baho65 bu işe bir katkıda ben bulunayım.sizin bagkur,lu olmanız emekliliğinizi çok etkiler neden çünkü siz işveren görünüyorsunuz işçi değil,mantık şu oluyor.bu şahıs işveren işyeri var işçi tutar ve çalıştırır işini bu şekildede yürütür.diğr taraf ssk lıysan bu şahıs işçi geçimini sadece beden gücü ile karşılıyor ve artık çalışamaz olmuş başka bir alternatifide olmayınca eeee emekli yapalım diyorlar. iki kişi vardı ben rapor almaya gittiğimde ssklı ben dedi emekli olacağım nasıl dedim %60 özürüm vardı şimdi ikinci bir özürüm çıktı % 70 ile 1800 günden emekli olacağım dedi yani işçi bu.diğeri sokakta elinde bilet satıyor milli piyango bayii görünüyor ve işveren konumunda bu adamın %77 özürü var 3600 günden emekli olamıyor eee dedim bu neden işte yukarıda anlattığım olayı anlattılar.(ŞİMDİ BENİM BAŞIMDAN GEÇENLERİ OKU )kan gazı testini bana bursa devlet hastanesi yapmak istemedi öyle sıkıntı verdilerki etkilisi yetkilisi kaçtı gitti ortada kimseleri bulamadım sene 2007 de.sosyal çalışmacı bayana vardım durumumu anlattım gittik heyet hemşiresine bu dedi burada yapılacak yüksek sağlık kurulu bursa devlet hastanesine yazmış bu yazıyı dedi gene yapmadılar beni uludağ üniversitesi tıp fak- yoladılar orada bana başhekim yardımcısı bayan güldü dediki bak bu devlet hastanesine ayzılmış niye yapmıyorlarmış sen sigortalı değilmisin dedi evet dedim git ora zorla dedi,hem biz bunu burada yaparsak yük-saglk-krlu- bunu kabul etmemeyebilir dedi birde paralı yatarsınız yatak ücreti ve test ücret vs verirsiniz dedi geldim yine sosyal çalışmacının yanına dedimki abla ben cam çerçeve kırıp gidiyorum, aman abi sen ne diyorsun dedi yeter dedim ya. sen git yarın bi gel bakalım dedi sakinleştirdi geri yolladı gittim bir akrabam vardı durumumu söyledim hastaneye telefon açtı bu testi yapıyormusunuz yoksa hastane adına savcılığa suç duyurusanda bulunduracağım dedi yok demişler hemen gönder gelsin, yarın yolluyorum dedi.gittim öyle afra tafra yapıyorlarki yatırdılar ve bir hemşire geldi .kasık atardamarından alınıyormuş bu kan sonucu getirdiler verdim beni çok uğraştıran adamın eline bunu dedim dosyaya koyup ankaraya yollayacakmışın.kurşun gibi bakışlarla tamam dedi. iki ay sonra test sonucu geldi işte şu şu nedenlerden işte bilmem ne bend bilmem gelir vergisi kanunu gereğince falanca kişinin çalışma gücünün % 80 ini kaybettiğini gelirvergisi 1. derece sakatlar için öngörülen kanundan yaralanmasına böyle bir yazı geldi.şimdi bana diyorlarki sen bu gelir vergisi indiriminden yararlandığın için 1800 günde emekli olamazsın tam bir curcuna şimdilik araştırıyoruz bakalım gerekiese mahkemeye vereceğim sigortayı.allah herkesin yardımcısı olsun inan kimse işi bilmiyor ben başka bi şey demiyorum...vah benim güzel memlektim vahhhhhhhhh....!