2- trafikte seyir halinde iken, diğer sürücüler tarafından fark edilerek güvenli bir şekilde seyretmelerine imkân tanınması, amaçlanmaktadır.
Kusura bakmayın ama, bu argümana ancak gülünebilir. Ciddiye alınacak hiçbir yanı yok. Gören de sakatlar trafik kurallarından muaflar sanır; sakat sürücülerin güvenli olmayan işler yapmaya hakları var, potansiyel olarak kötü sürücüler, zaten sürücü belgelerini de şişe kapağı toplayarak bakkaldan aldılar, trafikte ipini koparan öküzler gibi ne yapacakları belli olmaz, ille de sakat olmayan muhteşem sürücüler tarafından fark edilmeliler ve onların o muhteşem hoşgörülerine muhatap olmalılar... Sakat olmayanlar o kadar iyi sürücü ve o kadar hoşgörülü insanlardır ki, yanlarına sakat damgalı plakaya sahip bir araç yanaştığında, hemen fark edip, güler yüzlü bir şekilde selamlayarak hemen yol veriyorlar; hatta, Allah aşkına sen park et, ne olur bu sefer benzinin parası benden diye sakatlara jest yapan yapana... Allah biz sakat sürücülerin şerrinden sizi korusun, siz sağlam sürücülerin iyiliğiyle de bizi ödüllendirsin inşallah!
Bülent abi size bir çok konuda katılsamda bu 2. madde deki düşüncelerinize birbir katılmıyorum. diyeceksiniz neden. reflekslerimizin diğerlerine göre daha yavaş olmasından sizlerin tabiriyle damgalı plaka ile diğer soförlere dikkatli kullan uyarısı vermek istenildiğini düşünüyorum. evet haklısınız kurallara uymayan insan trafikte sürekli. alkollü içecek yasak olmasına rağmen, alkollü sürücüler yüzünden sayımızın sürekli artığı bir ülkede yaşarken bu durumunda aynı olduğunu düşünüyorum.
Bedenimizi sorun etmekten vazgeçmeliyiz tabi ki kolay bişey değil. bunu çok iyi bilen biri olarak bu konuda hepimize düzenli pskolojik destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum . Ama nerde devlet daha bizim ne kadar kimin engeli olduğunu tespit edemediğinden demek ki bu şekilde kontrol altına almak istiyor
bu site de farklı bir konuda yurtdışında bir kart verildiğini, engelli arkadaşlar hangi araca biniyorsa park sorunu yaşamamak için onu önde görünür yere koyduğunu okumuştum.aracı olmayan ve yürümede sorun yaşayan arkadaşlara park sorunu yaşatılmaması için çok güzel bir uygulama. bunun türkiyeye getirilmesi için bişeyler yapılmasını sağlasak muhteşem olur .