Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB görevde yükselme sınavı 9 Aralık 2018

MEB görevde yükselme açıyor (gözümüz aydın)

MEB, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınav 9 Aralık 2018 Pazar günü yapılacağını duyurdu.

müjdemi istanbuldaki arkadaşlardan isterim

Meb GYS 2018

Meb gys 09.12.2018 tarihinde sınav yapılacağını duyurdu.
- Sınav başvurusu vs. Bilgi paylaşımı yapabilecek olan var mı arkadaşlar...?? (Acil)

Önemli olan ayrıntıları !!
En az kaç yıl görev yapmış olması, mezuniyet seltifika vs vs

hangi görevlere yapılacak ? memur ünvanı diyor ama bu düz memurluk anlamına mı geliyor ?

Başvuru ne zaman , nasıl yapılacak meb mi duyuracak yoksa başvular başladı mı???

3 yıl şartı yok adaylık kalkması yeterlı ....sınav açıldı şükür ama nerden çalışlacaz bilgisi olan varmı ,güncel bir gys kitabı bilen varmı yasalar deyişiyor sürekli fikri olan varmı tavsıyesı olan arkadaşlar ...

Yazılı sınav konuları ve puan ağırlıkları
MADDE 12 − (1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında sayılan kadrolara görevde yükselme yoluyla atanacaklar için yapılacak yazılı sınav soruları (Değişik ibare:RG-10/12/2014-29201) atanılacak kadronun nitelikleri dikkate alınarak aşağıdaki konular arasından hazırlanır:
a) Türkçe dil bilgisi,
b) Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim,
c) Yönetim, liderlik ve organizasyon,
ç) İnsan hakları ve demokrasi,
d) Yönetimde etik,
e) Türk idare sistemi,
f) Protokol kuralları,
g) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
ğ) Genel kültür,
h) T.C. Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile bunlara bağlı mevzuat.
(2) Unvan değişikliği sınavına tabi kadrolar için yapılacak yazılı sınavlara ilişkin konular ve bu konuların sınavdaki ağırlıkları, atanılacak kadronun gerektirdiği alanlar esas alınarak tespit edilir ve duyuruda belirtilir.

konular bunlar tşk ederım lakın bu yasalar deyiştı ..örneyın başkanlık sıstemıne geçtık meclıs vekıl sayısı arttı.daha nıceleri bunun güncelını nasıl bulucaz....

MEB GYS için kitap almayı düşünüyor musunuz arkadaşlar, hangi yayın evini tercih edeceksiniz?

gys kitabı almayıu düşünüyorum ama yenı başkanlık sıtemıne geçtık vekıl saysıı 550 den 600 e çıktı daha neler neler deyiştı bunları güncel bır şekılde yazan kıtap varmı şuan acaba bılemıyorum...

MEB, memur ve şef unvanına yönelik görevde yükselme sınavı yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı [FONT=Arial]eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında yer alan memur ve şef unvanına yönelik görevde yükselme sınavı yapacağını duyurdu.
[/FONT]
Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "[FONT=Arial]Bakanlığımız eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında yer alan memur ve şef unvanına yönelik görevde yükselme sınavının 09 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Katılmayı düşünen arkadaşlarımıza şimdiden başarılar..

[/FONT]
https://personel.meb.gov.tr/www/gorevde-yukselme-sinavi-hakkinda/icerik/868

gsli

Burdaki memur nedir memur zaten memur ??
Memur şef olmak için .
Hizmetli memur olmak için değilmi??
Yardımcı olursanız ??

Burada bahsi geçen 'memur' kadrosu ; Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni gibi bir kadro ismidir.

istanbula 312 münhal kadro açılmış. bunlarıda 5 7 10 diye derecelendirmişler

bu 5 7 10 ne demek olduğunu bilen var mı

5,7,10 ne oluyor arkadaşlar sistem nasıl işleyecek süreci anlatabilen bilen arkadaş varsa aydınlatsın bizi

KAPATTI!

kardeşim öğrendim. bunlar memurluktaki maaş dereceler,derecene en yakın hangisiyse onu seçeceksin. dikkat ettiysen 5 e daha yüksek kontenjan vermişler kıdemli oldukları için.

benim aklıma takılan 312 istanbul için az değil mi ? başvuru sayısı galiba insanlar yerini değiştirmemek için az oluyor da buna istinaden böyle az kontenjan veriyorlar diye düşünüyorum.

Merhaba. Bu sınava yönelik görme engellilerin eğitimiyle ilgilenen bir dernek uzaktan eğitim kursu açıyor görme engelliler için. Kurs Team Talk programı üzerinden verilecek. Dernek ismi verip vermemek konusunda ikilemde kaldığımdan kurs detayları için bana özelden yazabilirsiniz ya da adminler bu konuda bana yazabilirler.

Erkankss

ben 10,7 yi tercih edebiliyorum toplam 1500 küsür ediyor genel toplamı türkiye genelinde bu sayıya göre şansımız az degilmi 3 aşşagı 3 yukarı yazacagız 5,7,10 anlamı benim derecem 10 7,10 tercih edebiliyorum

2 ci sorum yazılı sınav sonra süreç nasıl işleyecek yazılıda her barajı geçen mülakata alınmayacak yönetmenlik 3 katı mülakata alınacak deniliyor 3500 kişi memur alınacak bunun 3 katı 10 bin küsür ediyor 10 binin içinemi girecegiz sonrasında mülakat nasıl olcak mülakattan sonra bu sefer tercih olacak 20 tercih yapacagız bu sefer 5,7,10 devreye girecek dereceler 7 ,10 tercih ettigime göre toplamda 1600 küsür ettigine göre bu 1600 içine girmek lazım yoksa memur olamıyoruz tesbitim dogrumu hocam

Ya ne beyin kaldı ne hafıza; dörtyüzbin tane sınava girdim üniversiteyi bitirene kadar; o konulara benzer sınavlardan da çok geçtim ama... ne yapalım "Hastayız dedeee..."

26993685_990269494456127_6164195779912977432_n.jpg

Başvuru MEBBİS üzerinden yapılıyor.

kardeş 3 yıl şartı kalktı kesin bilgi mi ?
kılavuzda 657 kanununun 68. maddesi b bendi : hizmet süresi ve eğitime ilişkin şartları taşımak yazıyor çünkü
3 yıl şartı kalktı gibi kesin bir bilgi var mı ? bu konuda bilgi sahibiysen cevaplarsan sevinirim. çoğu kişi bu konuyu merak ediyordur tahminimce. Şimdiden teşekkürler

Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar:

Başvurunun son günü (24/10/2018) itibarıyla;
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak.
2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak.
3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
4) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak.

Memur kadrosuna atanacaklarda aranacak özel şartlar:

Başvurunun son günü (24/10/2018) itibarıyla;

1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
2) Devlet memurluğunda adaylığı kalkmış olmak.

gsli

kardeş o zaman 3 yılı doldurmayan ve adaylığı kalkmış olanlarda başvurabiliyor. Cevabın için teşekkürler.

Üst Alt