Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Ya güçlü bir ekip bulalım ama buda bizim sendikaya benzemesin. .

Yada biz kuralım bunun için 7 kurucu üye yeterli inanin COk zor şey değiller ..ve burdan giderek cogaliriz

Yaa en sonunda isi gucu birakicam eskisi gibi bir ekip kurdurcaklar bana kim bu haklarimizi yiyenler masada gevsek gevsek oturan sendikacilar baslarini ezeceksin ...bunlarin hakki budur..Turk İs i bekleyin diyo ulan bilmemneyin evlatlari ben kac aydir neden koop is i bekliyom para yatiriyorum ..en az 6 ay surer Turk Is anlasmasi

türkiş ne kardeş anlmadim tam olayi şimdi biz kopişten ayrilip türk işimi girecegiz bunu detayli anlatirmisin kardeş

Arkadaşlar ağzında geviş getirip 88 tl ye bu adam ne yıyeycegını dusunmeyen baskanla ne yapabılırızkı.!!

bakın 1350 tl kira 200 ısınma 50 su
işe giderken 6 tl vasıta öglen aç dur yada 6 tl yıne ver ama vakıte yetmıyor
topla böl çıkar elde 0
borçlar bırıktı..

bugün işimiz gücümüz boşluklarda farklı sendikalarla yada yenı bir yapılanmayla ilgili bilgiler toplayalım her bazda kanunen hukuken herseyı arastıralım.

ve tekrar söylüyorum bir gün toplanalım..bakın karsıayakada kültür ve semıner merkezi var bir gün istesek yok demezler bunu yapalım varmısınız dedım kımseden ses yok.

Son düzenleme:
en iyi sendika memur sen ama birde tayin hakında hiç bahseden yok halbuki herkese bir kereye mahsus tayin haki verseler oda olur ama nerde anca sendika yatsın dun aradım sendikayı hocam bizim özlük haklarımız nelerdir dedi bilmiyorum bende bilmiyor san orda niye oturuyorsun

yani 5 yıl şartı var kanunen böyle birşey yok ki sağlık tanda calisan daimi isci var soruyorum bizde böyle birşey yok diyor yani sendika bunu 5 yıl şartı 2 yıla veya 1 yıla indirebilir dun bir sendikayla konuştum durumları anlatım dedi madem öyleyse herkes merkezi arasin başkanla gorussun bakalım size ne diyor gerekirse biz başka sendikaya gececegiz

Arkadaslar bende ÖZ BÜRO İŞ LE GÖRÜŞTÜM UZUNCA nasıl bir engamenin içine girdiğimizi ben anlatayım..Bizleri bilmeden sendıkaya uye olacaksınız işte koop iş var dıyerek bu cukurun içine itildik.Şimdi gelelim gerçeklere..

E devlet üzerinden sendikaya uye olduk ..Sıkı durun uye oldugumuz an 2 yıl boyunca temmuz 2018 tarihi itibariyle buranın boyunduruguna giriyormuşuz ve istifa etsek bile yaklasık 1 yevmiye tutarında aidat heray bu işe yaramaz sendıkaya kesilmeye devam edecekmiş.İstifa edersek dayanısma aidatı dilekçesi verilecekmiş sebebi yıne aynı ıkramıye vs gibi yardımlardan yararlanmak ıcın ama uyelık aıdatı her ay 2 yıl boyunca içinde uye olmasakda bu sendıkaya devam edecekmıs kesılmeye.

içler acısı bir sey..bu ulkede yargı var.bence topluca hizmet alamadıgımız bir sendıkaya ıhtıyac ne gerek ne ve birde neden para verelim sanki bize cok para kazandırmıslar.!!

felaket tallalı gibi yazmayın artık şurda, bi şükredin gerçekten ya!!!!

Suret
Allah' ın adını verdim kardeş sen kımsın bizden bırımı nerde calısıyorsun bırak soyleme yerını ..
kira verıyormusun çocugun varmı borcun varmı sadece bana bunu de vallahı bır daha demeyecemde yazmayacamda bir daha..

sende matematık varmı ben 1300 tl kıra verıyorum aklın alıyormu su elk ve işe gelirkenki yoluda ekle ustune 2bin tl yapıyor
benım bırde cocuklarım var sen ev gecındırıyormusn ?? yoksa lay lay lom anadan babadan desdek gelıyor rahattamısın..

ben ilk ay babamdan ıkıncı ay dayımdan 3.aya gırıyoruz teyzemden desdek aldım haberın varmı halimiz bu sen bana şükretmekden bahsedıyorsun..

ewet elbette şükür ama şartla bu şekilde iyileşmez

gentli6735 sadece burda sürekli kötü bişeyler yazmak bişey değiştirmez demek istemiştim... saygılar...

gentli6735

Kardeşim suret in tuzu kuru ensesi kalın para pul önemli değil onun için yeri belli olsun diye başlamış işe

İyi nevar suret

Senin Aldığın bizimkinden yüksek galiba..

Başka açıklaması yok.kötü dediğimiz şey suan yaşadığımız durum ..
Ama bellimi seninki farklı

Bizler bu durumdan nasıl. İyi hale geçerim bunun tartışmasını yapıyoruz farkindamsin

bu kadarı iftira olur, sizden bir farkım olsa burda işim olmazdı !!! burda yazılanları takip bile etmiycem artık, seviye aşağıya indi baya!!! önce bize bu imkanları verdiği için devletimize teşekkür etmesini bilin, maaş almadan maaş derdine düşmemesini öğrenin, senin o evlatlarını senden çok düşünen Allah var asıl sen unutma!!! iyi hale geçmek için iftira atmak en doğru adım oldu ona da teşekkürler !!! gentli6735

Suret

Herşeyi yaparsın sonra tevekkül edersin şükredersin ama sen hiç hakkını arama sorma sonra çık devlet şu işi verdi bunada şükür de kardeşim işçi kadrosu açacağına memur kadrosuna alsaydılar o zaman bazı hakları vermemek için bu kadrolardan alıyorlar sen çıkıp neden bahsediyorsun sana iftira falan atan da olmadı takip etmeyeceksen çık git bu nedir yahu nasıl zihniyet var nasıl bi cehalet nasıl bi bağnazlık... bu kadar yancı olmayın kardeşim bi açın şu gözlerinizi artık okuyun ne oluyor ne bitiyor kim ne alıyor ne veriyor biri çıkar eski işçiyle fark olacak tabi der aradaki uçurumu görmeden biri şükür edin diyip durur kardeşim biz şükür de ediyoruz fark olsun da diyoruz ama bu kadar fazla fark olmasın diyoruz biraz daha fazla zam alınsaydı diyoruz...

Şehir değiştirdim 3500 lira
Kira 1000 lira
Doğalgaz 280 lira
Elektrik 95 lira
Su 80 lira
Bunların haricinde hastane masraflarımız var kalkıp 2300 lira 2500 oldu diye iyi mi diyorsun kardeşim bu kadar sıkıntıyı bu maaş için mi yaşadık adam 130 lira yevmiye alıyor yanımda belediyeden geçerken belediye maaşını şişirmiş yüksek maaş alıyor ve hiçbir iş yapmıyor

Dogru söze ne denılırkı Suret burda kimse ışını begenmemezlik yada Tövbe Haşa Yaradana şükürsüzlük yok devletimize Allah zeval vermesin..

sadece burada anlatılmak ıstenını ısrarla anlamamazlıktan geliyorsun.
eger İŞçiysek kadrolu bizden önce çalışanlar eskılerde aynı
farklı kurumlardakılerde aynı..onlarda biz kadar zaman ayırıp çalışıyor bizlerde ..
onlarda yevmiye 130 bandında bizde 88 neden böyle eski işçi farklı alsın ama bızde 110 dan asa almayalım bizi buraya iten sendıkaya çözüm bulalım ..bir ortak paydada bulusalım istedik

arkadas matematık ortada gecınemıyoruz olmuıyor napalım boynumuza ıpmı atalım terkedıp gıdelımmı coluk cocuk var herkes paralar harcadı borclara girdi bunlar caremı degıl ..

bizde cıkıs ıcın yorumlar yapıyoruz bu durumdan kurtulalım dıye enazından gelecek sözleşmede bu hataya dusmeyelım dıye

m.e.b. calisan engeliler 2018 de işe başlayıp bir yıl bittikten sonra tayin haki nelerdir burda bir arkadasin sizlere sorusu saygilar

Benzer konuyu 20 defa işledik eskı yazılara bakarsanız hemde bırkac gun oncesıne bulursunuz cok agır mazaretı olmayan buna kanserde dahıl 5 yıl ıl dısı yok arkadas..İl içi yerıne bırını bulursan müdürlerde kabul ederse deısım var. hepsı bu ve bundan sonra sadece maas ve çözüm odaklı yazılar paylaşalım kusura bakmayın lütfen ınsanlar gecım sıkıntısından cok daraldı hala bır defa bır sendıka yetkılısı cıkıpda şu oldu bu oldu veye bu olacak size bu vaadi veriyorum dıyemıyor

Oktay5942 becayis yaptik bir arkadasla gecen ay ret geldi 5 yil yapamazsiniz diyor haberiniz olsun ..
gentli6735 yav kardesim milletin kalbini kirmayin bu forumda daha dikkatli yazilar yazin surda biseyin cabasini veriyoruz sen gecen gunde bana bole degisik bir yazin olmustu dalga gecer gibi insanlari kaybetmeyelim kazanalim daha burda birlik olamiyoruz hakkimizi nasil alacaz?
Suret arkadasim sende ergenler gibi bir kisiye kizip tüm formu terketme paylasimlarina devam et lutfen

Siz kamuya yeni işçi olmuş birisiniz. Sendikalar hakkın da bu şekilde konuşmanız hiç etik değil.
Sizi oraya zorla almışlar, zorla çalıştırıyorlar gibi konuşmalarınız çok yanlış.
Sendika nedir? İşçilere katkıları nelerdir? Sendika ne iş yapar? bunları araştırsaydınız eminim bunları yazma lüksünde
bulunmaz dınız...

Sevgili nurtan arkadaş. .

Sizi baya bir sendika savunucusu olarak görüyorum. .
Bizi aydinlatirmisiniz ben 10 sene mi isci olarak farklı bir kurumda geçirmis biriyim..

Sendika nedir biliyormusun sözleşme yapılmadan önce duyuruşunu yapar
Deri arkadaşlar eli kulağında toplanilcak bizler sizin adınıza o komik rakami belirledik haberiniz olsun der bunu enazindan temsilci belirledikleri kisilere duyurur sözüm ona mesaj sistemleri varya ordanda atabilirlerdi biz 100 tl ile devlet babaya gidecez maasinizda 2350 bandında olur ...

Peki bu işçilerin cevabı ne olurdu en başında bu sendikaya girmemek yada biraz daha fazla olması için serzenisde bulunmak dogrumudur..

Kimin haberi vardı hickimsenin
Hala sözleşmeyi bile omuyamayn bilmeyen gormeyenler var var..bumu İdareciler yangından mal kaçırır gibi oldu bittiye geldi.

Bu sendikanin 60 bini aşan üye sayısı carpi 60 tl ada toplanan aidatları ne ediyor farkindamisin..

Hadi Meb işçileri yeni 3 ay oldu bi organizasyon hazırlamak 3 bin 5bin tl harcsyp davet edip hoşgeldiniz biz buyuz sorunlarınız ne buyönde çalışalım mo dedi...

gentli6735 etik olmayan dille sendikaya hakaret ediyorsunuz.
Sendikanızın toplantısı vs... varsa gidin derdinizi anlatın. savunuculuk farklı ,yapılan davranışın yanlış olduğunu söylemek farklı.
Sendika Nedir soruna istinaden
SENDİKA:
işçilerin ya da işvrenlerin ayrı ayrı olmak üzere iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek amacıyla aralarında yasalar uyarınca kurdukları birlik.

Nurtan ne güzel söylemişsin biz burda hakaret etmiyoruz bak senın kendı yazın.!!

'' işçilerin ya da işvrenlerin ayrı ayrı olmak üzere iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek '' demişsin..

arkadaş diyoruzki bu sendıka ilk zamanlar 2350 cıvarı maasınız var demısdı katılıyorum ama bu parayla gecınılmeyecegını çekirdekten geldikleri için bilmiyolarmıydıda neden 88 tl ye kalktılar bunu dıyorum..

toplantıları var demıssın ben baska sendıkalarıda bılıyorum 2-3 ayda işçilere mesaj yoluyla falan yerde davet var derler il ilçe örgütleri sırf kaynasma pekışme adına bunlar ne yaptı nezaman haber verdı..

pekı nurtan arkadas sen 88 tl net yevmıyeyle gecınebılırmısın bu kıralarda derdımız onla bunla degıl cozum aramak

Nurtan
Nurtan arkadaş TDK dan kopyala yapıştır ile olmuyor o işler. Toplantı yaptılar da biz mi katılmadık adamlar telefona bakma lüksüne bile girmiyor. Sen kalkmışsın dilden bahsediyorsun.

gentli6735
Nurtan arkadaş da belli ki fincanın hatırında kalmış boşuna yorma kendini

Nurtan arkadaş biz aciz diyoruz siz dayan diyosunuz ay sonu getieemiyiruz diyoruz disini sık diyosunuz Sika Sika dismi kaldı almış eline telefonu egolarini tahmin ediyo

Seçim sizin ,tercih sizin saygı duyuyorum yorumsuzum. klavye şampiyonları :rolleyes:

Üst Alt