Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli kadrosunda çalışacaklara ne tür görev verilecek?

YAĞMUREDA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bayanlar için santral evrak dosyalama buna benzerr ofis işleride var...fotokopi ,faks vs..

hertürlüüü iş değilll yapabileceğimiz işlerr değilmi...meselaaa benn temizlik yapamam...yapmam:)

bir engellinin yapacagı işler sınırlıdır.özel sektör gibi olmaz.hizmetli statusunde olabılır ama iş gucune uygun işler verilir.göreceksiniz memurluk bile yapan olacak.

memurlukta imza yetkisi varr ...yetkinin dışındaaa benzer işler verilebilir...

Yağmureda;
Eğer ben temizlik yapmam diyosan hiç başvurma bu sınava . . Yada 2 yıllık herhangi bir bölüm bitir direk memurluğa müracaat et. Dışardan davulun sesi hoş gelirde iş başa geldiği zaman anlarsınız. Ben Temizlik Yapmam Ben Şunu Yapmam Ben Bunu yapmam diyen varsa hiç müracaat etmesin.
Sadece özrünüzü arttıracak iş yaptıramazlar onun dışında herşeyi yaptırırlar en kötüsüne hazırlayın kendinizi . .

formda alınan sertifikalar kısmı var orda yazmam gerekenleri yazdım.temizlik yapacak olsaydım temizlik yazardım….raporumda çalıştırılamayacağı işler alanında iki el ile yapamayacağı işler yazıyor…eğer temizlik tek elle yapılıyorsaaa öle yaparıs …hem temizlikçi arıyorlarsa yazılı sınav neden yapılıyo sözlü mülakat yapılırr temizleme yapacak olanlar secilir ve alınır...hem sınava girdim 2 yıl değil 4 yıl okucam....

ben bılmıyomda. daha başvuru yapmadım. internetten başvuru yaptımda normal yapmadım para konusu belli olmadıqı için... ben ileri derece bilqisayar biliyorum onuda yazcam:) öle bişey warsa.bende acıktan okuyorum 2 sene :)

Yağmureda, peki inşallah kazanıp atanırsanız ondan sonra görüşelim . . Tekrarlıyorum ben temizlik yapmam, ben şunu yapmam, ben bunu yapmam deme hakkınız maalesef yok, moral bozmak için söylemiyorum sadece kendinizi hazırlayın diye diyorum, size sınıfta süpürttürürler, koridorda paspaslatırlar, masa, pencere de sildirirler, çay servisi de yaptırırlar, santralede baktırırlar, fotokopide çektirirler, evrak dosya tasnif işlemleride yaptırırlar, bahçede süpürtürler vs. daha yazmak isterimde ben kısaca aklınıza gelen işler deyim. Atanırsanız görev bölmünüzde görürsünüz şu maddeyi "Verilen Diğer İş ve Hizmetleri Yapmak"

Şuda bir gerçek araştırılsın Milli Eğitim Bakanlığının tüm merkez ve taşra teşkilatı personelinin %40'ı hizmetli kadrosunda olupta memur olarak çalışanlar. Vasıflar ve aranan şartları taşıyosanız ufak tefek temizlik işlerinin yanında memur olarakta çalıştırılabilirsiniz.

devrim kardeş sen daha önceki yazılarında böyle konuşmuyordun ne oldu da birden değişti söylediklerin. ayrıca sağlam olupta hizmetli olanların bile memurluk gibi masa başı işler yaptığına ben bizzat şahidim.

Ben yine aynı şeyleri söylüyorum, sadece ben yapmam ben etmem diyemezsiniz onu demeye çalışıyorum. Verilen işi yapmak zorundasınız bu benim işim değil diyemezsiniz. Bi kez daha tekrarlıyorum; Özrünüzü arttıracak veya ilerleticek iş verilemez bu kanunla sabitlenmiştir. Bu gibi durumlara itiraz edebilirsiniz elbette sizden yapamayacağınız veya özrünüzü zorlayacak yada ilerleticek her hangi bir iş yapmanızı isteyemezler bunlara itiraz edebilirsiniz fakat ben şunu yapmam ben bunu yapmam diye herşeye itiraz edemezsiniz.

devrim = HAKLI.

baska söze gerek yok. afedersiniz ama çalışmak zorundayız.öle yapamam edemem değil. ben bilqisayarcıyım kardesım. bu sınavıda kazanırsam yer süpür dersede süpürcem. tuvalet temizle dersede temizlicem.

bizde yapmayız demiyoruz zaten. adamın bir elinde bastonu öteki elinde süpürge olacak değil herhalde. hele görmeyen arkadaşlarımız görmedikleri yerleri nasıl süpürüp temiz olduğunu anlayacaklar bilmiyorum yani.

Raporlar da çalışabilir ifadesi ni aradıklarına göre normal hizmetli ne yapıyorsa aynısını yaptıracaklar

murat255;

varsın yaptırsınç devlet işi olsunda. işimizi garantiye alalımda.:rolleyes:

Kamuda hizmetlilerin görevleri...

Hizmetli Hizmetçi sözcüğünün eş anlamlısıdır.

1. Hizmetli Sabah işe diğer memurlardan yarım saat önce gelir ve işyerinin ısıtılmasını sağlar soba,kalorifer v.s yakar (ısıtma malzemelerinin taşınma ve depolanmasını o sağlar)
2. sobaları,kaloriferi yakan hizmetli çay ocagının altını yakar ve memurlar işe başlamadan çayın hazır olmasını sağlar.
3. Memurların çalışacağı masaların akşamdan sabaha kadar oluşan tozlarını alır siler.
4. Memurlar gelir gelmez güler yüzle karşılar hoşgeldiniz der ve onlara çay servisi yapmaya başlar ilerleyen saatlerde memurların misafirleride gelmeye başlar ve onlarıda çaysız bırakmaz servise devam eder.
5. saat 10.00 gibi çayını sigarasını kahvaltısını yapan yönetici kadrosu yapacağı işleri gözden gecirir ve depodan cıkarılması gereken malzemeleri getirmesi icin hizmetliye onay verir hizmetli ağırlıgına bakmaksızın gereken malzemeyi amirin istediği yere taşır.
6. hizmetliye o malzemeyi taşıtırken yorulan memur hadi kocum bir çay kap getir bana der ve hizmetli çay götürür memura bu sırada bazı evrakların fotokopisi gerekmektedir ve memur hizmetliye evrakları verir ve fotokopiye gönderir.
bu sırada diğer memurlar zillerine basmış ve bütün odalarda zil lambaları yanmaktadır hizmetli tek tek hepsini dolaşır ve verilen emirleri yerine getirir.
ögle saatleri yaklaşırken yemek heyecanı basan memurlar bir odada toplanıp ögle yemegi kritiklerine başladıklarında son bir çay daha isterler hizmetli bunuda getirir.
7. ögle yemegine gecmeden hizmetli etrafı kolacan eder temizlenmesi gereken yerleri temizler ve acil bir şekilde başka bir emirde verilmemişse yemeğini yer ve ögle sonrası çayını demlemek üzere mesai başlamadan iş yerinde bulunur.
8. öğle mesaisi başlamıştır öğle yemeğini begenmeyip yemek yemeyen memur ahmet beye simit , sigarası biten memur mehmet beye sigara , ve sigarayı bırakan arzu hanıma sakız almak icin büfeye kadar gönderilir. alır getirir teslim eder :)
9. cay servisi evrak servisi derken fotokopi evrak dağıtımı onaylattırılması derken ayaklarına kara sular inen hizmetli sırt agrıları başlamış ve dua pozisyonu almıştır akşam olsada bir yatsak :) neyse mesai bitmek üzeredir memurlar toparlanmaya ve 5 çayını içmeye başlamıştır 5 çayınıda verdinmi kralsın sayın hizmetli 5.15 çayı içmende sakınca yoktur tabiki midende ülser yoksa bayat çay midene zarar vermezse 1 bardak çay içebilirsin.
10. Artık memurlar gitmeye başlamıştır mesai bitmiştir fakat hizmetlinin mesaisi yeni başlamaktadır. öncelikle tüm sorumluluk alanını süpürür paspaslar tuvaletleri yıkar paklarsın , yanan soba , kalorifer ne varsa onu söndürür veya güvenli bir şekilde kısarsın çay takımını yıkarsın terlemişsindir ve bu arada boynunda kravat vardır çıkaramazsınnnnnnn sakın cıkarma sen devlet memurusun kılık kıyafet yönetmeliğine uymalısın tuvalet yıkarken bile kravatlı olacaksın.
11. tam iş biter ve çıkmak icin hazırlanırken evini ve yuvanı cocuklarını özlemişsindir birileri seni görüp ek bir iş daha vermezde evine varıp memurluk yapabilir önce karına bagırabilir ulan halaa yemek hazır değilmi , sonra cocuklara bagırırsın sessiz olun ulan , kadınnn cay nerde kaldı falan derken evdeki amirlik görevlerini ve stres boşaltma işlerini yaparsın ve sırt agrıların cekilmez bir durumda degilse saat 23.00 gibi derin bir uykuya dalarsın ve yarınki mesaiyin başlaması an meselesidir yarın nasıl olur anlamazsın bile.

NOT: 5 iş günü bu şekilde daha başka aksaklık yoksa rutin bir şekilde devam eder.

AKSAKLIKLAR: a)- Diger hizmetli izindedir onunda bölümündeki görevleri eksiksiz yerine getirirsin.
b)- başka kurumlardan isterlerse oraya yollanır ordaki görevleride yerine getirirsin
c)- gece nöbet tutan memur amir varsa onlara sabaha kadar hizmet edersin.

AVANTAJLARI: Asla Rapor kullanamaz alamazsın bile emeklilikte kullandıgın raporların gününe eklenme olasılıgı yoktur.
Tamamen bayılmadıkça sevk bile alamazsın doktor masrafın ilaç masrafın olmaz.
Her türlü meslekten anlarsın boş kalmazsın :))

DİKKAT: Sakın ama sakın üfff püfff deme itiraz etme yarım saat içinde kimsenin istemediği bir köy sağlık ocagı veya bir köy okulunda alırsın nefesini
Yani kardeşim 14. asırda kaldırılan kölelik düzeninin 21. yüzyılda evrimle getirildiği kademedir hizmetlilik saygılarımla Kazancıyın her bir lokması helaldir hiç düşünmeden cocuklarına yedirebilirsin.

:) bunları normaller yapsın. biz nasıl yapacaz :D

arkadaşlar devlette çalışında hizmetli olun daha ne, özel sektörde adamı deli yaparlar, burda yükselme şansınızda var, bende memur olduğumda 3 adağım var ALLAH dan dileğin,

Arkadaşlar devlet kapısına girinde tek hizmetli olsun,sonuçta kadronuz olacak.

kimse görmeden etmeden bilemez güzel bi yere düşersiniz müdür vs kafa dengidir kriterlerinizz çoğu memurdan daha iyidir hizmetli sayısı yeterlidir belli mi olur masa başında memurluk bile yaparsınızz :) Türkiye burası

ancıl;
bende bir tane Kuzu Koç adak adadım. Kazanırsam bir kuzu yada koç kestircem fakire fukaraya yakın akrabaya dağıtacam dedim.

Aziz Nesinin romanlarını aratmayacak bir senaryo.Bir çok kurumda olduğu gibi bi çok okuldada temizlik işlerini zaten hizmet alımıyla özel şirketlere yaptırıyorlar.Kalorifer yakmak hizmetlinin görevi değildir.Kalorifer yakabilmek için belgeniz olması gerekiyor.Engellilere verilecek iş özrünü aşmayacak tarzda ufak tefek şeyler olabilir.Memurun özel ihtiyaçlarını karşılamakta sadece onlarla ilişkinize bağlıdır.Sizi bu konuda hiçbir şekilde zorlayamazlar.Yapabileceğiniz iş evrak getir götürle sınırlı olacaktır.Benim önerim mevzuatı iyi okumanız gerekir.

Yukardaki maddelenmiş olan nerden alındığı belirsiz bir yazıyı okudumda diyeceğim tek şey şu yukardakiler için HİKAYE . .

pembe tablo çizen arkadaşlar konuyu açan arkadaşın dediklerinin çoğu doğru işim gereği hep resmi dairelerdeyim ben ve maalesef gözüken tablo bu ama heryerde böyle olmayabilir vede bizim özürlü olduğumuzu unutacak değillerdir neyse hayırlısı olsun

şahsen engelli bir bireyin saatlerce birisine köle gibi hizmet edeceğini düşünmüyorum, kaldı ki santralde telefonlara bakarsınız yada masa başında birkaç iş ve evrak düzenleme olabilir. artı taşeron firmalar yapıyor temizlik işlerini

Mr. Aykut;

inşaallah aykut özürlü bi arkadaşımın bu işleri yapmasını istemem

Yaw arkadaş meb nazi kampı değil . . tamam belki bi kaç madde doğru ama o doğru olan maddeler bile çok abartılarak aktarılmış, bu maddeleri engelli birine uygulayacak uygulatacak olan idareciyi amiri memuru müdürü görevinden alırlar.

Verilen işlere itiraz etme hakkı yok ama sanada yapamayacağın işi yaptırmaya kimsenin hakkı yok. Zaten engellinin özrünü arttıracak ilerletecek hiç bir işin verilemeyeceği kanunla sabitlenmiştir, bu kadar abartmayalım . .

Üst Alt