Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah (Akciğer Hastalığı) hastasıyım, %71 raporum 2000 prim günüm var. Emeklilik.?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
ben koah hastasıyım.bağkurda emekli olmak için baş vurdum.%71 rapor aldım.ssk da 625.bağkurda 1400 günüm var.8 aydır başvurdum halen sonuçlanmamış.acaba emekli olabilecekmiyim.olursa kaç lira maaş alırım

evet hastaneye sevk ettiler.rapor aldım bağkura verdim.ankaraya gitti geri geldi.benden ilk ssk girişimi ve askerlik durumumu istediler onlarıda yolladım.bekliyorum.ilk ssk ya girişim 1987 dir.askerlik yaptım.hastalımğım 2006 dan sonra ağırlaştı.hiç yürüyemiyorum.2005 tede bağkurlu oldum.bağkurum devam ediyor

malunen emeklilik

11/08/2008 tarihinde bağkurda emeklilik için başvurdum.evraklar ankaraya giti her seferinde bir şey istediler.en sonunda bana gelen bilgilendirme yazısında raporunuzu incelenmek üzere maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı istanbul bölge sağlık kuruluna gönderilmiştir diye yazmışlar bu nasıl oluyor anlamadım.ben şişli bağkuruna bağlıyım

Nereden başvuru yapılırsa yapılsın artık kurum maluliyet bölge sağlık kuruluna gönderiyor evrakları ve nihai kararı o kurul veriyor. Yani her şey usulüne uygun işliyor. En geç 1 ay içinde sonuçlanacaktır diye umut ediyorum.

Fark etmez... Artık tüm maluliyet kararlarını bu kurul değerlendiriliyor.

baho65' Alıntı:
bugün bana gelen cevapta red edildi dendi .gerekçeyi söylemediler. bu durumda ne yapmalıyım? nasıl itiraz etmeliyim? itiraz hakkım var mı?

Red gerekçesini yazılı olarak siz vermek zorundalar. Size yazılı bir cevap mı geldi bugün? Gerekçeyi yazılı olark bildirmeleri için şöyle bir dilekçe ile başvurun:

Bağ-Kur İstanbul İl Müdürlüğü'ne,

... tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurumun reddedildiği... tarihinde tarafıma bildirildi. Gerekçeyi sorduğumda ise hiç bir açıklama yapılmadı.
31.07.2009 tarihli 27305 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'in "Başvurunun kabulü ve sonuçlandırılması"nı düzenleyen 12. maddesinde, "Başvuru sonucunun olumsuz olması durumunda ilgiliye gerekçesi bildirilir, varsa itiraz mercii ve süresi gösterilir" denmektedir.
İşl bu sebeple malulen emeklilik başvurumun neden ve hangi kurul tarafından reddedildiğine ve itiraz yollarına dair açıklayıcı bilginin tarafıma yazılı olarak bildirilmesini arz ederim

yazılı değil telefon açtım red edilmiş dedi.nedeni sordum nedeni bilmiyoruz dediler.istanbul bölge sağlık kurulu neden ret etmiş bizde bilmiyoruz diyorlar şişli bağkur il müdürlüğü.nereye dilekçe vermeliyim.ben vanda oturuyorum.

Kim red yazısını size gönderdiyse oraya...

malunen emeklilik

ret haberini istanbul şişli bağkur il müdürlüğü verdi.tekrar itiraz hakım varmı yeniden başvurabilirmiyim.ben raporumu van devlet hastanesinde almiştim.ayreten ankara ibni sina hastanesi göğüs bölümü bana bedenen kesinlikle çalışmiyacak raporu verdiler bana.bunu yeni verdiler bana.nasıl bir yol izlemeliyim

Bağ-Kur İstanbul İl Müdürlüğü'ne vereceksiniz dilekçeyi ve red gerekçesini öğreneceksiniz. Ondan sonra aynı yere gidip red gerekçesine itiraz edeceksiniz...

dilekçeyi verdikten sonra tekrar maluluk için baş vurabilirmiyim.maluluk sonucum beli olmadan kısa süre önce rahatsızlığımdan dolayı ankara tıp hastanesine tedaviye gittim.bana kesinlikle bedenen çalışmıyacak raporu verdiler.bu raporumuda itiraz dilekçeyi verdiğim zaman delil olrak sunabilirmiyim

Tabii. Red gerekçesini öğrendikten sonra itiraz edeceksiniz ve yeniden değerlendirme isteyeceksiniz

bugün ret kararı elime geçti. gerekçe
1) sayılı kanuna göre yaşınız doldurmadığından.
2) talep tarihi itibariyle tl borç bulunduğunda.
3) raporunuz genel müdürlüğümüz sağlık işleri daire başkanlığınca incelenmiş ve malun olmadığınıza karar verilmiş.
4) 5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı 25 maddesi ile çalışma gücünün %60 nı kaybetmediğinizden karar verilmiştir.

ben 38 yaşındayım. bir kere borcum hiç yok. akciğer hastasıyım. raporum %71 dir. bu durumda ne yapmalıyım?

yardımlarınızı bekliyorum

Hastalığınız şu kapsama giriyor mu:
"ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri"

KARAR GÖĞÜS=ORTA-AĞIR RESTRİKTİFFONKSİYON BOZUKLUĞU %71 (YETMİŞBİR)İŞGÜCÜ KAYBI MEVCUT.KARAR İTİFAKLA VERİLDİ.

Rapor böyle bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor. şişli bağkur il müd.bana tekrar baş vurabilirsiniz dediler. ama ne yapacağımı bilmiyorum

bir de ben vanda yaşıyorum. bağkurum abımın işi nedeniyle şişliye bağlıdır. niye vandaki sosyal sigortalar sağlık kurulu karar vermiyor da istanbul sağlık kuruluna gönderiyorlar?

Maluliyet oranında işgücü kaybınızın olmadığını öne sürerek reddedilmiş başvurunuz (1800 günü tamaladığınızı varsayıyorum tabii?)
Bence hemen itiraz edin. Aşağıdaki dilekçelerden size uygun olanını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. İki seçenek var:

1- Kuruma sunduğunuz raporun yeterli olduğuna inanıyorsanız:
SGK ............ Müdürlüğü'ne,​

... tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum ... tarihli yazıda tarafıma bildirildiği üzere kurumunuz tarafından sakatlığımın maluliyet derecesinde olmadığı öne sürülerek olumsuz sonuçlandırılmıştır.

Ne var ki sunmuş olduğum raporun maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olduğunu ıspat ettiğini düşünüyorum.

İş bu sebeple malulen emeklilik başvurumun Kurum Yüksek Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilerek malulen emeklilik başvurumun kabul edilmesini arz ederim

ad soyad
tarih
imza​

tc kimlik numarası
adres
telefon
2- Sunduğunuz raporu reddeden kurumu sıkıştırmak için, ek rapor ve epikriz vb. evrakları alarak/ekleyerek Bölge Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz:

SGK ............ Müdürlüğü'ne,​

... tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum ... kurumunuz tarafından sakatlığımın maluliyet derecesinde olmadığı öne sürülerek olumsuz sonuçlandırılmıştır.

Ne var ki başvurumda sunmuş olduğum raporun ve bu itirazımla birlikte sunduğum sağlık durumumu tespit eden diğer belgelerin maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olduğunu ıspat ettiğini düşünüyorum.

İş bu sebeple malulen emeklilik başvurumun Kurum Bölge Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilerek malulen emeklilik başvurumun kabul edilmesini arz ederim

Ekler: Rapor vs.

ad soyad
tarih
imza​

tc kimlik numarası
adres
telefon

bana tekrar rapor için baş vurun dediler.bende baş vurdum.şimde sizden ricam şu.ben yeniden rapor alacağımı biliyorum.çünkü gerçekten benim her hangi bir torpilim falan yok.yeni rapor için sefk evraklarım van devlet hastanesine göndereceklermiş.ben rapor aldığım zaman bu bildirdiğiniz dilekçelerden birinimi bir daha yazayım.yoksa diğer hastanelerden aldığım durumumu bildiren belgeleride ekleyip veryim.yada belgeler yeni alacağım rapor ve sizin gösterdiğiniz dilekçelerden beraber vereyım.saygılar

Yok, eğer kurum sevkiyle gidecekseniz, ayrıca dilekçeye gerek yok. Kurum, "maluliyet derecesinde işgücü kaybının olup olmadığının tespiti" için sevk eder, hastane de o şekilde değerlendirir ve sonucu kuruma gönderir...

Bir önceki sayfadaki son mesajımda yazdığım şekilde itiraz edersiniz. Reddedilirse de hukuki süreç başlatırsınız

maluluk

ben koah hastasıyım.7 ay önce aldığım %71 raporumla bağkur malulen emekli baş vurumu red etti.10 gün önce yeniden beni aynı hastaneye sevk etti. hastane bana böyle bir rapor verdi.

TANI: AĞIR RESRİKTİF BOZUKLUK (KOAH)
KARAR: %80 (SEKSEN) ORANINDA TÜM VUCUT FONKSİYON KAYBI MEVCUTTUR.
KARAR İTTİFAKLA VERİLDİ.​

BUNDAN SONRA NE YAPMALIYIM? RAPORUMU YARIN BAĞLI OLDUĞUM BAĞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDECEM

Bağkur raporu işleme koyacak ve bence bu sefer onaylayacak. Yine reddederse hukuki süreç başlatıp hakkınızı alacaksınız.

sorun artık yaşanmaması lazım.önceki raporumda bütün tetkikleri istemiştiler.bu sefer neden benden sadece raporu istediler.acaba neden bu sefer böyle yaptılar

sitede arkadaşlar hep vergi indirimden söz ediyorlar.ben bu konuda hiç bir yere baş vurmadım.bu konuda ne yapmam lazım.saygılar

Üst Alt