Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak çınlamasının bir çaresi var mı?

cannan

Yok, cihazsız dışarıda daha iyi anlaşıyorum. Ya dışarıdaki sesler çınlamamı bastırdığı için bu böyle, ya da başka bir şey var. Gerçekten olayı çözemiyorum. Evdeyken cihazla bile anlaşamıyorum, cihazı aldığımdan beri böyle aslında. Sesler yükseliyor işte, sırf onun için takıyorum.

İlerlediğini düşünmüyorum açıkçası işitme kaybımın. 4 sene evvel de hı, hı, efendim diyordum. Arabadayken arkamdan seslenenleri duyamadığım oluyordu, hala böyleyim. O dönem de dışarıdayken daha iyi duyuyordum insanları, bugün de aynı. O dönem de amfide en önlerde oturmazsam hocayı duyamıyordum, bugün de aynıyım :)

Sol kulağımla telefonda arada bir cihazsız bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. O dönemler de sol kulağımda çok zorlanıyordum konuşurken. Hala aynı ama duyuyorum yani. Sanıyorum ilerleme olmadı ama gerileme olduğunu da düşünmüyorum. Ömür boyu böyle devam edecek, buna şükür. En azından Zeki Müren'i, Orhan Gencebay'ı duyabiliyorum :)

Evet elımızdekınlerle yetınmelıyız yanı duyabıldıgımız kadarıyla yetınmelıyız ama yınede bence o cıhazdan kaynaklanıyordur dıyorum sız bu sekılde mutlusanız guzel bence eselemeye gerek yok

Yılalrdır kulak çınlaması sorunu çeken biri olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok arkadaşlar. Farklı tedaviler denedim ilaçalr aldım ama sonuç değişmedi. Demem o dur kiklasık oalcak ama bununla yaşamayı öğrenmek lazım. Malesef yaşam kalitemiz düşüyor ama şuan elden birşeyler gelmiyor çok geçmiş olsun herkese bu rahatsızlığı çekenlere.

kök hücreyi bekleyen arkadaşlar +30 yaşından sonra ne yapacaksınızki ? yapsan ne olur yapmasan ne olur ?
-18 olursa süper olurda..

aranızda pulsatil çınlaması olan varmı.Dr kireçlenmeden dedi ama ben bu kalp atım seslerimle bi ömür nasıl geçirecem ya.işitme kaybımda 45 db

ismi konulan cinlama modelide duydum en nihayet:eek:kalp atim sesleri gene guzel bence. benim koklear cikarilan kulagim duduk otuyo. uykudan gozumu acar acmaz basliyo, taaa uyuyana kadar.
onunla yasamaya alismaktan baska care yok. doktoruma biraz kulagim cinliyor diyecek oldummu olur olur diye basini ote tarafa ceviriyo:(

shukufe
Bişey sorucam bugün işitme cihazı kulak içi kalıp siparişi verdim cihaz phonak virto Q 50 10 12 kanal adaptive maneger 2 otomatik program 3 manue program 2000 tl ye bıraktı
sizce nasıl?

Birazda psikolojik yaklaşık 5-6 yıldır var bende . Çok yorgun olduğum ve uykusuz kaldığım zamanları saymazsak var olduğunu bile unutuyorum .Bak bu başlığı gördüm çınladığını hatırladım tekrar .
Bende ki afilli polis sireni gibi .Çınlamadımı arıyorum hatta =)

Başta çok zor oluyor alışmakta zorlanıyorsun. 10 yıldır çınlamam var alıştım yani unutuyorum bazen çınladığını. Çok yorulduğumda ve stres yaptığımda çınlamam yükseliyor. Düzensiz bir uykuda çınlamayı tetikliyor.

mejnun

çınlamaya oran verilmiyor. kayıp eşiklerine göre oran veriliyor.

Tam 35 yıldır he iki kulağımda da şiddetli çınlama,uğultu,şelale gibi sesler var.Hiç bir tedavisini bulamadım.zaten bu durumada alıştım.yapacak birşey yok.Bitkisel tedavi hiç yapmadım.denemekte fayda var.(iki kulak için engelli oranı %30-on yıl önceki rapor)

Bendede çok şiddetli kulak çınlaması var 10 yıldır alışmıştım fakat 1,5 önce bir kaza sonucu omurilik felçli oldum hipotansiyon çıktı felçle birlikte tansiyonum 5-2 kadar düşüyor işte o zaman kulak çınlaması öyle bir hal alıyorki bildiğin kulağımın içimde siren çalıyorlar duyamıyorum kaç doktara gittim ne tansiyona nede kulak çınlamasına ne omurilik felcine nede nörolojik ağrılarıma çare yok çekiceksin diyorlar sabır etmekten başka çaremiz yok inşallah birgün bu rahatsızlıkların dermanını bulunur

1 ay önce bi anda kulak cinlamam başladı. Doktora gittim ve bAna işitme testi yaptılar. Kulağımda % 40 işitme kaybı olduğunu söyledi. Notropil ampul ve prednol 40 mg ampul beteserc ve b12 vitamini verdi. 10 gün sonra kontrole gittiğimde işitme kaybim % 17 de düştü ve tintus adlı bitkisel bi ilaç verdi Notropil tablet ve beteserc tablete devam ediyorum işitmem şimdi çok iyi cinlamam da beni rahatsız etmeyecek kadar azaldı. Bilmiyorum bu ilaçları kullandınız ama bi faydası olur die paylaşmak istedim.

umrn mumkunse su tintus bitkisel ilacinizin kutu resmini paylasirmisiniz. gingo bilobayi biliyorum ama bu tintus u bilmiyorum.nootropil kac mg kullaniyorsunuz.

Bitkisel ilacın adı TİNTUS FORMULA eczane özel getirtiyor bi kaç günde 40 tl fiyati var. Notropil ampul 1 gr 12 tane ampul yapıldı. Daha sonra Notropil 800 mg tablet kullanıyorum

Sevgili UMRN ; Ben yaklaşık 20 yıldır doktora gitmedim.ilaçda kullanmadım.Daha önceleri Ankara,izmir,Antalya,Burdur ve Isparta da devlet hastanesi,tıp ve özel doktorlara gittim.hatırladığım kadarıyla en son gittiğim doktorlar bunu kabüllenmemi söylediler.Bunun yanında uzun süredir internetten konuyu araştırdım.Bu gün itibariyle kulak çınlamasının tedavisinin olmadığı yönündeydi.Ne kadar zorda olsa artık kendimi alıştırdım.Kapı zili,telefon zili,TV.sesini zor duyuyorum.İşitme kaybı(ODYO-sağ:55 DB/sol:65 DB)7-8 yıldır işitme cihazı kullanıyorum.Engelli oranı:%30 sizin rahatsızlığınız farklı olabilir.Ama yinede sizin ilaçlarıda değerlendirmekte fayda var.Teşekkür ederim.

Çınlama başladıktan sonra 2 gün içinde hastaneye gittim ve kbb doktoru ani işitme kaybı tanısı koydu ve erken tedavinin çok önemli olduğunu söyledi belkide erken tedaviye başladığım için işitme geri döndü

UMRN bende ani işitme kaybı gecirdim tek farkımız ben dr gec gıtıım ve yapılan tedaviden yanıt alamadım duyma kaybı geri donmedı ve cınnamada kaldı tınarus ve yazdıgın dıger ilaçları kullandım fakat degişiklik yok. Erkentedavı önemli anlayamadım ben ne oldugumu 2 gun gecmişdi ve suan duyma kaybı cınnama ve ben yaşıyoruz

Tek kulak total diğeri 50 db de bana ne kadar oran verir devlet hastanesi

Benim kulakda da senın kısıne yakın kayıp var yuzde 23 de dıler ama burda bu konuları daha ıyı bılen arkadaşlar var sıze yardımcı olurlar yuzde 40 olmuyor onu bılıyorum ama Gecmiş olsun bu arada

Merhaba

Merhaba arkadaslar ben aranizda yeniyim benimde neurosensoroyal bir rahatsizligim var 3,sene once ilerlenecegi soylendi fakat ben isitme cihazi kullanmak istemedim muzigi cok yuksek sesle dinlemeyi cok severdim ,malesef hayatima bu hastalik girene kadar lise donemlerinden baslayan bu rahatsizlik sonlarinda tam husran oldu bna girdigim butun isyerlerinden ya atildim yada calisamadim dalga gecen oldu kucuk dusurenler yuzunden bi sure gir cik yaparak çaliştim ve en son univertsiteyi okudum bitirdim cok zor oldu ama bitirdim sonunda en son girdgim is yeri kapaninca askerligimde uzerine geldi. Bundan tam 6gun sonra askere gidecegim ve rahatsizlgim ilerlemis durumda yeni baslayan cinlamalarim var sag kulakta cok fazla solda yeni basladi 1 gun oldu bazen duruyor sesi sol kulagimdaki ama yinede bazi konusmalari ayirt edemiyorum gataya soledim fakat pek olumsuz bisey yok dedi bende ustelemedim.

Aslinda kac gundur dusundugum bir sey var derdi verende allah alanda allah suphesiz .
Tinnitus arastirmalarima gore ve sizlerin yazdiklarina gore sonuc elde ettim tinnitus kulaktaki tuylerin ,hucrelerin ölmesi ve zarar gormesinden dolayi cinladigini ayrica neurosensoriyal rahatsizliklarin konusulanlarin ayirt edemem sorunu hucrelerin olmesi idi ,bende amerikada bir akrabam yardimiyla bi sirketle konustum kendileri kok hucre tedavisi icin bi urun gosterdi onun kok hucre tedavisini 200,faktorle gelistigini soyledi zarar gormus ölmüş hucreleri hayata gecirebilecegini soyledi . urunu alip kullanmayi dusunuyorum . evet kok hucre tedavisi su an mumkun degil ama bunu kullanip denemeyi dusunuyorum 2.ihtimal ise lazer soft pen kullanmayi dusunuyorum .

Ve kendim bu hastalikdan muzdaribim ,inaniyorum kendime ya bu hastaligi gecirecegim yada bunun caresini bulacagim, ben ne bilim adami nede doktorum ben 23yasinda gencim kulagin anatomisini ogeniyorum bir yolunu bulacagima inaniyorum hic bir hastalik asilsiz sebebsiz nedensiz kalmayacak insallah .yorumlarinizi bekliyorum

Çavuş Kadir Avsardan hepinize selam olsun saygilar

Kadiravsar

bende 1 senedir çekiyorum çınlamaya eşlik eden hafif işitme kaybıda var ve her 10 günde bir çınlama sesi o kadar artıyor ki zil gibi ötüyor durmaksızın...

2 ayrı doktora gittim tomografi, kan tahlili, işitme testi vs. sonuç yok Allah yardımcımız olsun zor böyle yaşamak..

Almanyada doktor arkadaşım var ginkgo biloba kullan demişti ama kullanmadım henüz.ilaç olarak betaserc, triplus, vasoserc kullandım nafile...

aynen senin gibi umitle gayret ettik kadirsavar:)UMIT ETMEK EN GUZEL SEYDIR:eek:
o umitlerde bos ciktiya:(en azindan yapmadim biseycik demedim.yalniz o amelikan ilacini iyi arastirmani oneririm.ilacla kok hucre olurmuki:confused:

bende senın gibi tereddutteydim fakat bazı vıdeoları ızledım kok hucre tedavısını oldugunu ıdda edıyor hatta sattıkların urun 2014 yılında dunyanın en ıyı urunu secilmiş hala arastırmaktayım bugun haber geldı kulaga herhangı br yan etkısı olmadıgını soyledı turkıyeye yenı yenı gırıslerı yapılıyor alıp kullanmayı dusunuyorum inşallah bir sonuc bulacagım yakın zamanda kullanıma başlayacagım teşekkür ederim herkeze

ilacla kok hucre olamayacagi, kok hucrenin daha arastirilmalari tamamlanmadigi, suphelerle risklerle beraber giden gelismeler durmadan medyada dillendirilirken sarlatanca dunyanin en iyi urunu secildigi martavalini yutmak saflik olur:eek:

ben 25 senedir kulak çınlaması şikayeti çekiyorum ne yapacağım onu da bilemiyorum alıştım yani anlayacağınız :)

Üst Alt