Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme Kararıyla Damgalanan Sakat Sürücüler! [Tartışma]

Bir dükkana yanaştığımda işaret edip beklediğimde dakikalarca insanlarla bakıştığım oldu.Ayrıca bir çok engelli araç parkı yerinde özellikle alışveriş merkezlerinde duyarsız sağlıklı insanlar park yerini kullanmasın diye kırmızı kukaları koyuyorlar.Şimdi düşünebiliyormusunuz bir omurilik felçlinin oraya yanaşıp kimseden yardım istemeden önce sandalye kurup araçtan inip kukayı kaldırıp tekrardan araca binip aracı parkedip sonrasında bir daha araçtan inip sandalye kurup işine bakmasındaki zorluğu..

bahsettigin durumlarda birilerinden yardim almak gibi bir niyetim olunca engelli park kartimi shöööyle alimli bi shekilde bi salliom, kac kishi yardimima koshuyor, bir bilsen böyle konushmazdin... insanlar o kadar da insafsiz degil ki, "yok ille de plakana amblem yerleshtirmen lazim ki yardimimizi hak edesin" diye tuttursunlar...

sizin plakanızdaki işareti gören biri siztalep etmesenizde yardım edebiliyor. (...) Yok efendim araçtaki işaret insanda damgalanma hissi uyandııyormuşda işaret kullanılmasınmış...
PEKİ YA GÜNLÜK HAYATA KATILIRKEN İNSANLARIN ENGELLİYE BAKIŞINDAKİ DAMGALANMADAN NASIL KURTULACAKSINIZ....ONU NASIL KAMUFLE EDECEKSİNİZ....

tam da o bakishin eseridir ishte yillarca trafik ishlerinde damgali eshek muamelesi görmek zorunda birakilmamiz... ve ondan kurtulmasi gereken ben degil, o bakisha sahip insanlardir... onlara yardimci olabilmek icin de bu tür damgalamalara karshi cikiorum... "birakin, insanlar diledigi gibi dolashsin, diledigi zaman yardim alsin, dilemedigi zaman almasin" diorum... "sakat olmak bazen yardim almayi gerektirebilior ama ne zaman neye ihtiyac duyduguna ve ne zaman kimden yardim almak istedigine karar verme kabiliyetini yok etmior ille de - talep ettigimiz bu kadarcik özerklik o kadar mi batior size" diorum... o "bakishtaki damgayi" kamufle etmek degil, tam aksine tüm ciplakligiyla gözler önüne serilmesi gerektigini düshündügüm icin yapiorum bunlari... cok mu yanlish yoldayim, sevgili knockagain?

ayrica, hic kimse isharet kullanilmasin demior - o sana öyle gelmish -, dayatilmasin dior...

Bu damga olayından bazı arkadaşlar sıkılabilir alınabilir anlıyorum ama bu arkadaşlar hiç yaşamlarında kendi başlarına trafikte otomobil kullanmışlarmı??? kendi başlarına bir engelli park yerine park ederken sorun yaşamışlarmı??? bilinçsiz sağlılklı insanlarla vede polisler le cebelleşmişler mi??? Sadece plakanın verdiği utanç duygusundan kurtulmak yetmiyor.. Birde günlük hayatta yaşananlar var..... Evden ayda yılda bir başkasının yardımıyla çıktığında başkasının kullandığı arabayla gezerken sırf plakadan utanmakla iş bitmiyor.... Birde bizim gibiler gibi %92 engelle her gün bir başına trafikte olmak var... ne kadar utandırsada onun faydasını biz gibiler bilir.. saygılar...

knockagain;

Sözlerinize katılıyorum.
Benimde en çok onu merak ettiğim konulardan biri, kaçı trafikte aktif olarak araba kullanıyor.
Ne gibi zararları olmuş o plakanın merak ettim.
Bu kadar mühim bi şeyi biz engelliler nasıl bu zamana kadar farkedememişz hayret doğrusu.

Not: 2. arabamı alırken ötv veripte aldım ve plakayı normal taktırmak istedim ailemde kullanabilsin diye.
Ama tertibat taklırsa mecburen plakada engelli olacak dediler yani plaka benim için hiç anlam ifade etmiyor.

Mami Junior;

Teşekkürler Mami Junior...Bu plakadaki amblem rahatsızlığı engelli sosyetiklerin işgüzarlığından başka bir şey değil.. Benim aracım 88 model mütevazi bir golf.Amblemde gayet güzel yakışıyor nerdeyse arabamla aynı renkteler bana bir sıkıntısı yok faydasından öte... Ama tabiki bizim sosyetik engelli bir Volkswagen passat, Opel insignia yada Mercedes c 160 aldığında o güzelim arabasına o işareti yakıştıramıyor bütün mesele bu....
Hadi şikayeti olan arkadaşlar yazsınlar ne gibi bir maduriyetleri olmuş şimdiye kadar, örnek vererek yazsınlar. Birde faydasını görenler yazsınlar aradaki farkı görelim.Bu iş şekilcilikten başka bir şey değil daha mühim konulara odaklanmalı...

OturanBoğa;

Sevgili Bülent kardeşim %92 engel oranıyla gün içinde sağlam insanlar kadar bir aktiflikle araç kullanıyorum kolaylığıyla, zorluğuyla ve bir çok şeye de şahit oluyorum gün içinde...Ben tekerlekli sandalyede yaşayan ağır bir engelli olaraktan 88 model bir araçla cebelleşirken bu durumdan gocunmazken, diğer taraftan sadece % 40 engeliyle oda sadece elinde veya kolunda nerdeyse engel bile sayılamıycak durumuyla her türlü toplu taşımayı kullanabilecekken yada özgürce yürüyebilecekken ötv den bir dünya yararlanıp araç alıyor ve plakasındaki amblemi gizliyor..Bunda ne var diyeceksin...
Ben tüm hareket kısıtlılığımla şehir merkezinde kısıtlı sayıda park yerlerinde yer ararken birde geliyorum görüyorumki benim zaruriyetten kullanmak zorunda olduğum park yerinde bu bahsettiğim arkadaşın arabası duruyor...Yine aynı şekilde % 90 üzeri engellierin yakınları, aracı kendi özel işleri için bile kullanırken bu park yerlerini fuzuli yere işgal ediyorlar sırf plakada ki işatere güvenerekten.
Bir omurlik felçliyle bir el amputesinin yada ayak amputesinin yaşadığı sıkıntılar birmidir.... Onun için belli zamanlarda dışarı çıkıldığında bu olaydan duyulan rahatsızlığı anlamıyorum.. Hayatın içinde birebir olanlar bunu daha iyi anlıyor...Bana destek çıkanlardan da bunu gayet iiyi anlıyorum..

yada ayak amputesinin yaşadığı sıkıntılar birmidir.... Onun için belli zamanlarda dışarı çıkıldığında bu olaydan duyulan rahatsızlığı anlamıyorum.. Hayatın içinde birebir olanlar bunu daha iyi anlıyor...Bana destek çıkanlardan da bunu gayet iiyi anlıyorum..

Size empati duyarak yazınızı okumaya başlıyordumki!
AYAK AMPUTESİ ni ufak bir sorun olarak görmüşsünüz!
Ben biliyorumki senin oranın ne ise benimkide odur.

Nedeni devlet protez vermiyorki? Verdiği paraya protez olmuyor. Buda demek oluyorki amputede t.sandalye mahkumudur.
E şimdi siz % 90 oran almışsınızz. Daha düne kadar amputeye çok komik oranlar veriliyordu.
Şimdi oldumu verdiğin bacak ampute örneği:confused:
İçine sindimi:confused: Dışardan bunu duyanda bacağı olmayanı sağlam sanır.

Bacakda çok önemlidir. Kolda hafife alınacak bir organ değildir.

passat, mercedes, opel bunlar lüks değildir. Siz lüks göörmemişsiniz.
Elbette adam parası varsa mercedese binmek ister daha güvenli olsun. Daha sorunsuz olsun diye.
Sizi duyanda 500S mercedesden bahsediyor sanır.
Hem milleti lüks le suçlayan siz bu pahalı benzin parasını nerden buluyorsunuz?
Bana bedava S500 versen binemem. Benzin bana göre en büyük handikapdır.

Bu araç alma sevdalılarınada şaşıyorum zaten.

Şimdi gelelim başka suçlamanıza. Devlete ötv vermemek için sakat plakası takarsınız demişsiniz.
Hadi bunlar ççakkal ben ve benim gibilere araç alabilirsin ruhsatınada senden başkası bu aracı kullanamaz diye yazırımı nasıl savunursun.
Bırak ötv li ötv sizi aracı sadece sen kullanabilrisin ne ayak? Atıyorum ötvsini ben ödiyecem!!
Ne demek 2. bir şahıs senin aracını kullanamaz?
Ne demek paran yoksa ömrün boyunca araç kullanamassın! İlla araç satın alıcaksın araba kullanmak istiyorsan diktasıda neyin ensidir.?

O vakit engelsiz bireyede sınırlandırma getir. Yassak koy...

Bu durmda sen benden iyi durumda olduğun görülüyor. Mağdur olan konuşsun istersen he ne dersin?

Benim aracım yok! Ama sizin ithamlarınız karşısında istemiyerek bişeyler karaladımm.

@saww ,

Nasıl bi eleştri bu anlamadım.
Orda konuya bi kaç örnek amacıyla ampute yazıyor, sen konunun geneline değil ampute olayına takılıyosun.
Sen olayı çok farklı boyutuna çekiyosun, olayı alakasız bir yere götürmüşsün.

şahsi yorumumdur

öncelikle herkese slmlar olsun bu konuda bütün yazılanları dikkatlice okudum herkes hayata kendi penceresinden bakınca mutlaka kendine göre doğruları çıkıyor tabiki ortaya bende kısa bi yorum eklemek istiyorum bu özürlü logosuyla ilgili çıkan yasa insanların bir nevi öz iradesini rahat bi şekilde kullanmasına imkan tanıyor çıkan yasaya bakacak olursak illada bu logoyu kullanacak,sında demiyıor kullanmıyacak,sında demiyor burda bence olması gereken yani bizi asıl ilgilendiren kişinin kendisiyle özden nekadar barışık oldugu engelinden dolayı bir isyanı bir sitemi varsa eyer zaten bu loguyu hiç bi şekilde kullanmak istemiyecektir ben kendim bizzat londrada 5 yıl kaldım ve oradaki engelli insanlar bu ablemi o kadar severek taşıyorlarki hemde hayatın her alanında ve bu ableme o kadar sahipler çünkü diyer insanlar tarfındanda bu ablemin oldugu her yere ayrı bir itina ayrı bir özen gösteriliyor ben kendim poliyo sekeliyim passat aracım var bu logoyuda gururla taşıyorum aracımda ben buradan bütün engelli arakaşlara sesleniyorum gelin bizi temsil eden bu logomuza sahip çıkalım ve o logomuza daha fazla hak verilmesinin istiyelim önceliklede kendimizle barışık olalım bizim buradaki logo konusundaki toleransımızı gören engelli hakkından yararlanıp aslında engelli olmayan kişileri n rahatlıklarına bir nevi hizmet etmiş olacaz herkese saygılarımla .....

bahsettigin durumlarda birilerinden yardim almak gibi bir niyetim olunca engelli park kartimi shöööyle alimli bi shekilde bi salliom, kac kishi yardimima koshuyor, bir bilsen böyle konushmazdin...

İşte bize öyle "koshan" olmuyo . .

Ben şu plakasındaki Oturanboğa'nın tabiri ile "damga" yüzünden hayıflanan şikayçi olan engelli bayanların bir kaç ay sonra damgasız halde trafikta yaşadıkları olayları buraya aktarmalarını bekliyorum. Acaba o şikayet ettikleri damga plakalarında olmayınca neler yaşayacaklar görücez . .

Mami Junior;

Her açıyı, her boyutu anlıyacaksın diye bişey yok.
Sen o boyuttan bakmıyorsun diye bende senin boyutunamı geçmek zorundayım. Sen kısıtlı bakıyorsun diye bendemi senin gibi kısıtlı bakıcam?
Anlamadıysan zaten sana yazmadım. Anlıyacak boyutta olana yazdım. Senin nasibin yok diye senin boyutuna ayrı yazı yazamam.

saww;

Saww arkadaşım evet her engel birbirinden farklıdırı vede sıkıtıları ayrıdır.Bir çok Arkadaşımdan senin sıkıntılarınıda biliyorum.Tek bacak bir ampute diğer ayağından güç alıp yürüyebiliyorken ben bir omurilik felçli olarak cansız ölü bir bedeni sadece kollarımla taşıyarak yaşıyorum. Bunada şükür diyorum....

Ben kimseyi lüks almakla itham etmiyorum... Parası olan istediğini alsın binsin arabasınıda diğer sağlamlar gibi normal vatandaşların istediği yere part etsin..Gelipte benim zaruriyetten park ettiğim park yerini fuzuli işgal etmesin...

Benim arabam lpg li daha söyle zaruriyet dışında keyfe keder başıboş gezemedim bu yakıt pahalılığında malesef..

Söylemiş olduğun ruhtsatta yazan senden başkası kullanamaz ibaresine bende karşıyım....Tamam sağlıklı bireyler çok şart olmadıkça kullanmasın ama tüm engelliler diğer donanımlı arabaları kullanabilsin...Bir arkadaşımın yeni aldığı 2010 model corollasıyla uzun yola çıktık araba sahibi olarak o şöför.Benimde ehliyetim var yanda oturuyorum.Benim eski arabadan başka araba kullanmadığımdan nasıl kandırsamda şu toyata nın keyfini tatsam diye arkadaşa şakayla karışık zarf atarken arkadaş oralı bile olmuyordu.Bir ara gece vakti ben onun uyukladığını fark ettim ve bu sefer ciddi anlamda istedim arabayı ama o gene vermedi.Ve gecenin 2 sinde büyük bir hızla giderken uyuduğunda bariyerlere girmemize 30 cm kalmıştı ve aniden uyanarak son anda toparladı.O olayı yaşadıktan sonra bile baya baya bir gittikten sonra büyük ısrarlar sonu aracı ben aldım sağ sağlim vardık gideceğimiz yere....Ertesi gün ölümden döndüğü olayın farkına varan arkadaşın savunması neydi biliyormusun araba bendeyken kaza yapsak sigortadan para alamıycakmışız ama hep beraber ölsek baya kara geçicektik toplu cenazeyle....

Herkesin imkanı olup araba alamıyabilir bende eski bir arabaya talim ediyorum yeri geldiğinde bir engelli yasal olarak bir arkadaşından araç alıp işini görebilmeli bunu bende savunuyorum... Herkesin ulaşım hakkı olmalıı...
Tüm araç kullanan engelli arkadaşlara soruyorum kimse şikayetçi değil herkes faydasından bahsediyor......

AMA BURDA BU PLAKADAKİ AMBLEM BİZİ RENCİDE EDİYOR BENİM ARABAMDA OLUPTA NEDEN BENİ EKLAM EDİYOR DİYEN ARKADAŞLARA SORUYORUM????

SEN DAMGALI ARABADA GEZERKEN RAHATSIZ OLUYORSUN BAKIŞLARDAN ÇEKİNİYORSUN... PEKİ NORMAL PLAKALI BİR ARAÇ ALDIN ONUNLA BİR YERE GİTTİN ORDA ARABADAN İNERKEN KALKIP AYAKLARININ ÜZERİNDEMİ İNECEKSİN O ARABADAN YOKSA GENE O RENCİDE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜN TEKERLEKLİ SANDALYEYE Mİ OTURACAKSIN.....

Ben hiç bir şekilde ithamda bulunmuyorum sadece hayatın gerçeklerini yaşayan biri olarak bunları aktarmak istedim.. Sadece düzenlenmesi yada yapılamsı gereken daha önemli işler varken sadece şekil şemalle uğraşarak şekilcilik yapılamsına karşıyım....

SAYGILARIMLA

Yok Cihan, "damga seven" arkadaşlarımızı rencide edici bir şey söylemedim. Öyle anlaşıldıysam da özür dilerim. Benim sözüm Aykut arkadaşımızın yazdığı düşünceye sahip olanların şu sözlerine karşılıktır: "Nedir bu araçlardaki sakat plakasına alerji hala anlamıyorum...[...] Adam sakatlığı kendisine konduramıyor ama indirimli araba almaya gelince jeep lerden yada lüks arabalardan bahsediyor. birde alıp o işareti kamufle ediyo"

Plakasında damga olmasından rahatsızlık duyan, bunun her açıdan dezavantaj içerdiğini ve ayrımcılık olduğunu düşünen benim gibilere saygı duymak yerine (ve damgasız gezme hakkım için bana destek vermek yerine), bize karşı bir yargıda bulunup -en hafif ifadeyle- bizi anlamayan ve anlamak istemeyen kişilere karşı diyorum ki, "Plakasında damgayı seven ve isteyen arkadaşlar, bu damgalamadan rahatsız olan bizleri dert etmeyin kendinize lütfen. Siz yine damgalı gezerek trafikte diğer sürücülerin o muhteşem yardımlarından yararlanmaya devam edebilrsiniz. Hatta tüm aracı sakat damgası ile donatabilirsiniz de! :) Bırakın bizler de damgasız plakayla başımızın çaresine bakalım. Bizi anlamaya çalışmayın. Gerek yok. Bizler damgasız mutluyuz, sizler damgalı. Oh, daha ne olsun..."

Bunun nesi kötü?

______

Evet, benim duyumlarım da çok kısa bir süre içerisinde KDV istisnasına dair düzenleme yapılacağı yönünde. Beklemedeyiz...

Bülent kardeşim senin bu konudaki fikirlerine şu nedenle katılmıyorum.... Şekilcilikten öteye gitmeyen fuzuli bir olay olduğu için.... Yeni yasa hayırlı olsun isteyen taksın istemeyen takmasın bu saatten sonra... Ben çıkarmıycam..... Hep birlikte yaşananları burdan takip edeceğiz gene.....

Gel KDV yasasını çöz bari herkes fayda görsün.....

ŞİMDİ SANA TEK SORUM ???

SEN DAMGALI PLAKASIZ ARACACINLA TRAFİK İÇİNDE ÖZGÜRCE VE SIKINTI YAŞAMADAN İÇİN RAHAT GEZDİKTEN SONRA ARACINDAN İNERKEN AYAKLARININ ÜZERİNE DİKİLİP Mİ İNECEKSİN YOKSA SENİ RENCİDE ETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN O TEKERLEKLİ SANDALYENE Mİ BİNECEKSİN......

KADER , KAZA, ŞANS YADA ALINYAZISI OLARAK ARTIK BU DÜNYADA SENİN BİR PARÇAN OLMUŞ BİRŞEYE NEDEN BU ANTİPATİ BUNU ANLIYAMIYORUM....

@saww
Safsata yapma güzel kardeşim, benim boyutum senin boyutun yok, yazdıklarınla konuyu başka tarafa çekiyosunda o yüzden yazdım.
Sen bildiğini okumaya devam et, sana laf yetiştiricek değilim...

@knockagain

Siteden birinin yorumu bu, damgalı plaka istememe sebeplerinden biri bu olsa gerek, "ha ayrıca ben sol ayak hareket kısıtlılığından dolayı otomatik vites kullanıyorum. sakat amblemini ve beni sağlam gören kişi şaşırıyor".

SEN DAMGALI PLAKASIZ ARACACINLA TRAFİK İÇİNDE ÖZGÜRCE VE SIKINTI YAŞAMADAN İÇİN RAHAT GEZDİKTEN SONRA ARACINDAN İNERKEN AYAKLARININ ÜZERİNE DİKİLİP Mİ İNECEKSİN YOKSA SENİ RENCİDE ETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN O TEKERLEKLİ SANDALYENE Mİ BİNECEKSİN......
KADER , KAZA, ŞANS YADA ALINYAZISI OLARAK ARTIK BU DÜNYADA SENİN BİR PARÇAN OLMUŞ BİRŞEYE NEDEN BU ANTİPATİ BUNU ANLIYAMIYORUM....

Aykut, tekerlekli sandalyemin beni rencide ettiğini ya da ona karşı antipatim olduğunu nereden biliyorsun? Yaşamı sakatlık çalışmaları üzerine kurulu olan ben, tekerlekli sandalyemden gocunur muyum? Bir daha düşün derim... Kaldı ki, evet, diyelim ki gocundum, tekerlekli sandalyedeyken inanılmaz rahatsız oluyorum ve üzülüyorum halimden. Kendimi özgür hissetttiğim tek yer arabam ve orada bulunan damga da beni ele veriyor. Bu durumda sana düşen "arkadaşım rahatsız oluyorsa nedeni kimseyi ilgilendirmez, o mutlu olacaksa o damga çıkartılmalıdır" demek midir, yoksa "gocunma aslanım" diye benim duygularımı hiçe saymak mıdır?
Trafikte plakasına bakıp kadın-erkek-yaşlı-genç-trabzonlu-malatyalı-türk-çerkez-müslüman-ateist vb. diye anlıyorlar mı da sakat olduğumu anlamak istiyorlar?
Sen trafikte sakat olduğunu belli eden damgayla gezmeyi sevebilir ve diğer sürücülerin sana iyilik yapmalarını bekliyor olabilirsin. Hakkındır. Peki bunun tam tersi de benim hakkım değil midir?

tebrikler bülent abiii sana canı gönülden katılıyorum ve taktir ediyorum!!

bülent bey tabiki hakkınızdır hemde hiç şüphesiz ve tartışılamaz

OturanBoğa;

hakkındır hemde sonuna kadar işte yasamızda aynen bunu diyor isteyen takar istemeyen takmaz kişinin iradesini kullanmasına izin veriyor

İşte bize öyle "koshan" olmuyo . .

ve koshmak icin "ille de o ishareti plakana yerleshtiriceksin, 7/24 saat herkese belli ediceksin ki yardimimizi hakedesin" diye tutturuyorlar, öyle mi?... agzinla yardim istedigin, ya da park kartini gösterdigin zaman "koshmayanlar" o ishareti plakaya yerleshtirdigin an mucizevi bi shekilde melek kesilip etrafinda pervane gibi dönmeye bashliorlar, öyle mi?!...

ayrica neyi ima etmek istiorsun öyle "bayan" falanla?... yukardaki mesajimda kullandigim "alimli" sözcügüne takildiysan, yardim istedigim zaman erkekler kadar kadinlar da koshuyor, hic merak etme :)...

Bu damga olayından bazı arkadaşlar sıkılabilir alınabilir anlıyorum ama bu arkadaşlar hiç yaşamlarında kendi başlarına trafikte otomobil kullanmışlarmı??? kendi başlarına bir engelli park yerine park ederken sorun yaşamışlarmı??? bilinçsiz sağlılklı insanlarla vede polisler le cebelleşmişler mi??? Sadece plakanın verdiği utanç duygusundan kurtulmak yetmiyor.. Birde günlük hayatta yaşananlar var..... Evden ayda yılda bir başkasının yardımıyla çıktığında başkasının kullandığı arabayla gezerken sırf plakadan utanmakla iş bitmiyor.... Birde bizim gibiler gibi %92 engelle her gün bir başına trafikte olmak var... ne kadar utandırsada onun faydasını biz gibiler bilir.. saygılar...
bütün bu dertlerine deva oldugunu iddia ettigin plakayi kullanan biri olarak, o dertleri cok deneyimlemish gibi yazman shashirtici olmasi gerektigi halde pek shashirtmior beni nedense :) ama madem ki o isharet bütün bu sikintilarini gideriormush, ne diym; senin adina mutlu olurum gercekten, "güle güle kullan" derim, hatta "birkac tane daha - biraz da büyükcelerini yapishtir ki herkes, özellikle de senin deyiminle 'bilinçsiz sağlılklı insanlar vede polisler' rahatca görüp cebelleshtirmesinler seni kendileriyle" derim...

ama ben %100 ile ölcülen sakatligimla düshündügün gibi sadece ayda yilda degil, her allaan günü tek bashima trafigin ve hayatin ta ortasindayken öyle bir plakaya ihtiyac duymuyorsam veya herhangi bi ishe yarayacagina inanmiorsam, sen kullanirken gönlün daha rahat etsin diye mecbur mu tutulmaliyim o ishareti kullanmaya... nedir derdin, gercekten anlayamadim?... bir "plakadan utanmakla bitmior"-dur tutturmushsun gidior... sana "ille de utanicaksin, o ishareti kullanmicaksin!" diye dayatan yok ki :confused:...

arkadashlar, sakatligindan utanan insanlar icin üzülüosaniz veya neblim, ille de o konu hakkinda konushmak istiorsaniz acarsiniz "SAKATLIKTAN UTANMAK" diye bir bashlik, en ince noktasina kadar enine boyuna, derinlemesine konushursunuz... ve hatta belki de bir iki sakati ikna edip utanmaktan vazgecirebilirsiniz... öyle bi bashliga ben de yorumlarimla katilmaktan zevk alirim büyük ihtimalle...

ama yillardir özellikle shu engelli plakasi baglaminda bir suclama olarak üstten ashagi sarfedilen, "sakatliginizdan utaniorsunuz" sözlerini okumaktan gina geldi artik walla da billa da - yeter!... ayrica, cogu insanlar kendinde utanicak bishiler bulur ve bashkalarinin fark etmesini istemez, saklamak icin elinden geleni yapar... bitek sakatliga mahsus bishi degildir ki bu... o insanlara da, saklamak istedikleri özelliklerine uygun amblemler cikartip bitaraflarina yapishtiralim - herkes görsün...

kilolarini kamufle etmek icin elinden geleni yapan bi kadina kendinle bariship etrafta mini etek, göbegi acik tishörtle geziceksin bundan böyle diye dayatmak ne kadar sacma, ne kadar küstahliksa; bir sakata da "kendinle barish" gerekcesiyle amblem dayatmak o kadar sacma, o kadar küstahliktir... ve hatta birakalim amblemi falan, "sakatliginla barishicaksin" diye dayatmak bile tek bashina bir küstahliktir... shekilcilikle mücadele edicem diye insanlarin özel alanlarina girip neyden utanip, neyden utanmicana karar verilemez... hic kimsenin hakki olamaz böyle bisheye... temel itirazimiz buna... asil üstünde durmak istedigimiz sheyin 'insana saygi' oldugunu anlamak o kadar mi zor :(...

iki hafta öncesine kadarki plaka uygulamasini saygisizca bir damgalama ve rencide edici bir muamele olarak algilayip karshi cikan, ve yeni yapilan yasa degishikligine sevinen arkadashlarin shekilcilikten öteye gidebilecek bir nedeni olacagina ihtimal verememektir ASIL SHEKILCILIK... o karshi cikishin, bu sevinishin arkasinda 'sakatligindan utanmak' dishinda hic bir sheyin olamayacagini düshünmektir ASIL SHEKILCILIK... duyulan rahatsizligin, o ishareti güzelim arabasina yakishtiramayan "engelli sosyetiklerin" (artik bunlar her kim oluyorsa) ishgüzarligindan ibaret oldugunu düshünmektir asil shekilcilik... mercedes c 160'lara engelli isharetinin yakishtirilamadigini düshünmektir ASIL SHEKILCILIK... ve bunu eleshtirirken "88 model mütevazi" bir arabaya gayet güzel yakishtigini iddia etmektir ASIL SHEKILCILIK...

birilerini gocunmakla itham eden yorumlarinizi okurken, cok sevdigim "mü'min mü'minin ayansidir" sözünü hatirlatiorsunuz bana arkadashlar... bashkalarinin davranishlari arkasinda gördügünüz sheyler, kendi ic kavgalarinizin yansimasi olmasin? :)...

birilerini gocunmakla itham eden yorumlarinizi okurken, cok sevdigim "mü'min mü'minin ayansidir" sözünü hatirlatiorsunuz bana arkadashlar... bashkalarinin davranishlari arkasinda gördügünüz sheyler, kendi ic kavgalarinizin yansimasi olmasin?

"Sabır ne hoş sözcüktür" (Mevlana)

Safsata yı sen yapıyorsun. Zırvalıyorsun!
Fikrin varsa yaz. Fikrime itirazın varsa gerekli gerekçelerini ortaya koy, öyle yaz!
Yoksa kestirmeden safsata mafsata yapma!
Fikrimizi yazınca sanamı yazdım deme o zaman.

oturanboga,

Plakayı kullanmak istemeyenler için sevindirici olabilir.
Ama senin çıkıp kullanlar için onlar tenkit etmen ne kadar doğru sence.
Bu işin doğrusu tabiki tercih meselesi olmalı, isteyen takmalı istemeyen takmamalı.
Zorlamayla baskıyla hiç bi şey aşılamaz zaten.
Zaten bu değişikliğin bize ne kadar faydasının olup olmamasını zaman göstericek.
Önümüzdeki daha çok engel var, onlarda kalkar inş....

Plaka da ambleme ihtiyacınız yok!
Dörtlüleri yakın ve trafikte öyle ilerleyin, ben tehlikeliyim, ben sakatım diye basbas bağırmaktan daha etkili olur.
Genelde kadınlardan trafikte şikayeçi olan sayısıda çoktur.
Ama ne hikmetse yurdum insanı gücü yettiğine zulm etmektedir.:)
Sıkıyorsa bir kadınıda plakasında teşhir etsene:)
Yemez işte bunlar bu kadar delikanlıdır.
Otobüsteyim şöför amca durak dışı inmek isteyen sağlam adamı inidiryor.
Aynı talebi ben yapınca tınmıyor. Yassak diyor. Acaba o eli kolu sağlamdan korkuyor olabilirmi:confused: Beni döver möver diye:confused:
Nasıl olsa bunlar sakat bunları biz istediğimiz gibi sindiririz istediğimiz gibi oynatırız...
Zaten içimizdeki irlandalılar sağolsunlar köstekde sağlamlara fırsat bırakmıyorlar.
Sayenizde omzumuzdaki yük dahada artıyor.

Merhabalar

Sözü Geçen Bu Konudaki Engelli Aracının Damgalanması Olayı Artık Son Buldu Öyleki İç İşleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünün Çalışması ile Kısaca Negatif Ayrımcılık Düşüncesi İle Engelli Plakasındaki Damgalama KALDIRILDI.
İşin Öncesinden Bahsetmek İstiyorum
Malülen Emekliliğimden Sonra Bir Araç Almayı Düşündüm ve Aldım
Fakat Şunu Bende Herkez Gibi Fark Ettim İnsanlar Arabaya ve Bana Ciddi Anlamda Damgalanmış Gösüyle Bakıyorlardı
Trafikteki O Hoş Görüden Bahseden arkadaşlara Sesleniyorum Öncelikle
Bugün Aracımın Değeri Tam 55 Bin TL
Aynı Model Araca Sahip Bir İnsanla Yolda Karşı Karşıya Gelince Bakın Hoş Görü Kalıyormu Yol Vermek Varmı Yokmu
Ben Yediğim Tacizden Bir Kitap Yazardım Sanırım
İnsanların Kafada Biten 2 Olay Var
Ben 27 Yaşındayım Haliyle Genç Bir Görünümüm Var Vurgulamak istediğim Olayla İlişiğini Anlayacaksınız...
Engelli Plaka Aracı Gören Diğer Trafih İnsanı 'Adama Bak Almış Arabayı ÖTV YOK KDV YOK VERGİ YOK Kesin Buınun Anası Babası kArdeşi Abisi Biri Evde Yatalaktır Buda Arabayla Keyif Yapıyordur "SİNİRİM BOZULUYOR BUNLARA DEVLET DÜŞMANLARI İSTİSMARCILAR SÖMÜRÜCÜLER" Dur Şuna Biraz Dalaşayım Ne Olsa Engelli Plaka Bana Bulaşamaz'
O İstanbul Samsun Yolunun Dili Olsada O Bayram Arifesinde Yediğim Eziyeti Anlatsa....

Birincisi Türk İnsanı 'Buradaki % Şukadarı Oranını Siz Verin' Engelli Aracı Görünce İçindeki Engellimi Diye Düşünmüyor Aklındaki Tek Düşünce Kullanan Sağlam Engelli Olan Yatalak Kullananda Arabanın Sefasında

Ben Bile Bile Üstüme Sürenleri Gördüm Yol Vermeyeni Tehlikeye Atanı Gördüm
Ama Bilmedikleri Birşey Var Oda Benim 14 Yıllık Şöförlüğümün Olduğu :D

Tabi İtiraf Etmeden Duramıyacağım. Kaç taneside Öyle bana Artislik Yaparken Tozumu Yuttu Sayamadım Engelliyim Diye Çok İyi araba Kullanamam Anlamına Gelmiyor
Azda Kasılayım :D "İnsanın Babası 1983 Türkiye Rallisi ilk 7 De Olunca :) "
Ben Hiç Bir Zaman Engelli plakayla Gezmekden Gocunmadım Üzülmedim Öyleki arabamın Yanına Yaklaşıp Usulca Soranlara " Nasıl Aldınız Benimde Engelli Yakınım Var Bizde Düşünüyoruz Açıklama Yapabilirmisiniz" Diyenlere Göğsümü Gererek İçtenlikle Anlattım Yardım Ettim"
Ama Bizi Sadace "Yeri Siz Seçin Trafik Genel Neresi Olursa" Biz Anlaıyorz ve Destek veriyoruz.

Ben Plakamı 03/09/2011 Tarihinde Değiştirdim Artık Damgasız Geziyorum (Tabirlerimizle)
İlla Olsun Diye Bir Dayatmam Yokdu Ama Olması da Çok İyi Oldu Ben Bundan Sonra Engelli arkadaşlarımızın Trafikde Daha Rahat Edeceğini Düşünüyorum (Şahsi Görüşüm)

Engelli Yerine Park Etmiş Araçlara Yapılası En Güzel Şey Sizde Gidin Onun Arkasına Çekin aransın Dursun :)
Kafadan Engelli Öyle Değil Böyle Olunur :)
Saygılarımlar
Bursadaki Trafikden Aktardım :)
İyi Forumlar

Plaka beni hiç rahatsız etmedi hiç utanmadım.Fakat trafiktede ihtiyacım yok.Diğer sürücülerin benden üstün bir yönleri olmadığını düşünüyorum.İyi bir yere park edeceğim diyede plaka istemiyorum.çünkü zaten ayrılmış park yerleri dolu.Öyle plaka var diye park serbestliğide yok sadece duraklayabiliyorsunuz.yoksa arabanız çekilir.sırf bunlar içinmi plaka taşımak istiyorsunuz.Ben istemiyorum.Ama plakamdanda rahatsız olmuyorum hala aynı plakayı taşıyorum.

özürlü plakası ve park kartı

arkadaşlar ben 2009 dan beri özürlü plakası kullanmıyorum onun yerine park kartı kullanıyordum özürlü plakasının mecburi olduğunu daha yeni öğrendim nasıl oluyorda ben 2009 dan beri kullanıyorum şimdi kalktığını göre bana bu şekilde nasıl araç kullandırdılar anlayamadım park kartımı 2 yılda bir yenisille değiştirdim her yerde kullanıyorum bu güne kadarda kimse sorun çikarmadı bir tek atatürk havalimanında bize böyle talimat gelmedi diye problem çıkardılar hakkımı aradım ve ehliyet ruhsat ve park kartımın foto kopisini aldıktan sonra tamam dediler inşallah bu yeni çıkan yasayı onlarada bir an önce bildirirler orada mağdur durumlara düşmeyiz hepimize hayırlı olsun

plaka sadece park için değil ki çok yerde işe yarıyo en basit geçenlerde sümela manastırına gittim orda özürlü aracı girişi bedava direk plakayı görünce kapıyı açtılar kimse bana kart falan sormadı sonra çarşıda pazarda kısa mesafeli yasak parketme durumunda polis idare ediyo engelli aracı olduğu için bu gibi ve benzeri durumlarda plakada işaret olmayınca bi dünya sıkıntı yaşanacak ben şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum onun bana bi zararı yok

+1907

En azından polis çevirmerlerde geç geç yapıyor :)

yahu arkadaşlar kendi ayağımıza kurşun sıkmayı ne de çok seviyoruz plakadaki engelli işareti kalkınca engelimizde kalkacakmı koşabilecek,yürüyebilecekmiyiz eğer öyle olacaksa hiç durmayalım hemen kaldıralım şu meret işareti de koşalım yürüyelim değilse ne diye yaygara koparıyoruz.bu işaret toplumda ,trafikte bize pozitif bir ayrımcılık kazandırıyor.ayrıca aracı alırken % 37 Ö.t.v indirimli alırken hiç itirazımız olmuyo şimdide K:D:V den nasıl sıyırırız onun peşindeyiz haklı olarak bu hakkın alınabilmesi için kenetlenelim ve alalım.öyle boş işlerle enerjimizi harcamayalım olmazmı.... selam

sevgili dostlar genelde engellilerde araçda sorun olmaz eksiksizdir evrak olsun bakımı olsun neden 3kağıda çekiyorsunuz plakadan çıkar elde etmek istoyrsunuz elinizde olsa aracı engelli işaretleri ile donatacaksınız ne buu şu damga olayından kurtulalım zaten kart verilecek sadece gerektiği zaman kullanacaz bence çok güzel bir gelişme ltf dengeli düşünüp ona göre davranın

ben uluslar arası tır şöförüyüm ve 10 yıl avrupaya çalıştım, 2008 yılında bir trafik kazası sonucu t 10 kırığı sonrası malum.meseleye gelecek olursak ben o ibare ile dolaşmaktan rahatsız olacağımı düşünmüyorum,ama bülent bey haklı sanırım ve bence ceren son noktayı koymuş zaten:)

Son olarak şunu da söylemek lazım. Tabii ki sakatım ve bu halimle bırakın sorunumun olmasını, sakatlığımın bana kattığı her şeyi çok kıymetli buluyorum ve tekerlekli sandalyemin beni ben yapan en önemli özelliklerimden biri olduğunu düşünüyorum. Ama konu bu değil. Konu, devletin anlamsız ve hukuksuz bir şekilde bana bu damgayı dayatması... O bana “damgalı gezeceksin” dedikçe, ben ona dönüp “gezmeyeceğim” diyeceğim. O benim -damgasız şekilde- herkesle eşit sürücü olma hakkımı elimden aldıkça, ben onun bu despotluğunu deşifre edeceğim. O, gün gelip de bana “damga yasak” derse, ben, “Sana ne!” deyip damgalı gezeceğim! Ben yetişkin bir adamım-kadınım, kendi kararlarımı kendim verebilirim. Kimse beni damgaya mahkûm edemez, kimse bana sormadan benim adıma kararlar veremez ve kimse bana yardıma muhtaç nesne muamelesi yapamaz. Bu kadar basit.

Senin yazdığın herşeyin altına imzamı atabilirim Bülent,
Yürekten alkışlıyorum seni gerçekten ..
Ben sırf bu plaka yüzünde almadım vergisini de öderim ama böyle damgalı gezmem dedim ... neden kendimizin bu kadar fişlenmesi bizi mutlu ediyor anlamış değilim arkadaşları bunun gibi daha neleri yutuyor göz yumuyor boyun eğiyoruz.. Ben bu plakanın hiç birr işe yaradığını düşünmüyorum hiç kimseye faydası dokunduğunuda sanmıyorum...
Buarada bir dip not düşmek istiyorum ofis ortamında sürekli bölünerek ve hızlı bitirmeye çalıştığım için imla kuralarını çiğnediğim için özür dilerim hepinizden :)

plakada işaret olsa ne olur olmasa ne olur sanki olmayınca düzelcekmiyiz aman aman kalsın ben sakat olmaktan gayet memnunum iyi ki bömyle olmuşum :cool:;):D daha çözülmesi gereken çok sorun varken plakadaki işaretmi sorun oldu tabiki sizin tuzunuz kuru tok acın halinden anlamaz kusura bakmayın iş'eş'ev'parasal'mimari engeller'araç gereçlerin alınmasında cıkan prosedür engeli' saglik bu sorunlar dururken kımse kusura bakmasın plakadaki işaret dursunmu kaldırılsınmı konusunu boş buluyorum boş .

Üst Alt