Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme Kararıyla Damgalanan Sakat Sürücüler! [Tartışma]

Geçen gün gördüm arkadaşın birisi damgayı beyaza boyamış hiç te belli olmuyordu.Böyle bişey yapsak ceza yermiyiz

İstanbul trafiğinde ve uzun yolda H plakalı aracımla yaşadığım deneyimleri paylaşmak isterim :
Öncelikle bazı arkadaşların iddia ettiği şekilde bu plaka bize hiçbir kolaylık sağlamıyor. Sakat işaretini gören hiçbir sürücü kenara çekilip - vay sen sakatsın buyur geç- gibi bir tavır takınmıyor. Tam tersine yoldan geçen yayalardan tutun da diğer şoförlere kadar herkes bir plakaya bir de uzaylıymışsın gibi !! sana bakıyor. Aracı ve seni inceliyor.

İkincisi bir sürücüyü sollamaya gör!! Kati surette bunu bir gurur meselesi yapıp seni sollayabilmek için canını dişine takıyor :) Hatta seni sollayabilmek için tüm trafik kurallarını hiçe sayabiliyor. Selektörden tuttun da kornaya kadar tacizvari hareketlerde bulunuyor. Ayrıca seni kolay lokma düşündüğü için !!! tartışmaktan, yolunu gaspetmekten, trafikte sıkıştırmaktan da geri durmuyor.

Daha çok yazacaklarım var ama bunları anlatırken bile gerildim.. Bütün bu olumsuzluklarına rağmen inatla H plaka damgasını savunan arkadaşları da hiç ama hiç anlayamıyorum !!! H plakayı savunan arkadaşlar pardon ama siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz :)

Bu platformun adını eğer damgalanma konusuna dahil edersek hemen isim değişikliği yapılması gerekir.Bir platform var katılımcıların çoğunluğunu kim teşkil ediyor*engelliler.biz*senin bedenin,sorun etmekten vazgeç artık* başlıklı,burada da damgalanma söz konusu mudur?Burada yazdıklarıma sığ düşünceli,bağnaz vb.hakaret içeren sözler sarfedilirse üzülürüm,aynen iade etmek gibi bir duruma düşüp kendimle çelişmekte istemem,bu türden yazan arkadaşların dikkatine sunmak için belirtme ihtiyacı duydum.Benim konuya ilişkin şahsi görüşüm;konunun olumlu-olumsuz yönleri var,tıpkı engel oranlarımızda olduğu gibi % oranı üzerinden bakarsak,%75 plakalardan engelli işareti kalkmalı %25 ise olası istismarların önlenmesi açısından kalmalı.Haa..daha uygun yöntemler olamaz mı?Tabiki olabilir,önemli olan çözüm üretmektir,stiker,özel harf,özel seri numarası vb.gibi uygulamalar konuyu içinden çıkılmaz olmaktan kurtarıp çözüme götürebilir.Birbirimizi incitecek sözlerdense,bu yönde mücadelemizi versek daha iyi olmaz mı arkadaşlar ne dersiniz?Tek yürek olup,birbirimize köstek değil,zaten üzüleniz, birde birbirimizi üzen olmayalım,destek olalım.Haydi şimdi kim nereye yazılması gerektiğiyle ilgili bilgisi varsa paylaşsın,bizde üzerimize düşeni gerektiği biçimde yerine getirelim,kısaca şunu öneriyorum;hepimiz birimiz,birimiz hepimiz için hatta hepimiz hepimiz için çalışalım,iyi sonuçlara ulaşmak dileklerimle.

Sorun engelli olmamın başkaları tarafından bilinmesi değil ama, trafikte ilerliyorsun arkandan gelen araç senin engelli plakanı görüyor sanki sen iyi araç -bi de üstelik önünde araçlar var. sürücü sanki onların üstünden geçecek- süremezsinmiş gibi seni geçmeye çalışıyor bu da trafiği tehlikeye sokuyor.gıcık oluyorum.

bende engelli plakalı araç kullanıyorum trafikte herhengi bir avantaj sağladığını görmedim. kimse engelli diye de yol vermedi. benim yaşadığım yerde yerel yönetimin aldığı bir karar neticesinde engelli pilakalı araçlardan otopark ücreti alınmıyor bu nedenle park etme özelinde işime yarıyor. gerisi faso fiso....
hastane gibi yerlerde engellilere ait park yerleri var ama bu park yerlerinin önüne dubalar yerleştiriliytor, burada ki mantık diğer araçların park etmesini önlemek ama engelli olduğumuzdan bu dubaları kaldırmak mümkün olmuyor. hastane güvenliğide dikkat etmiyor denk gelirse yardımcı oluyor denk gelmesse boş durumdaki engelli park yerine bakıp bakıp kalıyorsunuz. çok şükür engel durumum duba kaldırmaya elverişli ama çoğu arkadaşım bu sorunla karşı karşıya...
bir avm de gördüm ki bu duruma farklı yaklaşılmış. engelli park yerlerine büyuk puntolarla buraya park etmenin cezası yazılmış kimse park etmiyor işe yaramış. duba yerine bu tür uygulamalar devreye sokulmalı diye düşünüyorum.

zaferdağ;

üstümden atlamadıkça beni kimse geçemez kardeş! alırım anahtarını!

bu araçlarında engelli işaretinden rahatsız olan arkadaşlar sanıyorum ki %40 ın altında olan arkadaşlar ama %40 ıda alabilen arkadaşlar ne yani neyin özeli neyin özel hayatı normal hayatta sıkıntı yaşıyoruz bizler normal insanlardan daha fazla hoşgörü istiyoruz hakkımızı istiyoruz diyorsunuz sonrada iş arcın plakasındaki engelli işaretine gelin"yoh istemezuk" diyorsunuz bunun adı sadece köylü kurnazlığıdır. afedersiniz ama plakanızda " bu adam bilmem nedir, beu adam bilmem neydir" diye küfür veya hakaret yazmıyor yine sizin olan hakkın size verilmesi adına konmuş işarettir yok ben cadde yaparken kız tavlayamam vs. diyorsanız, 60 milyarlık arabayı 40 milyara alıp hava atacaktım nereden çıoktı bu tekerlekli sandalye işareti diyorsanız sorun plakada değil sizdedir.

Üşenmedim forumu baştan sona kadar okudum. Yazılanlar aklımda ama inanın kimin ne yazdığını hatırlamıyorum. Tabi Bülent beyden başka:)

12 yıllık sürücüyüm. Her gün de aktif olarak trafikteyim. Aracımın plakasında da engelli amblemi var. Bir kaç sene önce sorulsa mutlaka amblem olsun derdim. Herkes benim engelli olduğumu bilsin bana kolaylık sağlasın isterdim. Ancak artık böyle düşünmüyorum. Çünkü gördüm ki bir çok arkadaşında belirttiği gibi plakamda engelli amblemini gören düşüncesiz saldırgan problemli insanlar benimle tabiri caizse hemen güç yarışına girip bir şeyler ispatlamaya çalışıyorlar. Sanırım sağlıklıyız sizden iyi araç kullanırız havalarına girip trafiğide, kendilerinide, bizide tehlikeye atıyorlar. Ve evet yine bir çok arkadaşında dediği gibi yüzümüzü görmeye çalışıp neremizin engelli olduğunu anlamaya çalışıyorlar.

Bence Bülent beyin fikri çok yerinde. Bizlere özel bir kart verirler ve bizlerde o kartlarla aracımızı engelli park yerlerine rahatca park edebiliriz. Ha aklıma kötü şeylerde gelmiyor değil. O kartı ele geçiren yakınlarımız ahbaplarımız dostlarımız o kartlarla haklarımızı bizlere zarar verdiklerini idrak edemeyip kullanabilirler. Ama bunun önüne önce bizler geçmeliyiz. Bizlere verilen hakların daimi olmasını istiyorsak elimizden alınmasını istemiyorsak haklarımıza herkesden çok bizler sahip çıkmalı bizlere verilen hakları sağlıklı yakınlarımıza kullandırmamalıyız.

Ama tabi plakasında bu amblemi kullanmak isteyenlerede saygı duymak lazım. Onlarda diledikleri gibi plakalarına amblemi ekletebilmeliler.

Naçizane bir tesbitim daha var. Sanki daha çok yaşı genç olan arkadaşlarımız engelli amblemini kullanmak istemiyorlar. Tabi onları anlıyorum bizlerde geçtik o yaşlardan. Saygı duymak lazım bu isteklerine. Sonuçta gençlik bu. Sağlıklı genç bireyler nasıl bir çok şeyi gurur meselesi yapabiliyorsa engelli gençlerde bunu gurur meselesi yapabilirler. Gayet doğal. Yanlış olan bir durum yok burda.

Derya Hanım ;

Yazdıklarına aynen katılıyorum. Ben de aktif araç sürücüsü olarak aynı problemlerden bahsettim. Ancak bu amblemin istenmemesinin sebebi engelimizden utanmaktan çok ; engelli plakamız nedeniyle trafikte yaşadığımız ekstra sorunlar. Aslında bu durum bayan sürücülerin yaşadığı sorunlara çok fazla benziyor. Bayan sürücüler trafikte daha fazla tacize uğruyor ve sıkıştırılıyor. Engelli sürücüler de bu durumdan payını alıyor. Kendini güçlü ve adam sanan !! bazı kendini bilmezler kendinden zayıf olduğunu düşündüğü herkese bu muameleyi yapıyor. Engelli plakayı gördüğünde ise ekstra canavarlaşıyor.

Daha geçen hafta otobanda 130 KM hızla seyrederken kendini bilmez bir otobüs soförünün 3 şeritli yolda ısrarla bana korna çalması, aracımı sıkıştırması sonucu ciddi bir kaza tehlikesi atlattım. Bu kişi beni sollayıp yanımdan geçerken dahi kornalarla saçma sapan tacizlerine devam etti. Şimdi kalkıp da " Engelli plaka bizi koruyor. Ayrıcalık sağlıyor gibi " savunmalar yapan arkadaşlara soruyorum. Engelli plaka beni korusaydı bu tehlikeye maruz kalır mıydım ? Hayati tehlike yaratan bu işareti taşıyarak ; can güvenliğimi tehlikeye mi atmalıyım ?

Tüm bu sıkıntılarımızı çözmek için bu işaret kesinlikle kaldırılmalı. Bunun için yapılması gereken hukuki girişim neyse derhal gerçekleştirelim.

Plakamdaki amblemden dolayı sıkıştırılıyorum trafikte tacize uğruyorum amblem yüzünden sürekli rahatsız ediliyorum'lara pek inanmıyorum, maganda heryerde ve her şekilde magandadır. Trafikte taciz edilmeler filan bunları bi ambleme bağlamak ne kadar doğru, istemeyen arkadaşların yorumlarını ve yaşadıklarını okudumda hemen hemen hepsi trafikte yaşadığı o tacizleri vs plakasındaki ambleme bağlamış tabiri caizsse "O amblem olmasaydı böyle taciz edilmezdim, başıma bu gelmezdi" demiş.

Trafikteki tacizle o amblemin hiç bir alakası yok bana daha çok bu bir bahane gibi geliyo yani istemeyenlerin ortak bahanesi, birde şunu deneyelim, istediğiniz her yerde bu söyleyeceğimi yaptırabilirsiniz, gayri resmidir; amblemden dolayı trafikte tacize uğradığını söyleyen arkadaşlar gidip kendilerine bir tabelacıdan amblemsiz plaka yaptırsınlar ve o plakayla trafiğe çıksınlar, test edelim yine aynı tacizler olacakmı yada olmayacakmı veya daha başka tacizlermi olacak görelim. Bunu deneyen herkeste yaşadıklarını burda paylaşsın.

Baycin size bir şey ispatlamak zorunda değiliz. O yüzden tavsiyenize uymayacağımı özellikle belirtmek istiyorum.

Esen hanım eşimle konuşuyordum şimdi, oda aynı dertten müzdarip. Trafikte engelli plakasını gören sürücüler sollanmayacak yerde kaç km hızla gidersek gidelim bizleri sollamaya çalışıyorlar diyor. Eşimde engelli olduğu için aynı aracı ortak kullanabiliyoruz.

Uzun lafın kısası dediklerimi tekrar gibi olacak ama bu iş birazda isteğe bırakılmalı diyorum ben. İsteyen engelli amblemi olan plakasını kullansın isteyen kart kullansın. Sanırım bu konuda bir çok arkadaşla hemfikiriz.

Çok şükür! :)

Şimdi, "ben ille de damgalı gezmek istiyorum, çok yararını görüyorum" diyen arkadaşlarımız varsa, buyursunlar, diledikleri kadar büyük şekilde plakalarına ya da araçlarının diledikleri yerlerine sakat olduklarını gösteren damgayı bassınlar. Kendi tercihleridir...

Aslında bende şimdi şöle bir düşündüğüm zaman bunların kaldırılmasıda bence engelli vatandaşlarca sorun çıkaracak...
Niye derseniz;
Sonuçta yolda giderken içinde engelli olduğunu biliniyor ve ona göre daha öz verili olabiliyor belki vatandaşlar...
Şimdi hız ve sürat bi yarış haline gelecek...
Yani amblemler olduğundada memnuniyetsizlik vardı bence böyle kalktığındada memnuniyetsizlik olacak...
Yani bence olsada olur olsada....Sonuç itibariyle bir amblem bu kadar sorun yaratmamalı diye düşünüyorum...
Kimse kimliğinden,karakterinden bişi kaybetmiyor arabada engelli amblemi var diye...
Bende kaldırılmasıda memnuniyetsizliklerin başlangıcı olacak...

Gerçekten bu plaka sizi çokmu rahatsızmı ediyor yada çok mu zorluk çıkarıyor merak ediyorum ?

insanlar eskiden o amblemi almak için uğraşırlardı şimdi ise mest oldu amblem kalkınca....

Mami Junior;

şahsen rahatsızım evet , ÖZRÜMDEN DEĞİL, SAKAT OLDUĞUMDAN DEĞİL, o damgayı plakaya KOCAMAN bir şekilde vurmalarından rahatsızım. o ibare yine yer alsın plakada, belli olsun sakat aracı olduğu ama adamın gözüne sokar gibi kocaman yaparsan ŞIK DURMUYOR. birde yine rahatsız olduğum durum "sakat ibareli plakalar kalitesiz sacdan yapıldığı için tazyikli su vurunca boya atıyor". 3. defadır plaka boyatıyorum ben. şahsi düşüncem plakanın TR olan mavi kısmı yapılır, üst kısmına da sakat ibaresi eklenir. bu olur, ancak dev gibi bir sakat amblemi durunca orada abes kaçıyor.

ha ayrıca ben sol ayak hareket kısıtlılığından dolayı otomatik vites kullanıyorum. sakat amblemini ve beni sağlam gören kişi şaşırıyor. dolayısıyla gerek olmadığını düşünüyorum. yanlışsam düzeltirsiniz. benim düşüncem bu

Bence görsel amblemlere takılmamak gerek sonucunda bazen milletin gözüne gözüne sokmak gerek millet engelli adı altında ne başarılara imza atıyor...
Yani cümleler,sözcüklere ve görsel amblemlere takılmamak gerektiğine inanıyorum bu konuda...

Plakadaki sakat ambleminden neden rahatsız oluyorsunuz diyenleri de ben anlamıyorum.
Neden damgalanalım kardeşim, herkese ilan etmek zorunda mıyız? Herkesten ayrılmak zorunda mıyız? Bize trafikte dikkat etsinler öyle mi?

Öyleyse tehlikeli araç kullananları da damgalasınlar kardeşim! Misal alkollü araç kullanmaktan ceza yiyene zorunluluk getirsinler, kullandığı arabanın camına bir işaret koysun, biz de o adamın tehlikeli araç kullandığını bilelim, değil mi ama? ehliyetinde de ibare olsun, tehlikeli raç kullanır diye, amblem koymadıysa arabaya o da ceza yesin.

damgalı inek gibi düşünmeyelim :) farklı olması kötü amaçlı olduğunu göstermiyor sonuç itibari ile, yada bize zorluğu yok
en azından kendi adıma konuşayım, yolda trafikte o amblemin plakamda olmasında hiç sorun yasamadım

@cihan_s,

Kusura bakma ama dediklerine bakınca kendini engelli olarak görmüyosun ama plakasından rahatsız oluyosun.
"ha ayrıca ben sol ayak hareket kısıtlılığından dolayı otomatik vites kullanıyorum. sakat amblemini ve beni sağlam gören kişi şaşırıyor"

Günümüzde engellilerin o kadar sorunu varken , son sıralarda olması gereken bir şey çok önemliymiş ön sıralara çıkartılıp, elzem bi konu durumuna getiriliyor.
Ben plakanın şu ana kadar bi olumsuzlugunu görmedim ama demekki rahatsız
olan insanlar varki bu kadar değişmesiyle mutlu oluyolar.
Neyse hepimiz için hayırlı olur inş...

Misal alkollü araç kullanmaktan ceza yiyene zorunluluk getirsinler, kullandığı arabanın camına bir işaret koysun, biz de o adamın tehlikeli araç kullandığını bilelim, değil mi ama? ehliyetinde de ibare olsun, tehlikeli raç kullanır diye, amblem koymadıysa arabaya o da ceza yesin.
landish, sen cok yasha, e mi! :)

"insanlar ishareti görür, daha özverili araba kullanir, bashimiza istenmedik kötü sheylerin gelmesinden kurtuluruz - dolayisiyla bu isharet mutlaka yerleshtirilmelidir plakara" mealindeki yorumlari okudugumda benzer sheyler gecer hep aklimdan... "yazik degil mi sarhoshlarimiza, ot icenlerimize, keshlerimize... nolmush sanki kafayi bulmadan shu dünyanin acimasizliklarina katlanamiolarsa... bikac kez kafalari ii halde arac kullanirken yakalaninca pat diye ellerinden sürücü belgesini almanin alemi ne!... onlarin da bi taraflarina bi isharet yapishtirsak, herkes görse, ona göre tedbirini alsa... cok daha insanca bi yaklashim olmaz mi?" diyesim gelir hep :)...

sayende demish bulundum, icimde kalmadi - teshekkürler ;)

landish, sen cok yasha, e mi! :)

"insanlar ishareti görür, daha özverili araba kullanir, bashimiza istenmedik kötü sheylerin gelmesinden kurtuluruz - dolayisiyla bu isharet mutlaka yerleshtirilmelidir plakara" mealindeki yorumlari okudugumda benzer sheyler gecer hep aklimdan... "yazik degil mi sarhoshlarimiza, ot icenlerimize, keshlerimize... nolmush sanki kafayi bulmadan shu dünyanin acimasizliklarina katlanamiolarsa... bikac kez kafalari ii halde arac kullanirken yakalaninca pat diye ellerinden sürücü belgesini almanin alemi ne!... onlarin da bi taraflarina bi isharet yapishtirsak, herkes görse, ona göre tedbirini alsa... cok daha insanca bi yaklashim olmaz mi?" diyesim gelir hep :)...

sayende demish bulundum, icimde kalmadi - teshekkürler ;)

+1000

Nedir bu araçlardaki sakat plakasına alerji hala anlamıyorum... 6 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum daha bir kere olsun bir kere olsun dezavantajını görmedim.Adam sakatlığı kendisine konduramıyor ama indirimli araba almaya gelince jeep lerden yada lüks arabalardan bahsediyor.birde alıp o işareti kamufle ediyo
Ben t-5 omurlilik felciyim ve otobilimi aktif olarak kullanıyorum.İnip binmekte sıkıntım yok ama yeri geliyor uygun olmayan yerlerde araçtan inmeden birilerinden yardım istiyorsunuz ama yardım istediğiniz kişi sizin engelli olduğunuzu anlayamadığından sanki keyfe keder arabadan inmeye üşendiğinizi düşünerekten yardım etmiyor.. Bir çok kez başıma geldi.Bir dükkana yanaştığımda işaret edip beklediğimde dakikalarca insanlarla bakıştığım oldu.Ayrıca bir çok engelli araç parkı yerinde özellikle alışveriş merkezlerinde duyarsız sağlıklı insanlar park yerini kullanmasın diye kırmızı kukaları koyuyorlar.Şimdi düşünebiliyormusunuz bir omurilik felçlinin oraya yanaşıp kimseden yardım istemeden önce sandalye kurup araçtan inip kukayı kaldırıp tekrardan araca binip aracı parkedip sonrasında bir daha araçtan inip sandalye kurup işine bakmasındaki zorluğu.. sizin plakanızdaki işareti gören biri siztalep etmesenizde yardım edebiliyor.Ben kendim avuç içine sığabilecek boyutlarda üzerinde engelli işareti bulunan bir lehva edindim bir yere yanaştığımda hemen onu gösteriyorum hemen yardımcı oluyorlar...
Yok efendim araçtaki işaret insanda damgalanma hissi uyandııyormuşda işaret kullanılmasınmış...
PEKİ YA GÜNLÜK HAYATA KATILIRKEN İNSANLARIN ENGELLİYE BAKIŞINDAKİ DAMGALANMADAN NASIL KURTULACAKSINIZ....ONU NASIL KAMUFLE EDECEKSİNİZ....

SAYIN OTURANBOĞA

arkadaşım bu damga konusu sizi baya bir tedirgin etmiş yazdığınız mesaj biraz duygusal olmamışmı sizce ? sonuç olarak plakadaki işareti ( damga demiyorum çünkü bu kelime kullanmak isteyenide istemeyenide rahatsız ediyor ) kullanmak zorunlu değil. o işareti yıllarca kullananlar bu durumdan memnun olmayanlar her süreçte bu olguyu dile getirdiler . bense 2-3 yıl arabamda o işaret olsun diye uğraştım . ayrıca ben o işaretten hiç bir şekilde rahatsız olmuyorum ve de değiştirmeyi düşünmüyorum . şimdi bende sizin yaptığınız gibi bir mesaj yazarak o işareti istemeyenler hakkında olumsuz şeyler yazsam veya onları rencide edecek şeyler yazsam doğru olurmu ? nitekim çevremde o işareti istemeyenlerin neden istemediğini bildiğim insanlar var inanın o insanlar sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyor başka sebeplerle o işareti istemiyorlar . sonuç olarak olaya kişisel değil insancıl bakmak lazım böyle bakılınca o işaret arabalarda OLMAMALI doğrusu da bu . lakin işareti isteyenlere yada istemeyenlere hiç bir şekilde yorum yapılmamalı diye düşünüyorum saygılarımla

ayrıca maliyede kdv konusu yüksek sesle dile getiriliyor artık seminerlerde bu konuda kdv ninde ötev gibi olacağı direk üstadlar tarafından dile getiriliyor çok kıssa zamanda bu değişiklik olacaktır ( çünkü maliyede böyle olaylar dile getirildimi mutlaka sonuçlanır )

herkese saygılar

inanıyorumki engelli arkadaşlarımız bu engelli plakalarından rahatsız olmuyor refakatçili araç kullanan vatandaşlarımız rahatsız oluyordur ama nedense aracın içinde engelli akrabası olmadığı halde park üstünlüğü olan yerlere bizlerden önce park ederler ama engelli plakalı araç kullanmaktanda rahatsız olurlar

Yok Cihan, "damga seven" arkadaşlarımızı rencide edici bir şey söylemedim. Öyle anlaşıldıysam da özür dilerim. Benim sözüm Aykut arkadaşımızın yazdığı düşünceye sahip olanların şu sözlerine karşılıktır: "Nedir bu araçlardaki sakat plakasına alerji hala anlamıyorum...[...] Adam sakatlığı kendisine konduramıyor ama indirimli araba almaya gelince jeep lerden yada lüks arabalardan bahsediyor. birde alıp o işareti kamufle ediyo"

Plakasında damga olmasından rahatsızlık duyan, bunun her açıdan dezavantaj içerdiğini ve ayrımcılık olduğunu düşünen benim gibilere saygı duymak yerine (ve damgasız gezme hakkım için bana destek vermek yerine), bize karşı bir yargıda bulunup -en hafif ifadeyle- bizi anlamayan ve anlamak istemeyen kişilere karşı diyorum ki, "Plakasında damgayı seven ve isteyen arkadaşlar, bu damgalamadan rahatsız olan bizleri dert etmeyin kendinize lütfen. Siz yine damgalı gezerek trafikte diğer sürücülerin o muhteşem yardımlarından yararlanmaya devam edebilrsiniz. Hatta tüm aracı sakat damgası ile donatabilirsiniz de! :) Bırakın bizler de damgasız plakayla başımızın çaresine bakalım. Bizi anlamaya çalışmayın. Gerek yok. Bizler damgasız mutluyuz, sizler damgalı. Oh, daha ne olsun..."

Bunun nesi kötü?

______

Evet, benim duyumlarım da çok kısa bir süre içerisinde KDV istisnasına dair düzenleme yapılacağı yönünde. Beklemedeyiz...

bilgeadam; kesinlikle size katılıyorum... ben o engelli plakasını gururla takacam... bazı sağlam kişiler, engelli arkadaşların üzerine ötv indirimli araç alırken utanmıyolar da, engelli plakası takınca mı utanıyolar... eğer şimdi deseler engelli plakasını taktırana devlet bedava benzin verecek, bak nasıl yine engelli plakasını takarlar.. işte bu da bizim türk milleti....

Üst Alt