Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimi evlendirmek, yuvasını kurmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?

Çok eski bir üye değilim ama özür dileyerek konuya yorum yazmak istiyorum.
Oğlum Dawn sendromlu, ben nasip olsaydıda oğlumun evlendiğini görebilseydim hayalleri kurdum. Olmayacağını bile bile.
Arkadaş Umut dünyası diye buraya konu açmış, belkide nasibi burdadır bilmiyorum.
Site kurallarını tam olarak bilmiyorum, yorumum uygun değilse silinebilir. Ama konuyu bir ablanın, kardeşinin kısmetini belkide burdadır diye arayışını görüyorum.
Acizane düşüncem bu saygılarımla.

sgurkan,
İlk mesajımı okuyun, ben arkadaşı değil bu başlığa müsade eden yöneticileri eleştirdim.
Evlilik düşünenler için bölüm var mı? Var.
Arkadaş o bölüme başlık açmış mı? Açmış.

Yöneticilerin bu başlığa müsade etmesi, geçmişte açılan ve hemen müdahale edilen evlilik başlıklarından farksızdır.
Bu sitede biz neyin mücadelesini veriyoruz.

Ahmet'in, Mehmet'in, Tufan'ın evliliğinin mi?

ESMANUR23;

Harfi harfine katılıyorum size. Tufan için o kadar hayallerimiz varki bizim. Çok şükür eli ayağı sağlam, gözü görüyor, çokta güzel bir işi ve geliri var..
Ama işte gelgelelim konuşma ve duyma engeli olduğundan, herkes yaklaşamıyor, cesaret edemiyor evliliğe.
Ben, onun durumunda olan, evlilik hayali kuran bayan kardeşlerimizde vardır burada diye böyle birşeye adım attım. Ve meyvelerinide sanırım yiyeceğiz yakında..
Allah kimseye dert verip derman aratmasın. Zor işler bu işler.

ESMANUR23,
Engelli bir insanın evlenmek istemesi, aile fertlerinin onun mutlu olmasını istemesi en doğal hakkıdır, kimsenin buna itirazı yok.

Diyorsunuz ki: "Arkadaş Umut dünyası diye buraya konu açmış belkide nasibi burdadır "

İyi o zaman her bekar engelli, her engelli yakını, arkadaşın yaptığı gibi ve sizin dediğiniz gibi ""umut dünyası..." deyip açsın bi evlilik başlığı.
Sitenin adınıda "çöpçatanengellisitesi" yaparız olur biter, zaten biz engelliler her sorunu bitirdik, her mücadeleyi kazandık engellilerin evlilik işlemleriyle uğraşmalıyız.

Sevgili arkadaşım, seni ve duygularını o kadar ii anlıyorum ki... Bu benimde içinde olduğum çok aşina bi durum. Seni takdir ediyorum, inşallah istediğin gibi olur herşey .
Allah seninde, kardeşininde gönlüne göre versin.

sahraveçöl;

Çok sağolun, Allah razı olsun... Cümlemizin gönlüne göre versin inşallah..

karakaya;

Burada tepki verilecek bir durum göremiyorum ben Sn.karakaya. Anladığım kadarıyla arkadaş siteye yeni üye olduğu için, ilk önce dugularını bizimle paylaşmak istemiş ve konu hakkın da fikir ve önerilerimizi almak istemiş..

sgurkan,
Geçmişte benzer başlık açanlarda öneri almak istemiştir, onlara niye müsade edilmedi?

karakaya;

Valla takip etmediğim için konular hakkın da okadar bilgi sahibi değilim açıkçası. O yüzden yorum yapamıyorum, kusura bakmayınız. Burada sadece oyunlara takılıyorum.:)

sgurkan,
Bilgi sahibi değilseniz, itirazıma muhalif olmayıda bırakın, bu daha tutarlı bir yaklaşım olacaktır.
Zira benim itirazım, sizin "bilgi sahibi değilim açıkçası o yüzden yorum yapamıyorum" kapsamına giriyor.

Üniversite mezunusunuz ama 1989 doğumlu birini 29 yaşında diye hesaplıyorsunuz.

Ayrıca tek kulakta total işitme kaybı birşey değildir. Benim babamın tek kulağı total duymuyor, ancak duymada hiçbir sorunu yok. Erken yaşta olduğu için konuşmada sorun olması normal olabilir ancak duymada sorun yaşamaması lazım. Bütün sayfaları okumadım ancak konuşma eğitimi alması sorunlarını çözecektir.

karakaya;

Sizin bu yazdıklarınıza istinaden yazmak istediğim çok şey varda, yazmıyorum ve burada nokta koyuyorum...

jonturka;

89 doğum nereden çıktı anlayamadım. Bir arkadaş daha öyle yazmıştı ama konunun üzerine gitmedim. Üniversite bitiren benim, kardeşim değil. Kardeşim ilköğretim mezunu..
Duymada sorun yaşıyor tabi ki, yoksa neden cihaz kullanalım. Konuşuyor elbet ama bizler gibi değil. Yani nasıl anlatmalıyım bilemiyorum ama, en kısa zamanda bi video çekip yükleyesim geliyor inanın.

İlk mesajın :
(Bu arada kardeşimle aramızda 2 yaş var ve ben bazı kısımları ailemin ağzından yazıyorum, çünkü 2 yaşındayım ve olayları tam hatırlamıyorum, en azından Tufan 1 yaşında olana kadar olan kısmı hayal meyal) Neyse sonrasında Allah'a çok şükür hiç bişey olmadı ve kardeşim şu anda 29 yaşında (89'lu).

Arkadaş sizin mesajınıza istinaden "Üniversite mezunusunuz ama 1989 doğumlu birini 29 yaşında diye hesaplıyorsunuz. " demiş.

Yanlış yazmışım farkında değilim. Tufan 05.04.1982 doğumlu. Nisan 5 te 30 a giriyor.

TufanOzkara;

Ben ne yazdığımı cok iyi biliyorum. Siz ne yaptığınızı biliyor musunuz? Yardımsever abla, vicdanlı abla, burada bu kelimleri duymak için mi yazıp çiziyorsunuz? Bu işler sanal alemde kardeşininizin adına yazıp çizmekle olmaz. Ben mutluyum, mutsuzum bu benim sorunum. Siz önce ben ne yapıyorum diye düşüneceksiniz. Kardeşiniz 28 - 29 yaşına gelmiş bir birey. Kendi adına bir şey yapamıyorsa, yada kendini ifade edemiyorsa evlendiginde bu kardeş nasıl eşine kendini ifade edecek? Ve bu evliliği yürütecek? İşte o noktada siz mi devreye gireceksiniz? Bir kere şu yaptığınızın mantığa sığar bir tarafı yok. Sanal alemde bunu yapacağınıza, madem bu kadar heveslisiniz evlilik programları var gidin orada konuşun. Bakalım size benim dediğimden faklı bir şeyler diyecekler mi? Kardeşim çalışıyor, gelemedi. Ben ablası olarak geldim, gelin adayını ben seçeceğim dersiniz artık... Kusura bakmayın da, bence siz sadece egonuzu tatmin ediyorsunuz. " Ne güzel insan, ne güzel abla, ne kadar düşünceli abla" Bunları duymak, okumak sizi mutlu ediyor bence. Gerisi hikaye, bırakın kardeşinizi kendi haline. O en güzelini, en doğrusu bulur. Siz çekilin aradan...

cılgın-x;

Arkadaşım bence çok abartmışsın.. Sevil Hanım, kardeşi bir şey yapamadığı için değil.. Ablalık görevini yapmak istediği için, kardeşinin şu anki durumuna üzüldüğü için, kardeşine kol kanat olabilmek için böyle bir girişimde bulunmuş..
-Sevil Hanım hatılıysam düzeltin lütfen..-

Sonuçta, eğer kardeşi için bir hatun bulup görüşmelerini ayarlarsa Sevil Hanım konuşup anlaşmayacak. İşin bütün hepsi kardeşine kalacak. Sadece kız bulma olayını ablası devralıyor.. Örneğin bizim memleketimizde kız bakmaya gidilir. Erkeğin hiç tanımadığı, annenin görüp beğendiği bir kıza görücü gidilir. İki tarafta beğenirse, tekrar kahve içme tarihi belirlenir..

Sevil Hanımın uygulamış olduğu durum buna benziyor.. Amacı kardeşine destek olmak ve ben gerçekten takdir ettim.. En ufak bir engelimiz bile olsa iç huzursuzluğu yaşayabiliyoruz, tekrar tekrar hastalandığımızda hayata küsebiliyoruz. Burada kardeşine en güzel desteği vermiş..

Umarım Allah gönlünüze göre verir. Acil şifalar dilerim kardeşinize ve tüm arkadaşlarıma..

çılgın-x Senin gibilere sadece üzülüyorum biliyormusun..:)
Yazık gerçekten.. Çok acıdım birde bunuda belirtmeliyim..!

İşte insanlar anlamıyor işitme kaybını. Hiç saklamadan yazdı Sevil ama anlayana.
Kardeşim neden gölge ediyorsunuz? Abla gönlü, iletişimde mimariyi duzenlemek istemiş. Anlayış, site olarak herkese anlayış diliyorum. Sevil hanıma da gönlüne göre diliyorum.

Plumeria;
Plumeria canım çoookkkkk teşekkür ederim sana.. Kelimesi kelimesine harfiyen doğru tespit etmişsin. Yani beni anlamak bu kadar zor olmamalı. Ama arkadaşın sanırım yarası var gocunuyor, kendi haline bırakalım gitsin..:)
Bu arada bu site sayesinde bir bayan ile irtibat halindeyiz... Hayırlısı ile nisan ayı gibi Tufan'la yüz yüze tanışacaklar. Nasip diyelim hayırlısı..
Bu arada o bayan arkadaşın bir engeli bulunmuyor ve muhasebeci... Tufanı çok beğenmiş ve birkaç gündür de ailemiz hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Nasipse olur... Hayırlı ise olsun zaten yoksa olmasın. Her iki taraf içinde bu böyle...
Allah herkesi bahtıyla güldürsün...
Bu açıklamayı yapıyorum, çünkü boş insan olmadığımızı bazıları anlar belki!!!:)

shukufe;
shukufe canım teşekkür ederim. Ama herkeste bir ard niyet, bir çomak sokma almış başını gidiyor. Neyse Alahım çok büyük ve herkesin gönlüne göre mutlaka veriyor. Buna çok inandığım içinde iyilerle karşılaşıyoruz. Bin şükür..!

Bir işitme engelli olsun istemiştim Sevil'ciğim. 2 İşitme engelli pek iyi değil. Çok sevindim, her şey gönlünüze göre olsun. Tufan için en iyisi olsun inşallah...

shukufe;

Sağol canım, teşekkür ederim. Şu an tabiki bir şey netleşmedi. Bir araya gelip konuşulunca belli olur. Ama şu anda irtibat güzel yani..
Allah herkese gönlünün ekmeğini veriyor. Dilerim herkes için en iyisi ne ise o olur.

Ah ah senin kardeşin erkek değil de kız olacaktı o zaman görecektin sen gerçek yüzünü o ileri geri yorum yapanların ya neysee artık..:)

Hayırlısı olsun, düğün dernek kurulacak aşamalara varırsa görüşmeleri bilgimiz olsun, merak ederim ben..:)

Bacıbey;
çok teşekkürler kesinlikle bilgi vereceğimden hatta sana özel mesajla ulaşacağımdan emin olabilirsin:))

adnanakkus;
size söyleyecek o kadar çok lafım vardı ki..sadece Allaha havale ediyorum...sizin gibiler işte böyle çamur at izi kalsın mantığıyla hayat sürdürüp,olduğu yerde sayan ve bi adım ileri gidemeyen zavallı zihniyetten ibaretsiniz..siz çılgın-x arkadaşla çok güzel dost olabilirsiniz benim sayemde..bu kıyağımı unutmayın:))))
not: sizi kaale almıyorum boşa cvp yazıp zihninizi bikaç kelime ortaya çıkarsın diye yormayın..lazım olur:)!!!

Kim acınacak durumda acaba? Sanal ortamda çöpçatanlık yapan mı, yoksa bu işte bir iş var diyenler mi? Karşında saf Anadolu çocuğumu var senin? Hadi diyelim kardeşin konuşarak kendini ifade edemiyor, yazarak tamı ifade edemiyor yahu? Çıksın ortaya, beyler ben buradayım ablamda burada işte biz desin. Nerede bu vatandaş? Adnan Akkuş'un dediğine gelmeyelim, sonuçta umarım gelmeyiz..:D

Bu arada neden bu kadar agrasifleştin ki ;) Suçluluk duygusu içindeki insanlarn tepkilerini vermeye başladın. Agrasif, sinirli hadi görelim şu damat adayını çıksın ortaya. Sevecen, iyi niyetli abla biranda agrasifleşti, hırçınlaştı. Heheheheheh yazık ya sana dostum. Anladın sen demek istediğimi..

Sevil hanım, umarım kardeşiniz için kalkıştığınız bu hayırlı alakanız umduğunuz gibi sonuçlanır. Manevi yönü kuvvetli olmayıp, böyle insanların başına bela olan insanları da kafanıza takıp sinirlerinize bozmayın. Yaptığınız gayet hayırlı bir iş. Bir abla olarak kardeşinizin mürvetini görmek istemeniz, her konuda aynı zevkle ortalığı karıştırıp insanların kalbini fasulye kırar gibi kolayca kıran, lüzumsuz işler amirleri olarak adlandırdığım bir kaç kişi tarafından acımasızca eleştirilmiş. Allah temiz kalpli insanları fitne ve fesat insanların şerrinden korusun. Hoşgörülü, sevmeyi ve saymayı bilen, insan olmanın gerektirdiği duygulara sahip ve insanlara insan gibi muamele eden insanlarla karşılaştırsın sizi. Kardeşinizin hayırlı bir evlilik yapmasına vesile olarak çok büyük bir sevaba da girmiş olacaksınız. İnşallah güzel kalpli güzel bakan güzel konuşan diliyle acıtan değilde içinizi açan bir gelin nasip eder Allah size. Benimde kardeşim var bende sizin gibi üstüne titriyorum ve neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. İnşallah dileğiniz kabul olur...

Yahu siz yazılanaları okumadan mı yazıyorsunuz anlamdım ki! Biz kardeşini evlendirmesine bişey demiyoruz. Bu kardeş nerede, ortaya bir çıksın konuşsun diyoruz. Nerede bu damat adayı, bir görelim diyoruz. Geçin bunları ya, önüne gelen iylik meleği olmuş... Biraz önce başka yerlerde de yazdım, herkes herkesi biliyor. Kimse kendini olduğundan farklı göstermesin. Çok iyi niyetli, sevecen insan moduna girmesin burada. İki yılda hemen hemen herkesi tanıdım. Olduğunuzdan farklı görünmeyin, neyseniz o olun...

Bu arkadaş nerede bi gelsin de tanışalım ya sohbet odasında kamera açsın gelin adayları yakışıklıyı yakından görsün karar versin .Ayrıca abla-kardeş bi görelim kendilerini....

Sizi canı gönülden kutluyorum. İnşallah duğru insanı bulursunuz kardeşiniz için.

officer;

Böyle deme sonra hemen kalpsiz ve vicdansız olursun.. bizde başından beri bunu diyoruz ama yok ya bu damat adayı hakkaten cok utangac yada ablası ki gercekten ablaysa baskısı ile bişeyler yapan bir birey yok işte ama biz bunu dile getirince tu kaka oluyoruz insanlar hemen iylik melegi kesiliyor hemen aman ne guzel diyor sonra goruyouz bu iyi niyetlerinin bedelini nasıl odediklerini kim nederse desin bu işte bir tuhaflık var ben şupheciyim arkdaş ve şupheleniyorum cıksın gorelim ilk ben diyecem hayılısı olsun ALLAH mutlu mesut etsin diye ama gorecegiz abla kardeşi yan yana...

Üst Alt