İşte bize öyle "koshan" olmuyo . .
ve koshmak icin "
ille de o ishareti plakana yerleshtiriceksin, 7/24 saat herkese belli ediceksin ki yardimimizi hakedesin" diye tutturuyorlar, öyle mi?... agzinla yardim istedigin, ya da park kartini gösterdigin zaman "koshmayanlar" o ishareti plakaya yerleshtirdigin an mucizevi bi shekilde melek kesilip etrafinda pervane gibi dönmeye bashliorlar, öyle mi?!...
ayrica neyi ima etmek istiorsun öyle "bayan" falanla?... yukardaki mesajimda kullandigim "alimli" sözcügüne takildiysan, yardim istedigim zaman erkekler kadar kadinlar da koshuyor, hic merak etme
...
Bu damga olayından bazı arkadaşlar sıkılabilir alınabilir anlıyorum ama bu arkadaşlar hiç yaşamlarında kendi başlarına trafikte otomobil kullanmışlarmı??? kendi başlarına bir engelli park yerine park ederken sorun yaşamışlarmı??? bilinçsiz sağlılklı insanlarla vede polisler le cebelleşmişler mi??? Sadece plakanın verdiği utanç duygusundan kurtulmak yetmiyor.. Birde günlük hayatta yaşananlar var..... Evden ayda yılda bir başkasının yardımıyla çıktığında başkasının kullandığı arabayla gezerken sırf plakadan utanmakla iş bitmiyor.... Birde bizim gibiler gibi %92 engelle her gün bir başına trafikte olmak var... ne kadar utandırsada onun faydasını biz gibiler bilir.. saygılar...
bütün bu dertlerine deva oldugunu iddia ettigin plakayi kullanan biri olarak, o dertleri cok deneyimlemish gibi yazman shashirtici olmasi gerektigi halde pek shashirtmior beni nedense
ama madem ki o isharet bütün bu sikintilarini gideriormush, ne diym;
senin adina mutlu olurum gercekten, "
güle güle kullan" derim, hatta "
birkac tane daha - biraz da büyükcelerini yapishtir ki herkes, özellikle de senin deyiminle 'bilinçsiz sağlılklı insanlar vede polisler' rahatca görüp cebelleshtirmesinler seni kendileriyle" derim...
ama ben %100 ile ölcülen sakatligimla düshündügün gibi sadece ayda yilda degil, her allaan günü tek bashima trafigin ve hayatin ta ortasindayken öyle bir plakaya ihtiyac duymuyorsam veya herhangi bi ishe yarayacagina inanmiorsam, sen kullanirken gönlün daha rahat etsin diye mecbur mu tutulmaliyim o ishareti kullanmaya... nedir derdin, gercekten anlayamadim?... bir "
plakadan utanmakla bitmior"-dur tutturmushsun gidior... sana "
ille de utanicaksin, o ishareti kullanmicaksin!" diye dayatan yok ki
...
arkadashlar, sakatligindan utanan insanlar icin üzülüosaniz veya neblim, ille de o konu hakkinda konushmak istiorsaniz acarsiniz "SAKATLIKTAN UTANMAK" diye bir bashlik, en ince noktasina kadar enine boyuna, derinlemesine konushursunuz... ve hatta belki de bir iki sakati ikna edip utanmaktan vazgecirebilirsiniz... öyle bi bashliga ben de yorumlarimla katilmaktan zevk alirim büyük ihtimalle...
ama yillardir özellikle shu
engelli plakasi baglaminda bir suclama olarak üstten ashagi sarfedilen, "sakatliginizdan utaniorsunuz" sözlerini okumaktan gina geldi artik walla da billa da - yeter!... ayrica, cogu insanlar kendinde utanicak bishiler bulur ve bashkalarinin fark etmesini istemez, saklamak icin elinden geleni yapar... bitek sakatliga mahsus bishi degildir ki bu... o insanlara da, saklamak istedikleri özelliklerine uygun amblemler cikartip bitaraflarina yapishtiralim - herkes görsün...
kilolarini kamufle etmek icin elinden geleni yapan bi kadina kendinle bariship etrafta mini etek, göbegi acik tishörtle geziceksin bundan böyle diye dayatmak ne kadar sacma, ne kadar küstahliksa; bir sakata da "kendinle barish" gerekcesiyle amblem dayatmak o kadar sacma, o kadar küstahliktir... ve hatta birakalim amblemi falan, "sakatliginla barishicaksin" diye dayatmak bile tek bashina bir küstahliktir... shekilcilikle mücadele edicem diye insanlarin özel alanlarina girip neyden utanip, neyden utanmicana karar verilemez... hic kimsenin hakki olamaz böyle bisheye... temel itirazimiz buna... asil üstünde durmak istedigimiz sheyin 'insana saygi' oldugunu anlamak o kadar mi zor
...
iki hafta öncesine kadarki plaka uygulamasini saygisizca bir damgalama ve rencide edici bir muamele olarak algilayip karshi cikan, ve yeni yapilan yasa degishikligine sevinen arkadashlarin shekilcilikten öteye gidebilecek bir nedeni olacagina ihtimal verememektir ASIL SHEKILCILIK... o karshi cikishin, bu sevinishin arkasinda 'sakatligindan utanmak' dishinda hic bir sheyin olamayacagini düshünmektir ASIL SHEKILCILIK... duyulan rahatsizligin, o ishareti güzelim arabasina yakishtiramayan "engelli sosyetiklerin" (artik bunlar her kim oluyorsa) ishgüzarligindan ibaret oldugunu düshünmektir asil shekilcilik... mercedes c 160'lara engelli isharetinin yakishtirilamadigini düshünmektir ASIL SHEKILCILIK... ve bunu eleshtirirken "88 model mütevazi" bir arabaya gayet güzel yakishtigini iddia etmektir ASIL SHEKILCILIK...
birilerini gocunmakla itham eden yorumlarinizi okurken, cok sevdigim "mü'min mü'minin ayansidir" sözünü hatirlatiorsunuz bana arkadashlar... bashkalarinin davranishlari arkasinda gördügünüz sheyler, kendi ic kavgalarinizin yansimasi olmasin?
...