Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak çınlamasının bir çaresi var mı?

Ben de cocuk felcinden dolayi 29 yasinda kulak cinlamasi hafif basladi,onceleri uyudugumda cinliyordu,sonra gun icinde cinlamaya basladi.5 yil calistiktan sonra bende boyun agrilari,bas donmeleri basladi,surekli olunca komple is hayatini terk ettim:)Yapilan tedaviler,betaserc,vasoserc,vitaminler bir ise yaramadi,fakat kulaga basincli su koyduklarinda sedyede oldugun halde kendi etrafinda donmek garip bir duyguydu.Sonra kulaklara basincli hava da verdiler o da olmadi.Dinlenmek iyi geldi.Basladigim bes vakit namaz daha da iyi geldi.Basta zorlandim ama Allah'a cok dua ettim namaz icin,halen devam ediyorum.ALLAH'tan umit kesilmez,Duam odur ki Allah'tan sifa isteyen herkes,sifaya kavussun.

Bende de 2006 yılında iç kulak rahatsızlığı peşine ani işitme kaybı yaşadım sol kulagim hiç duymadığı gibi birde çınlama hiç kesilmedi doktorlar bir iki senede geçer dediler ama geçmedi

Kesilmiyor arkadaşım biz senelerdır çekıyoruz denemedıgımız ilacda kalmadı ama burda bazı arkadaşların ki gecmiş inşallah sizinkısıde gecer dor ilaç vermedımı size çınnamayla ılgılı

Valla bende hertürlü ilacı kullandım ama geçmedi artık umursamiyorum cinlarsa cinlasin diyorum

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun bendede işitme kaybı ve çınlama var meslek nedeniyle yüksek sese maruz kalmaktan oluşmuş işitme kaybım şu anda cihaz kullanmıyorum doktor idare et edebildiğim kadar dedi çınlama için ise bana muz çok iyi geliyor birde boynum tutulmuştu onun için kas gevşetici aldım 3 gün boyunca kullandım kas gevşetici ile birlikte çınlama da geçti şimdi ara ara olunca kas gevsetici içiyorum

ssmm;
aramıza hoş geldin ssmm ,öncelikle geçmiş olsun,işitme kaybın kaç oranlarda acaba dr idare et edebildigin kadar demiş,şimdiye kadarda cihaz kullanmamışsın anlaşılan ,meslegin nedir,ben mobilya dekorasyon imalatım var malum makina pakuru hep gürültülü, dr yazdıgı kas gevşetici ilacı merak ettim adını yazarmısın lütfen buraya,şimdiden teşekkür ederiz, a e o.

Ben askerim atışlardan oldu benimki kas gevseticinin adı muscoril 3 günde geçti çınlamam sol %56 sağ %46 çıktı odyoda doktor cihazı tedavi edici olarak görmediği için tavsiye etmedi birde muz arkadaşlar kan dolaşımını düzenlediği içinmi bilmiyorum ama bende çok işe yarıyor birde alkol ve soda çok fazla çınlaması artırıyor bende bilginize

Selam ssmm şimdiye kadar kas gevseticinin çınnama için kullanıldıgını duymamısdım arada kullanırım ama cınnama için kullanmadım hıc bende uzun zamandır var ve gecmıyoo bı ton ılaç ve çeitli tedavıler ugladım ama olmadı. Siz şanslılardansınız inşallah geri donmez çınnamanız gecmiş olsun

hic bir sey yokken birden bire sol kulagi cinliyan var mi ? benim ki 2 aydir cinliyor isitme testleri Mr felan hepsi iyi cikti...hic bir sorun gozukmuyor ama cinliyor boyle olup gecen var mi acaba ?

Sebepsiz çınlamaların çoğu Stres kaynaklı

çınlamanın tedavisi mümkün değil malesef sadece bitkisel ilaçlarla biraz rahatlamak mümkün. ama türkiyede sadece 2 tane marka çınlama cihazı üretiyor bende odyometrist oldugumdan gerekli kontrollerine geldiklerinde hastalarımda fayda aldıklarını gördüm.

En önemli tedavi alışmak alışmak alışmak .Günün yorgun olduğunuz 2-3 saati hariç aklınıza bile gelmeyecek emin olun .Alışmaya çalışın

alışmak mumkun mu sızce alışmak zor devamlı sızı bırakmayan bır ses tabı bu ses yuksekse unutulmuyor hafıfse o arada unutuluyor Alah herkese yardım etsın her hastalık kendınce zor buda bence zor

Gğndemde kalması acısından yazıyorum belkı bu cınnamaya cözum bulan vardır da bızle paylaşır kım bılır

isitme cihazini sevince daha dayanilir oluyor canna ben icin. isittim seslerden daha yuksek cinlama sesi var ama.keski su koklear implant cikarilan kulagimda azicik ses duysaydida onada cihaz takabilseydim:( ama olsun tek kulak bile rahatlasa ona bin sukur. sen cihazla rahatlamiyormusun.

Medipol Bağcılar hastanesinde Dr.Oğuz Yılmaz (Odyoloji kliniği) çınlama ile ilgilenen bir doktor (odyolog)'dur.
Onun da bir fikrini alın isterseniz.

Teşekkur ederim mehmet bey şuana kadar çınnamanın tedavisi var dıyen bır dr gormedım hepsı buna alışmalısın dedı bana yakın Bagcılarada gıderim. Sukuhufe ben cıhaz takmıyorum takmakda ıstemıyorum alışamadım kabullenemıyorum bu sekılde ıdare edıyorum var cıhazlarım ama kullanmıyorum

Muhtemelen Dr.Oğuz Bey de "tedavisi var" demeyecektir. Ama bazı yöntemlerle etkisi azaltılabiliyor.
İşitme cihaz konusunda katı olmamanızı öneririm. Bazı hastalarda çınlamanın etkisini belirgin olarak hafifletiyor.

cıhazı kabullenemıyorum elımde degıl kullanamıyorum bazen takıyorum 3 gun falan sonra bırakıyorum ılgınıze teşekkur ederim sagolun. Muhtemlen bastırıcı cıhaz var dıyecek cıhaz kullan dıyecek yorma kendını stres yapma dıyecek

Çare bulamayan arkadaşlar

Merhaba,

Çene cerrahisine göründünüz mü caba? Çene eklemi sorunları ve damar sıkışmaları kulak çınlamasında epeyce ön planda bu aralar. boyun kulak tarafı renkli dopler ve çene eklemi ağız full film çektirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

kulak sakat olunca cene eklemi neyim ikinci planda kaliyor. esas ameliyatli kulaklarin cinlamasi bence daha yukseklerden cinliyor.

sadece oneri

Merhaba
Ozellikle cene hareketlerinin en ufaginda bile cinlamanizda bir degisiklik veya ufak bir etki yapiyorsa onerimi dikkate alin lutfen. Sadece bir oneri.

Çözüm bulursanız bana da haber verin :)
Hiç duymuyorum ama kulaklarımda trampet çalıyor mübarek :)
İşte, saçmalardan seçmeler..
Duymuyorsam onu neden duyuyorum çınlamasın adamı hasta etmesin :)

kulagi ses duyana cinlama galiba yalandan hastayim numarasi:p azcik zii zii zii den nolacakti dermisim:eek:hic ses duymayan koklear implant kurbani olan kulagim benide zivanadan cikariyo aksam yatarken:mad:neyleyim bukemiyoruz bu cinlamayi elini opmek zorundayiz:( azcik ses duyunca bu cinlama daha iyi dayaniliyor,isitme cihazim en iyi ilac cinlamaya

simdiden soyliyim, doktor ahmet sirine bosuna iyi bi para odersin. verdigi tetkikler icinde ayni. bii surude taban tepersin. ben tebokan aldim:p bi halta yaramiyor. paraya yazik oldugunu, gozumu kapatip leblebi yutsam ayni isi gorecegini bile bile. bi kutu bitince dahada almam.

bthntlbe arkadaşım ben dede cınnama var capa cerrahpaşa ozel genek her dokdora gıttım cınnamaya cozum yok dokdorlar onu onemsemıyorlar bıle alışmalısın bununla yaşamaya dıyorlar. Bıton ılac kullandım halada kullanıyorum shukufenın dedıgı gıbı dokdorlara ve ılaclara cok para verıyoruz ama ya gecerse dıye duydugum yada tavsıye edılen ılacları kullandım ama gecmıyor sız cozumunu bulursanız paylasın kı bızde faydalanalım gecmiş olsun

Öncellikle Selamlar.
Bende neredeyse 20 senedir var. Tanıdıklarıma da doktorlar bunu takmamaya ve alışmaya çalışın diyorlar. İşitme cihazı takmadığı zamanlar bu uğultular dalgalı bir şekilde bana da oluyor. Cihazı takınca etrafta ses olunca bunu bastırıyor.
Zamanında çok bilgisayar kullanmıştım. Kulağımda uzaklarda sanki sürekli çalışan motor sesi varmış gibi sesler gelmeye başladı. Daha sonra öğrendim ki bilgisayardaki klavyelerin sesi kulağa zarar verdiğini okumuştum. Belkide bunun etkisi vardır.
İşitmede sorunu olanların hemen hepsinde bu sorunun olduğunu biliyorum. Bu yüzden alışmaya çalışacağız, Tıp dünyası sorunu çözene kadar İnşallah.

klavye sesi nasil oluyor:confused:tuslara basarak trik trak denen sesse:eek:o kadarcik sesle cinlamami olurmus:pbaskacaklavye sesi hic bilmiyorum.o trik traklarda normal cevre sesleri icinde devede kulak bence. hicbir zarari yoktur bence. biz cok ileri isitme kaybinda kulak cinlamalarini azaltmak icin isitme cihazi en iyi ilac. ama duyan milleti icin zaten ses duyuyorlarki.onlar icin kulak cinlamasi problem olmamasi gerekiyor diyorum sesleri duyduklari icin.

Başlangıçta bana da saçma gelmişti fakat detayı okuyunca mantıklı geldi. Klavyeden çıkan seslerin frekansları kulağa zarar veriyormuş. 20 sene önce falan gazetede okumuştum yanlışım olmasın. Tabi bizim gibi ağır işitenler için geçerli mi bilmiyorum. Sağlıklıca kalın.

Üst Alt