Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli kadrosunda çalışacaklara ne tür görev verilecek?

hizmetlı ne iş yapar arkadaslar

arkadslar hızmetlı neiş yapar ben böbrek naklı oldum ve agır yuk kaldıramam ilac içiyorum terlememem gerekıyo toza toprağa gelemem temız ve tıtız olmamız gerekıyo bıze verırler zor işlerı vala halımız duman olur :eek:

arkadaslik

ferdi5519;

öncelikre ben halil ibrahim
ferdi abi nasilsin merhabalar beni istersen arayabilirsin
bende tam 10 irdir bu işi yapiyorum
istanbul buyuksehirdeyim sende istersen benle arkadaslik yapabiliriz
msn de ceptel da
birde netlog da
kiptas_34@hotmail.com
elveren_34
0530 642 85 09
dayim her zaman beklerim tel nu :)

Benim kurumundaki hizmetliler bu işlerden bazılarını yapıyorlar, diğer işler gönül işi yani isteğe ve sosyal ilişkiye, hatır işine bağlıdır. Zamanında sendikaya girip iyi sözleşmeler geçiren hizmetli abilerim birim müdürlerinden daha çok maaş alıyorlar. Madem öyle insanlar okuyup kendini geliştirsin. Gerçi okumakta parayla. Her kurum öyle değil mesela bir Hakan Abi var, özürlü kadrosunda, otopark girişindeki kabininde çayını yapıyor, yazın serin kışın sıcak, yaptığı tek iş ise gelen arabalara kapıyı açmak için düğmeye basmak. Kısacası çalışılan kuruma göre değişir zorluklar...

starry;
arkadaslar bende bir hizmetliyim sizlerden bu konuda bilgi rica ediyorum
msn ye kiptas_34@hotmail.com
elveren_34 netlog dayim :)

buyucu;
merhabalar öncelikre size kendimdem biraz bassedim ben halil ibrahim elveren kiptaş a.ş de hizmetli olarak görev yapmakdayim sizinle tanşmak isterim eger sizde kabul ederseniz sevinilim bende
size benim hem msn de hem netlog hemde facebook adresimi göndeliyorum
kiptas_34@hotmail.com
elveren_34
hibrahim_1980_56@hotmail.com dayim beklerim:)

sevgilin kim kıs:)
adam msn sini vermiş ayıp yaptığın:)

Buyucunun yerine ben gelsem :)
Ben ilgilensem olmaz mı :)

Focus başka maddeler yok mu?İnsan alıştıra alıştıra söyler.:D

ya arkadaş niye bu kadar kuruntu yapıyorsunuz hizmetli kadrosu amele kadro değil artık okulların temizlik işlerini taşeron firmaların yaptığını bilmiyormusunuz unutmayın engellide kamuda çalışan bir memur gibidir. Benim tahminim santraller ve beceriye göre masabaşı memur gibi olur tabi hiçbirşeyde görmeden belli olmaz hele bi sınavı kazanında sonra düşünün bunları

Hizmetli olarak göreve başlarsak okullarda mi göreve başlarız yoksa milli eğitim müdürlüklerinde mi acaba.

bilgisayarda kendiniz ilk başvurduğunuz esnada sertifikaları yazmışsanız onları göz önünde bulundurarak bilgisayar kullandırabilirler ama bunun dışında masabaşı veyahutta asistan olarak görev verirler. temizlik gibi işlerde çalıştıramazlar zaten onu taşeron firmalar yapıyor. googleyi açın meb hizmetli görevleri diye aratın yönetmelikte bulursunuz.. hizmetli olarak giren arkadaşlar sonraki yılda görevde yükselme sınavına girsin takip edin haberleri meb'den..

arkadaslar yakın zamanda hepimiz okul sıralarından geçtik. allah aşkına şöyle bi geriye bakın hizmetli abi-ablalarımız okullarımızda ne yapıolardı... ama hizmetli derken dewlet memuru olan hizmetlileri kastediyorum, okulun dışarıdan ücretli tutup sigortasını ödediği hizmetlilerden bahsetmiyorum...

lisedeki hizmetlimiz murat abi geliyor aklıma... sabahtan akşama kadar girişteki nöbetçi masasının yanındaki masasında otururu, milli eğitim müdürlüğüne postaneye banka vs. yerlere gidecek -alınacak evrak dosya varsa getirip götürür, konferans vs varsa ses düzeni oturma düzenini ayarlar, müdür ve öğretmenlerin getir götür işlerini ayarlar vs. vs. vs. işlerrrrrrrrrrr.....

ne bi gün bi sınıf süpürdüğünü gördüm ne kalorifer yaktığını nede bahce düzenlemesi... sınıfları aylık ücretleke tutulan hizmetli sipürür tüm temizlik işlerini yapardı, kaloriferi yine dışarıdan gelen kaloriferci yapardı, çay işlerini ise çaycı...

bi köy okuluna atandığımızı ve tek hizmetli olduğumuzu düşünelim... tek hizmetli varsa bilin ki okul küçüktür mevcudu azdır. 5 sınıfı süpürmeye ne olucak?? zaten sınıf süpürme diye bir şey kalmadı artık her sınıfın nöbetçi öğrencisi var ve artkı sınıflar en temiz bizim sınıfımız olsun diye yarış içerisindeler...

yani arkadaslar aramızda bulupta bunayan arkadaslar var. 1300 tl maaş alacaksın haftada 2 kez süpürge sallamısın çok mu bu???

zor geliosa çalışma arkadasım bırakta ihtiyacı olan çalışsın...

( sözüm bedensel engeli nedeniyle bunları yapamayacak yada yapmakta gercekten zorlanacak arkadaslara değildir, engeli nedeniyle bu tarz işleri yapması mümkün olmayan arkadaslarım isteselerde yapamaz bu işleri)

arkadaş güzel anlatmış ama bide kenar mahallelerde aidat ödeyemecek durumdakilerin okudukları okullar var oralardada aklınıza gelen ne iş varsa yapacaksınız wc temizlemeden tutunda cam silmeye kadar işte torpilde burada devreye girecek anlaşılan adamı olan ii okula olmayan ücra okullara neyse hayırlısı olsun ha bide hizmetli maaşı 1150 tl

focus83 tamamen oğru sölüyor biraz komedi katarak lakin olay budur hizmetliyim mebte

vala arkadaşlar ben ilk girdim de işe ilk 2 boş oturdular sonra yerdeki cöpleri topladım sonrasında sınıfları temzle kolidorları sil süpür WC temizle bahceyi süpür cöpleri topla çay getir götür çay demle sonrasında beni kapıya koydular ama kapıda cok zorlandım çocuklardan nefret geldi halimin özeti budur :)

bugun milli eğitim müdür yardıcısıyla görüştüm mevzuatta çay demle götür diye bşey yok onu yapmak senin insanlığına kalmış dedi şimdi bu mevzuatı arıyroum

Hizmetli kadrosunun tam olarak ne iş yapacağı mevzuatta tanımlamıştır. Eğer bunu arıyorsan boşuna arama. Ama yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların yapacağı işler 657 sayılı kanunda sıralanmıştır. Kanun yardımcı hizmetler sınıfını şöyle tanımlamıştır: Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karĢılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dıĢında kalanları kapsar.

Buradanda çıkaracağımız üzere hizmetlilerin aslen çay getirip götürme gibi bir görevi bulunmamaktadır. asıl işleri yazı ve dosya dağıtmak, gelenleri karşılamak, hizmet yerlerinin temizliğini yapmaktır.

Aynen çay götürmek bizim işimiz değilmiş demlemeye bile karışma çok zorlarlarsa görevi yazılı iste bana getir o yazıyı dedi... 9 nisandan buyana diğer hizmetliler yapıyordu bende tek tük yapıyorum denilemezdi ama şimdi onlar işten çıkarıldı tek ben kalıcam hizmetli çay muhabbetine girerlerse yine yazılı istiycem....

mantıksızlık var çay ocağında takılmak zorunda bırakılıyoruz hizmetli odası yok çoğunlukla nöbetçi öğrnciler öğretmenlere çay götürüyor... mesela şaka gibi ama 2 şeker koyacaksa 4 koyuyor ikisini aynı atlar gibi kendileri yiyor.... mantık şu kadrolu hizmetliye verilen maaş 2000 civarı 2 liralık şekerin bekçiliğini yapıyoruz :D rezalet

Valla ben meb de engelli personel olarak çalıştım. temizlikten tutunda aklınıza gelebilecek her işi yaptırıyorlar. şeker hastasıyım temizlik yaparken kaç kere şekerim düştü komalık oldum ama yine de yaptırmaktan vazgeçmediler. Neymiş yapacak adam yokmuş.

valla bu konu çok derin eskıden bu kadrolara yerleşenlerde bılgı vermemış kı sonrakı gelen engellıler bır şeyler ögrensın.

benim de raporum sürekli ama ince el becerisi gerektıren işlerde ve tam görme gerektıren işlerde çalıştırılamaz yazıyor
sayfa sahıplerınde yardım ıstıyorum yada bu konuda bılgısı olan kardeşlerımızden sızce bana ne iş verırler raporum sureklı ama bahane bulup yenı rapor ısterlermı durum ne olur yazarsanız sevınırım.

arkadaşlar benim engelli raporumda çalışma ile ilgili herhangi bir şey yok en baştan bir rapor mu çıkartmalıyım?

sürekliyse sorun yok

ben agrı urfa antep mebi aradım hepsi aynı şeyi söyledi sürekliyse kabul ediyoruz dediler benim raporum 2009 yılında almıştım

memurlugu hep ıstedıgım ıcın hep hayAL ettıgım ıcın bana bır turlu gelmedı eyer ıstemesem belkıde bana kadro verırler atanan kardeslerım atanmıssınız hızmetlı olarak o kadar ıs vereceklerını sanmıyom verselerde sukredın bakın bende atanmak ıcın can atıyom ama olmuyo ıste nasıp olmuyo bana cıksa hızmetlı kadro tuvalet temızlıceksın deseler eyvallah derım artık memur lafı duyunca gozlerım kararıyo basım donuyo stresten sukredın halınıze allah yardımcınız olsun

bıde bırsey dıcem benım raporum surelı sızce bu atanmama manı oluyormu

arkadaşlar benim engelli raporumda şu işlerde çalıştırılabilir şu işlerde çalıştırılamaz yazmıyor ne yapmalıyım birde ben t.sandalyeliyim bana ne tür işler verirler

kardeş senın raporuna göre benım fıkrım ayakta olsan her iş verırlerama tekerleklı sandalyedeysen santral yada masa başı işler verırler...

ka_rakartal bence kurumun raporunu incelemesini bekle. Sürekli ise kabul ediliyor galiba. Ama yeni rapor aldıracak olurlarsa ek süre tanıyacaklarını söylediler ben sorduğumda.

süreklı olan bır raporla bu sınava gırıp kazndınız ve atandınız.adem kabul etmıycektı neden sınava aldı .mantıken kabul edılır.böyle bır şey ıstemeye hakları yok.bence.

bence durum ne olursa olsun adam mahkemeye verırı gene kazanır sen bu raporla sınava almış ve atamışsın raporda süreklıyse sıkıntı çıkaramazlar bu benım duşuncem ama ınsanlarda engel koyrsa buda bu ülkede normal ....

Üst Alt