Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah (Akciğer Hastalığı) hastasıyım, %71 raporum 2000 prim günüm var. Emeklilik.?

Oturan Boğaya katılıyorum. Şunu da açıklamak isterim ki ben esasen Avukatım, sosyal güvenlikle pek ilgim olmasada kendi rahatsızlığım da Bahattin gibi olduğuhdan konu beni ilgilendirdiği için bu forumları takip ediyorum son bir yıldır. 2500 tane bile rapor alsanız ve raporunuzda işgöremez oranı olarak %99 bile gösterilse SGK sizi yinede malulen emekli etmeyecektir bu sebeple muhakkak suretle dava açıp mahkeme kararı ile emekli olma şansını yakalamanız lazım. mahkemede işler çok rahat yürür ve durumunuzun ne olduğu ve gerçekten emekliliği hakedip etmediğiniz bilirkişi raporlarıyla tespit olunur.

sevgili oturan boğa

http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

yukarda balthazar förmülü örneği vermişsin.ondan istinaden soruyorum.ben malunen emeklilik için hep koahta baş vuruyordum.benim koahta hacettepede rapor oranım %70. ayretten ben işitme engelliyim.kulakta %45 ayretten raporum var.ben hep tek organda rapor istedikleri için kulakta rapor için baş vurmadım.yeniden rapora baş vursam koah %70.işitmede %45 oran ne olur faydası olurmu.şimdiden vereceğin cevap için teşekkür ederim

Evet Bahattin, o Yargıtay kararına göre birden fazla rahatsızlık sonucu da olsa toplamda %60 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, dava süreci sonunda malulen emekli olunabiliyor.
Bu konuda avukatına danışıp, dava aç bence...

ben ssk ya ilk giriş tarihim 01/07/1987dır.ssk da 2005 yılına kadar.625.günüm vardı.2005 yılında bağkura geçtim.bağkurum.11/04/2011 re kadar devam ett.bağkurda 2100 günüm vardır.11/04/2011 de bağkuru kapatıp tekrar ssk ya geçtim.şuanda ssk lı çalışıyorum.vergi indirimi için yeni baş vurdum. Hacettepede %85 rapor aldım.hastane raporumu defterdarlığa gönderdi.sonucumu bekliyorum.bu şartlarda nasıl ne zaman emekli olabilirim.birde 150 gün askerlik yaptım.askerlik borçlamasını yapsam faydası olurmu.saygılar BU ARADA BEN 1971 DOĞUMLUYUM

125 tane mesaj var bu başlıkta, dönde döne yine en başa mı geldik Bahattin? :) Her sorduğunda cevap değişmez ki... Lütfen yazılan cevapları okur musun...

diyosun... :)

Şimdi oldu işte tam hesap yapalım;
1.İlk olarak 18 yaşından önce ssk lı olduğunuz için ssk girişiniz 19 yaşından gün aldığınız tarih olan 03.05.1989 tarihidir..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
2.Şimdi yapmanız gereken çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak VAN vergi dairesine Vergi ind.hakkı için müracaat etmek ve sizi hastaneye sevk etmelerini istemeniz gerekli hastanede rapor alırken tüm rahatsızlık hastalıklarınızı değerlendirmeye alın ki ne kadar yüksek rapor oranı olursa o kadar iyi olur..Malum Ankara oranları düşürüyor..
3.Vergi ind.hakkı kazanır sanız.
15 yıl 3600 güne tabi olursun..
03.05.1989+15 yıl : 04.05.2004 süre olarak bir sıkıntınız yok..Sizin tek sorununuz ssk ya geçiş işlemi olduğu için 26/12/2010 bu tarihten sonra ssk ya 3.5 yıl (1261 gün) ssk lı olarak prim ödemeniz gerekli,bu süre zarfında eksik olan primleriniz de tamamlanmış olacak.
Tam emekli olacağınız tarih ise 01.07.2014 tarihinde ara vermeden ssk ya prim öderseniz ssk şartları ile vergi ind. almış olmak kaydı ile emekli olursunuz..
Son olarak ise şuan bağlı bulunduğun ssk ya dilekçe vererek bağ kur daki günlerini ssk ya aktarman gerekli..

deftardarlığa gönderilen raporumun %85 olan oranı acaba yine düşürürler veya red edebilirlermi.artık hep karamsarım.yada olduğu gibi onaylanırsa kaçıncı derecede vergi indiriminden faydalanırım

ANKARA VERGİ DAİRESİNDE Benim iş yerime yazı geldi.sonun paragrafı yazıyorum.sağlık kurulu raporun merkez sağlık kurulunca incelenmiş,adı geçenin çalışma gücünü q kaybettiğine karar verilmiştir,bu nedenle adı geçenin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31 inci maddesine göre başvuru tarihinden (09/06/2011) itibaren, ikinci derece sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden yararlanması gerekmekte olup; rapor aslı ekte gönderilmiştir.
Bilgi edinilmesi, gereği ile durumun hizmet erbabının tabi bulunduğu işverene tebliğini rica ederim.bundan sonra ne yapmalıyım ben

3600 gün primi tamamladığında ssk'dan emekli olabileceksin.

Bir üstteki mesajımda yazıyor her şey

fazla prim

ben ikinci derecede vergi indiriminden faydalanıyorum.maaşım 1000 tl.maaşım 1500 tl üzeinde primim yatırılsaydı emekli olınca bir fark olacakmı

Zaten bir alt sınır var. Yani, 750 TL'den az olmaz ssk emeklilerinin maaşı. Sizinki de bu miktara yükseltilecek.

Bu bağlamda 1000 lira ile 1500 lira arasında emekli maaşı açısından fark olur mu, bilemiyorum. Az da olsa bir fark olur gibi geliyor bana.

bende vergi indirimi hakkı elde etmiştim.şidi benim ilk sigorta girişim 1987...2005 yılında bağkurlu oldum.nisan 2011 ssk ya geçtim.4 ay önce vergi indirimi hakkı elde ettim.emekli olacağım zaman bende tekrar rapor isterlermi

Eğer emeklilik ssk (4a) statüsünde olacaksa, elde edilen sakatlık indirimi erken emeklilik hakkını da sağlamış sayılır. emeklilik zamanında yeniden rapora felan gerek kalmaz... Ama emeklilik 4b (bağkur) statüsünde olacaksa, o zaman emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile yeni rapor çıkartmak şart

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleştirilir.

son 2520'nin fazlası (yani 1261'i) hangi statüde ise, o statüde emekli olunur...

SSK'dan emekli olmak için eksik günüm var. Bağkur'dan emekli olmalı mıyım?

ben 1971 doğumluyum.ssk ya girişim 1 temmuz 1987. bu tarihten 2004 de kadar 670 günüm var.2004 ten sonra bağkura geçtim.2010 yılından sonra ssk ya geçtim.2010 tarihinde vergi indirimi için başvurdum.raporum %74 olarak maliyede onaylandı.ikinci derecede vergi indirimi hakkı elde ettim.bu gün 3600 günüm doldu.öğrenmek istediğim son 1261 günüm ssk dan değil.1261 güne tam 380 günüm kalmış.emeklilik için bugün için başvursam tekrar rapor isterlermi.çünkü bugün için emekli olursam bağkur şartlarından emekli olacam galiba.yada 380 gün daha beklemek dahamı iyi.bu konuda bilgisi olan bana acilen yardımcı olurlarsa çok iyi olur.

Bağkur'dan emekli olmaya razı gelirseniz, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz (emeklilik zamanı yeni rapor almanız şart):

bagkur.PNG

380 günü tamamlayıp ssk statüsünde emekli olursanız, yeniden rapor almanıza gerek kalmaz. Ayrıca emekli maaşı da bi parça da olsa daha iyi olur.

Karar sizin

askerlik boçlanması

ben 5 ay askerlik yaptım.askerlik borçlanması yaptığım zaman benim emekli olmasına bir katkısı yok.çünkü ben bağkurluydum.ssk ya geçtim.ikinci derecede vergi indirimi hakım mevcut.ben ssk da emekli olmak istedim.onun için 1261 günüm ssk da olması lazım.yaklaşık 350 günüm kalmış.askerlik borçlanması yapsam maaşıma bir katkısı olurmu.

bende kronik akciğer hastasıyım.vergi indiriminde faydalnıyorum.raporum koah ve iştmeden %74 olarak onaylanmıştı.ben bağkuda emekli olmak istemediğim için son 1260 günümü ssk da tamamlamak istedim.şu anda ssklıyım.temmuz 2014 te 1260 günüm dolacak.normalde bağkur günlerimi de eklediğimde şu anda 3800 günüm mevcut.ben öğrenmek istediğim temmuz 2014 mu bekliyeyim.yoksa bende malunen emekli olmak için baş vurayımmı.erken emeklilik ile malunen emeklilik arasında ücret farkı varmı.benim koah hastalığım.EVRE 3 TÜR

Malulen emeklilikle erken Yaşlılık emekliliği arasında maaş farkı oluşur mu, bilemiyorum. Ama bana sorarsanız Temmuzu 2014'ü bekleyin derim. Malulen emeklilik için maluliyeti belgeleme süreci aylarca sürüyor, malum.

Üst Alt