsunda, ee bizimde elimiz elma toplamıyor dimi.:)
Şaka bir yana, aman onlar geçinsinlerde biz dış kapının dış mandalı olmaya razıyız.:)

Ben de öyle düşünüyorum, gelinler cadı olsun dursun.. Görümcelerinde bi namı var yani memlekette..:D

Bacıbey;
Ay öyle deme. Ben kesinlikle çok iyi bir görümce olacağım, adım gibi eminim.:)

Hadi inşallah..:) Gelin hanım izin verirse iyi görümce olmana olursun tabii.. Zorla zıvanadan çıkarana rastlamadıkça olursun niye olmayasın iyi görümce..:)

Bacıbey;
Ne yapayım ayol, kardeşimin huzuru için zıvanadan çıkmamı istesede çıkmam ben.:)

Anaç: Analık içgüdüleri gelişmiş, fedakar, korumacı, çocuğun kendi yapaliceği şeylerde dahi fırsat vermeyen vs. vs. gibi durumlarda söylenilen bir nitelemedir...

titan;

Anlamını biliyorum zatende, benimle bağdaşan yerlerine şaşırılması tuhafıma gitti.
Yani küçüklüğünden beri, birebir benimle birlikteydi. Koruma içgüdülerimin fazla olması normal bence.

Sükût-u Vaveyla; teşekkürler..
Aslında 2 değil, ay hesabı olursa 1,5 bile yok deyim.:) Ben düz hesap 2 yaş yazmışımdır o anki psikolojiyle.:)

Ben de görümceyim, iyi anlaşıyoruz gelinimle ALLAH bozmasın.:)

Sizin kardeşinizin bu işten haberi yok gibi geldi bana. Bu kadar yorum ve ısrarlı bir arayış ama damat adayı ortalarda yok. Üstelik resmi var ismi var, siz onun resmi ve ismi ile giriş yapıyorsunuz. Ama o arkadaş ortada yok, yapmayın lütfen. Böyle evlilik mi olur? Evlilik olunca da, evlenen kızcağızla devamlı sizmi muhatap olacaksınız? Kardeşiniz susacak yada hiç oralı olmayacak mı? Hani anladım kardeşinizin isimi ile uyelik açıyorsunuz, onun resimini profil resimi yapıyorsunuz ısrarla yazıp çiziyorsunuz da, bu aday nerede? Sanki hayal ürünü biri var ve siz onu canlandırıyorsunuz. İkinci şıkı ise, aklıma bile getirmek istemiyorum sizin o şıkı yapacağınızı düşünmek istemiyorum. Bırakın kardeşiniz "şayet oyle bir kardeş varsa" o buradan kendini anlatsın. Bana biraz tuhaf geldi kusura bakamayın...

yelizzz;

Aminn bozmasın inşallah:)

cılgın-x;

Sizin söylediklerinizi, yazdıklarınızı gözünüz görüyormu? Ne ile itham ediyorsunuz beni! Tufan sabah 7'de evden çıkıyor, akşam 9-10 da evde oluyor çalışıyor! Sizi rahatsız eden nedir? Bekarmısınız, yoksa ailenizde sizinle ilgilenen bir kardeşiniz, akrabanız, yakınınız yokmu da böyle bir aile bağı sizi rahatsız ediyor!?

1-Ben kimseye birşey ispat etmek zorunda değilim.

2-Kardeşim sanalda yazamaz, kendini ifade edemez, okur yazarlığı var ama ancak kendine kadar, burada benim gibi cevap veremez.

3-Defalarca yazdım! Birebir iletişimlerde sorun yok, fakat sanala hem alışık değil hem eğitim olarak burada kelimeleri yazamaz!

4-Yineliyorum, insanlara saldırmak yerine destek olsanız, sanırım günaha girmezsiniz. Aksine karşı tarafı mutlu edersiniz, ama siz bunun aksini yaparak mutsuz bir birey olduğunuzu alenen belli ediyorsunuz. Size üzülmekten başka ne yazık ki elimden gelen yapabileceğim birşey yok...

5-Kardeşimin bu işten haberi olmadan mı evlendireceğiz, iyimisiniz siz? Kafanızmı güzel? Evlendiği bayanla ben neden muhatap oluyorum anlamadım... Tabiki muhatap olucam ailemize alıcaz kendini. Akrabalık bağları neyi gerektiriyorsa yapacağım. Bende 4 yıllık evliyim ve yeni evlenmiş bi genç kızın ve ailesinin beklentilerini, yaşamak istediklerini %80-90 biliyorum...

6-Evlendiklerinde kendilerine ait bir evde yaşayacakları için no problem, kendi yuvalarında mutlu mesut yaşasınlar. Kardeşimde olsa herkesin kendine ait hayatı var, özeli var ve evlendikten sonra daha bir özel olacak yaşam onlar için... Buna saygısızlık yapacağımı, müdehale edeceğimi de nederen çıkartıyorsunuz!

7-Benim kardeşim senelerce anne bile diyemedi. Hiç konuşmadı, ergen yaşlarına kadar. Ağzından tek harf çıkmadı. Ölür, yaşamaz dendi, 6 aylıkken doktorları kağıt vermişler ailemin ellerine rapor gibi. 82 Senesinden bahsediyorum, imzalı kağıdı hala saklar annem. Ölürse mesuliyet kabul edilmeyecek hastaneden diye!! O anlarında hep ben vardım yanında, hep biz vardık! Dışarıya oyun oynamaya çıktığında dışlanan oydu, benim kardeşim sesli ağlayamadı bile!!! Siz biliyormusunuz bizler neler yaşadık! Ben onun tek kardeşiyim, benim ondan başka kardeşim yok! Bırakın da sahipleneyim! Dışarıda bunca insan öz evladına bakmazken, ben kardeşim için iyi birşeyler yapıyorum. Bunun neresi hata! Israrla yazıyorsunuz diyorsunuz. Neden yazmayayım, arkadaşlar konumun altına düşüncelerini yazıyor, saygı gösterip yanıtlıyor olmam ısrar ediyor anlamınamı geliyor?

8-Bu siteden AVNİ bey ile (ANTİOKSİDAN) iletişimdeyiz ve sağolsun bir kulaklık gönderdi Tufan'a, daha bikaç gün oluyor. Hadi bana inanmıyorsunuz, kendisinden tüm bilgilerimizi alıp araştırıp öyle karşıma gelirseniz, böyle yazılarınızla sabah sabah beni ağlatmazdınız ...
Allah çarşınıza göre pazar versin ne diyim..!

Tebrik ediyorum sizi, çok güzel bir konu açmışsınız. Kardeşinizin yanında olduğunuzu göstermeniz çok çok güzel.
Herkes forumda aktif olmak zorunda değil, yada sanal ortamda birşeyler paylaşmak istemeyebilir. Kimisi dinleyici olmayı sever. Ailemde bir çok kişi bilgisayar kullanmayı bilir ama herhangi bir foruma gir birşeyler yaz desem yazmaz.
Rabbim kardeşinize göre bir kız nasip etsin inşallah.

ESMANUR23;

Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun..
Beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek huzur veriyor..
Aminn güzel dualarınıza.

Uzun süredir bu sitenin üyesi ve aktif bir takipçi olarak, bu ve benzeri başlıklara müsade edilmediğini hatırlıyorum.
Evlilik düşünenler için gerekli bölüm zaten var, orda ilanınızı verirsiniz ilgilenen olursa o sizle temasa geçer.
Zaten ilgili bölüme konuyu açmışsınız, birde böylesi başlık bence gereksiz.

Site yönetimi bu başlığın açıldığı bölümdeki diğer konulara bir baksınlar, bu başlığın ne kadar alakasız olduğunu göreceklerdir.
Madem bu başlığa müsade ediliyor,o vakit bundan sonra :

*Dedemi evlendirmek istiyorum.
*Engelli kardeşime 90*60*90 gelin bakıyoruz.
*Evlenmek istiyorum.

vs.vs başlıklarada müdahale etmesinler.

Not:Konuyu açan arkadaşa karşı art bir niyetimin olmadığını belirteyim.

Gereksiz veya rahatsız edici olduğu düşünülseydi kapatılırdı di mi?
Burada kötü bişey yapılmıyor, küfür edilmiyor, hakaret edilmiyor..
Artık ne kadar ard niyet taşır olmuşuz, nasıl bir toplum haline gelmişiz anlamıyorum. Burası destek sitesi değil mi? Ben mi yanlış anladım?
Yine de teşekkür ederim, ne kadar destekçisiniz, ne kadar sağduyulusunuz, ne kadar ilgilisiniz başkalarının mutlu olma ihtimaliyle..
Benimde size art niyetim yok. Siz ve sizin gibi düşünen arkadaşlara cevabım..

Bakın Hanfendi,
Ne kadar destekçi olduğumu,sağ duyulu olduğumu,engelli sorunlarıyla ne kadar ilgili olduğumu sizle tartışacak değilim. O kadar peşin hükümlü olmak yerine oturur geçmiş mesajlarımı okursunuz. Yazdığınız mesajların kaç tanesi bir engelli insanın sorununu çözmek adına yazılmış ki, kalkıp beni eleştirme hakkına sahip olduğunuz gafletine düşüyorsunuz.

Açtığınız konuya baktığımda gördüğüm: Kardeşini evlendirmek isteyen bir ablanın mesajları.

Bu sitenin kuralları varsa herkes için aynıdır.
Evlilik düşünen, ilgili bölüme ilan verir, başkalarını rahatsız etmez.
Konuyu açtığınız bölümdeki diğer konulara bir bakın bakalım, kaç tane evlilik ilanı var?

Arkadaşım, hakkında bilgi sahibi olmadığım konulara cevap vermem ben. Kimseyi yanıltmam, yanlış yönlendirmem.
Ben buraya işitme cihazları ile ilgili bilgi alayım diye üye oldum, ANİOKSİDAN sayesinde de Tufan işitme cihazı sahibi oldu..
Farkındaysanız burası yaşama dair konuların yer aldığı bir topik.
Konumun altına daha fazla yazmanızı istemiyorum bari buna saygılı olun!

Gereçkten iki dakikada benim hakkımda bilgi sahibi olduğunuz için, "sağduyusuz, engellilerin mutlu olmasını istemeyen" ithamlarınıza hedef oldum.
İşitme cihazı hakkında bilgi sahibi olmanız konusunda herhangi bir eleştiride bulunduğumu hatırlamıyorum.
Bu bölümdeki konuların neyle alakalı olduğunu emin olun sizden iyi biliyorum. Ve bilgim bana burda evlilik muhabbeti yeri olmadığını söylüyor.
Hangi başlığa yazacağıma ben karar veririm, saygı her görüşe tahammüldür.
Bu başlığa diğer arkadaşlar gibi sizi öven, alkışlayan mesajlar yazsaydım emin olun şimdi ne kadar zarif iltifatlarınıza muhatap olurdum değil mi?
O zaman ne saygıdan dem vurulurdu ne diğerlerinden.

Ben kime iltifat ettim pardon?
Siz gerçekten iyimisiniz, bir sorununuz yok değilmi psikolojik?
Saygıdan bahsetmeyin isterseniz bana, gülerim gerçekten!
Biryerlerden kopyalayıp yapıştırıp, bende sizin gibi 90 tane konu açabilirim. Bu 1 saatimi almaz, ama tadı olmaz, bilmem anlatabiliyormuyum?!
Hangi başlığa yazacağınıza karar verirseniz bende hangi topiğe konu açacağıma karar verme hakkına sahibim değil mi?
Eğitim, otomobil, sakatlığa dair, işhayatı v.b. başlıklara konu açsaydım söylediklerinizde haklısınız.
Ama siz gelip nereden vursam peşindesiniz.
Size söyleyecek tek sözüm var ve sanırım bu yeterde artar bile size..
Allah yüreğinizde ne varsa onu yaşatsın size!
Not.. (istediğinizi yazabilirsiniz şu saatten sonra görmeyip duymayacağım yazdıklarınızı!)

Ya psikolojik problemlerim var, mesela bu siteyi çöpçatanlık merkezi gibi görenlere gıcık oluyorum.
Ya size vurunca, başım göre erecek, oscar ödülü verecekler.
Allah herkesin yüreğinde ne varsa onu yaşatsın, benim itirazım yok:)
İstediğimi yazacağımdan emin olun.

Sn. karakaya arkadaş, zaten siteye yeni üye olmuş neden üstüne gidiyorsunuz. Bilmeyebilir bazı konuların nereye açılacağını. Tabiki siz daha iyi bilirsiniz bu site de neler olup bittiğini, sene 2005 te üye olmuşsunuz daha damı bilmeyeceksiniz. Bende bu siteye ilk üye olduğum zamanlar, burada neler olup biter, burası nedir neyin nesidir bilmiyordum. Kimse de yönlendirmedi, kendi kendime bilgi sahibi olmaya çalıştım. Bazı konularda da yorum yapmak istesem bile hiç yapmadım, çünkü gözlemlediğim kadarıyla burada insanlar yanlışta yapsa yönlendirmek yerine eleştiri yağmuruna tutuluyor. Böyle bir site de bu tür davranışları görünce çok üzülüyorum açıkçası.:(

sgurkan;

Canım su akar yolunu bulur boşver. Böyle şeyleri kafama takmam ben. Yazarlar, çizerler, eleştirirler, taş atar, köstek olurlar...
Bunlar hiç bitmez, sonu gelmez..

Üst Alt