Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.acur tursusu yapmak istiyorum. tursu isindende hic cakmam. tuzunun ne kadar konulcagini bi tutturamadim. denemelik 1 litrelik cam kavanoza yaptim. kitir kitir olmasini hayal ettigim tursu yumusamis. bi tarif eden olurmu.
Salça nasıl yaptığımızı yazacağım demiştim.
Salçayı kavanozladık. 90 kilo salçalık domates 30 kilo yağ biberi (kapya) aldık. doğradık kazana koyup ateşe koyduk..
bu şekli ile iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirdik.yaklaşık 3 saat kaynadı. ateşi hafiflettik kabuğunu çekirdeğini ayırmak için makineden gecirdik tekrar kazana koyup kaynamaya biraktık beş saat kaynadı inmesine yakın tuzunu az seker birazda yag koyup sıcak sıcak kavonozlara koyup kapadık. biz böyle yapıyoruz annem iyice koyulaşmadan ocaktan indirmez beş saat dedim belki altı olmuştur..
cok tesekkur ederim. ben 1 lire suya bir corba kasigi atmistim. tabi tuzu az gelmis. ondan yumusamis acurlarim. bida sizin tarifle yapicam. hic bilmem tursu yapmayi. ne guzel sirke seker limontuzu. bunlarin kullanildigini bilmiyordum.Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.
Turşuluk çok olduğu zaman tuzunu yumurta ile de ayarladığımız oluyor kaç kavanoz suyla yapacaksak suya yumurtayı koyup yumurta suyun üstüne çıkasıya kadar tuz koyuyoruz.
Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.
Turşuluk çok olduğu zaman tuzunu yumurta ile de ayarladığımız oluyor kaç kavanoz suyla yapacaksak suya yumurtayı koyup yumurta suyun üstüne çıkasıya kadar tuz koyuyoruz.
12 ay Kornişon turşu yapıp, tüketen biri olarak.@GRAHAM BELL Tuz oranı önemli bir kiloya iki tepeleme kaşık mutlaka konmalı 2.5 da olabilir.
@selda* probiyotik farmante turşu kurmayı daha ögrenemedim. Annem de diyor eskiden Annanem hic sirke kullanmadan üstüste malzemeyi doldurup üzüm yaprağı dalları ile kapatırmis ne sirke ne limon hicbirsey koymadan.
Şimdi çok yayıldı probiyotik turşu kurma onun da farmante olması için çeşitli şeyler koyuyorlar araştırıyorum. Bakalim sirke ve limon tozu koymadan erimeyen turşu yapabilecekmiyim
Of maşallah işte gerçek salça budur. Tebrikler. Keşker elimizde sizdeki gibi bahçe-o büyük tencere gibi imkanlar olsa
Afiyet olsun.
İlk defa deniyorum.@yelpaze sirke nasıl yapıyorsunuz?
İlk defa deniyorum.
sonuç almadan tarif vermem uygun olmaz diye düşünüyorum.
asma yapragını yıkadıktan sonra bır yapragın uzerıne az tuz koyuyoruz ustune bır yaprak daha koyarak sarıyoruz.kucuk pet sıselerı boyle dolduruyoruz.agzını adamakıllı kapatıp kısa saklıyoruz.
sarma ıcın cok guzel tadda oluyor.dıger salamura olarak aldıgımız yaprakları begenmıyoruz bunu kesfedebıldıgımızden berı.
önemli bir detayı unutmuşum.
turşu'yu asla muslık suyuyla yapmayınız.
klorlu su turşuyu bozuyor.
turşunuza bir miktar "tane karabiber" koyarsanız harika bir aroma hıssedersiniz.
sirke içinde musluk suyu kullanmayın
bence riske girmeye değmez.Klor bozuyor diye bildiğimiz için çeşme suyunu bir hafta kadar dinlendirip öyle kullanıyoruz.
Bekleyince klor ne kadar yok oluyor onuda bilemiyorum.
Bildiğiniz kirazın tatlı olmayanları tuza basılarak kavanoza ya da bidona koyulur ve bekletilir. ( kullanmadan önce suda bekletildikten sonra bol soğanla kavrulur, bu yemeğe bayılıyorum)
gecen yil biz denedik zeytini.hic guzel olmadi. hemende bozuldu.ziyan oldu zeytinler.zaten az yeriz zeytini.Hiç duymamıştım ben bu yemeği
Mevsiminde yemeyi sevdiğimiz için, bamya ve taze fasülyeyi ne derin dondurucuda, ne konserve ne de kurutma olarak saklıyoruz. Tadı değişiyor. Derin dondurucuda asma yaprağı ve bezelyeyi şoklama usulü saklıyoruz.
Bu yıl siyah zeytin yapma düşüncem var, daha zamanı gelmedi.
Hiç duymamıştım ben bu yemeği
Mevsiminde yemeyi sevdiğimiz için, bamya ve taze fasülyeyi ne derin dondurucuda, ne konserve ne de kurutma olarak saklıyoruz. Tadı değişiyor. Derin dondurucuda asma yaprağı ve bezelyeyi şoklama usulü saklıyoruz.
Bu yıl siyah zeytin yapma düşüncem var, daha zamanı gelmedi.
bence riske girmeye değmez.
bi sürü emek ve masraf yapıyorsunuz.
gecen yil biz denedik zeytini.hic guzel olmadi. hemende bozuldu.ziyan oldu zeytinler.zaten az yeriz zeytini.
egede tatilden donen ahbap getirmis, tarifi vermisti.ilk denedik. dahada yapmam. cagdastan yesil siyah zeytin aliyoruz. olmadi zaten bizimki.@Sema Sofra için Gemlik zeytini en iyisi diyebilirim..
zeytin pazara düştüğü gibi alma suyunu çeksin buruşsun bilhassa salamura yapacaksan daha iyi oluyor..
Zeytini ile alakali olabilir tuz ayarı olabilir bazen havasını tam cikarmadigimiz zaman asidi içinde kalıyor iyi olmuyor. Çok özene bezene yapıp uymadığı zaman da oluyor..Biz çok tüketiyoruz evde kurulanlari daha çok sevdiğimiz için yapmaya çalışıyoruz..
egede tatilden donen ahbap getirmis, tarifi vermisti.ilk denedik. dahada yapmam. cagdastan yesil siyah zeytin aliyoruz. olmadi zaten bizimki.
Tam anlayamadım. Siyah zeytinin mi, yeşil zeytinin mi yapılışı?