Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah (Akciğer Hastalığı) hastasıyım, %71 raporum 2000 prim günüm var. Emeklilik.?

red sebebi işe başlama tarihinden önce hastalığının lması da olabilir ben de bu konudan muzdaribim.hasatalıktan sonra bağkur yaptırdım 9 yıl bağkutrum va ama emekli olamıyorum

bülent abi ben şimdi rapur alamıyacağıma göre ankara tıp hastanesinde yeni tedavi oldum.prof.dr.D.KARNAK.bana kesinlikle bedenen çalışmıyacaksın koşmıyacaksın denize girmiyeceksin katlara asansörle çıkacaksın v.s.bununla ilgili bana durumunu bildirir rapuru verecek bana.senin bana yazdığın dilekçe örneğiyle hocanın vereceği raporu ve yeni çektirdiğim tomogrofi ve sft.testi.ve ilaçların fayda vermediğini bundan sonra günde 6 defa kulanmak üzere verdiği nebölizatör raporu hepsini itiraz dilekçeme ekleyip itiraz edecem.bunların hepsini vandan ankaraya yeni geldim tedaviye bunları bana yeni verdiler.daha önceki raporlarımı vandan almiştim.bir faydası olurmu.saygılar

Baho65 bence sen hemen iş mahkemesine dava aç ve mahkeme kararıyla emekli olursun kesin. ben çok araştırdım kurum malulen emeklilikği kesin red ediyorve mahkemeye müracaat eden % 90 kazanıyor eğer gerçekten tek rahatsızlık sebebiyle % 60 ve yukarısını alırsa bu ankaradaki hocanın vereceği raporunuda dava dilekçene ekle

bülent abi ben şimdi rapur alamıyacağıma göre ankara tıp hastanesinde yeni tedavi oldum.prof.dr.D.KARNAK.bana kesinlikle bedenen çalışmıyacaksın koşmıyacaksın denize girmiyeceksin katlara asansörle çıkacaksın v.s.bununla ilgili bana durumunu bildirir rapuru verecek bana.senin bana yazdığın dilekçe örneğiyle hocanın vereceği raporu ve yeni çektirdiğim tomogrofi ve sft.testi.ve ilaçların fayda vermediğini bundan sonra günde 6 defa kulanmak üzere verdiği nebölizatör raporu hepsini itiraz dilekçeme ekleyip itiraz edecem.bunların hepsini vandan ankaraya yeni geldim tedaviye bunları bana yeni verdiler.daha önceki raporlarımı vandan almiştim.bir faydası olurmu.saygılar

durum bildirir

sayın oturan boğa size ricam.bu soruma cevap ver.bildiğin gibi emeklilik başvurum red edildi itiraz için başvurmaya hazırlanıyorum.şu anda ankaradayım.hastalığımla ilgili hocam nasıl bir durum bildirir yazısı bana versin.rapor.ben koah hastasıyım.siz bana hsatalığımla ilgili bir yazı yazın bende dokturuma aynısını söyleyip onaylatacam.ankara tıpta doktura göründüm.ne gerekerirse yaparım dedi hoca .saygılar.

Bu teknik ifadeleri ben bilemem. Bunu en iyi bilecek kişi doktorunuzdur. Doktor sağlık kuruluna giren asistanlarından birine sizi yönlendirebilir ve raporda yazılması gereken en doüru ibarenin ne olduğunu tespit edebilir.
Doktora sadece 5510 sayılı yasanın 25. maddesine göre malulen emeklilik istediğinizi ve bunun için maluliyet cetveli'ne göre0 malul sayılmanız gerektiğini söyleyin yeter....

* ""ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri""

6 ay sonra yeniden başvuru yapabilirsin. Ama sağlık şartlarında bir değişiklik yoksa sonuç değişmez gibime geliyor..

bülent abi ben ankarada hacetepede doktora gitim.hoca bana sen malüliyet alırsın dedi bana.sevkini getir biz rapor veririz dedi.akcigerlerin çok kötü dedi bana.benim daha önce başvurum red edilmiştir.raporu vandan almıştım.ama daha itiraz etmemişim.itiraz edince nasıl bir dilekçe veryimki beni ankara hacetepeye sevk etsinler.üç ay önce rapor almıştım ve red edilmiştir.ne varki hoca üç ay önceki testlerimi karşılaştırıldı.durum çok kötüye gitmiş dedi.yardımınızı bekliyorum.saygılar

jon83

en son yapılan testlerde sft testin kaç çıkıyor arkadaşım gögüs hastalıklarında yüzde 20 aldı 88/90 çıktı senin sft testin kaç çıkıyor

bülent abi ben ankarada hacetepede doktora gitim.hoca bana sen malüliyet alırsın dedi bana.sevkini getir biz rapor veririz dedi.akcigerlerin çok kötü dedi bana.benim daha önce başvurum red edilmiştir.raporu vandan almıştım.ama daha itiraz etmemişim.itiraz edince nasıl bir dilekçe veryimki beni ankara hacetepeye sevk etsinler.üç ay önce rapor almıştım ve red edilmiştir.ne varki hoca üç ay önceki testlerimi karşılaştırıldı.durum çok kötüye gitmiş dedi.yardımınızı bekliyorum.saygılar

Bahattin, sen kaç kez bağkur'a malulen emeklilik için başvurdun, yanıtlar neydi? Tarih olarak yazar mısın. Ör:
1- xxx tarihinde malulen emeklilik için xxx sigorta müdürlüğüne başvurdum. hastane xx oranında rapor verdi ama kurum malul olmadığım gerekçesiyle reddetti.
2- Bunun üzerine xx tarihinde itiraz ettim. kurum beni xxx hastanesine sevk etti. oradan x oranında rapor verildi, ama kurum yine başvurumu malul olmadığım gerekçesiyle reddetti.
3- Bunun üzerine xxx tarihinde şunu-şunu yaptım...

bülent abi
bir defa 8/11/2008 baş vurdum %71 raporla ret edildi. gerekçesi %60 oranında iş gücü kaybı olmadığında.
birde 9/12/2009 da baş vurdum %80 rapor aldım yine aynı gerekçeyle red edildi.

iki raporu da van devlet hastanesinde almıştım. şu anda ankarada hacetepede tedaviye geldim .eski sonuçlarımla yeni sonuçlarıma göre durumun daha kötü olduğunu söyledi hoca. malunen emeklilik için baş vurursan bize rapor alırsın dedi hoca.

şimdiye kadar hiç itiraz etmemiştim. 6 ayda daha dolmamış yeni rapor için. p.tesi yeni tetkiklerimle itiraz edecem

görüşünüzü bekliyorum.

saygılar.

9/12/2009 tarihindeki red kararına itiraz etseydin keşke... Şimdi itiraz süresi geçti demeleri çok muhtemel. Eğer öyle derlerse, o zaman 6 ay beklemekten başka yolun yok.
Ama, "Hastalığım ilerledi. Sürekli kontrol altında olduğum Hacettepe Tıp Fakültesi'ndeki son kontrolümde durumumun çalışmama kesinlikle müsade etmez düzeye geldiği beyan edildi bana. O yüzden malulen emeklilik işlemimin yeniden değerlendirilemesini istiyorum" diyerek şansını deneyebilirsin.

bülent abi bugün itiraz dilekçemi verdim.hacetepede yeni yaptığım tetkiklerle birlikte şişli bağkur il müdürlüğüne teslim etim.senin daha önce bana gönderdiğin dilekçe örneği gibi yazdım.memur bana evrakların ankaraya gidecek dedi.yüksek sağlık kurulu ankaradadır dedi.evraklari teslim ettikten sonra bana evrak tarih ve sayısını verdi.herhangi bir şey demediler.bu arada sizede çok teşekkür ederim.yardımlarınız için

Hadi bakalım... Dilerim bu sefer karar lehine olur.

ben abimin şirketine ortağım.resmiyete öyle.malunen emekli olduğum zaman ortaklığım devam etmeliyim yoksa şirketten ayrılmalıyımmı.bilgi verirseniz çok iyi olur.saygılar

baho65 bu işe bir katkıda ben bulunayım.sizin bagkur,lu olmanız emekliliğinizi çok etkiler neden çünkü siz işveren görünüyorsunuz işçi değil,mantık şu oluyor.bu şahıs işveren işyeri var işçi tutar ve çalıştırır işini bu şekildede yürütür.diğr taraf ssk lıysan bu şahıs işçi geçimini sadece beden gücü ile karşılıyor ve artık çalışamaz olmuş başka bir alternatifide olmayınca eeee emekli yapalım diyorlar. iki kişi vardı ben rapor almaya gittiğimde ssklı ben dedi emekli olacağım nasıl dedim %60 özürüm vardı şimdi ikinci bir özürüm çıktı % 70 ile 1800 günden emekli olacağım dedi yani işçi bu.diğeri sokakta elinde bilet satıyor milli piyango bayii görünüyor ve işveren konumunda bu adamın %77 özürü var 3600 günden emekli olamıyor eee dedim bu neden işte yukarıda anlattığım olayı anlattılar.(ŞİMDİ BENİM BAŞIMDAN GEÇENLERİ OKU )kan gazı testini bana bursa devlet hastanesi yapmak istemedi öyle sıkıntı verdilerki etkilisi yetkilisi kaçtı gitti ortada kimseleri bulamadım sene 2007 de.sosyal çalışmacı bayana vardım durumumu anlattım gittik heyet hemşiresine bu dedi burada yapılacak yüksek sağlık kurulu bursa devlet hastanesine yazmış bu yazıyı dedi gene yapmadılar beni uludağ üniversitesi tıp fak- yoladılar orada bana başhekim yardımcısı bayan güldü dediki bak bu devlet hastanesine ayzılmış niye yapmıyorlarmış sen sigortalı değilmisin dedi evet dedim git ora zorla dedi,hem biz bunu burada yaparsak yük-saglk-krlu- bunu kabul etmemeyebilir dedi birde paralı yatarsınız yatak ücreti ve test ücret vs verirsiniz dedi geldim yine sosyal çalışmacının yanına dedimki abla ben cam çerçeve kırıp gidiyorum, aman abi sen ne diyorsun dedi yeter dedim ya. sen git yarın bi gel bakalım dedi sakinleştirdi geri yolladı gittim bir akrabam vardı durumumu söyledim hastaneye telefon açtı bu testi yapıyormusunuz yoksa hastane adına savcılığa suç duyurusanda bulunduracağım dedi yok demişler hemen gönder gelsin, yarın yolluyorum dedi.gittim öyle afra tafra yapıyorlarki yatırdılar ve bir hemşire geldi .kasık atardamarından alınıyormuş bu kan sonucu getirdiler verdim beni çok uğraştıran adamın eline bunu dedim dosyaya koyup ankaraya yollayacakmışın.kurşun gibi bakışlarla tamam dedi. iki ay sonra test sonucu geldi işte şu şu nedenlerden işte bilmem ne bend bilmem gelir vergisi kanunu gereğince falanca kişinin çalışma gücünün % 80 ini kaybettiğini gelirvergisi 1. derece sakatlar için öngörülen kanundan yaralanmasına böyle bir yazı geldi.şimdi bana diyorlarki sen bu gelir vergisi indiriminden yararlandığın için 1800 günde emekli olamazsın tam bir curcuna şimdilik araştırıyoruz bakalım gerekiese mahkemeye vereceğim sigortayı.allah herkesin yardımcısı olsun inan kimse işi bilmiyor ben başka bi şey demiyorum...vah benim güzel memlektim vahhhhhhhhh....!

bilindiği gibi malunen emeklilik başvurum red edilmişti.bende itiraz etmiştim.tam 2 ay oldu itiraz sürem.bugün şişli bağkur il müdürlüğünü aradım bana evraklarınız yüksek sağlık kuruna değrelndirmek üzere ankaraya gönderilmiştir.daha cevap gelmedi diyor.ankarada takip etmek mümkünmü

benim evraklarda gidip gidip geldi en son artık sıkıldım oturdum bir çay ocağına şöyle özgeçmişimle ilgili bir yazı yazdım şöyle etraflıca bir yazı oldu başımdan ne geçmişse yazdım ve ankara yüksek sağlık kurulu başhekimine aps ile yolladım n...a i....i ye isimini veremeyeceğim sıkıntı doğurursa yönetici arkadaşımız bu noktalamalrıda kaldırabilir.ve istedikleri kan gazınıda yaptırıp yolladığımı yazdım ve isterlerse ben oraya geleyim dedim sonra baktım iki buçuk ay sonra eve bir yazı gelmiş hanım dediki haydi hayırlı olsun birinci dereceden onaylamışlar baktım % 80 gitti yüzde seksen olarak gelmiş.allah sizede kolaylık versin. bilemem ankaradan takip ediliyormu

Yüksek sağlık kurulu'ndan gelen cevabı takip edebileceğin bir sistem yok. Ancak oralarda bi tanıdık bulursan belki..

koah

ben koah hastasıyım.bağkurda malunen emeklilik için 2008 de van devlet hastanesinde %71 rapor aldım.red edildi.2009 da yine başvurdum %80 rapor aldım.yine red edildi.itiraz ettim yüksek sağlık kurula sevk etti o da red etti.
şimdi ne yapmam lazım.

tekrar baş vurabilir miyim. ankara hacetepede tedavi oldum. hoca sevkini buraya iste her mecburen sana rapor veririz diyor. hastasın rapor alırsın.
görüşlerinizi bekliyorum.

Ama baho, zaten sorun hastanelerin sana maluliyeti gerektirecek derecede rapor vermemesinde değil. Hastaneler zaten bu raporu veriyor, öyle değil mi? Sorun, bu raporlara karşılık sgk sağlık kurulunun maluliyet başvurusunu reddetmesi. Öyle değil mi?

evet doğru ben ne yapabilirim.yada ne yapmalıyım

ben koah hastasıyım malunen emeklilik başvurum red edilmişti. tekrar baş vurdum. bu sefer hacettepeye sevkimi yaptırdım.

birde ben işitme engelliyim.emeklilik için bir faydası olur mu.

Hastaneler zaten "malulen emekli olmalı" diyorken, yeni bir hastaneden aynı şeyi söyleyen bir rapor daha almanın faydası olmaz ki. Burada uğraşman gereken şey o raporlara kaşrılık seni malulen emekli etmeyen SGK'dır. O raporlara rtağmen malulen emekli etmediğinde sgk, bu kararına karşılık kurumu dava edeceksin. Yeniden yeniden rapor almanın bir anlamı yok...

Üst Alt