arkadaslar yakın zamanda hepimiz okul sıralarından geçtik. allah aşkına şöyle bi geriye bakın hizmetli abi-ablalarımız okullarımızda ne yapıolardı... ama hizmetli derken dewlet memuru olan hizmetlileri kastediyorum, okulun dışarıdan ücretli tutup sigortasını ödediği hizmetlilerden bahsetmiyorum...
lisedeki hizmetlimiz murat abi geliyor aklıma... sabahtan akşama kadar girişteki nöbetçi masasının yanındaki masasında otururu, milli eğitim müdürlüğüne postaneye banka vs. yerlere gidecek -alınacak evrak dosya varsa getirip götürür, konferans vs varsa ses düzeni oturma düzenini ayarlar, müdür ve öğretmenlerin getir götür işlerini ayarlar vs. vs. vs. işlerrrrrrrrrrr.....
ne bi gün bi sınıf süpürdüğünü gördüm ne kalorifer yaktığını nede bahce düzenlemesi... sınıfları aylık ücretleke tutulan hizmetli sipürür tüm temizlik işlerini yapardı, kaloriferi yine dışarıdan gelen kaloriferci yapardı, çay işlerini ise çaycı...
bi köy okuluna atandığımızı ve tek hizmetli olduğumuzu düşünelim... tek hizmetli varsa bilin ki okul küçüktür mevcudu azdır. 5 sınıfı süpürmeye ne olucak?? zaten sınıf süpürme diye bir şey kalmadı artık her sınıfın nöbetçi öğrencisi var ve artkı sınıflar en temiz bizim sınıfımız olsun diye yarış içerisindeler...
yani arkadaslar aramızda bulupta bunayan arkadaslar var. 1300 tl maaş alacaksın haftada 2 kez süpürge sallamısın çok mu bu???
zor geliosa çalışma arkadasım bırakta ihtiyacı olan çalışsın...
( sözüm bedensel engeli nedeniyle bunları yapamayacak yada yapmakta gercekten zorlanacak arkadaslara değildir, engeli nedeniyle bu tarz işleri yapması mümkün olmayan arkadaslarım isteselerde yapamaz bu işleri)