Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB görevde yükselme sınavı 9 Aralık 2018

Mülakat bekliyen arkadaşların dikkatine. Herkes bulunduğu il Meb'in wep sitesi sayfasının duyurular kısmında mülakat tarihlerini takip etsin. İstanbul mülakat tarihleri açıklanmıştır bilginize.

Merhaba arkadaşlar
Sınavdan 65 aldım ve cuma günü 18 Şubat'ta sözlü mülakat olacağı yazısı geldi.. Memurluk ve şeflik sorularının aynı olacağını pek sanmıyorum..
Memurluk için ne gibi sorular sorulacağı hakkında bilgisi olan var mı?
Bilgilendirme kitapçığında şu şekilde bir açıklama var, lakin pek spesifik bir bilgi değil.. Kısaca demek istediğim; bulunduğunuz il/ilçe MEB yönetim camiasından, sendika çevresinden tüyo koparabildiniz mi? :)

"Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi %20,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü %15,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu %15,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı %15,

d) Genel kültürü ve genel yeteneği %20,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı %15"

Mülakata giren kişiler sorular konusunda aydınlatırsa başka günlerde giren arkadaşlara kolaylık olur. Ne ile karşılaşılcağı konusunda fikir sahibi olalım.

Evet arkadaşlar girenler deneyimlerini paylaşırsa güzel olur. Nasıl bir ortam ne gibi şeylere dikkat ediyorlar.

Arkadaşlar önünüzde bir sürü zarf olacak, bunlardan birini seçmeniz istenecek. Zarflardan birini seçip açacaksınız içinden 4 soru çıkacak. Bunları komisyona okuyup cevaplayacaksınız, cevabınızı kağıdınıza da yazacaksınız. Sonra kağıdı zarfa koyup teslim edeceksiniz. Bu kadar.

Sorular karışık yani genel kültür, gys sınavı konuları, o tarzda. Herkese başarılar.

soruları cevaplayıp çıkıyoruz o halde başka bişey sormuyorlar :)
Teşekkür ederim ber

Tercihler genel olurda .
Açıklandımı ne zaman acaba ?

yazılı 70
sözlü 70
başarı 25(Aynı başarı sırasına sahip 182 kişi bulunmaktadır)

siz de kendinizinkini yazın karşılaştıralım ancak öyle anlarız.

Sanırım Türkiye'de o puanın başarı sırası,saçma saçan bir bilgi...

Atanan atanmayan arkdaşlar???
Ek kontejjan açarlarmı sizce ??

Üst Alt