Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Suret Valla suan konustum yol yemek sosyal yardim bile brutmus netini hesapladik suan dedim bizi oyalama maas nekadar yatacak hepsini topladi brutten carpti boldu 2650 bekar icin cikardi ama size Turk is sendikasi bir kac aya zam verecek sozlesme imzalansin dedi farklari toplu yatiracaz dedi evli cocuklu 2800 alır..Türk iş de artık ne zaman imzalarsa bide koop iş bitti Türk iş bekliycez ..ama iyi bir zam alırsınız cok sanslısınız diyor :)) dövecem adamı..

Vak Ricardo kardes 2650 ye kadar düşdün nerdeyse 3000/3200 diyordun hemde ikramiyesiz. .

Neyse bu hepimizin sorunu önemli olan ortak çözüm noktası Turkisi bekleyecek birde oda imzalar sa 2800 u bulacak isde hal ortada bu gelişmeyi bekleyen diğer kadrolu işçiler aramızdaki fark ikiyide geçecek. .ve emin olun dedimya bazı asgari ucretten 4d kadrosuna geçen çoğu isci bizden fazla alacak alıyorda zaten

2800 yine iyi ikramiyeler brütten yatarsa ama türkiş mevzusunu anlamadım arkadaşım... çok sağol bize doğru bilgileri verdiğin için Ricardo Atewski

İkramiyeler net değil onada vergi var...hatirlasaniz 13 günlük tediye 560 tl yatmistı millete ..şimdide en babası 1083 tl olmasi lazim ama Okadar da alamayız sanirim

lave tediye ödemeleri kural olarak SGK primine tabidir. Dolayısıyla, ilave tediyeden SGK primi kesilmesi gerekir. Bu çerçevede, ilave tediye ödemesinden yüzde 15 oranında sigorta primi ve yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapılır. Ayrıca ilave tediye ödemesi damga vergisine de tabi olduğu için ilave tediyeden damga vergisi kesintisi de yapılır. Kaynak: Kadrolu Taşerona 13 Günlük Tediye Nasıl Hesaplanır?

gentli6735 teşekkürler bilgiler için... son tahlilde tediye dediğiniz bizim dört ikramiyeden hariç bir tutar mı?

Suret
Tediye İKRAMIYE AYNI

BU YIL 4X1083 MAXUMUM 4300 BİN CIVARI
2X2160 MAXUMUM 4300 CİVARI TUTUYOR

ORTALAMASI 8500/12 : 700 TL AYLIK BAZDA KATKI

2650 TL MAAS 750 TL KATKI DERSEK ORTALAMA 3300 CİVARI BIR MAAS ANCAK

AYLIK BAZZDA ALINAN 2650 KAYBOLUYOR ELDE TUTULMUYOR

arkadaşlar btün maaş tediye yol yemek v brüt ucrettır ordan vergıler cıkar kalan yatar ayrıca yol yemek çaliştiğin gün kadar bır ayda 20 22 gündür izin raporlu oldugunda vermezler .. 88 den 2600 2650 eder dogru ama ordan bı 80 90 lıra koop işe birazda bireyel em. cıkar net 2400 2500 kalır ... türk iş zam olayı kamu protokoludur bütün kamu işçi leri temmuzda felan muhtemelen ondan yararlanır gerıye ddönük farkını alır ...

Ya gentli6735 kardesim burda bisey yaristirmiyoruz ki ..ben maasi yatiran adamin odasina gidip konusuyorum maasi yatiran adam ne diyorsa onu yaziyorum en son isimi gucumu biraktim hesap yaptirdim ayrica 2650 ye dusmedim bekar 2650 evli cocuklu 2800 suan ama bak suan aliyor yine bir kac aya onceki yazdiklarimda oldugu gibi zammimiz ekstradan olacak ve suan eksik aldigimiz farkida alicaz ozaman simdi 2650 almismi oluyoruz dostum?
DAHA ZAM ALMAMIS HALİMİZ BU OK ? UNDERSTAND ME ?

Suret elimizden geldigince birinci agizdan sorup yaziyoruz .Ama maalesef bizim isler okadar karisik ki yatiran adamlar bile sacmaliyo düsun bizim kadronun durumunu :) ben sadece koop is e bagliyiz biliyordum simdi bu Turk İs sacmaligi neydi anlamadim ...onu bekle bunu bekle valla anlamadim ama devlette paramiz kalmaz gec olsun guc olmasin..

Koop is aracı sendıkadır tıpkı tasoren gibi..Onlar turk işe baglıdır ..Yani türk işin yapacagı sorumlulukları bı nevı ustlenmıs olurlar..Ancak kontorl ve denetım mekanızması bız ıscıloer tarafından zayıf oldugundan koop iş 100 tl bürüt verir devlette haliyle %10 luk kırpmayla pazarlıkla 88 e dusurur...

ama koop iş 130 tl ıstıyoruz bu benım MEB ıscımın hakkıdır onlarda bu vatanda hızet edıyor cogu temızlık yaparken cıgerlerı hasta oluyor aynı mesaı saatlerını paylasıyor deseydı burda sımdı 2300 yok 2400 o oldu bu oldu demez enaz 100 netde bulusur ısde ozaman 3 bin net gibi rakamlar alırdık özü sözü bu...

gentli6735

👍👍 aynen öyle çok pasif bi sendika biz işe girene kadar atıp tutuyorlardı şimdi telefonlarımıza bakmıyorlar

Ağzını olan konuşuyor işte tuzu kuru olanlar hemen belli ediyor kendini alooo askeri ücret 85 biz 88 bunu adalet bide yeni girenler eflasyonfarkı farkida yok

88tl adalet mi be asgarî ücret bile 85kusur
İlave tediye bu gün baktım yatacak para 800kusur onda bile vergi SGK payı ıvır zıvır
Valla Koop iş bir boka yaramıyor

Hakan550

Bazılarına bunu söyleyince asgari ücretten 500-600 lira fazla alıyoruz şükredin diyorlar şunu anlamıyorlar yemek yol ve sosyal yardım gibi haklar bizim haklarımız bunlar olmazsa olmazlar fakat maaş brüt sendikanın isteyip talep etmesi gereken şeyler ama sağolsun Koop iş üzerine düşeni yapmadı Allah aşkına 88 brüt nedir asgari ücret 85 lira neyin kafasını yaşıyorsunuz güzel arkadaşlarım

Arkadaşlar bu sendika değişmesi lazim yoksaböyle çırpınıp dururuz ztn suan kimse kopis memnun değil yakında toplu istifalar olacak çünkü bu sendika satılmış herkes gözünü açtı başka sendikaya geçilecek arastiyolar bakalım hangisi daha işçinin yaninda

Başka sendika yokki MEB in tek sendikası var oda mal oğlu mal Koop iş ancak atıp tutuyor ulan insaf ve yıl 2015 asgari brüt 43tl
Koop iş brüt 72
Yıl 2019 asgari ücret brüt 85
Koop iş de 88 var mı böyle yavsaklik bunun adı şerefsizliktir başka bir şey değil seneye görürsünüz asgari ücret bizi geçer...

Trella04

Yeni bir sendika olmazsa işimiz zor buna hak iş de dahil ondan da bi cacık olmaz az bi rakamdan bahsedilmiyor 17000 üye 5000 kişi geçse bile yeterli DİSK e yazsak mı napsak

arkadaşlar bu 13 günlük yemiye nezman yatacak yaw bu sendika nasil kandiriyo ben aradim 25 dedi bide adam kesin dedi 25 gecti daha para yatmadi ariyom açmiyolar bide arkadaşlar devlet su işlerinde calişan bia rakdaşim var ona sordum onlara yatmiş bize neden halen yatmadi bunda bi iş yokmu sendikada açmiyo ya biz kimden haber alacagiz bu sendika nasil işçinin yaninda maduruz abiler o atip tutanlara sesleniyom şukredin falan diyorlar biz şükretmeyi biliriz ama demeki onlar fazla aldiklari için şükürmüş özel sektörmüş işmiş azmiş cokmuş diyip duruyolar ya kira paralrini vermiyolar ya elektirik ben bu ayi nasil gecirdim bide bana sorun özelde caliştigim zman bukadar madur olmadim para konusunda kamuya gectik aç kaldik bide bu 13 parayi bekliyoz onuda yatiran yok bari kandirmasinalr bilgisi olan yasin

Bulunduğum ilin sendika başkanı ile görüştüm Bakanlar Kurulu kararını bekliyorlarmış 13 günlük tediye ödemeleri yapmak icin bu hafta içinde yatar büyük ihtimalle dedi
Allah her kesin yardımcısı olsun cidden çok can sıkıcı bir durumdayız

Bn bu kamu işine yeni girdim 3ay oldu
Meb gibi sıkıntılı yer duymadım her tarafı sıkıntıya Dsi gibi kurumlar çatır cutur ikramiyeleri yüksek yevmiye aliyo bizim meb aralarında fakir kalmış sanki devlet dislamis çevremde meb girdim diyorum ooo paraya para demesin diyorlar yok diyorum 2414 TL aldım diyorum sen maaşını saklıyor durumuna düşüyorum dışardan Paris gibi görünüyor ama içerden Somali 😀bilmoyolarki

Tediye için bakanlar kurulu kararı bekleniyor...
Bazı yerlerde muhtemetlik hesaplama yapmış bu hafta yatar

inşalah yatar perişan etiler herkesi saolun arkadaşalr bilgiler için

aslinda meb fakir kalmamiş ta olay şu başka kurumlarda şçyle anlatim melala özel idare yol işte ki bunun yani sira başka sendikalarda var yol iş örnek veriyom işcinin hakini almasa işçiler onu topa tutar bide başka sendikalar varya o bölgeye bakan hemen onlar gelri milete der biz bukadar vceririz bize üye olun korkusundan yol iş bütün haklarini veriyo hakliri demişten öernek verim her ay işciye birgün izin var kurumda izmlararlar cikarlar izne her ay isteyen birgün kulanir calişanlara yemek ücreti bizim kinin iki kati yol desen ayni sosyal yardim desen ayni orda yeni işe başlayan birinin maaşi 3000 gelir bizde tek kopişe kaldik ki kopişte hem özele bakiyo hemde kamuya yani meb hal böyle olunca durum ortada yani arkadaşalr biz sendikaya üye olmamizin tek sebebebi var oda ikramiyeler bunun dişinda sendikanin bi vasfi kalmiyo ki olsaydi bu zmamlarda bize haber verilirdi arkadaşlar bunlar bukadar zma veriyo ne diyosunuz derlerdi adamlar her şeyi oldu bitiye getirdi sonra hjerkesin haberi oldu yemyeler 88 dediler hayirli olsun dediler yani ne soran oldu nede yapiyoz deiler anlayacaginiz iğş kur gibi devlet nasil istedigini verdi ayni şekilde bize istediklerini verdiler sendika diretseydi bu şekilde vermezlerdi

Bakın arkadaşlar
Lütfen okuyun ve konuyu sağa sola cekmeyin ve sadece bu konuya odaklanalim yok maaş 2lira 88 tl bırakın şimdi. ..bakin

Bizler bu işe girdik çocuklarımız var.vede çalışmak zorundayız. .Bu yıl artık gecdi önümüze bakalım ama bu sendikayla değil.gelecek yılda ta öbür yillarimizi kurtarmak için adım atmaliyiz.
Bugünü bırakalım

Bakın toplanalim diyorum .
Bu sendikanin yıllık ortalaması yevmiye miktari 8-9 tl komedi ya..ve iscinin 22 gün calismisligi var bir sürü de vergilere kesintisi var.

Buna ve gelecek yilllarimizi çocuklarımızın rizk ini kurtarmak için bu sendikadan kurtulmak lazım
Bunun için konuyu iyice araştiralim gerekirse biz kuralım tıpkı Koop is gibi büyük bir sendikanın gölgesinde ama hakkımızı savuruz.

Bu böyle olmaz gitmez.
Varmisiniz var olanlar katilalim

Üst Alt