Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mayıs ayında kadrolar açıklanacak merkezi sınav Temmuz'da!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar eşim ilkokul mezunu merkezi sınav olursa veya kurumların açacağı sınavlara girebilirmi.

buda büyük bi gelişme. en azından artık ateşin ilk kıvılcımları çakmaya başladı gözümüz aydın..:)
çalışmamız gereken konularda açıklansa bian evvel hazırlanmaya başlayalım.....

her yıl 3 aralıkta türkiyedeki özürlü sayısını kamuda 47000 özürlü memur açığı olduğunu bunu önümüzdeki yıl kapatacağız VAATLERİ artık son bulsun arkadaşlar.

mertkezi sınavıda gözünüzde büyütmeyin. ben bir kamu çalışanı olarak kurumlar körü topalı alıp ben ne yapayım mantığını kafalardan silmedikçe kadroları zor doldururuz.

her yıl açık kadrolarüzerinden siyaset yapılmakta, umarım kurumlar gerçekten özürlü çalıştırma konusunda SAMİMİDİR. Yoksa yine aynı 300-500 kişi alımı ile kimse yerleşemez.
örneğin taşrada yani bakanlığın ilçedeki bir birimine tayininiz çıksa yanımda kim gidecek orası uzak çalışma yeri kaçıncı kat. ataması yapılanda gitmeyecek kadrolar yine boş.

bence boş bir kadroya asil ve bir kaç tanede yedek atanmalıki gitmeyenin görevine başlamayanın yerine 2. bir kişi doldurabilsin....

tecrübeme dayanarak söylüyorum....

arkadaşLar ben bu sınavLar nasıL oLacak nasıL yapıLacak hiçbirşey biLmiyorum raporumu yeni aLdım ve Lise mezunuyum biLgisi oLan bir arkadas bana yardımcı oLursa çok sevinirim.

selam arkadaşlar biraz önce 03122295511 nolu telefonu aradim isteyende arayabilir teyitt edebilir iki hafta sonra kurumlar kendi alacaklarini açıklayip merkezi sinavdan önce alım yapacaklarmiş
asil önemli olan mayista kadrolarmi açıklanip temmuz mu merkezi yoksa mayista eski yönetmeliğe göre sinav mi olucak o belirsiz gibi ben bunu sordugumda mayista kurumlar açık kadrolarini açıklayip alim yapacaklarini söyledi merkezi sinavda temmuz dendi arayan arkadaşlar bunu sorarlarmi ben iki kere aradim :) buna bi açıklık getirirseniz sevinirim numara yukarida
Norman kardeşim öncelikle bize böyle bi haber verdiğin için çok teşekkür ederim ama senin dediğin o numarayı ben aradım merkezi sınavla alımın yapılacağı kesin de ama sınavın tarihi falan belli değil dedibilmiyorum artık o öyle söyledi.Acaba farklı farklı insanlar mı çıkıyo telefona onu da anlamış değilim....

ticet kardeşim normanın verdiğinumarayı aradın mı sen ben aradım 5 mayıs falan demedi.Cevap yazarsan sevinirim....

bencede ama çalışmalar sürüyo dedişu an sınavla alakalı çalışıyoruz dedi.Bilmem artık.İnşallah hepimiz için hayırlısı olur arkadaşlar...

bu ara işsizim bir kaç işe girdik oda temizlik lavabo yıka ortalık temizle tuvalet vs. canıma tak etti bizler böyle işleri haketmiyoruz adam gibi ver işi çalışalım nedir bu ya... resmen kölelik yapıyoruz.
bazen İsyan ediyorum normal insan gibi olamazmıydık ..........

muallak durum hala devam etmekte yani..tam bir tarih söleyen yok ordada..her kafadan bir ses çıkıyorsa oooohooooo ! bakalım pazartesi bende arayacam orayı bana ne diyecekeler...sınav olsunda yeterki temmuzda olsun..daha fazla uzamasın..tak dedi artık..

bu arada medyada sesimizi duyurmaya devam ediyorum...Türkiye gaztesinde "engelsiz sayfa" bölümünde gönderdiğim yazı yayınlandı..21 nisan günü.
işte linki:
Türkiye Gazetesi ismail kekeç yazan kısım ...

ben medyaya kafayı taktım..sınav tarihi bellide olsa göndermeye devam edecem..ozamanda bu kadar boş kadro neden doldurulamıyor? diye yollayacam ...

kardeş bizlerden kurmlar 3 hafta sonra açaçkları kadrolarda başvururuken yeni rapor istenilecek mi yoksa eski raporlar mı geçerli ben 2008 almıştım bilgisi oaln varsa paylaşırsa sevinirim....

sürekli rapor belirtim de

Rporunda sürekli yazıyor ise problem olmaz. Sağlık bakanlığının ilgili valiliklere yayınladığı bildirge ile daha önce başvurulan hastaneden engelli rapor alıp sürekli ibaresi var ise tekrar rapor alman gerek yok. Bende 2006 yılının temmuz ayında vergi indirimi için başvuru yapmıştım. Sınav için tekrar rapor almak için başvurduğumda sizin raporunuz var tekrar almanıza gerek yok diyip fotokopisini verip gei yolladılar. Yani raporun da süreklidir yazıyor ise tekrar alman gerek yok...

ismail kekeç;

bunu açali 1 hafta oldu hep yaziyorsunuz buraya bişeyler yapalim diye bi aramak zahmetinde bile bulunmamişiniz boşboş konuşmaktan başka ... çok büyük bir iş verdigim telefonu aramak değilmi? en sevmediğim şeydir bu boşboş yazip bişeyler yapiyormuş gibiş yapmak ama hiç birşey yapmamak orayi aramak 30 saniyenizi alir ne kadar çok aranirsa o kurum o kadar çok elini çabuk tutar burada boşboş oturmakla olmuyor bu işler arkadaş sallamaklada olmuyor lütfen arayın kurumu diyin ki arkadaşlarimiza 2 hafta sonra demişiniz deyin ki baskıyı hissetsinler...

norman;
kardeşim bu çıkışın beni üzdü inanki :( halbuki yukarda çabamın bir meyvesini yayınladım..benim kadar ısrarla bu işin üstüne düşen sayılı insan var..hiç tıklayıp baktınmı,türkiye gazetesinde şikayetimizi yayınlattım..bizzat gazateyi elime aldım okudum yani..21 nisanda...şikayetimizi diyorum,sikayetimi demiyorum altını çiziyim..senin gelip beni suçlaman yanlış bence..arama konusuna gelince,bende kaç gündür net yok..haberini göreli çok olmadı..birde şua var..aradığınızda bi çok kişiye aynı şey demişler belli..banada diyecekleri o.. ben sizin ilgi göstermediğiniz yoldan yoldan gitmeye çalışıyorum..o yol medya...sen ara sor bişey değişmez..bak bir çok kişiye farklı insanlar açmış telefonu.. ne geçiyorki eline..muallak durum hep..ben medyadan duyuruyorum sesimizi..zahmet olmasa tıkla bir bak yayınlattığım makaleye...olurmu... saygılar ...

Ark rapor alalı iki ay oldu geçerlilik süresi 2 yıl diyor %40 aldım sınavlarda sorun yaratırmı

bu ara işsizim bir kaç işe girdik oda temizlik lavabo yıka ortalık temizle tuvalet vs. canıma tak etti bizler böyle işleri haketmiyoruz adam gibi ver işi çalışalım nedir bu ya... resmen kölelik yapıyoruz.
bazen İsyan ediyorum normal insan gibi olamazmıydık ..........

Tv de bir belgesel var. İzlemeni isterim. İngiltere prensinin hayatını anlatıyor. Üniversite okumuş prens. Normal vatandaşlarla beraber.. Orada bir çok aktiviteye katılıyor. -Hamallık yaptığını gördüm! -Severek tuvalet temizlediğini gördüm:confused: Dünyanın en zengin ülkelerinden birinin prensi:confused: Bu işleri yapıyor...
Beden sağlığınız müsaitse bence iş işdir!. Nefsinize ağır gelebilir elbet. O işi siz yapmazsanız biz yapmassak kim yapıcak? Sen ağa ben ağa inekleri kim sağ a misali:) Öyle ya ayakkabıccı olmassa ayakkabı olmaz. İnşaatçı olmassa barınak olmazzz. Fırıncı omassa ekmek olmazzzz...

Bende temizlikçilik yaptım Yiboda yemekhanede çalıştım beden işi daha iyidir sağlık açısından. aynı işi memur olarak yapabilirsem seve seve yaparım ama asgari ücret olması haftalık tatilin bi gün olması İdarecilerin vicdanına kalmış olmamız tabiki insanlık değildi.
(1 mayısta biz işçiler çalıştık öğretmen ve öğrenciler tatil etmişti:)) ) bu benı çok yaralamıştı.

rotindaa bazılarıda memur sınavını kazanıp memur oluyor sonrada iş beğernmiyor.Çalışmak istemeyeni zorla tutmayacaksın aslında.

norman kardeşim tatsızlığı bırakalım..ben üstüme alınmazdım ama başına ismail kekeç yazdığın için direk sözler bana gelince birde haklı olsan tamamda gerçekten çaba sarfeden birisiyim..inan bana..şimdi bi işteyim idareten fakat çalışanlardan yana dertliyim..senin kadar bende memur olup kurtulmaktan yanayım..ticet77 kardeşimle baya bi konuda karşılatık,vede düşünce birliğimiz oldu..onun yaptığı avukatlık değil..sadece bana karşı yöneltilmiş gibi duran cümlelerden rahatsız olmuş..birde biliyo o uğraşlarımı zaten..o yüzden..işe şu açıdan bakalım..biz burda engelliyiz.biz burda niye toplandık? varmı engelsiz birileri bu sitede..çünkü bizi bizden başka anlayan çok az kişi var..eğer bizde burda kalbimizi kırarsak engelsiz insanlara laf bile etmeyelim..o yüzden ben çok ağır olmadıkça özür beklemem..sen beni takip et uğraşmıyorsam 2 katını sarfet sözlerinin..benim orda vurguladığım emeğimin görmezden gelinmesiydi..neyse uzatmayalım..yarına çıkmaya senedimiz yokken kalbimizi kırmayalım..benim tek isteğim bu...biz burda biriliğiz..engelliyiz zaten,birde kendi içimizde engel koymayalım..ticet77 kardeşime de kızma yani..Allah hepimizede gönlüne göre iş,eş ve daha nice şeyler nasip etsin...

norman kardeşim tamam ticet olayından sıyrıl..uzatmayın..tamam ..demin neler yazdım ben..biz birliğiz dedim..

saww;

sana cevap yazmayacağım dedim ama benim yazıma alıntı olarak yaptığın için yazmak zorundayım.
Sana sigorta numaramı vereyim sigortam nelerden yatırılmış. bak bakalım. ben 6 sene hep temizlik işlerinde çalıştım. Astım hastası olmama rağmen kimyasal maddeler içinde çalışmam yasak olmasına rağmen işsiz kalmamak için hep bu işlerde sağlığımı tehtit altında bıraksamda evime ekmek getirmek için herşeyi hiçe saydım işimde isyan sebebim..

son işlerimde verilen ücret ve yaptığımız işler neden bizleri hep alt kademe olarak alıyorlar. Bilgisayar bilgim çok iyi derecede M.E.B. onaylı işletmenlik diplomam var. ehliyetim var. var oğlu var yani....
bişekilde temizlik işine katlanırım ama verilen ücret seni tatmin etmiyor inan bana klozet olsun nere olursa olsun yıkarım gocunmam ama işte anlatamıyorum.

emınmısınız bız aradık bilgımız yok diyorlar net uzerınden dpb yi takip edın denıldı baska arayan var mı

Norman bey efendi ne yazacağımızı ne yapacağımızı size soracak değiliz. Siz kim oluyorsunuzda bizi boşboş yazmakla boş insan olmakla suçluyorsunuz. Hadinizi aşmayın ltf.

Ceren kozaner haklısın, bazı şeylerin değerını kaybettikten sona anlıyor insan oğlu.

Meb de memurum. Şükür çalışıyoruz. Aç değiliz, açıkta değiliz. Yeni açılacak sınav hangi kurum olursa olsun katılmayı düşünmüyorum. Allah, öncelikle olmayana. Daha sonra uyugun durumlar çerçevesinde başkalarının mağdur olmayacakları şekilde bizlere ve herkese güzel işler ve hayata dair helal rızıklar nasip etsin. Elbette en öncelikli olanı işsiz olan arkadaşlarada kamu düzeyinde güzel bir iş nasip etsin inşallah. Açılacak sınavlara katılacak arkadaşlara canı gönülden başarılar

daha önce de sormuştum yanıt veren olmadı merkezi sınav ne oluyor?kpss kalktı mı?

Merkezi sınav: Ankara tabanlı yapılacak olup, yerleştirmelerde torpil uygulanmayacağı ve bilgisayar ortamından atamaların gerçekleştirileceği, engelli statülerine göre ayrılacak soru tipleriyle yapılacak sınavdır.. Umarım doğru açıklamışımdır.

Bu arada merkezi sınav açılsın ihtiyacı olanlara çalışma notları, geçmiş yıl sorular vs. gibi kısa bilgili genel kültüre dayalı ve yoruma net şekilde açık çalışma notlarınız ihtiyacı olana benden...

2011 özürlü memur alımlar--torba yasası" yeni düzenleme yapılıyor...

mrb arkadaşlar özürlüler idaresi başkanlığını aradım, ve yeni düzenleme oldugu için degişikligi yapılandırılıyormuş...

bilginize:.. benide bilgilendirin operator_42@msn.com nezaman ve acıklandımı. ilk girecem

kimsenin kişisel yazilarina cevap vermeyeceğim

fullmoongokturk elinde çalışma notları varsa sınav takvimi açıklandığında yollamısın

Özürlü Personel alımı merkezi yapılacak ve hala tarihi belli değil!

Arkadaşlar biraz önce Başbakanlık Özürlüler İdaresi2ni aradım ve sınavın merkezi yapılacağını ancak hala tarihin belli olmadığını ve onlarında beklediklerini söylediler. Umarım Mayıs ayında yapılır. Ben tekrar tekrar arayıp burayı bilgilendiririm. Ama sorular merkezi sınavda dahamı zor olur bunu bilemiyorum..

arkadaşım kadrolar ve kaç kişi alınacağı ile ilgili herşey mayıs ayının 5inde açıklanacak.Az önce aradım ozidayı ordan bilgi aldım.
Sınav soruları konusuna gelince herkesin eğitim düzeyi ve rahatsızlığına göre sorular hazırlanacaktır zor olacağını düşünmüyorum.
Saygılar.

önemli bir konu olan konumuz yersiz tartişmalar kişisel yazilar yüzünden kapanmiş daha sonra açılmiştir burasi tartişma yeri değildir bizim için önemli bir konudur buradan tekrar rica ediyorum kişisel tartişma yapmayalim
ben şahsım adına kişisel olan hiçbir yaziya bundan sonra cevap vermeyeceğim
saygılar

konuyu kapatana sitem eder açanada selam ederim :)

Arkadaşlar milleti eleştireceğinize bence çalışmalarınıza şimdiden başlayın ki yok önüme geçme yok burama geçme diye yakınmayın.. Hangi Öss sınavında atıyorum Erciyes üniversitesini kazanan öğrenci yeni bir sınavla Gazi üniversitesine girmek istemez ki eşitlik ilkesi çerçevesinde yaklaşın duruma, kimsede çalışma hayatını bilip görmeden 100 lira hesabı yapmasın kapasitesinin altında çalıştırılan ve bedenen engelli olduğu halde yorulan her engelli birey o sınava müracaat eder, bu da gayet yasal bir durumdur. Yasaların elverdiği ölçüde herkes özgürce karar verme hakkına sahiptir. Sınav konuşu açılmış tarihi belli değil birşeyi belli değil o girmesin bu girmesin tartışmalarıyla vaktinizi öldürmeyin. Saygılarımla...

bende mr aykut söylediklerine sonuna kadar katılıyorum..bence daha fazla uzatmayın... boşyere kalp kırıyorsunusuz aslında ikinizinde söylemleri aynı şey..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt