Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah (Akciğer Hastalığı) hastasıyım, %71 raporum 2000 prim günüm var. Emeklilik.?

Bağkur'dan emeklilik söz konusu olduğunda vergi indiriminin hiç bir önemi yok. Sizlik bir şey değil yani...

bülent abı bügün bağkurda bana bir yazı geldi.30 ekim 2009 tarihinde 1)meslek hastalığı iş kazası veya % 60 üzerinde iş gücü kaybı olup olmadığı 2) hastanın bir başkasının bakımına muhtaç olup olmadığını istanbul sağlık bölge müdürlüğü maluluk daire başkanlığına gönderılmiştir.diye yazmış.daha önceki raporumu red eden kurum.bu sefer aldığım %80 raporum aynı kuruma gitmiş.

arkadaşım bağkur a prim borcun da olmaması gerekir emeklilik için..

Bağkurluluğunuza son vermediniz mi emeklilik için? Hala sigortalı görünüyor musunuz?

evet son vermedim daha

bu konuda bilgim yok son vermeli miyim?

bülent abi hala sigortalı görünüyorum.bu konuda ne yapmalıyım

Son vermeden malulen emekliliği başlatmazlar büyük olasılıkla. Özellikle başvuru tarihi itibari ile emekli maaşının birikmemesi için bu bahaneyi kullanıyor bağkur. Kurumdan kimse çıkıp "emekli olmak için sigortalılığınızı sonlandırmanız gerek" demiyor, sonunda da "onun için geçmişe dönük maaş birikmedi" diyor!
Bu konuda "maaşım ne zamandan itibaren birikecek" diye gidip sor kuruma. Ona göre sigortalılığını sonlandırman gerekiyorsa sonlandır

sevgili otoran boğa emekli olanların listesini incelediğimde alta aylık bağlama oranı kimi 70 kimi 60 gibi yazıyor bu nedemek

oturanboğa bügün şişli bağkuru aradım raporun ist.sağlık kurulu maluluk daire başkanlığı sizi aynı hastaneye sefk etmiş dedi.kısa zamanda eline bilgi yazısı gelecek.birincide red etmişti.ikincide niye tekrar hastaneye sefk etmiş olabilir

bağkurdan emekli olmak için önce %71 rapor aldım red edildi .tekrar beni van devlet hastahanesine sevk ettiler %80 rapor aldım. bugün bağlı olduğum bağkuru aradım. bölge sağlık kurulunda raporun gelmiş sizi van yüzünci yıl üniversitesine sevk etmiş ara yazı istemişler elinize bilgi gelecek dediler.
beni niye bu sefer van yüzüncı yıl üniversitesine sefk etmişler?
ben 08/11/2008 yılından beri böyle beni uğraştırıyorlar. ne yapayım. ya beni nereye gönderseler rapor verirler bana. ben gerçekten koah hastasıyım .bağkur beni emekli yapmamak için elinde ne geliyorsa yapıyor .oysa ben hastalığımla ilgili izmir göğüs hastanesi. izmir 9 eylül üniversitesi. ankara hacetepe üniversitesi. ankara tıp üniversitesi. ankara sanataryum göğüs hastanesi. istanbul ümraniye medikana hastanesi. van devlet hastanesi göğüs bölümü ve ayreten üç tane prof dr a muane oldum. buralarda aldığım hastalığımla ilgili bütün tetkikleri ve tetkikler benim ağır koah olduğumu belgeliyor. bedenen çalışmamam spor yapmamam koşmamam daha neler hepsini aldığım rapora ekledim bağkura öyle evrağımı teslim ettim.

Bahattin bey, Şişli sigorta müdürlüğü neden sizi Van'da bir hastaneye sevk etti analamadım?

bülent abi.ben vanda oturuyorum.abim beni bağkurlu yapmış.iş yeri istanbul şişlidir.bugün yazi elime geldi abi.böyle yazmiş.OKSİJEN TEDAVİSİ ALTINDA OLMADAN BİRER HAFTA ARA İLE ARTERİEL KAN GAZI DEĞERLERİ VE SFT İÇEREN SAĞLIK KURULU TEMİNİ.

Mmm, demek ki bu ölçümler gerekliymiş. Yaptırmaktan başka bir yol yok maalesef.

eğer bu seferde raporum red edilirse bağkurumu kapatıp 2022 maaşını ala bilirmiyim.daha önce bağkur afı çıkmadan ben bir sene 2022 maaşını alıyordum.sonra iptal ettim

Yok yok, bir sorun olmayacak inşallah bu sefer.

Ama evet, 2022 için müracaat edebilirsiniz tabii o zaman

kan ölçümlerim olmazsa şayet diyorum.çünkü benden kan ölçümü istemişler ya işte bayramdan sonra baş vuracam.BU ARADA YÜCE RABBİM SENDEN RAZI OLSUN.NE MURADIN VARSA VERSİN.BÜTÜN ÖLMÜŞLERİNE RAHMET.BU KADAR BİZE BIKMADAN YARDIM ETTİĞİN İÇİN

bülent abi bana yeniden rapor verdiler rapor şöyle.
TANI:
GÖĞÜS: kan gazı değerlerini bozmayan solunum yollarındaki hava akımında kısıtlığa yol açan böllüz amfizem.
KARAR: %80(SEKSEN) ORANINDA TÜM VÜCÜT FONKSİYON KAYBI MEVCUTTUR.
AĞIR ÖZÜRLÜ=(HAYIR).
KARAR İTTİFAKLA VERİLDİ.​

Abi benim anlamadığım parantez içindeki hayır yazısıdır.ben raporu hazırlayana sordum önemli değil dedi.yinede size sorayım dedim.tam bir buçuk senedir uğraşıyorum.saygılar

Hiç bir sorun olmaz. "Ağır özürlü" ibaresinin "hayır" olması, bakıma muhtaçlığın söz konusu olmadığı anlamına gelir. Bunun malulen emekliliğe bir zararı olmaz. Bu haliyle malulen emeklilik başvurusu kabul edilecektir diye düşünüyorum.

sayın otoran boğa emeklilik başvurum yine red edilmiş.yazı elime gelmedi ama telefonda bana meslekte %60 çalışma oranı kaybedilmediğini gerekçe gösterilmiş ne yapmam lazım.saygılar

1- Eğer kuruma daha önce şu minvalde itiraz etmişseniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...2000-prim-gunum-var-emeklilik.html#post353430
2- İtirazınızdan sonra yeni rapora rağmen yukarıda aktardığınız şekilde malul sayılmadığınız için malulen emeklilik başvurunuz reddedilmişse
3- Ama siz maluliyet cetveli'ne göre malulen emekli olmayı gerektirecek düzeyde işgücü kaybınızın olduğunda ısrar ediyorsanız.

red kararı yazılı olarak elinize ulaştığında derhal bir avukata gidin ve emeklilik başvurunuzu reddeden kurumun maluliyet cetveli'ne aykırı olarak başvurunuzu reddettiği iddiasıyla kuruma dava açın.

Bu aşamada yapılacak başka bir şey kalmadı.

ben bağkurumu kapatıp sigortaya geçecem.abimin şirketi var.ozaman nekadar sigortalı olmam gerekiyor tekrar emekliliğe baş vurabilirim.

Malulen emeklilik için ssk da bağkur da aynıdır... Yani malulen emeklilik söz konusu olacaksa, sgk sağlık kurulu yine reddedecektir...

Çalışan olarak vergi indirim hakkı elde edip erken yaşlılık emekliliğinden yararlanmak isterseniz (yani malulen emeklilikten vaz geçerseniz), o zaman:
1-İlk sigortalı olduğunuz tarih 1987 ise
2- Defterdarlığa başburup %40 ve üzeri raporla en az 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)
ssk'lı çalışan olarak prim ödeyip prim gününüzü 3600'e tamamladığınızda sakatlık indiriminize istinaden erken emekli olabilirsiniz.

1) abi vergi indirimi elde etmek için önce ssk'ya mı geçmek gerekir yoksa hemen baş vurabilir miyim.
2) özürlü kimlik kartı için 12/12/2009 tarihinde %80 rapor aldım .aynı raporla vergi indirimine baş vurabilir miyim.
3) ssk'lı olarak 3600 gün prim şart demişsiniz. benim 1700 bağkur'da günüm var .650 gün de ssk'da var. bağkur günleri buna eklenecek mi.

saygılar

1.Evet ssk ya gecmen gerekiyor vergi ind. müracaatı yaparken çalışıyor olman şart..http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
2.Bazen maliye rapor güncel ise kabul ediyor kabul etmez ise yetkili hastaneye sevk edilirsiniz..
3.Ssk şartları ile emekli olmak için 3.5 yıl ssklı olarak çalışman gerekir. bagkur primlerin ssk ya bir dilekçe vererek aktara bilirsin.. Bağkur primlerin ile beraber toplam primin 3600 gün olmalı..

sayın ilker bey çok teşekkür ederim.ben sskaya geçecem ondan sonra vergi indirimi için baş vuracam.

bağkur ssk gibi değilmi 3600 sonra erken emeklilik yokmu.varsa odamı vergi indirimi için baş vurmak lazım

bir de ben bağkurlu olmadan 2022 maaşı alıyordum.sonra iptal ettim.birşey fark edermi

Bağkur'u kapatıp sigortalı çalışan olarak prim yatıracaksınız...

Üst Alt