Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli kadrosunda çalışacaklara ne tür görev verilecek?

Tabiki allahima binlerce kere sukurler olsun ama masabasi is olsaydi bedenen bu kadar yorulmazdim..

Arkadaşlar 2016/1 ekpss ile Muğla da lise ye hizmetli olarak atandım . .Engelim psikolojik. M.E.B. keşke hizmetli kadrosunu seçmeseydim de sonraki atamaları bekleseydim. M.E.B de hizmetlilik yapılmaz kardeşim.Arkadaşım hastahaneye atandı hizmetli olarak getir götür işleri yapıyor.Çok rahatım diyor.2016/1 ile atanan olarak istifa etsem 2016/2 veya 2016/3 tercih edebilir miyim?

engelli hizmetlinin yapacagı işler daha cok kurum müdürene baglı , bize yeni atanan engelli hizmetli arkadaş memur işi yapıyor arada cay getiriyor , şimdi ona eyaygın üzerinden kurs acama kapama işlerini ögretiyorum yani yapacagı işler kuruma baglı

tercih hakkın ölür artık 2018 de sınava girer ve ona göre tercih yaparsın xpitonxd

amirinize kalmış bişe eğer raporunuzda efor gerektiren işleri yapamaz yazmıyorsa her işi verebilir biz burdan defalarca söyledik yapamayacağı işler kısmı önemli diye ancak bazı arkadaşlar önemli değil size her işi yaptıramazlar diye serzenişte bulundu bakın nasıl yaptırıyorlar bu durumdan şikayetçi birçok arkadaşımız oldu şimdiye kadarda çok mesaj aldık bu konuda yasada engelini artırıcı iş veremez diyor tamam bu doğru ama neye göre ......tabiki raporda şu şu işleri yapamaz dediği işler engel artırıcı işler olarak görülüyor işin yasalı böyle haaa vicdanen kolay iş verir o başka tabiki

sarasota

Benim raporumda fazla stresli iş yapamaz diyor. Şimdi bunu neye göre baz alacağız stresi

Ilk hafta 100 sıra taşımışımdır okulda belimi doğrultamadım geçen hafta sonu. Bugün keza 200 e yakın kitap taşıdım 2 kat Aşağıya. Yaptığım temizlik, cay getir götür , onu bunu taşıları saymıyorum bile

Şimdi ben daha neler yazdırabilirim pisyaktrik hasta olarak yapamayacağı işler Bölümü'ne ? Bunlardan kurtulmak icin var mı bişeyler yazdırma hakkım daha fazla ?

Bugün kadın bi Hoca'yı az Kalsın boğazlıyordum tuttum kendimi
Mevzuyuda anlatayım; öğretmenler Odasında 2 tane kocaman Saksı war bunu okulun girişine cıkarttırdı bana bu öğretmen. Onun harici koridordaki saksıları da cıkarttırdı dışarı. Sonra öğretmenler Odasında ki saksıları çıkar bunları koyalım diye Saksı gösterdi bana. Bunlar koyalım dediği saksılar öğretmenler Odasında çıkarttıklarımdı. haberi yok senelerdir girdiği odadaki saksılardan.

Zaten köpek gibi bütün gün çalışmışım yapmadığım iş kalmamış kan ter icinde kalmışım. Bide sırf canı sıkıldı diye Saksı yeri değişiyorum. Belimin ağrısı tekrar şiddetlendi o koca koca saksıları taşırken.

Şimdi Ben bu kadını sinir krizi geçirip bi şizofren hastası olarak dövsem Ne olacak. Kendimi zor tuttum Allah war yukarda bi daha aynısı olursa Ağzına sıcacağım. Yerim işini bel Fıtığı olsam kim verecek sağlığımı geri. Akıl sağlığımdan sonra bide fiziksel olarak mı hasta Olacağım.

@Erkankss sana verdiği işler stres gerektiren işler değil bu bakımdan senden yapmanı isteyebilir ancak amirine rica et belki durumu düzeltir

sarasota

Yapacağım işleri yazıp verdiler ama onun üstüne ek en az 10-15 iş daha yapıyorum. Stres gerekmesi icin bende bunu diyorum ne yapılması Lazım.

Erkankss yaptığın işlerle stres in bir bağlantısı yok ancak fazla işten dolayı stres olabilir ya bunu amirine anlat yada raporuna ekletme yaptır ama dr.yaparmı bilmem

Neden engellileri zora koşarlar anlamıyorum rapora bakıp iyi bu adam her işi yapar diyorlar ama işi aslı öyle değil

Arkadaşım sana lazım olan ibare efor gerektiren ve ağır işler yapamaz ibaresi olmalı ki sana bu tip işler verilmesin psikiatrik duruma neler yazılır bilmem ama sanırım senin rapora bu ibareyi eklemezler geriside önemli değil zaten
Erkankss

Özel sektörde kendi çalıştığım şirketten bahsediyorum . Yapikredi benim raporum da görev ve sorumluluk gerektiren işler de çalıştırılmaz ibaresi var epilepsi hastasıyım . Ama müdürüm sağolusn hep destekçimiz olmuştr. Çoğu bilmediğim konularda bizi yetiştirmeye özen gösteriyor. İdari işler de çalışıyorum . Kendimize ayrı odamız var iki arkadaş ama çağrı merkezinden de bizi koparmıyor personelle hep içi içeyiz. Hastalığımız göz önünde bulunduruyor. Ara sıra birebir görüşmelerimiz oluyor sıkıntılarımız dertlrtimiz dinleniyor.Yani kurumsallaşma anlayışı yöneticide bitiyor. Maaş konusunda sıkıntı yaşıyoruz asgari ücret .onun için devlete girmeyi istiyorum .Yoksa bu söylenenleri duyunca atamam olsa bile işimden ayrılmak istemem.Yöneticilerin devlette personel yetiştirme de davranışta tavırları değiştirmeli . Bunu da dile getirmeliyiz diye düşünüyorum

Raporda ibare olarak ne yazdigi hic onmli degil hizmetlilerde is tamamen idarede bitiyo tamamen mudurun anlayisiyla alakali benm raporumda ortapedk engelim yok fakan mudurum beni idari islere verdi masa basinda yazi isleri ve hafif isler yapiorm bu tamamn mudurun insanligiyla alakali illaki masa basi bi is icin ortapedk bi engel olmasi sart degil sonucta hepimiz engelliyiz hastaliklarimizn hepimize farkli etkileri var nekadar zorlasakta tam verimli calisamayiz idareciler bunu goz onunde bulundrmali psikolojik olarak normal bi personelden ayirmamali ama is gucu acisindan engelimizi giz onunde bulundurmali ALLAH herkeze kolaylik versin ins herkez ekmeginin derdinde

gercexs önemli değil olurmu kardeşim sen işin vicdani tarafındasın elbette amirin dediği önemli sana iyisi denk gelmiş yukardaki arkadaşların yerinde olsan neye dayanarak kendini savunacaktın amirine kalkıpta amirim seni vicdanlı olmaya davet ediyorummu diyeceksin rapora bu ibarelerin konması engelli arkadaşlarımızın bu tip kişiler karşısında kendini savunması için konmuştur ayrıca amirinde her engelliye keyfi iş vermesini engellemek için güzel bir uygulamadır herhangi bir itiraz durumunda engelliyi haklı çıkarmaktadır Allah her engelli arkadaşımıza senin amirin gibi amir çıkarsın karşisına

arkadaşlar il yada ilçe meb de çalışanlar sizlere ne tür görevler verildi acaba

HÜSEYİN KARABAL hocam rapor tarihin nedir 3.3.13 den öncemi tek rahatsızlığın bumu eger buysa engel oranın düşebilir ona göre

Erkankss

öğretmen miydi idareci mi hiç bir öğretmenin görevin dışında söylediğini yapmak zorunda değilsin.

sarasota[FONT=sans-serif] 2010 raporum tarihlidir. hastalığımda iyileşme değil ilerleme söz konusu ilaçlarım artıtırıldı bu süreçte mevzuatı bilmiyorum . epilepsi hastaları için engelli raporu kalkarsa benim de raporum da kalkar lakin edinilmiş haklar bir daha elimden alınacağını sanmıyorum.Maliyeden vergi indirmi bile aldım 2 sene önce ..benim raporum süresiz ibaresi var[/FONT]

dünyalı

Kardeşim mevzuatta evet öyle yapmak zorunda Değilim ama iş pratiğe gelince yapmak zorunda bıraktırılıyorsun. Benim gibi bi cok arkadaşada böyle yüklenenler olduğuna eminim Allah sabır versin bize

Vergi indirimi aldığın iyi olmuş çünkü 3.3.13 den önceki raporları kurum yeniletme istiyor bir arkadaşım vardı epilepsi hastası 40 oranı vardı sınava girdi atandı kurum raporunu yenilemesini istedi oran 20 ye düştü onunkise sürekliydi ne yaptıysa olmadı yani atamasıda gitti ben raporun sürekli mahkemeye ver dedim ama sanırım ondada sonuca ulaşamadı HÜSEYİN KARABAL

sarasota[FONT=sans-serif] haberlerde ben de izledim. epilepsi rahatsızlığından atanan biri için feto damgası yapılmış.Bu kişi sağlıklı sahte rapor çıkarmış deniyor.Herkez birbirini ispiyonlama peşinde darbe girişimi olmasa anlyamayacakmışız.[/FONT]

Erkankss

Abi dediğim gibi mevzuat devlet dairesinde bile işlemiyecekse bir anlamı yoktur görevin çay taşımak ise öğretmen senden çay isterse götürürsün ancak çay ocağında telefon unuttuysa almak zorunda değilsin bırak saksıyı telefonunu bile taşıtamaz öğretmen sana ama herşeye evet derseniz altından kalkamazsınız.

Benim hemde bir mudur bes mudur yardimcisi var personelden sorumlu mudur yardimcisi islerimi yazili olarak verdi alt kat siniflarin temizligi tuvaletin ve arka bahcenin temizligi neyse bunlara alistim yaparken mudur ysrdimcilarindan biri bayan bu bayan her gun bana biraz daha is cikartiyor nerdeyse tum kurumu bana temizleticek bu duruma cok moralim bozuluyor ayrica benden once kuruma atanmis genc hizmetli masabasi iste calisiyor temizlik hic yapmiyor bu durumda adalet varmi arkadaslar ne yapmaliyim ..

Son düzenleme:
mebe atananlar sizi de benim gibi eğitim seminerine çağırdılar mı?

askibeka

Yapmayacaksın kardeşim. Bana verilen görev bunlar diyeceksin. Bak yukarda yazdım Banada yükleniyorlardı. Şizofrenim kardeşim ben haddinizi bilin ,işinin amk getirdim duruşumu. Yüklenemiyorlar. Dik durun yapamayacağım özrüm benim war diyin

Arkadaslar ben meb e hizmetli olarak atandım. 30 eylül de de bir lise de göreve başladım. Temizlik işlerine ufak tefek yapabildigim kadar yardım ediyordum. Fakat okul müdürü Evimin okula uzak olduğunu gerekçe göstererek beni geçici görevle evime daha yakın bi okula tayin istememi söyledi. Bana da bu fikir cazip geldi ve kabul ettim. Nitekim geçtiğimiz gün evime yakın bi okula geçici görevlendirme yle atandım. Ve atanığım okula gittim fakat mudur beni gördüğüne hiç sevinMedi. Açık açık yüzüme ben senden nasıl faydalanabilirim ki dye kırıcı bi şekilde sordu. Bende yapabildigim kadariyla ne iş verirse yapabileceğimi söyledim. Ama adam yine kem küm etti. Belli ki kurumda çalıştırmak istemyor beni. Göreve başlama yazısı da yazmadan eve gönderdi ben sizi ariyacam diye. Ama nerdeyse bi hafta oldu arayan soran yok. Benim bu durumda ne yapmam lazım. Göreve başlama yazısı yazılmassa atamam iptal olur mu?

Ben dün göreve başladım ilk 2 gün boş boş oturdum sadece.. daha sonra dün müdür bana 4 tane sınıf temizliği verdi.. sadece 4 tane sınıfın temizliğini yapıyorum.. tuvalet temizliği falan yok çok şükür..

ahmet961 hiçbir müdür atanmış engelli memura "senden faydalanamam" diyerek kesip atamaz. bu hakkı ona kim veriyor?

Emre61ts haklısınız böyle bi hakkı yok. Şimdiye kadar yeni okulumda çoktan göreve başlamış olmam lazımdı ama hala bekliyorum. Neyi beklediğimi de bilmyorum. Seni kütüphanesi olan bi okula versinler falan bseyler söyledi ama ben artık ordan oraya sürgün yemişler gibi dolaşmak istemyorum. Yerim netleşsin istyorum. Eğer bu mudur de başka yere tayin etmeye çalışırsa geçici gorevlendirmeyi durdurup eski okuluma donebilirmiyim acaba? O okuldan memnundum burayı sadece evime yakın olduğu için seçtim. Ama pişmanım açıkçası. Geri dönüşü yok mu bunun? Bilen arkadaşlar da yazarsa sevinirim
Emre61 ayrıca bazen karsilarindakinin de insan olduğunu unutuyorlar. O müdürün o tavrı kendime olan güvenimi sarsmış durumda. Kaç gündür kafamda hep soru isatlretleriyle dolaşıyorum. Ayrıca zoruma giden bi başka unsur ilk gittiğimizde müdürün bizi gayet güler yüzle karşılaması ve kurumuna atandigimi öğrenince suratınin beş karış asilmasiydi.

Üst Alt